groch Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 (edytowane) Pam pa ram pam...Czołem, pomyślałem, że wrzucę parę prac, właściwie jedną, ale w trzech etapach. Wszystkich i wszystkie komentarze są mile widziane.Pam pa ram pam...Czołem, pomyślałem, że wrzucę parę prac, właściwie jedną, ale w trzech etapach. Wszystkich i wszystkie komentarze są mile widziane. Edytowane 24 Wrzesień 2016 przez groch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Bardzo ladnie upraszczasz bryłe, czekam na finisz. Aha skrot tej nozki, niezbyt dobrze sie czyta, moze warto to poprawic w takiej wczesnej fazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Masz na myśli prawą nogę? Jeszcze myślę, czy nie zmienić tego armora, bo jakoś tak się trochę "wybija". Ogólnie nie planowałem tego rozwijać do takiego detalicznego finiszu, tylko tak jakoś maznąłem szkic i się rozwinęło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R&R Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 fajna kreska, już sam szkic robi robotę, dawaj więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 7 Kwiecień 2011 Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Sam szkic super, ale reszta już nie bardzo i tak jakby zabrakło stepów. Zacienione miejsca masz za słabo i przez to nie ma wydobytej bryły. Dawaj więcej samych szkicorów. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 8 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Troszkę podmalowałem. Z braku czasu na razie tylko to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 8 Kwiecień 2011 Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Póki co bardzo mi się podoba - dobry szkic, fajna kreska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 8 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Póki co bardzo mi się podoba - dobry szkic, fajna kreska :) Dzięki bardzo. ;> Ciach prach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 8 Kwiecień 2011 Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Coraz lepiej, ładne kolorki....zaczynam być za tym żebyś w ogóle jej nie dawał zbroi...ani niczego na wierzch :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 9 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2011 (edytowane) Następna pani: ...i idę spać. Edytowane 9 Kwiecień 2011 przez groch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2011 (edytowane) Szast prast! Edytowane 10 Kwiecień 2011 przez groch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Mnie się podoba, chociaż mam wrażenie jakby miała troszkę za krótki tułów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Mnie się podoba, chociaż mam wrażenie jakby miała troszkę za krótki tułów Poprawiłem troszkę tułów (z naszej lewej strony), tzn. bardziej go wciąłem, bo wydawał mi się za szeroki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Mi też bardzo się podoba. Rysowanie precyzyjnych linii w PS zawsze sprawia mi dużą trudność. U Ciebie jest wręcz przeciwnie.Na jakim tablecie pracujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 cześć, napisz czy malujesz po zdjęciach czy tylko na nie patrzysz. bardzo ładne kolory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Mi też bardzo się podoba. Rysowanie precyzyjnych linii w PS zawsze sprawia mi dużą trudność. U Ciebie jest wręcz przeciwnie.Na jakim tablecie pracujesz ? Ano dzięki, rysuję w Autodesk Sketchbook Pro, w PS'ie też trudno mi idzie rysowanie precyzyjnych linii, chociaż podoba mi się, jak ludzie kolorują w PS'ie. Wychodzą takie fajne ostre prace, jak np. u Arne Niklas'a Jansson'a >klik. A pracuję na Wacom'ie Bamboo Pen o formacie A6. cześć, napisz czy malujesz po zdjęciach czy tylko na nie patrzysz. bardzo ładne kolory Dzięki, patrzę na zdjęcia. Wstawiam zdjęcie na powierzchni roboczej gdzieś obok i patrząc na nie, rysuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 12 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Cześć i czołem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 12 Kwiecień 2011 Share Napisano 12 Kwiecień 2011 ciekawe, te niebieskie wstążki to stróżki łez czy coś innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 12 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2011 (edytowane) To miały być stróżki łez, ale wyszło jak wyszło. ;p Ogółem jestem średnio zadowolony akurat z tej pracy. Mam też problemy z rysowaniem ust i reszty. Zauważyłem, że Ci "lepsi" rysują na dużym formacie, tak że np. twarz zajmuje cały ekran, ale jeszcze tego nie próbowałem. Edytowane 12 Kwiecień 2011 przez groch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 12 Kwiecień 2011 Share Napisano 12 Kwiecień 2011 No właśnie na łzy to to nie wygląda :/ - za dużo kresek (takie nitki wyszły) i brak odblasków światła i przezroczystości gdzieniegdzie (na tych stróżkach). Chętnie zobaczyłbym tą pracę jeszcze poprawioną i dopracowaną, bo fajny klimacik w niej drzemie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 15 Kwiecień 2011 Share Napisano 15 Kwiecień 2011 byłoby lepiej bez tych ściekających strużek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 23 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2011 (edytowane) Taki spontaniczny skeczor... Kontynuacja w PS: Edytowane 23 Kwiecień 2011 przez groch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 24 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2011 Twarzyczka w PS: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2011 Art Rage... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wish69 Napisano 26 Kwiecień 2011 Share Napisano 26 Kwiecień 2011 ArtRage chyba nie jest mega popularny. A skoro się nim bawisz, to może odpowiesz mi na pytanie. Miałeś taki problem, że łuki, okręgi wychodziły hmm.. kanciasto. ( i nie chodzi o trzęsącą się rękę ;) ) W Gimpie wszystko płynnie i ładnie. A Art dziwnie haczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2011 ArtRage chyba nie jest mega popularny. A skoro się nim bawisz, to może odpowiesz mi na pytanie. Miałeś taki problem, że łuki, okręgi wychodziły hmm.. kanciasto. ( i nie chodzi o trzęsącą się rękę ;) ) W Gimpie wszystko płynnie i ładnie. A Art dziwnie haczy. Tak, wiem o co Ci chodzi i to prawda - jak szybciej machniesz, to wychodzą kanciaste linie, u mnie też tak jest. najmniej kanciaste linie wychodzą w Sketchbooku, albo w Painterze, tam jakbyś niezręcznie machał ręką i tak wyjdą ładne linie. :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 28 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Troszkę nauki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wish69 Napisano 29 Kwiecień 2011 Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Nazwijcie mnie gejem, ale fajne te męskie klaty ;) Nie wiem, heh, wszystko wygląda na miękkie pędzle, ale nie widać charakterystycznej "waty" dobrze się to wszystko czyta. Ciekawy styl, ja tam jestem na tak. A co do ArtRage`a - odinstalowałem i zainstalowałem ponownie - stara metoda informatyków. Teraz nawet jak szybko macham łapą, to kreseczki wychodzą ładne i płynne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 14 Maj 2011 Autor Share Napisano 14 Maj 2011 (edytowane) Dzisiaj coś małego, Niklas Jansson wannabe: :> edit1: ups... jeszcze majtki zapomniałem pomalować. edit2: damy jej niebieskie w paski, ło! Edytowane 14 Maj 2011 przez groch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leondrago Napisano 14 Maj 2011 Share Napisano 14 Maj 2011 Hehe klaty bajeczne.... A ostatnie jakies odstajace od reszty I nie mowie ze to zle...heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 14 Maj 2011 Autor Share Napisano 14 Maj 2011 (edytowane) Hehe klaty bajeczne.... A ostatnie jakies odstajace od reszty I nie mowie ze to zle...heh Dziękóweczka, no fakt, ostatnie trochę odstaje... ;) Mech skończony przed chwilą: Meh... I jeszcze jeden: I jeszcze! Tym razem w całości (no prawie) w Photoshopie: Edytowane 14 Maj 2011 przez groch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 15 Maj 2011 Autor Share Napisano 15 Maj 2011 Hello folks... Nie za duże to? Chciałem wykadrować według tych "trójek" (golden ratio), ale jakieś takie duże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 Ach kocham te twoje roboty :D są świetne. Samo się prosi coś wykończyć. Czasami jeszcze gdzieś ucieka jakiś element w perspektywie. Już masz wyczucie koloru, rób ćwiczenia i pokaż nam jak Ci idzie render :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 16 Maj 2011 Autor Share Napisano 16 Maj 2011 Hahah... Już myślałem, że moją tekę ogarnęły mroczne otchłanie! Dzięki, dzięki, bardzo motywujący koment. ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leondrago Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 Roboty naprawde daja rade heh.... Jak powiedzial status postaraj sie cos wykonczyc I bedzie git ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 16 Maj 2011 Autor Share Napisano 16 Maj 2011 Roboty naprawde daja rade heh.... Jak powiedzial status postaraj sie cos wykonczyc I bedzie git ;) Dzięki, na razie jeszcze następna niewykończona pracka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leondrago Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 well..... szczena opada :) .... keep it up man :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 17 Maj 2011 Share Napisano 17 Maj 2011 Fajne! ten ostatni naprawde trzyma poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 18 Maj 2011 Share Napisano 18 Maj 2011 Ostatni bardzo ciekawy :) Ładnie panujesz nad walorem i dobrze, że martwisz się o kompozycję. Pojęczałbym tylko nad tym czy nie przeostrzasz sharpenem trochę za bardzo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 26 Maj 2011 Autor Share Napisano 26 Maj 2011 Dzisiaj zabawa z fraktalami stąd (wybieracie 3D, a potem bawicie się ustawieniami i latacie po fraktalu): podstawka: High-res i podmalówka: Trochę aż mdli od tej niebieskości, no ale cóż... oraz inny ciekawy fraktal: High-res Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 29 Maj 2011 Autor Share Napisano 29 Maj 2011 (edytowane) wipejszyn haj-res apgrejt... haj-res Edytowane 29 Maj 2011 przez groch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 29 Maj 2011 Share Napisano 29 Maj 2011 Zbyt mocno ma obite kolana i poobserwuj i popraw krawędzie. O reszcie ciężko się wypowiedzieć, ale idzie w dobrą stronę. A te mechy z poprzednich stron kozackie chociaż zbyt mocno czuć filtry wyostrzające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 29 Maj 2011 Autor Share Napisano 29 Maj 2011 (edytowane) Zbyt mocno ma obite kolana i poobserwuj i popraw krawędzie. O reszcie ciężko się wypowiedzieć, ale idzie w dobrą stronę. A te mechy z poprzednich stron kozackie chociaż zbyt mocno czuć filtry wyostrzające. Tak, w sumie teraz tak patrzę, że można by było to jeszcze wykończyć, szczególnie wszystko widać w dużej rozdzielczości. Kolana być może zbyt mocno. Z mechami na razie dałem sobie spokoj. ;p Dzięki za koment! edit: wprowadziłem kilka poprawek... haj-res Edytowane 29 Maj 2011 przez groch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 30 Maj 2011 Autor Share Napisano 30 Maj 2011 (edytowane) lajnart... h-r wątpię, czy coś z tego wyjdzie ;_; edit: fuuuuuuuuuuuuuuuu, leżałem w słońcu na balkonie i mam całą dłoń obślinioną. : a tego czegoś pewnie nie dokończę, nie podoba mi się... h-r edit2: tamto poszło w las, a tymczasem studium: Edytowane 31 Maj 2011 przez groch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 2 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2011 (edytowane) portrecik/ćwiczenie: Edytowane 16 Czerwiec 2011 przez groch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 13 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2011 (edytowane) Ostatnio za dużo przesiaduję w Minecrafcie, więc postanowiłem wziąć pióro do ręki! Studium metalu? Próba druga, tym razem w całości w Photoshopie (poprzednia była w Sketchbooku). Mimo, że nad drugą spędziłem więcej czasu, to "coś" mi się bardziej podoba w pierwszej, myślę, że m.in. kolory. Tutaj, prawa ręka jest do bólu płaska... Edytowane 13 Czerwiec 2011 przez groch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 13 Czerwiec 2011 Share Napisano 13 Czerwiec 2011 kolory odbicia w pierwszej zdecydowanie fajniejsze-dół w 2 ostrzejszy ale tak generalnie to nr.1 miał chyba lepszy potencjał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 14 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2011 kolory odbicia w pierwszej zdecydowanie fajniejsze-dół w 2 ostrzejszy ale tak generalnie to nr.1 miał chyba lepszy potencjał Dzięks, ogólnie druga najgorsza, strasznie sztywna i technicznie do dupy. Numer 3, tym razem w Painterze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 16 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2011 I kolejna. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 18 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Takie o: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi