Napisano 27 Październik 201014 l Dzisiaj udało mi się dodzwonić do Warszawskiej Szkoły Reklamy. Na powyższe warsztaty jest tylko 15 miejsc. Zakwalifikowane osoby zostaną o tym poinformowane telefonicznie dnia 03.11. Niestety mi prawdopodobnie przyjdzie obejść się smakiem :(
Napisano 2 Listopad 201014 l Jako organizatorzy Warsztatów animacji z Tomaszem Bagińskim spieszymy z odpowiedzią na najważniejsze pytania pojawiające się w toku powyższej dyskusji: (1) warsztaty podzielone SA na pięć części i odbędą się w pięć kolejnych piątków, od 05/11/2010 począwszy, czyli zgodnie z opublikowanym harmonogramem; taki termin ustaliliśmy w oparciu o analizę koncepcji warsztatów (możliwość samodzielnego przepracowania i dopracowania kolejnych etapów prac warsztatowych), a także własne możliwości logistyczne (dostępność sprzętu, pracowni komputerowych etc.) (2) warsztaty są bezpłatne; (3) warsztaty mają charakter otwarty w tym sensie, że zapisać się na nie może każdy, natomiast ze względu na koncepcję warsztatów, które przeznaczone są dla amatorów, ale o pewnym już stopniu zaawansowania (znajomość programów, podstaw animacji etc.), a także ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, prosiliśmy o przesyłanie CV i portfolio, na podstawie których sporządzimy listę osób zaproszonych na warsztaty (za selekcję uczestników odpowiada Platige Image); (4) osobom zakwalifikowanym na warsztaty przekażemy miłe wieści telefonicznie 03/11/2010; (5) warsztaty będą w całości rejestrowane; nie podjęliśmy jeszcze jednak decyzji gdzie i w jakim stopniu udostępnimy ich zawartość szerokiej publiczności; (6) chętnie przeprowadzimy kolejną edycję warsztatów animacji, szczególnie, że widzimy jasno zapotrzebowanie na tego rodzaju inicjatywy (czego dowodem jest m.in. powyższa dyskusja); prowadzimy zresztą różnego rodzaju warsztaty otwarte od lat (pod wspólną nazwą Tosterów); do większości z nich pozyskujemy wspaniałych partnerów (liderów branży reklamowej, graficznej, filmowej i fotograficznej); (7) po więcej szczegółów na temat naszych inicjatyw zapraszamy na stronę www.szkolareklamy.pl
Napisano 3 Listopad 201014 l Uwaga: jeszcze trwa selekcja uczestników warsztatów animacji. Prowadzą ją Tomasz Bagiński i Kuba Knapik z Platige Image. Ponieważ zgłosiło się ponad 200 osób, a miejsc mamy tylko 15, Panowie mają twardy orzech do zgryzienia. Ostatnie komunikaty mówią o tym, że dostaniemy tę listę dziś w godzinach wieczornych. Lista zostanie opublikowana na forum internetowym Warszawskiej Szkoły Reklamy. Poniżej podajemy link. Po przejściu na dół strony znajdą Państwo informacje. Pozdrawiamy! WSR http://www.szkolareklamy.edu.pl/ftopicp-166375.html#166375
Napisano 4 Listopad 201014 l no i jak z tymi wynikami ?? pewnie i tak sie nie dostane ale juz mnie oczy bola od sprawdzania http://www.szkolareklamy.edu.pl/ftopicp-166375.html#166375
Napisano 4 Listopad 201014 l Witamy! Na wstępie przepraszamy za opóźnienie w podaniu wyników rekrutacji na warsztaty animacji z Tomaszem Bagińskim i Platige Image w Warszawskiej Szkole Reklamy. Poniżej zamieszczamy listę osób zakwalifikowanych. Wszystkim dziękujemy za zgłoszenia i zachęcamy do śledzenia naszej strony www.szkolareklamy.pl, na której znajdziecie informacje o kolejnych inicjatywach WSR. Osobom zakwalifikowanym na warsztaty serdecznie gratulujemy. Są to następujące osoby: Piotr Mazurkiewicz Damian Kosik Grzegorz Czarnota Jakub Łakomiec Łukasz Nosek Łukasz Rzeszot Maciej Judka Maciej Marciński Marcin Galuszka Marcin Lipiecki Michał Miłkowski Michał Niemyski Philip Berger Piotr Dryś Tomasz Sawiński Z kandydatami zakwalifikowanymi na warsztaty skontaktujemy się telefonicznie i mailowo. W przypadku pytań / wątpliwości prosimy o kontakt pod nr telefonu: 510 090 287 (Barbara Rymarowicz). Pozdrawiamy i do zobaczenia już jutro w Warszawskiej Szkole Reklamy! WSR
Napisano 4 Listopad 201014 l Brazniew (Philip Berger), no nic nie nie pozostaje jak gratulować wyselekcjonowanym czekać na następne warsztaty :)
Napisano 4 Listopad 201014 l jupi dostalem sie :) troche bede mial daleko, ale na takie warsztaty to z drugiego konca polski bym przyjechal :)
Napisano 4 Listopad 201014 l Ciekawa selekcja- moich prac z przesłanego linka do vimeo nawet nikt nie oglądał. Oj nie ładnie!
Napisano 6 Listopad 201014 l odezwala się ma wścipska natura i skonfrontowałam nazwiska z wujkiem google. I wcale nie prawda że są tam sami maxsiarze :) max, maya, xsi, lw :), modo, blender - pełen wachlarz Bardziej (chyba) liczył się poziom i klasa prac pomimo braku zawodowej (3D) praktyki. Więc tym większe GRATULACJE dla WYBRAŃCÓW! A, może któryś łaaaaskawie... :) coś na bazgra w temacie wrażeń po pierwszym spotkaniu - COOOO! :)
Napisano 6 Listopad 201014 l A, może któryś łaaaaskawie... :) coś na bazgra w temacie wrażeń po pierwszym spotkaniu - COOOO! :) Ja mam bardzo pozytywne wrażenia, co prawda to dopiero pierwsze spotkanie, ale na pewno nie będziemy się nudzić w kolejne piątki. Mimo tego że musiałem wstać o 00:50 żeby dotrzeć do Wawy i byłem niewyspany, wysłuchałem 4-godzinnego wykładu Tomka Bagińskiego bez przysypiania ;) Dostaliśmy sporą dawkę ciekawych i przydatnych informacji dotyczących branży 3d. Odnośnie części praktycznej to zajęcia z Jakubem Jabłońskim były równie ciekawe - choć rysunek nie jest moją najmocniejszą stroną.
Napisano 6 Listopad 201014 l Ciekawa selekcja- moich prac z przesłanego linka do vimeo nawet nikt nie oglądał. Oj nie ładnie! bo prosiliśmy o pliki jpeg ewentualnie pliki video jako złączniki w mailu. na ponad 200 osób ciężko było każdej przetrzepać maila i zaglądać na podane strony www czy do innych źródeł :] staraliśmy się przeglądać wszystko ale mogliśmy coś pominąć
Napisano 6 Listopad 201014 l dla osób na co dzień nie związanych z postprodukcją, animacją, ...3D... - REWELACJA! Starano się przystępnym językiem ROZjaśniać arkana branży. Od A do Z w możliwym ograniczonym czasie. SUPER WYKLADY i AKCJA! DZiĘKi!
Napisano 7 Listopad 201014 l Warsztaty uderzyły chyba w moją najsłabszą stronę: modelowanie postaci i rysunek koncepcyjny :) Mam nadzieję, że po ich zakończeniu to się zmieni, już zajęcia z panem Jabłońskim zmotywowały mnie do pracy w 2D.
Napisano 7 Listopad 201014 l u mnie z rysunkiem podobnie, leżał i "kwiczał" mam nadzieję ze do środy coś przyzwoitego uda mi się zrobić :) Co do wykładów - 100% satysfakcjonujące
Napisano 8 Listopad 201014 l Wielka szkoda, że się nie dostałem... Czy mógłbym poznać kryteria jakimi się sugerowaliście w rekrutacji ? Pozdro ;)