jrub Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 Witam! Jestem tu poraz pierwszy więc proszę o wyrozumiałość :o Poniżej moja ostatnia praca. Zbrush, Maya, Photoshop. 2
vizpeople Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 Jak dla mnie to rewelacja :) Witam na forum.
Dav Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 Bardzo fajna karykatura. Gdzie można obejrzeć inne Twoje prace? :)
jrub Napisano 5 Październik 2011 Autor Napisano 5 Październik 2011 Dzięki. Można wejść na http://www.jacekrubin.com Generalnie projektuję sporo rzeczy w 2D (plus animacje) chodź znajdzie się trochę w 3D. Aktualnie pracuję nad kolejną postacią. Niebawem wrzucę. Do końca tygodnia zaktualizuję stronkę bo ostatnia praca ma prawie rok :) Pozdrawiam
Dav Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 Fajne portfolio. W 2D (starucha) masz fajną kreskę, z chęcią zobaczyłbym więcej takich prac.
jrub Napisano 5 Październik 2011 Autor Napisano 5 Październik 2011 Dzięki za miłą ocenę. Ze szkiców to mam tego tylko tyle :( Teraz chciałbym skupić się bardziej na rzeźbieniu 3D. Z jakim skutkiem - zobaczymy.
mookie Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 Generalnie nie lubię karykatur 3D, ale ta ma niewątpliwe wartości artystyczne. Czuć lekkość w tworzeniu modelu, bardzo fajnie uchwyciłeś cechy charakterystyczne dla Pitta. Gratulacje i powodzenia przy kolejnych projektach! Ode mnie pięć gwiazdek!
adek Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 Bardzo lubię takie wejścia na forum :) Witamy! Świetna karykatura, chętnie zobaczyłbym więcej Twoich prac w podobnym klimacie.
!Ewert Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 Mam mieszane uczucia, z jednej strony obrazek świetnie się prezentuje a z drugiej postać słabo przypomina Pitt'a. Chodzi mi o zarys szczęki, jest za okrągła. Reszta świetna. Pozdrawiam
ca mel Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 Mnie nie podobają się stonowane kolory i połączenie z tłem. Za to model i odwzorowanie bardzo fajne. 4*
peter_f Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 Ależ masz wejście :D Gratki fronta! Perfekcyjna robota pod każdym względem. Ten włos rządzi :) Uwielbiam takie prace. 5*****
jrub Napisano 5 Październik 2011 Autor Napisano 5 Październik 2011 Mam mieszane uczucia, z jednej strony obrazek świetnie się prezentuje a z drugiej postać słabo przypomina Pitt'a. Chodzi mi o zarys szczęki, jest za okrągła. Reszta świetna. Pozdrawiam Hehe. Fakt. Nie chciałem żeby Brad się obraził (dał mi kilka wskazówek jak ma wyglądać) :)
Mocnek Napisano 5 Październik 2011 Napisano 5 Październik 2011 Szkoda, ze dales na skorze taki typowy brudno-ziemisto-jednolity kolor, bo to troche psuje odbior calosci. Bo generalnie, jep, megafajne jest
ptaszek Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 siema MAN! :) moje zdanie znasz. Superancko!
goral_44 Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Rewela. 5* to minimum jakie można dać. Gratki za Fronta. To Bratt, za kilka lat i za kilka piw.
blomd Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Jak dla mnie świetna praca. od razu przypominają się Bękarty Wojny ;)
azinsky Napisano 6 Październik 2011 Napisano 6 Październik 2011 Całkiem fajne, jest taki aktor i za cholerę nie mogę przypomnieć sobie jak się nazywał bardzej podobny do przedstawionej przez Ciebie postaci niż Brad i powiem Ci jeśli napisałbyś że to on to dałbym Ci cukierka, a tak nie dostaniesz:) Jak sobie przypomnę to napiszę o kogo chodzi.
jrub Napisano 6 Październik 2011 Autor Napisano 6 Październik 2011 Całkiem fajne, jest taki aktor i za cholerę nie mogę przypomnieć sobie jak się nazywał bardzej podobny do przedstawionej przez Ciebie postaci niż Brad i powiem Ci jeśli napisałbyś że to on to dałbym Ci cukierka, a tak nie dostaniesz:) Jak sobie przypomnę to napiszę o kogo chodzi. To się nazywa brak lecytyny brachu :)
Reanimator Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 Zobaczylem miniaturke i pomyslalem "o, jaka fajna geba". Pozniej zobaczylem, ze to Brad i pomyslalem: "yyyyghjrfsr?" U Ciebie to chyba faktycznie bardziej jeden ze stetryczalych panow;) Oryginal bardziej podobny
mookie Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 Eeeej, takie rzeczy należy umieszczać na początku wątku, "praca wzorowana na takim a takim obrazku". A fee...
jrub Napisano 7 Październik 2011 Autor Napisano 7 Październik 2011 Mialem kilka zdjec referencyjnych i rysunkow na podstawie ktorych zrobilem ten model. Co w tym zlego?
jrub Napisano 7 Październik 2011 Autor Napisano 7 Październik 2011 Następnym razem tak napiszę. Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam. Pozdrowionka
azinsky Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 Trochę przykra sprawa! Fakt,że to tak podobne ujmuje całości,która traci na interpretacji ale z drugiej strony w teczkach 2d jest masa przemalowanych rzeczy. Jak dla mnie jest całkiem przyzwoicie jeśli chodzi o techniczne aspekty, serce rysunku nie zostało jednak jak dla mnie uchwycone. Moim zdaniem poszedłeś na łatwiznę ale trzeba przyznać skilla masz całkiem, całkiem. Z pieknej kobiety z delikatną wadą zgryzu fakt ten zdegradował pracę do rangi sexy dziwki! Mam nadzieję , że masz mocną dupę, bo teraz Ci się dostanie. B cool
ptaszek Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 Czołem Panowie, Niestety ale musicie wybaczyć jrub'owi, bo to jego pierwszy kontakt z tym forum i do dziś nie znał tej zasady. Znam Jacka i zaręczam, że jeśli chodzi o koncepty i wymyślanie zabawnych postaci, stworków czy karykatur to jest to jego bardzo mocna strona i robi to genialnie. Nie ma co się nakręcać. PEace.
adek Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 Faktycznie. Podobnieństwo spore. Sama inspiracja spora bo nie można powiedzięc, że to plagiat. Warto to po prostu dopisać jak ktoś wspomniał w pierwszym poście - źródła inspiracji.
beny Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 (edytowane) Eee tam, wyolbrzymiacie. Na podstawie obrazka zrobił model 3D i go oświetlił itd. Nie korzystał z gotowego modelu (chyba? :) ) - odzwierciedlił to co widzi, a że wzorował się na innym 3D obrazku nie ujmuje ilości pracy jaką musiał wykonać. Co więcej nie sprzedaje tego tylko pyta jak mu wyszło - jak dla mnie to jest daaaaalekie od plagiatu. Po prostu bardzo ładne odwzorowanie przepięknej ilustracji i mimo że faktycznie oryginał mistrzowski to dalej obstaję przy 5* za wykonanie z małym minusikiem za fakturę sweterka i babole na szyi. Edytowane 7 Październik 2011 przez beny 1
jrub Napisano 7 Październik 2011 Autor Napisano 7 Październik 2011 Panowie Na swoją obronę poniżej model w zbrushu i referencje którymi się posiłkowałem. Pozdrawiam
poko Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 Bardzo fajne. Cos pod szyja nie ok, ale ogolnie super. Gratulacje.
beny Napisano 7 Październik 2011 Napisano 7 Październik 2011 Panowie Na swoją obronę poniżej model w zbrushu i referencje którymi się posiłkowałem. Pozdrawiam Nie ma przed czym się bronić. Jest na prawdę spoko praca!
Rekomendowane odpowiedzi