Napisano 6 Kwiecień 201113 l Pam pa ram pam...Czołem, pomyślałem, że wrzucę parę prac, właściwie jedną, ale w trzech etapach. Wszystkich i wszystkie komentarze są mile widziane.Pam pa ram pam...Czołem, pomyślałem, że wrzucę parę prac, właściwie jedną, ale w trzech etapach. Wszystkich i wszystkie komentarze są mile widziane. Edytowane 24 Wrzesień 20168 l przez groch
Napisano 6 Kwiecień 201113 l Bardzo ladnie upraszczasz bryłe, czekam na finisz. Aha skrot tej nozki, niezbyt dobrze sie czyta, moze warto to poprawic w takiej wczesnej fazie.
Napisano 6 Kwiecień 201113 l Autor Masz na myśli prawą nogę? Jeszcze myślę, czy nie zmienić tego armora, bo jakoś tak się trochę "wybija". Ogólnie nie planowałem tego rozwijać do takiego detalicznego finiszu, tylko tak jakoś maznąłem szkic i się rozwinęło.
Napisano 7 Kwiecień 201113 l Sam szkic super, ale reszta już nie bardzo i tak jakby zabrakło stepów. Zacienione miejsca masz za słabo i przez to nie ma wydobytej bryły. Dawaj więcej samych szkicorów. ;)
Napisano 8 Kwiecień 201113 l Autor Póki co bardzo mi się podoba - dobry szkic, fajna kreska :) Dzięki bardzo. ;> Ciach prach!
Napisano 8 Kwiecień 201113 l Coraz lepiej, ładne kolorki....zaczynam być za tym żebyś w ogóle jej nie dawał zbroi...ani niczego na wierzch :P
Napisano 9 Kwiecień 201113 l Autor Następna pani: ...i idę spać. Edytowane 9 Kwiecień 201113 l przez groch
Napisano 10 Kwiecień 201113 l Mnie się podoba, chociaż mam wrażenie jakby miała troszkę za krótki tułów
Napisano 10 Kwiecień 201113 l Autor Mnie się podoba, chociaż mam wrażenie jakby miała troszkę za krótki tułów Poprawiłem troszkę tułów (z naszej lewej strony), tzn. bardziej go wciąłem, bo wydawał mi się za szeroki.
Napisano 10 Kwiecień 201113 l Mi też bardzo się podoba. Rysowanie precyzyjnych linii w PS zawsze sprawia mi dużą trudność. U Ciebie jest wręcz przeciwnie.Na jakim tablecie pracujesz ?
Napisano 10 Kwiecień 201113 l cześć, napisz czy malujesz po zdjęciach czy tylko na nie patrzysz. bardzo ładne kolory
Napisano 10 Kwiecień 201113 l Autor Mi też bardzo się podoba. Rysowanie precyzyjnych linii w PS zawsze sprawia mi dużą trudność. U Ciebie jest wręcz przeciwnie.Na jakim tablecie pracujesz ? Ano dzięki, rysuję w Autodesk Sketchbook Pro, w PS'ie też trudno mi idzie rysowanie precyzyjnych linii, chociaż podoba mi się, jak ludzie kolorują w PS'ie. Wychodzą takie fajne ostre prace, jak np. u Arne Niklas'a Jansson'a >klik. A pracuję na Wacom'ie Bamboo Pen o formacie A6. cześć, napisz czy malujesz po zdjęciach czy tylko na nie patrzysz. bardzo ładne kolory Dzięki, patrzę na zdjęcia. Wstawiam zdjęcie na powierzchni roboczej gdzieś obok i patrząc na nie, rysuję.
Napisano 12 Kwiecień 201113 l Autor To miały być stróżki łez, ale wyszło jak wyszło. ;p Ogółem jestem średnio zadowolony akurat z tej pracy. Mam też problemy z rysowaniem ust i reszty. Zauważyłem, że Ci "lepsi" rysują na dużym formacie, tak że np. twarz zajmuje cały ekran, ale jeszcze tego nie próbowałem. Edytowane 12 Kwiecień 201113 l przez groch
Napisano 12 Kwiecień 201113 l No właśnie na łzy to to nie wygląda :/ - za dużo kresek (takie nitki wyszły) i brak odblasków światła i przezroczystości gdzieniegdzie (na tych stróżkach). Chętnie zobaczyłbym tą pracę jeszcze poprawioną i dopracowaną, bo fajny klimacik w niej drzemie :)
Napisano 23 Kwiecień 201113 l Autor Taki spontaniczny skeczor... Kontynuacja w PS: Edytowane 23 Kwiecień 201113 l przez groch
Napisano 26 Kwiecień 201113 l ArtRage chyba nie jest mega popularny. A skoro się nim bawisz, to może odpowiesz mi na pytanie. Miałeś taki problem, że łuki, okręgi wychodziły hmm.. kanciasto. ( i nie chodzi o trzęsącą się rękę ;) ) W Gimpie wszystko płynnie i ładnie. A Art dziwnie haczy.
Napisano 26 Kwiecień 201113 l Autor ArtRage chyba nie jest mega popularny. A skoro się nim bawisz, to może odpowiesz mi na pytanie. Miałeś taki problem, że łuki, okręgi wychodziły hmm.. kanciasto. ( i nie chodzi o trzęsącą się rękę ;) ) W Gimpie wszystko płynnie i ładnie. A Art dziwnie haczy. Tak, wiem o co Ci chodzi i to prawda - jak szybciej machniesz, to wychodzą kanciaste linie, u mnie też tak jest. najmniej kanciaste linie wychodzą w Sketchbooku, albo w Painterze, tam jakbyś niezręcznie machał ręką i tak wyjdą ładne linie. :o
Napisano 29 Kwiecień 201113 l Nazwijcie mnie gejem, ale fajne te męskie klaty ;) Nie wiem, heh, wszystko wygląda na miękkie pędzle, ale nie widać charakterystycznej "waty" dobrze się to wszystko czyta. Ciekawy styl, ja tam jestem na tak. A co do ArtRage`a - odinstalowałem i zainstalowałem ponownie - stara metoda informatyków. Teraz nawet jak szybko macham łapą, to kreseczki wychodzą ładne i płynne.
Napisano 14 Maj 201113 l Autor Dzisiaj coś małego, Niklas Jansson wannabe: :> edit1: ups... jeszcze majtki zapomniałem pomalować. edit2: damy jej niebieskie w paski, ło! Edytowane 14 Maj 201113 l przez groch
Napisano 14 Maj 201113 l Hehe klaty bajeczne.... A ostatnie jakies odstajace od reszty I nie mowie ze to zle...heh
Napisano 14 Maj 201113 l Autor Hehe klaty bajeczne.... A ostatnie jakies odstajace od reszty I nie mowie ze to zle...heh Dziękóweczka, no fakt, ostatnie trochę odstaje... ;) Mech skończony przed chwilą: Meh... I jeszcze jeden: I jeszcze! Tym razem w całości (no prawie) w Photoshopie: Edytowane 14 Maj 201113 l przez groch
Napisano 15 Maj 201113 l Autor Hello folks... Nie za duże to? Chciałem wykadrować według tych "trójek" (golden ratio), ale jakieś takie duże...
Napisano 16 Maj 201113 l Ach kocham te twoje roboty :D są świetne. Samo się prosi coś wykończyć. Czasami jeszcze gdzieś ucieka jakiś element w perspektywie. Już masz wyczucie koloru, rób ćwiczenia i pokaż nam jak Ci idzie render :D
Napisano 16 Maj 201113 l Autor Hahah... Już myślałem, że moją tekę ogarnęły mroczne otchłanie! Dzięki, dzięki, bardzo motywujący koment. ;>
Napisano 16 Maj 201113 l Roboty naprawde daja rade heh.... Jak powiedzial status postaraj sie cos wykonczyc I bedzie git ;)
Napisano 16 Maj 201113 l Autor Roboty naprawde daja rade heh.... Jak powiedzial status postaraj sie cos wykonczyc I bedzie git ;) Dzięki, na razie jeszcze następna niewykończona pracka:
Napisano 18 Maj 201113 l Ostatni bardzo ciekawy :) Ładnie panujesz nad walorem i dobrze, że martwisz się o kompozycję. Pojęczałbym tylko nad tym czy nie przeostrzasz sharpenem trochę za bardzo :D
Napisano 26 Maj 201113 l Autor Dzisiaj zabawa z fraktalami stąd (wybieracie 3D, a potem bawicie się ustawieniami i latacie po fraktalu): podstawka: High-res i podmalówka: Trochę aż mdli od tej niebieskości, no ale cóż... oraz inny ciekawy fraktal: High-res
Napisano 29 Maj 201113 l Autor wipejszyn haj-res apgrejt... haj-res Edytowane 29 Maj 201113 l przez groch
Napisano 29 Maj 201113 l Zbyt mocno ma obite kolana i poobserwuj i popraw krawędzie. O reszcie ciężko się wypowiedzieć, ale idzie w dobrą stronę. A te mechy z poprzednich stron kozackie chociaż zbyt mocno czuć filtry wyostrzające.
Napisano 29 Maj 201113 l Autor Zbyt mocno ma obite kolana i poobserwuj i popraw krawędzie. O reszcie ciężko się wypowiedzieć, ale idzie w dobrą stronę. A te mechy z poprzednich stron kozackie chociaż zbyt mocno czuć filtry wyostrzające. Tak, w sumie teraz tak patrzę, że można by było to jeszcze wykończyć, szczególnie wszystko widać w dużej rozdzielczości. Kolana być może zbyt mocno. Z mechami na razie dałem sobie spokoj. ;p Dzięki za koment! edit: wprowadziłem kilka poprawek... haj-res Edytowane 29 Maj 201113 l przez groch
Napisano 30 Maj 201113 l Autor lajnart... h-r wątpię, czy coś z tego wyjdzie ;_; edit: fuuuuuuuuuuuuuuuu, leżałem w słońcu na balkonie i mam całą dłoń obślinioną. : a tego czegoś pewnie nie dokończę, nie podoba mi się... h-r edit2: tamto poszło w las, a tymczasem studium: Edytowane 31 Maj 201113 l przez groch
Napisano 13 Czerwiec 201113 l Autor Ostatnio za dużo przesiaduję w Minecrafcie, więc postanowiłem wziąć pióro do ręki! Studium metalu? Próba druga, tym razem w całości w Photoshopie (poprzednia była w Sketchbooku). Mimo, że nad drugą spędziłem więcej czasu, to "coś" mi się bardziej podoba w pierwszej, myślę, że m.in. kolory. Tutaj, prawa ręka jest do bólu płaska... Edytowane 13 Czerwiec 201113 l przez groch
Napisano 13 Czerwiec 201113 l kolory odbicia w pierwszej zdecydowanie fajniejsze-dół w 2 ostrzejszy ale tak generalnie to nr.1 miał chyba lepszy potencjał
Napisano 14 Czerwiec 201113 l Autor kolory odbicia w pierwszej zdecydowanie fajniejsze-dół w 2 ostrzejszy ale tak generalnie to nr.1 miał chyba lepszy potencjał Dzięks, ogólnie druga najgorsza, strasznie sztywna i technicznie do dupy. Numer 3, tym razem w Painterze: