gregkilla Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 1. kiedy odchodze na kilka- kilkanascie minut od kompa, wracam, wykonuje 3 ruchy mysza i robi sie kilkuminutowy autosave... ...zapraszam do wylewania pomyj, etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 2. Gdy znika lista poleceń, ta na której są opcje hide selection itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 ...eeeee długo się włącza ? I z czasem zaczyna mocno zamulać gdy przełączam się między vertami polygonami i całą resztą...strasznie wkurzające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matizlob Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 ja się czuję tak podjarany jak uruchamiam maxa, że nic mnie nie jest wstanie wkurzyć hehe jedyne co mi czasem przeszkadza, to programy które mi się wtranżalają w jego pracę, np. tlen, czasem wyskakuje, że ktoś jest aktywny, a zawsze wtedy robię coś w prawym dolnym rogu programu i muszę poczekać z 2 sekundy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 Czasami podczas polymodelingu jak robię cuta, to tnie nie tam gdzie trzeba (w widokach user i perspective). Tak ogólnie to bardzo dobrze mi się pracuje w 3d max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 "Ulepszen" w nowych wersjach ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 Na pierwszy rzut oka offtop - polecam ksiazke Ziemkiewicza "Polactwo". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piko84 Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 Źródło: http://www.autodesk.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregkilla Napisano 17 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2010 Na pierwszy rzut oka offtop - polecam ksiazke Ziemkiewicza "Polactwo". to nie takie proste - wbrew pozorom Kolega sie wpisal w powyzsze ino na odwyrtke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 gregkilla - zsumuj sobie na koniec wszystkie wymienione wady. Zaleznie od tego ile wpisow sie tu znajdzie wyjdzie na to ze max (o ile w ogole sie daje uruchomic) jest powolnym, zabugowanym mulem zmierzajacym do nikad. Ten watek przypomina pytanie "czego nie lubisz w twojej ulubionej potrawie" albo "gdzie najbardziej uwiera cie twoje ulubione ubranie". Osobiscie nie uzywam softu ktory mnie denerwuje bo wybor jest ogromny. Moze dlatego nie rozumiem. (w maxie wkurzalo mnie modelowanie w zwiazku z czym przestalem go uzywac. Nie mowie jednak ze max ma beznadziejne modelowanie tylko ze mi nie odpowiadalo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregkilla Napisano 17 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2010 przeez tu nie chodzi o jakis protest, zainicjowanie ruchu spolecznego i pisanie manifestu, ino wypisanie swoich zalow zwiazanych z narzedziem pracy... Ot masz mlotek, nie mozesz sie bez niego obyc ale niestety palce tez sa pokiereszowane... to pomaga na stres... no i max nie jest moja ulubiona potrawa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 (edytowane) przeez tu nie chodzi o jakis protest, zainicjowanie ruchu spolecznego i pisanie manifestu Wtedy to przynajmniej bylaby szansa ze Autodesk bugi poprawi ;) Przepraszam, juz nie przeszkadzam. Milego bicia piany. Edytowane 18 Grudzień 2010 przez Nezumi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 najbardziej nie lubię tego, że proste czynności nie są proste, tylko zagmatwane. w maxie jest zbyt dużo niepotrzebnego klikania. p.s. zarąbisty wątek. czekałem tylko aż ktoś się wtrąci. dzięks Nezumi:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 zamulanie z rysunkami autocada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grave Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 najbardziej nie lubię tego, że proste czynności nie są proste, tylko zagmatwane. w maxie jest zbyt dużo niepotrzebnego klikania. To co dopiero ZBrush... Max ma rzeczy które mnie wkurzają, ale nie ma nic co by mi naprawdę doskwierało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Tego ze istnieje i tego ze musze czesto w nim robic .Znam ten program od wersji 2.0 i nadal nie moge sie przyzwyczaic do bugow ktore istnieja od samego poczatku. Dla mnie to absurd ze tego nie poprawiaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 20 Grudzień 2010 Share Napisano 20 Grudzień 2010 Nie lubie kiedy otwieram okno "Select object form scene", to ze obiekty w tym oknie posortowane sa w jakims zupelnie przypadkowym porzadku, i ze musze wcisnac "Name" zeby miec je w alfabetycznym porzadku. Ulzylo mi, dziekuje :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polacco Napisano 25 Grudzień 2010 Share Napisano 25 Grudzień 2010 SDK, a właściwie to cała architektura Maxa. Poza tym, pewne rozwiązania na styku architektury i funkcjonalności np. to, że z poziomu modyfikatora nie ma dostępu do modyfikowanego node'a/ów i pewne upierdliwe ficzery jak np. zagnieżdżone multimateriały(!!!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 25 Grudzień 2010 Share Napisano 25 Grudzień 2010 To co dopiero ZBrush... Chcesz się bić? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi