slabiak Napisano 17 Wrzesień 2011 Napisano 17 Wrzesień 2011 (edytowane) 2,616 slabiako Edytowane 22 Grudzień 2015 przez slabiak zmiana
slabiak Napisano 17 Wrzesień 2011 Autor Napisano 17 Wrzesień 2011 aczkolwiek licze na jakis help itd itp
tr3buh Napisano 17 Wrzesień 2011 Napisano 17 Wrzesień 2011 ja niestety nie pomoge bo nie jestem kozak w malowaniu, ale jak na amatora to stwierdzam ze nie jest zle, widac ze masz potencjal, musisz tylko cwiczyc ;]
KarolGniazdowski Napisano 18 Wrzesień 2011 Napisano 18 Wrzesień 2011 Cześć P Tak personalnie, to ta ostatnia praca potwierdza to co Ci mówiłem o postaciach. Za wysoko się cenisz. :) Obczaj choćby kolana pana z lewej. Nie jest źle, ale nie bajeruj następnym razem
Nilfheim Napisano 18 Wrzesień 2011 Napisano 18 Wrzesień 2011 ja nie wiem czemu ale mam wrażenie że to są posklejane podmalowane kawałki zdjęć
WojtekFus Napisano 21 Wrzesień 2011 Napisano 21 Wrzesień 2011 Lubię takie soczyste czerwienie i pomarańcze :D Może nie jest super czytelnie, ale za to bardzo efektownie. Podoba się. I witamy na forum.
Lukasm Napisano 21 Wrzesień 2011 Napisano 21 Wrzesień 2011 Też uwielbiam takie kolory. Robi wrażenie, oczy płoną jak się to ogląda :D
slabiak Napisano 2 Październik 2011 Autor Napisano 2 Październik 2011 niektóre dłuzej robione niektore szybciej, jednak wszystkie to wariancje na 1 temacik
Monio Napisano 2 Październik 2011 Napisano 2 Październik 2011 Oho, fajne koncepty. Będę tu wpadał. :) Te sylwetki to Alchemy?
WojtekFus Napisano 2 Październik 2011 Napisano 2 Październik 2011 Oj, będą z Ciebie ludzie. Dobre ćwiczenia, przypominają mi zadania jakie zadaje Feng Zhu swoim studentom.
slabiak Napisano 2 Październik 2011 Autor Napisano 2 Październik 2011 Monio : w photoshopie ;) Rothbart : generalnie ja cos takiego zrobilem bo mialem przeświadczenie ze rysuje bez jakis "serii" wiec uznalem ze wybiore jakis temat i go ogarne tak dla siebie.
badassky Napisano 6 Listopad 2011 Napisano 6 Listopad 2011 Bardzo fajne , ale pierwszy plan mógłby być bardziej dopracowany ( musisz się zwrócić do administracji z prośbą o zmianę nicku :)
slabiak Napisano 6 Listopad 2011 Autor Napisano 6 Listopad 2011 (edytowane) Edytowane 6 Listopad 2011 przez slabiak
slabiak Napisano 7 Listopad 2011 Autor Napisano 7 Listopad 2011 koniecznie chcialem zamknac to w 2 godz, tak treningowo
n-pigeon Napisano 7 Listopad 2011 Napisano 7 Listopad 2011 Statek najfajniejszy, ostro sobie z nim poczynasz. Jedynie kompozycja trochę straciła przez to, że najwięcej światła otrzymuje ten kamień po środku, silne światło skierował bym na ludków pod statkiem, był by dobry element narracji, a tak prawie ich nie zauważyłem. Drugi też bardzo fajny, artystyczny, tylko nie wiem czy dobrze przeanalizowałeś oświetlenie, chyba, że wszystko miało wyglądać jak z kryształu. Tak czy inaczej robi fajne wrażenie. Podobnie przy trzecim, kolory fajne, kontrasty też ok, pozy trzeba przećwiczyć, ale to drobiazg. Jedynie światło, dużo renderingu, ale zapomniałeś o spójności, każdy element, tarcza, ręka, zbroja, jakby były oświetlone zupełnie innym światłem i były niezależne od siebie. Slabiak, zdecydowanie nie trafiony nick :)
slabiak Napisano 7 Listopad 2011 Autor Napisano 7 Listopad 2011 n-pigeon " Jedynie światło, dużo renderingu," - nie wiem czy dobrze zrozumialem.. wg Ciebie, to wyszło dobrze czy zle? co do tego ze wszystko jest oddzielnie, to sie zgodze i nie zgodze, moze nie jest wypracowane i domyslam sie ze szału nie ma, bo to nie ten rysunek gdzie szal nie był planowany,
KarolGniazdowski Napisano 7 Listopad 2011 Napisano 7 Listopad 2011 Słabialdo: nóżki do treningu. Długość kości udowej do kości piszczelowej. Pięta, w stosunku do kostki. Położenie mięśnia łydkowego. Edit: Za dłoń brawa
n-pigeon Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 (edytowane) Chodzi o to, że włożyłeś dużo pracy, by był chociaż mały szał i tak jest w przypadku poszczególnych elementów, ale straciłeś spójność całości. Wyszło tak, że zbroja jest w otoczeniu z zimnym światłem otoczenia, ręka w ciepłym. W przypadku zbroi, światło główne jest zimne i bardzo duże, na ramie pada światło ciepłe i na pewno mniejsze od tego przy zbroi. Kąty padania głównych źródeł też mi trochę nie pasują. Zbroja wyglądał fajnie, ładny chrom, skórzana tarcza ma ładną teksturę, ale też jest oświetlona światłem głównym co ręka, tylko u dołu dostaje dodatkowe światło od strony widza, a ręka dostaje dolne doświetlenie od prawego dolnego rogu obrazka. Edytowane 8 Listopad 2011 przez n-pigeon
noiprox Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 Zmień miniaturę tematu, bo odstrasza od tematu, a wcale nie jest taki straszny :) Ładne kolory wychodzą
Soulinka12 Napisano 8 Listopad 2011 Napisano 8 Listopad 2011 rewelacyjnie to wygląda :) aż strach pomyśleć co będzie dalej! już teraz ta ulica żyje
slabiak Napisano 22 Listopad 2011 Autor Napisano 22 Listopad 2011 nadal treningowo - tym razem z wyobrazni
slabiak Napisano 22 Listopad 2011 Autor Napisano 22 Listopad 2011 nadal treningowo - tym razem z wyobrazni takie o
Nilfheim Napisano 24 Listopad 2011 Napisano 24 Listopad 2011 skałki super, ale smok mi się nei podoba... chyba jego pysk nie jest oświetlony
telthona Napisano 25 Listopad 2011 Napisano 25 Listopad 2011 Noiprox - wcale nie jest taki straszny? ja mam wrażenie że nick "Słabiak" to chamski chwyt marketingowy! XD ostatnie bardzo fajne jeśli chodzi o kolor i fakture. ten z ulicą też spoko. portret laski gorzej wyszedł, ale to wina koloru, że jakiś taki tęczowy.
badassky Napisano 25 Listopad 2011 Napisano 25 Listopad 2011 Smok i całe otoczenie jest fajne tylko co tam robi ten sztywniak ? ;)
slabiak Napisano 28 Listopad 2011 Autor Napisano 28 Listopad 2011 (edytowane) wip wip 2 Edytowane 28 Listopad 2011 przez slabiak
Soulinka12 Napisano 4 Luty 2012 Napisano 4 Luty 2012 wip z zameczkiem w tłe mistrzowski ^^ :D Jak dla mnie fajny kadr i świetne chmury ,ciekawie zapowiadająca się historia :) może by go dokonczyc ? w każdym razie chętnie bym zobaczyla ukończony, z pozdrowieniami ;)
Piret Napisano 5 Luty 2012 Napisano 5 Luty 2012 Trzy ostatnie bardzo przyjemnie się ogląda. Widać konsekwencję w tworzeniu:) Genialnie wyszły drzewa po lewej. Również czekam na kontynuację WIP-a. Pozdrawiam.
Urbanboogie Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 Łee, jakie fajne rzeczy, pierwszy raz tu zajrzalem; najbardziej mi się podobają 'wipy', byłaby dobra ilustracja gdybyś dopracował pierwszy plan :) super lapiesz swiatlo i kolory w niektórych pracach
badassky Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 Świetne concepty. Ostatnia ilustracja jest fajna ale średnio tam pasuje wklejony bruk a dym robi wrażenie jakby był z plasteliny.
slabiak Napisano 16 Maj 2012 Autor Napisano 16 Maj 2012 takie o dla znajomych z islandi jako material promocyjny do filmu. normalnie to ilustracje zawierają napisy, ale ze wzgledu na ilustracje zostały usuniete :) a jakby ktos chcial przysponsorowac np jednym dolarem to zapraszam :) http://www.indiegogo.com/holeinthewall?a=559959
Swiezy Napisano 16 Maj 2012 Napisano 16 Maj 2012 No ciekawe rzeczy tu się dzieją. Mi w sumie enviro w jaskini i cykl robotów sie bardzo podoba. ;) Pozdrawiam
tr3buh Napisano 19 Maj 2012 Napisano 19 Maj 2012 powinienes sobie zmienic nick ze "slabiak" na "mocarz" albo "pogromca" swietne te enviro
karola-j Napisano 19 Maj 2012 Napisano 19 Maj 2012 Enviro cudne. Zielenie są akuratne - ani zbyt jaskrawe, ani brudne, ani monotonne; w ciekawy sposób rozkładają się światła, kompozycja bardzo przyjemna dla oka. Chyba nie mam negatywnych uwag.
Soulinka12 Napisano 22 Maj 2012 Napisano 22 Maj 2012 bardzo miłe dla oka ;) ale dziadka złowiłam dopiero po chwili ^^
KarolGniazdowski Napisano 24 Maj 2012 Napisano 24 Maj 2012 Wiesz, że tego dziadka W OGÓLE nie widać? To był totalny przypadek, że go zobaczyłem. Może lepiej go skasować? Sprawia wrażenie błędu, a nie urozmaicenia.
gnacik Napisano 24 Maj 2012 Napisano 24 Maj 2012 Lewa część tego daszku wydaje się jakoś bardzo płaska, ale to może tylko moje odczucie. Druga rzecz to woda, w miejscu gdzie jest spławik wygląda całkiem spoko, ale patrząc się w prawo... tak jakby jej tam nie było. W ogóle w pracy widać tak jakbyś w jednym momencie malował pędzlem z teksturą, a w niektórych momentach nie. I teraz ciekawe czy rzeczywiście tak robiłeś czy tylko niechcący wyszedł taki efekt. W każdym bądź razie widać takie coś w niektórych miejscach i na moje razi,a obrazek naprawdę fajnie się zapowiada, dobrze by było go odpicować bo może być super ilustracja :-) No i w niektórych miejscach widać jednolite kolory (słupki drewniane, niektóre kamienie), idąc w myśl zasady "flat colours are your enemy" bym to trochę pocieniował :-)
Rekomendowane odpowiedzi