Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Hello:)

Zakladam watek w ktorym bede sie dzielil modelami, a w zasadzie paczkami modeli przygotowywanych szczegolnie pod wizualizacje architektoniczne. Na poczatek 2 paczuszki po 8 modeli aut. Wszystkie modele sa gotowe do wrzucenia w scene:

- wyskalowane z materialami Vray takimi jak na prevkach

- pogrupowane wg materialow

- jednym kliknieciem mozna zmienic rozdzielczosc modelu (meshsmooth level)

http://www.pk3d.com/promotion/HDCarsCollection_VOLUME01.pdf

http://www.pk3d.com/promotion/HDCarsCollection_VOLUME02.pdf

Niedlugo postaram sie wrzucic jakies darmowe autko do wgladu (do zastosowan komercyjnych jak i niekomercyjnych);)

Jakby ktos byl zainteresowany modelami prosze o wiadomosc PW lub email: sales (at) pk3d.com.

UPDATE

wrzucam promocyjny model:

citroenc61small.jpg

>>>> CITROEN C6 PROMO

pozdrawiam

PK

ponizej kilka renderow wybranych modeli

vwscirocco1.jpg

vwsciroccowhite1.jpg

vwsciroccowhite2.jpg

rangerover1.jpg

rangeroverwhite1.jpg

rangeroverwhite2.jpg

saturnsky2.jpg

saturnskywhite1.jpg

saturnskywhite2.jpg

Edytowane przez vision3d
  • Like 3
  • Odpowiedzi 29
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wyglądają ślicznie ale jesli moge miec uwage to takie rzeczy jak wymodelowany bieżnik )na kole zapasowym pod spodem???) czy kratki albo detale zacisków to gruba przesada.

Własciwie to wg mnie w duzym stopniu dyskwalifikują modele w wizualizacji. No chyba że ma to być wizualiacja tego modelu :) Sam jestem detaistą i lubie dbac o każdy pierd na obrazku ale takie detale zupełnie spokojnie dają rade załatwione mapami

Odchudź je troche bo poza tym są piękne

Napisano
Własciwie to wg mnie w duzym stopniu dyskwalifikują modele w wizualizacji.

zalezy co sie chce od auta, wiadomo ze jesli ma stac 200 metrow od kamery za krzakami to moze byc dowolne cos, ale pare razy mi sie zdazylo ze klient chcial jakis fajny car na pierwszym planie, a wtedy kazdy detal sie przyda.

Napisano

Pierwsze dwa - mega. Ostatni odstaje, ale widać, że robiłeś go trochę inaczej.

Tak czy siak, super. :)

EDIT:

No, wreszcie pdf'y się doczytały. Super, tylko ten Saturn Sky wygląda jakby go ktoś inny zrobił. ;)

Napisano

Modele robione na przestrzeni 4-5 ostatnich lat, takze technika sie zmieniala:) Saturn Sky byl z zalozenia robiony bez konwersji na meshsmooth przed cutowaniem (takie byly wymagania), stad taka low poly siata;).

Napisano

przyjżyj się umowom - z tego co pamiętam po jakimś czasie prawa wracają do twórcy samoistnie i na pewno jest to mniej niż 50lat :D o ile nie zastrzeżono, więc moze sie okazac ze masz tego jeszcze wiecej.

Napisano

Modele pierwsza klasa. Rewelacyjny detal, który na pewno w renderingach zaowocuje. Myślę, że są to modele na pierwszy i bliski plan. Zawalanie tylnych planów i np. dużych parkingów w wizualizacjach galerii handlowych pozostawmy modelom np. doscha :)

Napisano

Super inicjatywa!! Mimo ze nie ma moich ulubionych marek, produkt na pewno pójdzie.. Osobiście jestem fanem od jakiegoś czasu squir.Com, ale jako coś się pokaże fajnego z czasem to zapewne się skusze, jeszcze raz gratuluje super robota

Napisano

W większości przypadków jak wrzucamy aston martina do wizki polskiej mieskaniówki to zaraz jest stękanie klienta że może by coś na pułapie toyoty yaris podrzucić :) Czasem ten los dzieli nawet audi tt, wiec z tym starzeniem modeli to różnie bywa...

Napisano

OPINIA PO ZAKUPIE:

modele bardzo zacne, posiadam obie kolekcję. Nie ma problemów z konwersją do vRay proxy, a materiały są porządnie ponazywane, ogólnie porządek w scenie.

Polecam, za tą cenę naprawdę warto.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności