Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Tygodniowy Speedpainting #111: "Uroki" Średniowiecza

Siema, wydaje mi się, że chyba nie ma co tłumaczyć, ale można sobie chociażby obejżeć Imię Róży do inspiracji :). Zapraszam wszystkich i proszę o podpięcie tematu.

zdrówko!

Regulamin:

* Czas malowania: 1,5 h.

* Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna.

* Prace umieszczamy w tym wątku.

* Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku.

* Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona.

* czas sondy 3 dni.

Nagrody:

* Wybór kolejnego tematu.

* Rekomendacja na stronie głównej serwisu.

* Umieszczenie pracy w galerii.

ZAKOŃCZENIE SESJI: 07.02.2011 godz. 23:59.

SONDA: od 08.02 do 10.02 (3 dni)

• Odpowiedzi 45
  • Wyświetleń 12,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Temat jest świetny, jak tylko zobaczyłem to przez łeb zaczęła mi maszerować armia słów. Inkwizycja, krucjaty, teokracja, geocentryzm, listy spadłe z nieba i inne "atrakcje". Ale spróbowałem nie iść na łatwiznę i znaleźć w tych paskudnych czasach coś urokliwego. Femina, Instrumentum Diaboli kusząca skąpym giezłem wydała się odpowiednia. Na kolor mi czasu brakło niestety.

delights_of_middle_ages_by_ethicallychallenged-d38nbnq.jpg

Napisano

swietny kat, widac ze kawal twardego skurczybyka ktory sie nie patyczkuje ze skazancami ;] Oj cos czuje ze w tej edycji to prace sie posypia

Napisano

Chłopaky temat o średniowieczu a wy o renesansie. I Sapkowski i Imię Róży też.

Napisano
Chłopaky temat o średniowieczu a wy o renesansie. I Sapkowski i Imię Róży też.

Ekhm...

Koniec średniowiecza to około 1453-1517 roku. - Generalnie XV - 1 poł XVI wieku.

"Akcja powieści rozgrywa się w 1327 r...." - czyli XIV wiek. Do renesansu ponad 100 lat. ;)

A Sapkowski pisze Fantasty - a tego nie da się objąć w ramy czasowe bo jest to okres wymyślony, w którym mogą pojawiać się różne konwencje historyczne. Chociażby zapożyczenia ze średniowiecza czy renesansu.

Napisano

nie jestem pewien czy zgodnie z regulaminem, ale niektórzy malowali po fotach więc chyba tak

średniowiecze

sredniowiecze.gif

w razie czego podaję link do referki

pozdrawiam

Napisano
ale niektórzy malowali po fotach

Eee? Że kto?

Rysowanie z refek jest ok, przy drugiejedycji TSP (posiłek) praca była dosłownym przerysowaniem zdjęcia krążącego po siedzi a mimo to wygrała

Napisano

nie mówiłem o tej edycji a ogólnie o historii TSP. nie pamiętam kto ale jakieś wojenki o to były:)

nikodem., bardzo ładna ilustracja

pozdrawiam

Napisano

chudek mocny klimat, Grzesiek swietnie wykonane( jak zreszta zwykle ) wyobrazam sobie jak musialo byc goraco temu rycerzowi ;]

Oj bedzie dylemat...

W kazdym razie nie bylo zbyt fajnie zyc w sredniowieczu jak pokazuja speedy ;]

Edytowane przez tr3buh

Napisano

Chudek wygląda jak planszka z wiedźmina stylowo - bardzo mnie się podoba.

Napisano

uroki szarzy i możliwość zdmuchnięcia głowy czymś ciężkim (hell yeah!)

lub

uroki życia chłopa ale kto by się tam nimi przejmował :P

blhfin.jpg

Napisano

niesamowita praca, świetne!!

Napisano

super sucharek.. kolorek-miodzio, jak na razie jestes moja faworytka ;]

podoba mi sie ze nie jest narysowane jak dotychczas w twoim komiksowym stylu, tylko tym razem jest bardziej malarsko

Napisano

"wiedźma" na stosie. Ale główkę powinna mieć całą ogoloną (bo we włosach mógł skryć się Zły) ;) no i nie zawsze takiego wiedźmaka przywiązywano do palika bezpośrednio, czasem taka bestyjka dostawała krótki łańcuch, żeby mogła sobie po rozżarzonych węgielkach polatać ;)

Ech ciekawe to były czasy, kiedy żar serc był zbyt gorący, a wiara nazbyt gorliwa...

Napisano

Wish69, przyznam, że nie zastanawiałam się nad długością włosów, wiedziałam że muszą być obcięte ale co do długości nie myślałam o tym wcale, my bad ;)

Muszę dodać - to nie jest losowa wiedźma tylko Joanna D'arc, jej historia zawsze mnie poruszała - spłonęła pomimo swojej gorliwej wiary i to jest dopiero przykre..

tr3buh, dziękuję! myślę, że jednak nadal jest komiksowe ;)

Napisano

Komiksowy styl - jak najbardziej na plus :) chociaż dodałbym jakieś popalone fragmenty ;) a fragment o włosach i żarliwej wierze, wyniosłem z książek Piekary, który jak nic oddaje klimaty wiedźm i palenia na stosie ;) ogólnie rzecz biorąc Sucharek Twoje prace mega mi się podobają i chciałbym widzieć częstsze up`y ;) mój głos masz ;)

Napisano

tu troche bardziej odemnie dlatego idzie pod glosowanie.

Takie fajne rzeczy wrzucacie ze az glupio mi sie z wami mierzyc ;/

witchu.jpg

Edytowane przez nikodem.

Napisano

temat miodny, godzinka w ps'ie moze uda mi sie jeszcze wykorzystac pozostale 30min :)

enviro15.jpg

Napisano
  • Autor

lordbiernac rozumiem, że pierwsza praca leci pod głosowanie?