Napisano 9 Marzec 201213 l gruszki. drugie starcie z digitalowymi naturami :) o rady i uwagi barzo prosze.
Napisano 9 Marzec 201213 l MattMar - całkiem przyzwoite te Twoje jajo ;) Betiix - Super fajnie, ale te obrysy ! Stęskniłem się za martwymi więc...
Napisano 6 Maj 201212 l Trzeba powiedzieć ,że wysoki poziom tych martwych ostanio, aż się wstyd pokazywać ;)
Napisano 8 Maj 201212 l Takie tam na rozruszanie lapy po poltoratygodniowej przerwie od czegokolwiek ...
Napisano 10 Czerwiec 201212 l Hey ho. Kolejne podejście do malowania ludziów. Troche smudge tool'a było, ale nie wiem czy to dobre na dłuższą metę.
Napisano 14 Czerwiec 201212 l sympatyczny szkic :) i psiak oczywiście też :D A tak konkretnie podoba mi się twoja kreska ^^
Napisano 14 Czerwiec 201212 l Wspaniała Funia! Kilkoma kreskami uchwyciłeś całą psowatość, jest on bardziej żywy niż niejeden psiak na wylizanym fotorealistycznym rysunku.
Napisano 31 Lipiec 201212 l Taki szybki poranny martwiak sprzed 2 tygodni: Edytowane 1 Sierpień 201212 l przez ICE
Napisano 1 Sierpień 201212 l @ICE ile czasu zajmuje Ci taki martwiak? swietny jest Wiesz co, jesli dobrze pamietam zaczalem o 6 rano i skonczylem jakos tak 5 min po 7 ( wliczajac przerwe na zrobienie herbaty ) wiec okolo godziny.
Napisano 1 Sierpień 201212 l No ICE faktycznie bardzo fajne to ostatnie. Też bym się dołączył ale nie mam gdzie martwej ustawić ani czym oświetlić:(
Napisano 1 Sierpień 201212 l No ICE faktycznie bardzo fajne to ostatnie. Też bym się dołączył ale nie mam gdzie martwej ustawić ani czym oświetlić:( Dla chcacego nic trudnego Lucek, tlumaczac to sobie w ten sposob nigdy nie osiagniesz celu ! ;] Ja polozylem tubke kremu na zwyklej bialej kartce A4 na biurku, a wszystko oswietlone zwykla lampka z ikei. Maluj cokolwiek masz pod reka, jutro chcemy widziec tu obrazek ! ^^ Edytowane 1 Sierpień 201212 l przez ICE
Napisano 6 Sierpień 201212 l Dla chcacego nic trudnego Lucek, tlumaczac to sobie w ten sposob nigdy nie osiagniesz celu ! ;] Ja polozylem tubke kremu na zwyklej bialej kartce A4 na biurku, a wszystko oswietlone zwykla lampka z ikei. Maluj cokolwiek masz pod reka, jutro chcemy widziec tu obrazek ! ^^ No dobra kolego. Jak mnie wywołałeś to teraz coś powiedz. Tylko nie bij;) Z 15 minut. Za cholerę nie mogę na tablecie namalować elipsy.
Napisano 6 Sierpień 201212 l Lucek: najprosciej to pen toolem albo zaznaczeniem. Jak jestes purysta i asceta i brzydzisz sie takimi latwymi rozwiazaniami to mozesz tez tak:
Napisano 6 Sierpień 201212 l EC: Dzięki. Znam to oczywiście i potrafię w ten sposób wyznaczać elipsy. Problem polega na tym że o ile na papierze spoko rysuję je od ręki bez wykreślania to tablet jest pod tym względem zawodny, bo nie potrafię nim nawet płynnie połączyć tych punktów. W ogóle w dla mnie digital i ołówek to inne rzeczy niestety.
Napisano 6 Sierpień 201212 l Oho coś wątek zaczyna się ruszać :) Z tym malowaniem na tablecie tak to wygląda, można się wyćwiczyć oczywiście no ale, to nigdy papier nie będzie :) Z drugiej strony po to są te wszystkie narzędzia i skróty w programach graficznych żeby ułatwiały nam życie. Zawsze Lucek możesz zrobić kropę na osobnej okrąglakiem i transformować w elipsę :p Ale ja bym się tam tymi krzywymi krawędziami nie przejmował, to nie jest najważniejsze. zdrówko!
Napisano 7 Sierpień 201212 l .., tak - a jak się za dużo rysuje cyfrowo, to później przed sztalugą się szuka ctrl+z :cool: "Podmalówka" z wczoraj:
Napisano 1 Wrzesień 201212 l Huh, no to jazda :P Witam, mój pierwszy post na forum, pomimo tego, że konto istnieje już jakiś czas :) Byłbym wdzięczny jeżeli ktoś mógłby naprowadzić mnie czego powinienem unikać, a do czego się bardziej przyłożyć w moich prackach. Samemu trudno zauważyć, a opinia niezbyt obiektywnej populacji mojego domu jest 100% myląca :P I jakie ćwiczenia na początek polecacie. Jak na razie męczyłem sobie elipsy, próbowałem również z negative space, konturami, "zbrylaniem" przedmiotów i trochę perspektywy też się pojawiło. Jednak pomimo tak wielu różnorodnych ćwiczeń... czuję, że drepcę w miejscu, aczkolwiek może to tylko takie uczucie... :) Coby nie przedłużać: http://i.imgur.com/uq9NY.jpg http://i.imgur.com/oqdA7.jpg i dzisiejsze wypocinki: http://i.imgur.com/uh4al.jpg EDIT: Dodam jeszcze dzisiejsze zmagania z martwą i chyba założę teczuszkę... może tam będzie większy ruch :) http://i.imgur.com/kjQhE.jpg Edytowane 4 Wrzesień 201212 l przez mrBone
Napisano 8 Wrzesień 201212 l Po długiej przerwie.. nic lepszego na rozruszanie nadgarstka jak trochę matrwej :p
Napisano 9 Wrzesień 201212 l Bardzo spodobał mi się temat a zwłaszcza dlatego, że mam kilka starych bazgrołów, których daaaawno nie wyciągałem... Także wrzucam następujące:
Napisano 6 Listopad 201212 l resh na razie musze nabrac pewnosci, na kolor przyjdzie czas ;) kostka fajna.
Napisano 16 Marzec 201311 l Może dałoby się to przenieść do teczki ? może Moderator pomoże ? ;) jak nie to przy następnym czymś zarzucę teką
Napisano 16 Marzec 201311 l Gdzie masz tę teczkę, bo jest jeden wątek ale usunięty? I przenieść dyskusję czy tylko prace?
Napisano 26 Lipiec 201311 l Autor Rysowanki z sesji organizowanych przez Richarda Hade Ta zdziebko podszopowana: i 30sekundowki:
Napisano 13 Sierpień 201311 l Autor Ten wątek umarł se naturalną? Z Alter Pose sprzed 3ch tygodni: Pierwszy i ostatni trochę podpicowane w szopie żeby lepiej wydobyć sylwetki i światło.
Napisano 23 Sierpień 201410 l motyw z dłońmi jest wspaniały najbardziej lubię motyw dłoni niemowlaka w dłoni ojca lub matki