theosone Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 (edytowane) Witam, Za namową przyjaciela, który tu zagląda od dawna, dzielę się z Wami moimi szkicami. Mam ich bardzo wiele, sporo z nich już zamieszczałem w necie, zwłaszcza na youtube podczas tworzenia, ale chcę stać się częścią tego forum. Szkice, rysunki są robione z wykorzystaniem markerów, kredek, akwareli, ołówków, cienkopisów i piór do kaligrafii... W miarę dodawania prac będę coś o nich pisał, jeśli będzie o czym i będą zainteresowani... Pozdrawiam wszystkich! Adam Edytowane 12 Styczeń 2011 przez theosone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theosone Napisano 17 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2010 Nie chcę zaśmiecać więc będę dodawał sukcesywnie, nie wszystko naraz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 Ładny początek. Dawaj więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 Wygląda obiecująco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theosone Napisano 17 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2010 ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 Widzę, że masz jakieś spersonalizowane arkusze papieru ;). Wrzuć od razu resztę, nie ma co ćwiartować . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 Nie no, rysunki ekstra. Sposób ich pokazania - bardzo daleko od ok, jak to swego czasu powiedział Pan Marcellus Walles. Te zdjęcia pod kątem są zabójcze, nie ma gdzieś pod ręką skanera albo czegoś w tym guscie ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theosone Napisano 17 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2010 Będzie tego sporo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theosone Napisano 17 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2010 ehhh, no właśnie, mam skaner i to bardzo dobry, ale zauważyłem, że skanowane prace szkicowe tracą jakoś swój charakter, sam nie wiem, może postaram się wrzucać takie i takie, choć nie wyobrażam sobie skanowania swoich zeszytów. Średnio zużywam jeden kilkudziesięcio kartkowy w 2 tygodnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 rysunki, miazga! liternictwo ktore momentami sie pojawia przekot! rzeczywiscie skaner potrafi fantastycznie niszczyc efekt jaki daja tradycyjne media moze pykaj fotki z większej odleglosci i kadruj to co chcesz pokazac, i dawaj wiecej! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 18 Sierpień 2010 Share Napisano 18 Sierpień 2010 Kaligrafię masz kozaczną, sam już długo nie pisałem a sprawia to dużą przyjemność... rysunki rownież ciekawe... concept artist... :P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theosone Napisano 18 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2010 dziękówa!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theosone Napisano 19 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 Nie dość że wiesz jak rysidło trzymać to i o foceniu masz nieco pojęcia =]. Mi się takie ujęcia/kadry bardzo podobają, na pewno są lepsze niż skaner. Fajnie też że tyle wrzuciłeś i nic DP nie ma =]. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theosone Napisano 19 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2010 dziękówa!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theosone Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Czy Ty maziasz na jakimś specjalistycznym papirusie? Jeżeli tak to ile kosztuje i jak się nazywa plz. =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 Przyłączam się do pytania o papier :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theosone Napisano 25 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2010 papier w większości przypadków to szkicownik derwenta 'black book' format A5 kosztuje około 25zł chyba... kupuję też tańsze odpowiedniki 'no name' o podobnym papierze :) pozdrówa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theosone Napisano 26 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2010 kilka filmików: jeśli chcecie zobaczyć więcej to zapraszam na http://www.youtube.com/theosone albo tu powklejam linki. dzięki za komenty i pozdro!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 26 Sierpień 2010 Share Napisano 26 Sierpień 2010 (edytowane) Mnie uwiodła w szczególności kaligrafia, byłbym wdzięczny gdybyś podrzucił kilka porad odnośnie tej dziedziny, od czego zaczynać, jakich narzędzi używać. Super by było gdybyś założył nowy wątek w dziale Warsztat 2d, coś jak domowe przedszkole, ale z kaligrafią gdzie każdy mógłby się wypowiedzieć, dać poradę czy wrzucić swoje próby na forum. Sam jeszcze nie będę zakładał bo chciałbym się dowiedzieć ile osób w ogóle interesuje ta tematyka u nas na forum. ;) Pozdrawiam Edytowane 26 Sierpień 2010 przez Paweł Kaczmarczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 26 Sierpień 2010 Share Napisano 26 Sierpień 2010 dlugo sie po tym nie moglem pozbierac ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theosone Napisano 26 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2010 ha! dzięki wielkie :) spoko, chętnie założę taki wątek, kaligrafią zajmuję się zawodowo od kilku lat a uprawiam ją od kilkunastu, chętnie się podzielę tajnikami bo w polsce prawie nie ma ludzi, którzy się tym zajmują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 26 Sierpień 2010 Share Napisano 26 Sierpień 2010 Wpadlem kiedys przypadkiem na te filmy na youtubie! Swietna sprawa, niestety ja swoja przygode z kaligrafia zakonczylem w pierwszej klasie podstawowki i generalnie moje pismo cieszylo sie od zawsze bardzo zla slawa : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 26 Sierpień 2010 Share Napisano 26 Sierpień 2010 zakladaj zakladaj troche maluje i taguje po scianach, litera towarzyszy mi od paru lat więc bede zagladał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmichalinx Napisano 26 Sierpień 2010 Share Napisano 26 Sierpień 2010 zakładaj czlowieniu watek z kaligrafia, spoko mysl. na bank tam lookne zeby podejzec jak spoko litery stawiac :) swietny pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theosone Napisano 11 Październik 2010 Autor Share Napisano 11 Październik 2010 moje najnowsze dziecko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 11 Październik 2010 Share Napisano 11 Październik 2010 Zaspokajasz oczy i serducho jak Omen i inni masterzy z tym że od innej strony. Majstersztyk. Co to w ogóle jest, gdyż nie władam tym językiem=]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theosone Napisano 11 Październik 2010 Autor Share Napisano 11 Październik 2010 dziękówa, to jest dyplom honoris causa dla słynnego malarza/reżysera Petera Greenawaya. PZDR! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek_ Napisano 11 Październik 2010 Share Napisano 11 Październik 2010 ... to co robisz jest niezwykłe, nie tylko pod względem kaligrafii, ale także rysunków..dawaj więcej ;) Edit kilkadziesiąt kartek zeszytu w 2 tyg?? To ile Ty musisz spędzać czasu na rysowaniu dziennie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 11 Październik 2010 Share Napisano 11 Październik 2010 gratulacje DD jak i tej pracy masterpieces!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 11 Październik 2010 Share Napisano 11 Październik 2010 świetnie, prawie jak moj wykładowca :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smasior Napisano 11 Październik 2010 Share Napisano 11 Październik 2010 Kawał dobrej roboty, mógłbyś napisać co to za muzyka leci w filmiku Calligraffiti ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 11 Październik 2010 Share Napisano 11 Październik 2010 Robisz naprawdę coś rzadkiego, wyjątkowego i świetnie Ci to wychodzi. Miło, że nawet ludzie z takimi rzadkimi zdolnościami się tutaj prezentują :) Miło popatrzeć... Najlepszego, pozdro CzAki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weapon Of Choice Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Masz chirurgiczną łapę, mega! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 rysunki super i podziwiam. Ostatnia rzecz mnie jednak zastanawia. Wszystkie litery "wymalowałeś" ? czy tylko pozłacanie dodałeś? Domyślam się,że wszystko sądząc po opiniach innych :) i nasuwa mi się pytanie . Poco cofać się aż tak daleko w czasie i robić wszystko ręcznie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Genialne są te Twoje kaligrafie. krzyhhh jak na moje to frajda jest nie do porównania :). RK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 czyli pewnie kategoria podobna co modelowanie np. auta z dokładnością do śrubki ;) hm.. no tyle, że w typografii prościej o zamienniki .. np sito Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rembik Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Dlatego że taki dyplom/nagroda dla obdarowanego znaczy więcej niż wydrukowana kartka... prestiż kolego i to przez duże ręcznie pisane "P". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Na myśli miałem miedzy innym to co napisał Rembik. theosone przyłączam się do chętnych na jakieś "porady". RK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 dobrze że dałeś się namówić:) bardzo dużo dobrego.. świetny poziom.. wrzucaj wiecej pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goat91 Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 a co jak jakas kreseczka pojdzie nie tak :D Cały dyplom od poczatku... to kupa roboty, podziwiam. Mam nadzieje ze przynajmnie dobrze placa za takie rzeczy, bo chyba niewiele osob tak potrafi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theosone Napisano 4 Listopad 2010 Autor Share Napisano 4 Listopad 2010 no jak coś się wymknie, to lipa i replay :) podczas takiej pracy skupiam sie bardziej niż snajper w krzadylach w call of duty :) Płacą nieźle, ale takie zlecenia nie trafiają się często, niestety. dzięki za komenty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArchiSphera Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 zastanawia mnie co robisz, że Ci się ręce nie trzęsą. Może jak mikro rzeźbiarze piszesz/rysujesz pomiędzy uderzeniami serca ;> ? Zero alkoholu ? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theosone Napisano 5 Listopad 2010 Autor Share Napisano 5 Listopad 2010 HAHAHAHAA nie wiem czy wiesz, ale to brak alkoholu sprawia, że łąpy telepie :) delirka... hehehe, jak już się oprze stalówkę o papier to jest spoko, a piwko na wyluzowanie daje radę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 Kurcze takie cuś na ścianie ... Dla takiego ręcznie robionego dyplomu to aż chciało by się przechodzić przez te piekła :) Fajna Robota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theosone Napisano 12 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2011 (edytowane) postanowiłem poćwiczyć speedpainting, pracki robione na podstawie fotek, ale bez obrysowywania/przerysowywania. Tylko plama i walor, bez rysunku konstrukcyjnego, co raczej widać. 5 do 10 minut każda... Edytowane 12 Styczeń 2011 przez theosone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 Super speedy, jak na moje oko to walor pięknie utrzymany w ryzach. A rozmiar podyktowany jakimiś odgórnymi ograniczeniami, czy taki sobie wybrałeś? No i, ten, tego... Speedy fajne, ale pan krasopis wrzuciłby może jakieś rękopisy cobym się mógł poślinić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 ta właśnie =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theosone Napisano 12 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi