Jump to content

Recommended Posts

Witam,

Za namową przyjaciela, który tu zagląda od dawna, dzielę się z Wami moimi szkicami. Mam ich bardzo wiele, sporo z nich już zamieszczałem w necie, zwłaszcza na youtube podczas tworzenia, ale chcę stać się częścią tego forum. Szkice, rysunki są robione z wykorzystaniem markerów, kredek, akwareli, ołówków, cienkopisów i piór do kaligrafii...

W miarę dodawania prac będę coś o nich pisał, jeśli będzie o czym i będą zainteresowani...

Pozdrawiam wszystkich!

Adam

Edited by theosone

Nie no, rysunki ekstra. Sposób ich pokazania - bardzo daleko od ok, jak to swego czasu powiedział Pan Marcellus Walles. Te zdjęcia pod kątem są zabójcze, nie ma gdzieś pod ręką skanera albo czegoś w tym guscie ? :)

ehhh, no właśnie, mam skaner i to bardzo dobry, ale zauważyłem, że skanowane prace szkicowe tracą jakoś swój charakter, sam nie wiem, może postaram się wrzucać takie i takie, choć nie wyobrażam sobie skanowania swoich zeszytów. Średnio zużywam jeden kilkudziesięcio kartkowy w 2 tygodnie...

rysunki, miazga! liternictwo ktore momentami sie pojawia przekot!

rzeczywiscie skaner potrafi fantastycznie niszczyc efekt jaki daja tradycyjne media

moze pykaj fotki z większej odleglosci i kadruj to co chcesz pokazac,

i dawaj wiecej! :]

Mnie uwiodła w szczególności kaligrafia, byłbym wdzięczny gdybyś podrzucił kilka porad odnośnie tej dziedziny, od czego zaczynać, jakich narzędzi używać. Super by było gdybyś założył nowy wątek w dziale Warsztat 2d, coś jak domowe przedszkole, ale z kaligrafią gdzie każdy mógłby się wypowiedzieć, dać poradę czy wrzucić swoje próby na forum. Sam jeszcze nie będę zakładał bo chciałbym się dowiedzieć ile osób w ogóle interesuje ta tematyka u nas na forum. ;) Pozdrawiam

Edited by Paweł Kaczmarczyk

ha! dzięki wielkie :)

spoko, chętnie założę taki wątek, kaligrafią zajmuję się zawodowo od kilku lat a uprawiam ją od kilkunastu, chętnie się podzielę tajnikami bo w polsce prawie nie ma ludzi, którzy się tym zajmują...

rysunki super i podziwiam.

Ostatnia rzecz mnie jednak zastanawia. Wszystkie litery "wymalowałeś" ? czy tylko pozłacanie dodałeś? Domyślam się,że wszystko sądząc po opiniach innych :) i nasuwa mi się pytanie . Poco cofać się aż tak daleko w czasie i robić wszystko ręcznie.

Pozdrawiam

postanowiłem poćwiczyć speedpainting, pracki robione na podstawie fotek, ale bez obrysowywania/przerysowywania. Tylko plama i walor, bez rysunku konstrukcyjnego, co raczej widać. 5 do 10 minut każda...

speedpainting_theosone.small.jp

Edited by theosone