Yansen Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 O już wiem jakby fajnie było z tą tabicą. Może daj leciutkiego displace tak, rzeby napis lekko wystawał? W końcu tablice najczęściej się tłoczy przed pomalowaniem no nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Do dziś nie potrafię zrozumieć czemu akurat ten samochód wybrałeś. Poza tym wszystko wygląda bardzo dobrze. Kolor lakieru zmienił bym na bardziej oryginalny, ( albo srebrny ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 28 Październik 2004 Autor Share Napisano 28 Październik 2004 powaznie dlaczego ten :) no mozna powiedzec to tak jeden: przód mi sie wsumie nie podoba ale tyle meganki jest piękny :) dwa: mielem dobrej a nawet bardzo dobrej jakosci rzuty trzy: lubie samochody w wersji CC cztery bo nie mielem dobrych rzutów to cadillaca XLR a ze zdjec ciezko idzie a ze to wsumie byl drugi bardziej skomplikowany projekt w nurbsach to wolalem zrobic cos co mam juz dobrze wyrysowanie i nie musialem meczyc sie z dopasowywaniem elementów do zdjęć. I tak padlo na meganke:). co do tablicy to moze i jakis bump by sie przydal ale najpierw musze zrobic opony i lepszy material na felgi bo to wazniejsze jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalski Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 dla mnie the best. ta praca jest dla mnie motywacja... od kilku tygodni mam ja na tapecie. tylko te NURBS... mnie sie jakos nie podobalo Rihno... Moze jeszcze sprobuje kiedys... na pewno :) Ps. Juz jestem ciekaw jakie autko teraz klecisz :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 wiode prym jako jedyny ktoremu sie nie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 Nie jesteś sam Pioner mi też się nie za bardzo podoba :/. A żeby nie być gołosłownym to przedstawie swoje argumenty: 1. Opony wyglądają jak łyse i jeszcze się świecą. 2. Ten lakier taki dziwny. 3. Brak bardzo istotnego elementu - rury wydechowej. 4. nie wiem jak to się nazywa, ale to nadkole takjakby ma złamanie na ostantim renderze żechyba to tak ma wyglądać :). 5. Dziwne te felgi mają kolor 6. Przydało by się troszkę zabrudzeń. I to chyba tyle, oczywiście jest jeszcze kilka argumentów ale nie są zbytnio warte uwagi, chociażby ta rejestracja :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 o mamo przeciez to wip. przewidywany final projektu to pewnie lato 2005 ;) mnie gryzie ta mapa hdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 31 Październik 2004 Autor Share Napisano 31 Październik 2004 spoko :) 1.opony tak wygladają bo je wlasnie mecze chcialem z displacement ale brak pamieci mi nato nie pozwoli i nawet nie pozwala bo wywala mi render juz na samym początku. 2.felgi znaczki bedą jasniejsze czyli zmienie material. 3.nadkole jest ok tyle ze troche starcilem na continuity kiedy konwertowalem nurbs2mesh moglem oczywiscie renderowac jak na początku jako nurbs ale samo przelicznie siatki na mojej super thebest rakiecie trwalo srednio 25min a przy meshu tego niema. 4.true brak tlumika nawet dodam wycieraczek i wogole okolic wycieraczek. 5. lakier dziwny hym jak kto lubi choc jeszcze i tak musze w nim troche pomieszac moze bedzie lepiej. 6 HDRI chce z tą mapą bo ma ladne odbicia chcialem ja przerobic lekko ale tu znowu klania sie pamiec i wywala mi hdrshopa a dokladniej zawiesza gdy wracam z podmalowaną mapką z edytora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 jak dlamnie bzyku nurbsami to ty kolego wymiatasz :) bardzo pieknie sie renowka prezentuje :) piekna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 ale lipa, ja oceniam ten model na 1/10... nie ma wentylka w kołach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 31 Październik 2004 Autor Share Napisano 31 Październik 2004 a ja tam bym dal 0.1/10 :) bo niewiem czy zaskocze ale niema podwozia zaqwiszenia, silnika a nawet padalu hamulca sprzegla i gazu :( ... no to taki tescik nowych materialów na felgi i opone wiec chyba punkt 1 i 5 mozna pominąc chyba ze cos jest nie tak...??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 hmmm opona chyba za ciemna, za bardzo się błyszczy i ten biały napis nie za bardzo wygląda no i ciągle nie ma wentylka :P ty ....... czekaj .......... wogóle samochodu już nie ma :| fuck :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 1 Listopad 2004 Autor Share Napisano 1 Listopad 2004 no co za kraj kradną wszystko sciagnolem kolo zeby odnowic i pomalowac to mi zaj.....li reszte same zlodzieje ;) a znajac nasza policje to i tak nie znajdą :D. dobra to tak jak onopna jest za ciemna skoro to normalka wszedzie opony a tymbardziej nowe są czarne i sie blyszczą swieca czy jak kto woli, a napis fajny jest :) mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 1 Listopad 2004 Share Napisano 1 Listopad 2004 ty ....... czekaj .......... wogóle samochodu już nie ma :| fuck :D ale cien jest! 6/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tas Napisano 11 Listopad 2004 Share Napisano 11 Listopad 2004 po pierwsze wspanialy model ale ciekawi mnie jak zrobiles te filety, pierwszy jest od felgi a drugi obok znaczka na froncie. I skad miales blueprinty do meganki? bo jest dosc swieza. dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 11 Listopad 2004 Share Napisano 11 Listopad 2004 nie rozumiem czego sie czepiasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tas Napisano 11 Listopad 2004 Share Napisano 11 Listopad 2004 ja sie nie czepiam tylko chcialbym sie dowiedziec jak to sie robi bo sam nie mam pomyslu a mam podobna sprawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 12 Listopad 2004 Autor Share Napisano 12 Listopad 2004 taki problem jest wsumie w pdfach dolaczonych do rhina ale tak skrocie obrazkowo to stworzylem mini tutoriala :) choc wip to raczej nie miejsce na zadawanie pytan co do rhina. printy są i to nawet bardzo dobre a nawet odealne :) na smcars tu wersja hires http://www.smcars.net/forum/viewtopic.php?t=3078 a tu to samo mniejsze ale z tabelką z wymiarami http://www.smcars.net/forum/viewtopic.php?t=3034 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 12 Listopad 2004 Share Napisano 12 Listopad 2004 wooow nice tut nurbsmaster ;) ale idealnym rozwiazaniem aczkolwiek bardzoej klopotliwym jest zrobienie w punkcie #5 circle around curve na tym drugim lukowatym edgesie tak by stworzyc ta krawedz "S" przechylona/prostopadla do lukowatej krawedzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 12 Listopad 2004 Autor Share Napisano 12 Listopad 2004 no takie miejsca to w rhino zawsze jest lekki problem a tymbardziej im wieksze i mocniejsze zalamanie :) bo jak takie jak na tu przykladowej atrapie to ladnie wychodzi nawet G1 moze byc :) ale czym mocniej sie dwa surfy zalamują od siebie tym wiekszy problem choc w ST da sie to jakos zrobioc ale rhino kiepsko daje sobie rade brakuje tu czegos przy 2rail co ma wlasnie ST :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 12 Listopad 2004 Autor Share Napisano 12 Listopad 2004 a jeszcze zapodam to skoro wip zostal znowu odkopany :) poprostu wycieraczki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prabab Napisano 12 Listopad 2004 Share Napisano 12 Listopad 2004 A z HDRI pokażesz? ;) Na razie model jest bardzo szczegółowy - podoba mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 12 Listopad 2004 Share Napisano 12 Listopad 2004 nieźle ci to wyszło ,ale mam pewną uwagę troszkę karoseria niedopracowana (tak mi się wydaje) ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 12 Listopad 2004 Share Napisano 12 Listopad 2004 nieźle ci to wyszło ,ale mam pewną uwagę troszkę karoseria niedopracowana (tak mi się wydaje) ;P czy mi sie zdaje czy bluznisz na ten model :P:P:P hehe musisz zaznaczyc co ci sie nie zgadza:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tas Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 a co do punktu 8, jak zrobiles to polaczenie dwoch filetow? patch czy co? :) dzieki ok juz to rozwiazalem. faktycznie sweep 2 rails i po problemie :) nast razem dluzej pomysle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoPardo Napisano 19 Czerwiec 2005 Share Napisano 19 Czerwiec 2005 Jak zrobiles te lampy? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Czerwiec 2005 Share Napisano 20 Czerwiec 2005 podpisuje sie pod pytaniem ;) ale... mozna bylo wyslac pm :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 20 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2005 teoretycznie powineinem to skasowac bo bo bo bo to sie nazywa odkopywanie starego wipa i dlatego powiem malo standardowy mat. z fuilter color= czerwony no i jakies tam opacity pewnie miedzy 40-60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeoPardo Napisano 25 Czerwiec 2005 Share Napisano 25 Czerwiec 2005 dla mnie to nowinka techniczna a nie stary wip :D ...a same lampy w srodku robiles ze wszystkimi szczegolami? no bo masakrycznie to wyglada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nobody_Man Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 Bzyku zdaje mi się czy tarcze hamulcową masz bez zacisku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synthax Napisano 16 Marzec 2007 Share Napisano 16 Marzec 2007 Chapeau bas! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 o_O Synthax - jesteś górnikiem?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 haha nie no i jaki rozwinięty komentarz:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synthax Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 Nie nie jestem górnikiem. Nie wiem skąd Ci to do głowy przyszło? Zapytaj może kogoś w czym rzecz jeśli coś jest niejasne w moim komentarzu: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavreel Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 Z Warszawy a górnik ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 Chodzi o to ze "wykopales" watek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synthax Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 Hahahaha, no cóż każdy dojrzewa w swoim wieku do nurbsowego autka. Kazdy chłopak musi podpalić resoraka, a jak jest starszy wymodelowac nurbsami : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 nie no spoko żartowałem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi