Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam!

Jestem tu poraz pierwszy więc proszę o wyrozumiałość :o Poniżej moja ostatnia praca.

Zbrush, Maya, Photoshop.

brad_small.jpg

• Odpowiedzi 33
  • Wyświetleń 6,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo fajna karykatura. Gdzie można obejrzeć inne Twoje prace? :)

Napisano
  • Autor

Dzięki. Można wejść na http://www.jacekrubin.com Generalnie projektuję sporo rzeczy w 2D (plus animacje) chodź znajdzie się trochę w 3D. Aktualnie pracuję nad kolejną postacią. Niebawem wrzucę. Do końca tygodnia zaktualizuję stronkę bo ostatnia praca ma prawie rok :) Pozdrawiam

Napisano

Fajne portfolio. W 2D (starucha) masz fajną kreskę, z chęcią zobaczyłbym więcej takich prac.

Napisano
  • Autor

Dzięki za miłą ocenę. Ze szkiców to mam tego tylko tyle :( Teraz chciałbym skupić się bardziej na rzeźbieniu 3D. Z jakim skutkiem - zobaczymy.

Napisano

Generalnie nie lubię karykatur 3D, ale ta ma niewątpliwe wartości artystyczne. Czuć lekkość w tworzeniu modelu, bardzo fajnie uchwyciłeś cechy charakterystyczne dla Pitta. Gratulacje i powodzenia przy kolejnych projektach! Ode mnie pięć gwiazdek!

Napisano

Mam mieszane uczucia, z jednej strony obrazek świetnie się prezentuje a z drugiej postać słabo przypomina Pitt'a. Chodzi mi o zarys szczęki, jest za okrągła. Reszta świetna.

Pozdrawiam

Napisano

Mnie nie podobają się stonowane kolory i połączenie z tłem.

Za to model i odwzorowanie bardzo fajne. 4*

Napisano

Ależ masz wejście :D Gratki fronta! Perfekcyjna robota pod każdym względem. Ten włos rządzi :) Uwielbiam takie prace. 5*****

Napisano
  • Autor
Mam mieszane uczucia, z jednej strony obrazek świetnie się prezentuje a z drugiej postać słabo przypomina Pitt'a. Chodzi mi o zarys szczęki, jest za okrągła. Reszta świetna.

Pozdrawiam

Hehe. Fakt. Nie chciałem żeby Brad się obraził (dał mi kilka wskazówek jak ma wyglądać) :)

Napisano

Szkoda, ze dales na skorze taki typowy brudno-ziemisto-jednolity kolor, bo to troche psuje odbior calosci. Bo generalnie, jep, megafajne jest

Napisano

Rewela.

5* to minimum jakie można dać.

Gratki za Fronta.

To Bratt, za kilka lat i za kilka piw.

Napisano

Jak dla mnie świetna praca. od razu przypominają się Bękarty Wojny ;)

Napisano

Całkiem fajne, jest taki aktor i za cholerę nie mogę przypomnieć sobie jak się nazywał bardzej podobny do przedstawionej przez Ciebie postaci niż Brad i powiem Ci jeśli napisałbyś że to on to dałbym Ci cukierka, a tak nie dostaniesz:) Jak sobie przypomnę to napiszę o kogo chodzi.

Napisano
  • Autor
Całkiem fajne, jest taki aktor i za cholerę nie mogę przypomnieć sobie jak się nazywał bardzej podobny do przedstawionej przez Ciebie postaci niż Brad i powiem Ci jeśli napisałbyś że to on to dałbym Ci cukierka, a tak nie dostaniesz:) Jak sobie przypomnę to napiszę o kogo chodzi.

To się nazywa brak lecytyny brachu :)

Napisano

Zobaczylem miniaturke i pomyslalem "o, jaka fajna geba". Pozniej zobaczylem, ze to Brad i pomyslalem: "yyyyghjrfsr?"

U Ciebie to chyba faktycznie bardziej jeden ze stetryczalych panow;)

Oryginal bardziej podobny

Brad-Pitt.jpg

Napisano

Eeeej, takie rzeczy należy umieszczać na początku wątku, "praca wzorowana na takim a takim obrazku". A fee...

Napisano
  • Autor

Mialem kilka zdjec referencyjnych i rysunkow na podstawie ktorych zrobilem ten model. Co w tym zlego?

Napisano
  • Autor

Następnym razem tak napiszę. Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam. Pozdrowionka

Napisano

Trochę przykra sprawa! Fakt,że to tak podobne ujmuje całości,która traci na interpretacji ale z drugiej strony w teczkach 2d jest masa przemalowanych rzeczy. Jak dla mnie jest całkiem przyzwoicie jeśli chodzi o techniczne aspekty, serce rysunku nie zostało jednak jak dla mnie uchwycone. Moim zdaniem poszedłeś na łatwiznę ale trzeba przyznać skilla masz całkiem, całkiem. Z pieknej kobiety z delikatną wadą zgryzu fakt ten zdegradował pracę do rangi sexy dziwki! Mam nadzieję , że masz mocną dupę, bo teraz Ci się dostanie. B cool

Napisano

Czołem Panowie,

Niestety ale musicie wybaczyć jrub'owi, bo to jego pierwszy kontakt z tym forum i do dziś nie znał tej zasady.

Znam Jacka i zaręczam, że jeśli chodzi o koncepty i wymyślanie zabawnych postaci, stworków czy karykatur to jest to jego bardzo mocna strona i robi to genialnie. Nie ma co się nakręcać. PEace.

Napisano

Eee tam, wyolbrzymiacie. Na podstawie obrazka zrobił model 3D i go oświetlił itd. Nie korzystał z gotowego modelu (chyba? :) ) - odzwierciedlił to co widzi, a że wzorował się na innym 3D obrazku nie ujmuje ilości pracy jaką musiał wykonać. Co więcej nie sprzedaje tego tylko pyta jak mu wyszło - jak dla mnie to jest daaaaalekie od plagiatu. Po prostu bardzo ładne odwzorowanie przepięknej ilustracji i mimo że faktycznie oryginał mistrzowski to dalej obstaję przy 5* za wykonanie z małym minusikiem za fakturę sweterka i babole na szyi.

Edytowane przez beny

Napisano
  • Autor

Panowie

Na swoją obronę poniżej model w zbrushu i referencje którymi się posiłkowałem. Pozdrawiam

ref.jpg

Napisano

Bardzo fajne. Cos pod szyja nie ok, ale ogolnie super. Gratulacje.

Napisano
Panowie

Na swoją obronę poniżej model w zbrushu i referencje którymi się posiłkowałem. Pozdrawiam

Nie ma przed czym się bronić. Jest na prawdę spoko praca!

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.