Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzięki. Można wejść na http://www.jacekrubin.com Generalnie projektuję sporo rzeczy w 2D (plus animacje) chodź znajdzie się trochę w 3D. Aktualnie pracuję nad kolejną postacią. Niebawem wrzucę. Do końca tygodnia zaktualizuję stronkę bo ostatnia praca ma prawie rok :) Pozdrawiam

Napisano

Dzięki za miłą ocenę. Ze szkiców to mam tego tylko tyle :( Teraz chciałbym skupić się bardziej na rzeźbieniu 3D. Z jakim skutkiem - zobaczymy.

Napisano

Generalnie nie lubię karykatur 3D, ale ta ma niewątpliwe wartości artystyczne. Czuć lekkość w tworzeniu modelu, bardzo fajnie uchwyciłeś cechy charakterystyczne dla Pitta. Gratulacje i powodzenia przy kolejnych projektach! Ode mnie pięć gwiazdek!

Napisano

Mam mieszane uczucia, z jednej strony obrazek świetnie się prezentuje a z drugiej postać słabo przypomina Pitt'a. Chodzi mi o zarys szczęki, jest za okrągła. Reszta świetna.

Pozdrawiam

Napisano
Mam mieszane uczucia, z jednej strony obrazek świetnie się prezentuje a z drugiej postać słabo przypomina Pitt'a. Chodzi mi o zarys szczęki, jest za okrągła. Reszta świetna.

Pozdrawiam

Hehe. Fakt. Nie chciałem żeby Brad się obraził (dał mi kilka wskazówek jak ma wyglądać) :)

Napisano

Całkiem fajne, jest taki aktor i za cholerę nie mogę przypomnieć sobie jak się nazywał bardzej podobny do przedstawionej przez Ciebie postaci niż Brad i powiem Ci jeśli napisałbyś że to on to dałbym Ci cukierka, a tak nie dostaniesz:) Jak sobie przypomnę to napiszę o kogo chodzi.

Napisano
Całkiem fajne, jest taki aktor i za cholerę nie mogę przypomnieć sobie jak się nazywał bardzej podobny do przedstawionej przez Ciebie postaci niż Brad i powiem Ci jeśli napisałbyś że to on to dałbym Ci cukierka, a tak nie dostaniesz:) Jak sobie przypomnę to napiszę o kogo chodzi.

To się nazywa brak lecytyny brachu :)

Napisano

Zobaczylem miniaturke i pomyslalem "o, jaka fajna geba". Pozniej zobaczylem, ze to Brad i pomyslalem: "yyyyghjrfsr?"

U Ciebie to chyba faktycznie bardziej jeden ze stetryczalych panow;)

Oryginal bardziej podobny

Brad-Pitt.jpg

Napisano

Trochę przykra sprawa! Fakt,że to tak podobne ujmuje całości,która traci na interpretacji ale z drugiej strony w teczkach 2d jest masa przemalowanych rzeczy. Jak dla mnie jest całkiem przyzwoicie jeśli chodzi o techniczne aspekty, serce rysunku nie zostało jednak jak dla mnie uchwycone. Moim zdaniem poszedłeś na łatwiznę ale trzeba przyznać skilla masz całkiem, całkiem. Z pieknej kobiety z delikatną wadą zgryzu fakt ten zdegradował pracę do rangi sexy dziwki! Mam nadzieję , że masz mocną dupę, bo teraz Ci się dostanie. B cool

Napisano

Czołem Panowie,

Niestety ale musicie wybaczyć jrub'owi, bo to jego pierwszy kontakt z tym forum i do dziś nie znał tej zasady.

Znam Jacka i zaręczam, że jeśli chodzi o koncepty i wymyślanie zabawnych postaci, stworków czy karykatur to jest to jego bardzo mocna strona i robi to genialnie. Nie ma co się nakręcać. PEace.

Napisano

Faktycznie. Podobnieństwo spore. Sama inspiracja spora bo nie można powiedzięc, że to plagiat.

Warto to po prostu dopisać jak ktoś wspomniał w pierwszym poście - źródła inspiracji.

Napisano (edytowane)

Eee tam, wyolbrzymiacie. Na podstawie obrazka zrobił model 3D i go oświetlił itd. Nie korzystał z gotowego modelu (chyba? :) ) - odzwierciedlił to co widzi, a że wzorował się na innym 3D obrazku nie ujmuje ilości pracy jaką musiał wykonać. Co więcej nie sprzedaje tego tylko pyta jak mu wyszło - jak dla mnie to jest daaaaalekie od plagiatu. Po prostu bardzo ładne odwzorowanie przepięknej ilustracji i mimo że faktycznie oryginał mistrzowski to dalej obstaję przy 5* za wykonanie z małym minusikiem za fakturę sweterka i babole na szyi.

Edytowane przez beny
  • Confused 1
Napisano
Panowie

Na swoją obronę poniżej model w zbrushu i referencje którymi się posiłkowałem. Pozdrawiam

Nie ma przed czym się bronić. Jest na prawdę spoko praca!

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności