Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,

Za namową przyjaciela, który tu zagląda od dawna, dzielę się z Wami moimi szkicami. Mam ich bardzo wiele, sporo z nich już zamieszczałem w necie, zwłaszcza na youtube podczas tworzenia, ale chcę stać się częścią tego forum. Szkice, rysunki są robione z wykorzystaniem markerów, kredek, akwareli, ołówków, cienkopisów i piór do kaligrafii...

W miarę dodawania prac będę coś o nich pisał, jeśli będzie o czym i będą zainteresowani...

Pozdrawiam wszystkich!

Adam

Edytowane przez theosone
  • Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie no, rysunki ekstra. Sposób ich pokazania - bardzo daleko od ok, jak to swego czasu powiedział Pan Marcellus Walles. Te zdjęcia pod kątem są zabójcze, nie ma gdzieś pod ręką skanera albo czegoś w tym guscie ? :)

Napisano

ehhh, no właśnie, mam skaner i to bardzo dobry, ale zauważyłem, że skanowane prace szkicowe tracą jakoś swój charakter, sam nie wiem, może postaram się wrzucać takie i takie, choć nie wyobrażam sobie skanowania swoich zeszytów. Średnio zużywam jeden kilkudziesięcio kartkowy w 2 tygodnie...

Napisano

rysunki, miazga! liternictwo ktore momentami sie pojawia przekot!

rzeczywiscie skaner potrafi fantastycznie niszczyc efekt jaki daja tradycyjne media

moze pykaj fotki z większej odleglosci i kadruj to co chcesz pokazac,

i dawaj wiecej! :]

Napisano

Nie dość że wiesz jak rysidło trzymać to i o foceniu masz nieco pojęcia =]. Mi się takie ujęcia/kadry bardzo podobają, na pewno są lepsze niż skaner. Fajnie też że tyle wrzuciłeś i nic DP nie ma =]. Pzdr.

Napisano

papier w większości przypadków to szkicownik derwenta 'black book' format A5 kosztuje około 25zł chyba... kupuję też tańsze odpowiedniki 'no name' o podobnym papierze :)

pozdrówa!

Napisano (edytowane)

Mnie uwiodła w szczególności kaligrafia, byłbym wdzięczny gdybyś podrzucił kilka porad odnośnie tej dziedziny, od czego zaczynać, jakich narzędzi używać. Super by było gdybyś założył nowy wątek w dziale Warsztat 2d, coś jak domowe przedszkole, ale z kaligrafią gdzie każdy mógłby się wypowiedzieć, dać poradę czy wrzucić swoje próby na forum. Sam jeszcze nie będę zakładał bo chciałbym się dowiedzieć ile osób w ogóle interesuje ta tematyka u nas na forum. ;) Pozdrawiam

Edytowane przez Paweł Kaczmarczyk
Napisano

ha! dzięki wielkie :)

spoko, chętnie założę taki wątek, kaligrafią zajmuję się zawodowo od kilku lat a uprawiam ją od kilkunastu, chętnie się podzielę tajnikami bo w polsce prawie nie ma ludzi, którzy się tym zajmują...

Napisano

Wpadlem kiedys przypadkiem na te filmy na youtubie! Swietna sprawa, niestety ja swoja przygode z kaligrafia zakonczylem w pierwszej klasie podstawowki i generalnie moje pismo cieszylo sie od zawsze bardzo zla slawa :

Napisano

... to co robisz jest niezwykłe, nie tylko pod względem kaligrafii, ale także rysunków..dawaj więcej ;)

Edit

kilkadziesiąt kartek zeszytu w 2 tyg?? To ile Ty musisz spędzać czasu na rysowaniu dziennie?

Napisano

Robisz naprawdę coś rzadkiego, wyjątkowego i świetnie Ci to wychodzi. Miło, że nawet ludzie z takimi rzadkimi zdolnościami się tutaj prezentują :)

Miło popatrzeć...

Najlepszego, pozdro

CzAki

Napisano

rysunki super i podziwiam.

Ostatnia rzecz mnie jednak zastanawia. Wszystkie litery "wymalowałeś" ? czy tylko pozłacanie dodałeś? Domyślam się,że wszystko sądząc po opiniach innych :) i nasuwa mi się pytanie . Poco cofać się aż tak daleko w czasie i robić wszystko ręcznie.

Pozdrawiam

Napisano

czyli pewnie kategoria podobna co modelowanie np. auta z dokładnością do śrubki ;)

hm.. no tyle, że w typografii prościej o zamienniki .. np sito

Napisano

Dlatego że taki dyplom/nagroda dla obdarowanego znaczy więcej niż wydrukowana kartka... prestiż kolego i to przez duże ręcznie pisane "P".

Napisano

a co jak jakas kreseczka pojdzie nie tak :D Cały dyplom od poczatku... to kupa roboty, podziwiam. Mam nadzieje ze przynajmnie dobrze placa za takie rzeczy, bo chyba niewiele osob tak potrafi...

Napisano

no jak coś się wymknie, to lipa i replay :) podczas takiej pracy skupiam sie bardziej niż snajper w krzadylach w call of duty :)

Płacą nieźle, ale takie zlecenia nie trafiają się często, niestety.

dzięki za komenty!

Napisano

HAHAHAHAA nie wiem czy wiesz, ale to brak alkoholu sprawia, że łąpy telepie :) delirka... hehehe, jak już się oprze stalówkę o papier to jest spoko, a piwko na wyluzowanie daje radę :D

Napisano (edytowane)

postanowiłem poćwiczyć speedpainting, pracki robione na podstawie fotek, ale bez obrysowywania/przerysowywania. Tylko plama i walor, bez rysunku konstrukcyjnego, co raczej widać. 5 do 10 minut każda...

speedpainting_theosone.small.jp

Edytowane przez theosone
Napisano

Super speedy, jak na moje oko to walor pięknie utrzymany w ryzach. A rozmiar podyktowany jakimiś odgórnymi ograniczeniami, czy taki sobie wybrałeś?

No i, ten, tego... Speedy fajne, ale pan krasopis wrzuciłby może jakieś rękopisy cobym się mógł poślinić?