resh Napisano 1 Luty 2011 Share Napisano 1 Luty 2011 Tygodniowy Speedpainting #111: "Uroki" Średniowiecza Siema, wydaje mi się, że chyba nie ma co tłumaczyć, ale można sobie chociażby obejżeć Imię Róży do inspiracji :). Zapraszam wszystkich i proszę o podpięcie tematu. zdrówko! Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. ZAKOŃCZENIE SESJI: 07.02.2011 godz. 23:59. SONDA: od 08.02 do 10.02 (3 dni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 1 Luty 2011 Share Napisano 1 Luty 2011 Albo poczytać trylogię Husycką Sapka, to dopiero inspirujące. Świetny temat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mellon Napisano 1 Luty 2011 Share Napisano 1 Luty 2011 No to ja z przyjemnoscia otworze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiN Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 Temat jest świetny, jak tylko zobaczyłem to przez łeb zaczęła mi maszerować armia słów. Inkwizycja, krucjaty, teokracja, geocentryzm, listy spadłe z nieba i inne "atrakcje". Ale spróbowałem nie iść na łatwiznę i znaleźć w tych paskudnych czasach coś urokliwego. Femina, Instrumentum Diaboli kusząca skąpym giezłem wydała się odpowiednia. Na kolor mi czasu brakło niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zerocool-wolomin Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 Jedni wolą rycerzy, inni białogłowy ... ja wybrałem KAT-a. Bo bez KAT-a nie ma bata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 EC: dorysuj im włosy na nogach! wtedy nie było maszynek do golenia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 swietny kat, widac ze kawal twardego skurczybyka ktory sie nie patyczkuje ze skazancami ;] Oj cos czuje ze w tej edycji to prace sie posypia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheBill Napisano 3 Luty 2011 Share Napisano 3 Luty 2011 dobrze się ustawiłć, a dziewje same przybędą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 3 Luty 2011 Share Napisano 3 Luty 2011 Chłopaky temat o średniowieczu a wy o renesansie. I Sapkowski i Imię Róży też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 3 Luty 2011 Share Napisano 3 Luty 2011 Chłopaky temat o średniowieczu a wy o renesansie. I Sapkowski i Imię Róży też. Ekhm... Koniec średniowiecza to około 1453-1517 roku. - Generalnie XV - 1 poł XVI wieku. "Akcja powieści rozgrywa się w 1327 r...." - czyli XIV wiek. Do renesansu ponad 100 lat. ;) A Sapkowski pisze Fantasty - a tego nie da się objąć w ramy czasowe bo jest to okres wymyślony, w którym mogą pojawiać się różne konwencje historyczne. Chociażby zapożyczenia ze średniowiecza czy renesansu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 3 Luty 2011 Share Napisano 3 Luty 2011 Trylogia z kolei zaczyna sié w 1420 więc chyba się załapuje? Nie wiem, nie jestem historykiem, ale klimat mi sie raczej kojarzył ze średniowieczem niż renesansem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 3 Luty 2011 Share Napisano 3 Luty 2011 nie jestem pewien czy zgodnie z regulaminem, ale niektórzy malowali po fotach więc chyba tak średniowiecze w razie czego podaję link do referki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpitalnik Napisano 3 Luty 2011 Share Napisano 3 Luty 2011 Uploaded with ImageShack.us Nie zbyt piękne, ale jest ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem. Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 ale niektórzy malowali po fotach Eee? Że kto? Rysowanie z refek jest ok, przy drugiejedycji TSP (posiłek) praca była dosłownym przerysowaniem zdjęcia krążącego po siedzi a mimo to wygrała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 nie mówiłem o tej edycji a ogólnie o historii TSP. nie pamiętam kto ale jakieś wojenki o to były:) nikodem., bardzo ładna ilustracja pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 4 Luty 2011 Autor Share Napisano 4 Luty 2011 dajecie dajecie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem. Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 (edytowane) dzieki polka, niestety na podstawie refki Edytowane 5 Luty 2011 przez nikodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudek Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 (edytowane) sobotnią chwilą ;) Edytowane 5 Luty 2011 przez chudek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radix Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 A jak tak o na szybciorka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 (edytowane) Chudek - genialny klimat! Średniowiecze to jest mój konik więc nie mogłem sobie odmówić:) Żeby nie było niedomówień, referencja w linku: http://img842.imageshack.us/img842/4902/refka.jpg Edytowane 5 Luty 2011 przez GrzegorzPrzybys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 (edytowane) chudek mocny klimat, Grzesiek swietnie wykonane( jak zreszta zwykle ) wyobrazam sobie jak musialo byc goraco temu rycerzowi ;] Oj bedzie dylemat... W kazdym razie nie bylo zbyt fajnie zyc w sredniowieczu jak pokazuja speedy ;] Edytowane 5 Luty 2011 przez tr3buh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mellon Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 No i kolejne uroki - te do glosowania oddaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheBill Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 drugie podejście ode mnie i to oddaje pod głosowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 Chudek wygląda jak planszka z wiedźmina stylowo - bardzo mnie się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayer Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 uroki szarzy i możliwość zdmuchnięcia głowy czymś ciężkim (hell yeah!) lub uroki życia chłopa ale kto by się tam nimi przejmował :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość littleMegg Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 niesamowita praca, świetne!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 super sucharek.. kolorek-miodzio, jak na razie jestes moja faworytka ;] podoba mi sie ze nie jest narysowane jak dotychczas w twoim komiksowym stylu, tylko tym razem jest bardziej malarsko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wish69 Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 "wiedźma" na stosie. Ale główkę powinna mieć całą ogoloną (bo we włosach mógł skryć się Zły) ;) no i nie zawsze takiego wiedźmaka przywiązywano do palika bezpośrednio, czasem taka bestyjka dostawała krótki łańcuch, żeby mogła sobie po rozżarzonych węgielkach polatać ;) Ech ciekawe to były czasy, kiedy żar serc był zbyt gorący, a wiara nazbyt gorliwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 Wish69, przyznam, że nie zastanawiałam się nad długością włosów, wiedziałam że muszą być obcięte ale co do długości nie myślałam o tym wcale, my bad ;) Muszę dodać - to nie jest losowa wiedźma tylko Joanna D'arc, jej historia zawsze mnie poruszała - spłonęła pomimo swojej gorliwej wiary i to jest dopiero przykre.. tr3buh, dziękuję! myślę, że jednak nadal jest komiksowe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wish69 Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 Komiksowy styl - jak najbardziej na plus :) chociaż dodałbym jakieś popalone fragmenty ;) a fragment o włosach i żarliwej wierze, wyniosłem z książek Piekary, który jak nic oddaje klimaty wiedźm i palenia na stosie ;) ogólnie rzecz biorąc Sucharek Twoje prace mega mi się podobają i chciałbym widzieć częstsze up`y ;) mój głos masz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem. Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 (edytowane) tu troche bardziej odemnie dlatego idzie pod glosowanie. Takie fajne rzeczy wrzucacie ze az glupio mi sie z wami mierzyc ;/ Edytowane 6 Luty 2011 przez nikodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 za mało...za mało..za mało czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 temat miodny, godzinka w ps'ie moze uda mi sie jeszcze wykorzystac pozostale 30min :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebom Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 To ja też coś na szybko, bo fajny temat. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 [/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 odrobine moglem przekroczyc czas, bo na raty jakos to malowalem, ale skoro juz jest to wrzucam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikes Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 baa.. podoba mi sie praca chudka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 i takie jeszcze Jerusalem od siedmiu bolesci ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 7 Luty 2011 Autor Share Napisano 7 Luty 2011 lordbiernac rozumiem, że pierwsza praca leci pod głosowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ros1 Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 To jeszcze ja na koniec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 lordbiernac rozumiem, że pierwsza praca leci pod głosowanie? ta jes.....:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anomal Napisano 7 Luty 2011 Share Napisano 7 Luty 2011 a oto i moja propozycja na szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi