Coyote Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 http://www.google.com/insidesearch/searchbyimage.html
Monio Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 Potestowałem chwile i czasem wygląda jakby dawał tylko obrazki o podobnym zestawieniu barw. Jeszcze to nie jest to co reklamują, jeszcze lata do czegoś takiego. Tak czy inaczej kolejna przydatna funkcja.
Filippo Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 Natknąłem się na to wczoraj zupełnie przypadkiem:). Jeśli dopracują to do końca to będzie bardzo przydatne.
Gość i-riss Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 ktoś powiedział, że jeden obraz jest wart tysiące słów. A ja odnoszę wrażenie, że dwoma zdaniami poeta może opisać pejzarz, którego żaden obraz nie odda. No ale przcierz dziś jeden filmik na jutubie jest wart tysiąca książek hehe
Nezumi Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 i-riss - tysiac, nie tysiace. To prowokacja z tym "pejzaRZ" i "przecieRZ" czy po prostu dowodzisz prawdziwosci tezy o filmikach z youtube zamiast ksiazek? :D ;) No nic - potestuje opcje. Tineye w pustych testach wypadalo ok ale jak juz szukalem czeos konkretnego to mialem pecha i nic nie znajdowalo...
Robertus Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 A ja znalazłem nieco moich prac przy okazji, niektóre że tak powiem nie do końca legalnie zamieszczone :]
Gość i-riss Napisano 17 Czerwiec 2011 Napisano 17 Czerwiec 2011 dzięki nezumi, rze dopóściłeś możliwość celowego popełnienia błędu. Prawda jest bardziej banalna ;)
plasti Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 a ja tak troche z tylka, wszystkie reklamy google sa super!!! zawsze mi sie podobaly :], ciekawe kto im robi te reklamy??
Bacry Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 Jak widać w załączniku, jeszcze muszą pracować na algorytmem. Jedyne co jest podobne w tych obrazkach to ogólna kompozycja :D
Nezumi Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 Bacry - ale wypisal ci ze tego konkretnego obrazu nie znalazl - te podobne wizualnie masz nizej. Podobne wizualnie to po prostu "pomaranczowo-zielony element na bialym tle". Jakbys chcial inne marchewki to musialbys wpisac "marchewka". Mysle ze to "as good as it gets" na razie bo jak niby chcesz nauczyc komputer odrozniac marchewke od hotdoga jesli obydwa sa podobnej skali, kolorow itd..? To wymagaloby juz sztucznej inteligencji a nie tylko ulepszonego algorytmu.
adek Napisano 18 Czerwiec 2011 Napisano 18 Czerwiec 2011 Przy okazji tego artykulu napisano mniej więcej jak działają algorytmy: http://searchengineland.com/disturbing-michelle-obama-image-makes-case-for-facial-recognition-82220?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_campaign=feed-main Wiele osób trochę myli to narzędzi i pisze, że coś nie działa, w nowym wyszukiwania obrazów nie ma algorytmu rozpoznawania twarzy (Google na razie ze wzgledu na prywatnosc uzytkownikow nie chce go udostepniac).
Hynol Napisano 19 Czerwiec 2011 Napisano 19 Czerwiec 2011 I słusznie. To co jest działa bardzo dobrze jak dla mnie. Można odnaleźć swoje obrazki mimo zmiany tytułu i autora :D.
KoMic Napisano 19 Czerwiec 2011 Napisano 19 Czerwiec 2011 (edytowane) hehehehee, mamy swoj inwigilator weryfikator? hehehehe potestowalem chwilke, aaaaaaaa rewelka: ], moj stary wysluzony Yami ma 4 strony fanow: ] Edytowane 19 Czerwiec 2011 przez KoMic
Gość Bad Moon Napisano 19 Czerwiec 2011 Napisano 19 Czerwiec 2011 Plagiat! Ktoś używa mojego avatara na innych forach! :)
Bacry Napisano 19 Czerwiec 2011 Napisano 19 Czerwiec 2011 Mimo wszystko dość dziwnie to działa. Wrzuciłem własne zdjęcie z Rzymu i algorytm bezbłędnie rozpoznał sfotografowany obiekt podając jego nazwę, chociaż zdjęcia podobne wizualnie były zupełnie inne.
Marvin Napisano 19 Czerwiec 2011 Napisano 19 Czerwiec 2011 Ciekawostka na temat: http://video.google.com/videoplay?docid=-8246463980976635143# Jak jakiś czas temu radzono sobie z rozpoznawaniem obrazków.
olaf Napisano 19 Czerwiec 2011 Napisano 19 Czerwiec 2011 Wrzuciłem własne zdjęcie z Rzymu i algorytm bezbłędnie rozpoznał sfotografowany obiekt podając jego nazwę algorytm google sprawdził datę zdjęcia i porównał z bazą dot Twojej osoby. Wiedział co robiłeś tego dnia więc nie było problemu z podaniem nazwy ;)
Bacry Napisano 21 Czerwiec 2011 Napisano 21 Czerwiec 2011 Jednym słowem Google zostanie w przyszłości Imperatorem i zlikwiduje Senat. A wszystko dzięki zwykłej wyszukiwarki internetowej 8-0
Rekomendowane odpowiedzi