groch Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 (edited) Pam pa ram pam...Czołem, pomyślałem, że wrzucę parę prac, właściwie jedną, ale w trzech etapach. Wszystkich i wszystkie komentarze są mile widziane.Pam pa ram pam...Czołem, pomyślałem, że wrzucę parę prac, właściwie jedną, ale w trzech etapach. Wszystkich i wszystkie komentarze są mile widziane. Edited September 24, 2016 by groch Link to comment Share on other sites More sharing options...
ICE Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 Bardzo ladnie upraszczasz bryłe, czekam na finisz. Aha skrot tej nozki, niezbyt dobrze sie czyta, moze warto to poprawic w takiej wczesnej fazie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted April 6, 2011 Author Share Posted April 6, 2011 Masz na myśli prawą nogę? Jeszcze myślę, czy nie zmienić tego armora, bo jakoś tak się trochę "wybija". Ogólnie nie planowałem tego rozwijać do takiego detalicznego finiszu, tylko tak jakoś maznąłem szkic i się rozwinęło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
R&R Posted April 6, 2011 Share Posted April 6, 2011 fajna kreska, już sam szkic robi robotę, dawaj więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Sam szkic super, ale reszta już nie bardzo i tak jakby zabrakło stepów. Zacienione miejsca masz za słabo i przez to nie ma wydobytej bryły. Dawaj więcej samych szkicorów. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted April 8, 2011 Author Share Posted April 8, 2011 Troszkę podmalowałem. Z braku czasu na razie tylko to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QbisieQ Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Póki co bardzo mi się podoba - dobry szkic, fajna kreska :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted April 8, 2011 Author Share Posted April 8, 2011 Póki co bardzo mi się podoba - dobry szkic, fajna kreska :) Dzięki bardzo. ;> Ciach prach! Link to comment Share on other sites More sharing options...
QbisieQ Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Coraz lepiej, ładne kolorki....zaczynam być za tym żebyś w ogóle jej nie dawał zbroi...ani niczego na wierzch :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted April 9, 2011 Author Share Posted April 9, 2011 (edited) Następna pani: ...i idę spać. Edited April 9, 2011 by groch Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted April 10, 2011 Author Share Posted April 10, 2011 (edited) Szast prast! Edited April 10, 2011 by groch Link to comment Share on other sites More sharing options...
QbisieQ Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 Mnie się podoba, chociaż mam wrażenie jakby miała troszkę za krótki tułów Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted April 10, 2011 Author Share Posted April 10, 2011 Mnie się podoba, chociaż mam wrażenie jakby miała troszkę za krótki tułów Poprawiłem troszkę tułów (z naszej lewej strony), tzn. bardziej go wciąłem, bo wydawał mi się za szeroki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakóbM Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 Mi też bardzo się podoba. Rysowanie precyzyjnych linii w PS zawsze sprawia mi dużą trudność. U Ciebie jest wręcz przeciwnie.Na jakim tablecie pracujesz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
polka dot Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 cześć, napisz czy malujesz po zdjęciach czy tylko na nie patrzysz. bardzo ładne kolory Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted April 10, 2011 Author Share Posted April 10, 2011 Mi też bardzo się podoba. Rysowanie precyzyjnych linii w PS zawsze sprawia mi dużą trudność. U Ciebie jest wręcz przeciwnie.Na jakim tablecie pracujesz ? Ano dzięki, rysuję w Autodesk Sketchbook Pro, w PS'ie też trudno mi idzie rysowanie precyzyjnych linii, chociaż podoba mi się, jak ludzie kolorują w PS'ie. Wychodzą takie fajne ostre prace, jak np. u Arne Niklas'a Jansson'a >klik. A pracuję na Wacom'ie Bamboo Pen o formacie A6. cześć, napisz czy malujesz po zdjęciach czy tylko na nie patrzysz. bardzo ładne kolory Dzięki, patrzę na zdjęcia. Wstawiam zdjęcie na powierzchni roboczej gdzieś obok i patrząc na nie, rysuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted April 12, 2011 Author Share Posted April 12, 2011 Cześć i czołem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
QbisieQ Posted April 12, 2011 Share Posted April 12, 2011 ciekawe, te niebieskie wstążki to stróżki łez czy coś innego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted April 12, 2011 Author Share Posted April 12, 2011 (edited) To miały być stróżki łez, ale wyszło jak wyszło. ;p Ogółem jestem średnio zadowolony akurat z tej pracy. Mam też problemy z rysowaniem ust i reszty. Zauważyłem, że Ci "lepsi" rysują na dużym formacie, tak że np. twarz zajmuje cały ekran, ale jeszcze tego nie próbowałem. Edited April 12, 2011 by groch Link to comment Share on other sites More sharing options...
QbisieQ Posted April 12, 2011 Share Posted April 12, 2011 No właśnie na łzy to to nie wygląda :/ - za dużo kresek (takie nitki wyszły) i brak odblasków światła i przezroczystości gdzieniegdzie (na tych stróżkach). Chętnie zobaczyłbym tą pracę jeszcze poprawioną i dopracowaną, bo fajny klimacik w niej drzemie :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
telthona Posted April 15, 2011 Share Posted April 15, 2011 byłoby lepiej bez tych ściekających strużek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted April 23, 2011 Author Share Posted April 23, 2011 (edited) Taki spontaniczny skeczor... Kontynuacja w PS: Edited April 23, 2011 by groch Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted April 24, 2011 Author Share Posted April 24, 2011 Twarzyczka w PS: Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted April 26, 2011 Author Share Posted April 26, 2011 Art Rage... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Wish69 Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 ArtRage chyba nie jest mega popularny. A skoro się nim bawisz, to może odpowiesz mi na pytanie. Miałeś taki problem, że łuki, okręgi wychodziły hmm.. kanciasto. ( i nie chodzi o trzęsącą się rękę ;) ) W Gimpie wszystko płynnie i ładnie. A Art dziwnie haczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted April 26, 2011 Author Share Posted April 26, 2011 ArtRage chyba nie jest mega popularny. A skoro się nim bawisz, to może odpowiesz mi na pytanie. Miałeś taki problem, że łuki, okręgi wychodziły hmm.. kanciasto. ( i nie chodzi o trzęsącą się rękę ;) ) W Gimpie wszystko płynnie i ładnie. A Art dziwnie haczy. Tak, wiem o co Ci chodzi i to prawda - jak szybciej machniesz, to wychodzą kanciaste linie, u mnie też tak jest. najmniej kanciaste linie wychodzą w Sketchbooku, albo w Painterze, tam jakbyś niezręcznie machał ręką i tak wyjdą ładne linie. :o Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted April 28, 2011 Author Share Posted April 28, 2011 Troszkę nauki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Wish69 Posted April 29, 2011 Share Posted April 29, 2011 Nazwijcie mnie gejem, ale fajne te męskie klaty ;) Nie wiem, heh, wszystko wygląda na miękkie pędzle, ale nie widać charakterystycznej "waty" dobrze się to wszystko czyta. Ciekawy styl, ja tam jestem na tak. A co do ArtRage`a - odinstalowałem i zainstalowałem ponownie - stara metoda informatyków. Teraz nawet jak szybko macham łapą, to kreseczki wychodzą ładne i płynne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted May 14, 2011 Author Share Posted May 14, 2011 (edited) Dzisiaj coś małego, Niklas Jansson wannabe: :> edit1: ups... jeszcze majtki zapomniałem pomalować. edit2: damy jej niebieskie w paski, ło! Edited May 14, 2011 by groch Link to comment Share on other sites More sharing options...
leondrago Posted May 14, 2011 Share Posted May 14, 2011 Hehe klaty bajeczne.... A ostatnie jakies odstajace od reszty I nie mowie ze to zle...heh Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted May 14, 2011 Author Share Posted May 14, 2011 (edited) Hehe klaty bajeczne.... A ostatnie jakies odstajace od reszty I nie mowie ze to zle...heh Dziękóweczka, no fakt, ostatnie trochę odstaje... ;) Mech skończony przed chwilą: Meh... I jeszcze jeden: I jeszcze! Tym razem w całości (no prawie) w Photoshopie: Edited May 14, 2011 by groch Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted May 15, 2011 Author Share Posted May 15, 2011 Hello folks... Nie za duże to? Chciałem wykadrować według tych "trójek" (golden ratio), ale jakieś takie duże... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Status Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Ach kocham te twoje roboty :D są świetne. Samo się prosi coś wykończyć. Czasami jeszcze gdzieś ucieka jakiś element w perspektywie. Już masz wyczucie koloru, rób ćwiczenia i pokaż nam jak Ci idzie render :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted May 16, 2011 Author Share Posted May 16, 2011 Hahah... Już myślałem, że moją tekę ogarnęły mroczne otchłanie! Dzięki, dzięki, bardzo motywujący koment. ;> Link to comment Share on other sites More sharing options...
leondrago Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Roboty naprawde daja rade heh.... Jak powiedzial status postaraj sie cos wykonczyc I bedzie git ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted May 16, 2011 Author Share Posted May 16, 2011 Roboty naprawde daja rade heh.... Jak powiedzial status postaraj sie cos wykonczyc I bedzie git ;) Dzięki, na razie jeszcze następna niewykończona pracka: Link to comment Share on other sites More sharing options...
leondrago Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 well..... szczena opada :) .... keep it up man :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ICE Posted May 17, 2011 Share Posted May 17, 2011 Fajne! ten ostatni naprawde trzyma poziom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekFus Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 Ostatni bardzo ciekawy :) Ładnie panujesz nad walorem i dobrze, że martwisz się o kompozycję. Pojęczałbym tylko nad tym czy nie przeostrzasz sharpenem trochę za bardzo :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted May 26, 2011 Author Share Posted May 26, 2011 Dzisiaj zabawa z fraktalami stąd (wybieracie 3D, a potem bawicie się ustawieniami i latacie po fraktalu): podstawka: High-res i podmalówka: Trochę aż mdli od tej niebieskości, no ale cóż... oraz inny ciekawy fraktal: High-res Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 (edited) wipejszyn haj-res apgrejt... haj-res Edited May 29, 2011 by groch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Posted May 29, 2011 Share Posted May 29, 2011 Zbyt mocno ma obite kolana i poobserwuj i popraw krawędzie. O reszcie ciężko się wypowiedzieć, ale idzie w dobrą stronę. A te mechy z poprzednich stron kozackie chociaż zbyt mocno czuć filtry wyostrzające. Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 (edited) Zbyt mocno ma obite kolana i poobserwuj i popraw krawędzie. O reszcie ciężko się wypowiedzieć, ale idzie w dobrą stronę. A te mechy z poprzednich stron kozackie chociaż zbyt mocno czuć filtry wyostrzające. Tak, w sumie teraz tak patrzę, że można by było to jeszcze wykończyć, szczególnie wszystko widać w dużej rozdzielczości. Kolana być może zbyt mocno. Z mechami na razie dałem sobie spokoj. ;p Dzięki za koment! edit: wprowadziłem kilka poprawek... haj-res Edited May 29, 2011 by groch Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted May 30, 2011 Author Share Posted May 30, 2011 (edited) lajnart... h-r wątpię, czy coś z tego wyjdzie ;_; edit: fuuuuuuuuuuuuuuuu, leżałem w słońcu na balkonie i mam całą dłoń obślinioną. : a tego czegoś pewnie nie dokończę, nie podoba mi się... h-r edit2: tamto poszło w las, a tymczasem studium: Edited May 31, 2011 by groch Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted June 2, 2011 Author Share Posted June 2, 2011 (edited) portrecik/ćwiczenie: Edited June 16, 2011 by groch Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted June 13, 2011 Author Share Posted June 13, 2011 (edited) Ostatnio za dużo przesiaduję w Minecrafcie, więc postanowiłem wziąć pióro do ręki! Studium metalu? Próba druga, tym razem w całości w Photoshopie (poprzednia była w Sketchbooku). Mimo, że nad drugą spędziłem więcej czasu, to "coś" mi się bardziej podoba w pierwszej, myślę, że m.in. kolory. Tutaj, prawa ręka jest do bólu płaska... Edited June 13, 2011 by groch Link to comment Share on other sites More sharing options...
CUKIERASS Posted June 13, 2011 Share Posted June 13, 2011 kolory odbicia w pierwszej zdecydowanie fajniejsze-dół w 2 ostrzejszy ale tak generalnie to nr.1 miał chyba lepszy potencjał Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted June 14, 2011 Author Share Posted June 14, 2011 kolory odbicia w pierwszej zdecydowanie fajniejsze-dół w 2 ostrzejszy ale tak generalnie to nr.1 miał chyba lepszy potencjał Dzięks, ogólnie druga najgorsza, strasznie sztywna i technicznie do dupy. Numer 3, tym razem w Painterze: Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted June 16, 2011 Author Share Posted June 16, 2011 I kolejna. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
groch Posted June 18, 2011 Author Share Posted June 18, 2011 Takie o: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts