Kolsga Napisano 19 Sierpień 2012 Share Napisano 19 Sierpień 2012 Eh sowy rządzą ! Widać, że wkładasz duzo pracy i tak trzymać. Chociaż muszę też zgodzić się z przedmówcą. Może tak jako radę od siebie, w następnych ćwiczeniach, postaraj się jak dłużej malować twardym pędzlem nie bawiąc sie w ogóle z opacycją i równolegle malować kolorem którego wybrałeś. Kolor nie musi wcale być bardzo nasycony może to być szarawy coś tam ;) Aż pozbędziesz się mieszania miękkim brushem i w ten sposób też prawdopobnie poprawią Ci się krawędzie. Tak w moim przypadku nieżle zadziałało. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 5 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2012 takashmen - Dzięki za krytykę :) faktycznie nie wyszła ta martwa tak dobrze, blików niestety nie było i ostrego światła poneiważ malowałam to prawie po ciemku, co jednak nie usprawiedliwia tego brudu fakt :) Kolsga - Również dzięki za porady :) Staram się ćwiczyć regularnie i mam nadzieję,że coś z tego wyjdzie :) Poszłam za radą i zrobiłam małe ćwiczonka przeważnie używając twardych pędzli [było ich trochę więcej ale reszta wyszła nieciekawie niestety] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudek Napisano 5 Wrzesień 2012 Share Napisano 5 Wrzesień 2012 świat nie jest z waty. Bierz ołówek i szkicuj :). Zacznij widziec a nie tylko patrzec jak male dziecko, a ruszysz z kopyta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 9 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2012 chudek - dzięki za porady : ) speedowa czacha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 13 Wrzesień 2012 Share Napisano 13 Wrzesień 2012 Czacha to wdzięczny temat. W kilku miejscach pracy widzę naprawdę ładne odcienie szarości. Tak trzymaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Dziękować :D Mały speed popracowy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 23 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 29 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2012 kolejna łódka Koncept lokacji inspirowany pracami uczniów Fenga :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 29 Wrzesień 2012 Share Napisano 29 Wrzesień 2012 czesc pumax bardzo fajne malowanki. w tych ostatnich cos mi z kolorami nie gra.tzn.wydaje mi sie ze za bardzo je z szarosciami mieszasz..uzylbym np na poczatku lodzi jakiegos czystego koloru bardziej kontrastowego.bo poki co to tak wiesz nudno ;)ogolnie bym sie pobawil mocno kontrastem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 29 Wrzesień 2012 Share Napisano 29 Wrzesień 2012 Ja tam się nie znam ale wszedłem do teczki tylko przez miniaturkę tej łodzi , kolorki wydają mi się niepokojące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 7 Październik 2012 Autor Share Napisano 7 Październik 2012 leszek_lenia, grass dziękować za ocenę :) ćwiczenie ze zdjęcia + kilka moich akcentów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabiak Napisano 7 Październik 2012 Share Napisano 7 Październik 2012 (edytowane) swiatło z okna padajace na podłoge nie powinno byc wieksze ? (przynajmniej wielkosci okna ?). 2 okna pod katem prostym, czy z obu bedzie tak samo swiatło padac i tak samo powinnismy je traktowac ?? ale jezeli tak, to swiatło na podłodze jest zle ulokowane (tzn ja przyciemniłem, tak jak miales tez mogłoby być, tylko wtedy chyba nie bylby tak wyraznie widac tego swiatła na podłodze byloby bardziej rozproszone) Edytowane 7 Październik 2012 przez slabiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 8 Październik 2012 Autor Share Napisano 8 Październik 2012 Dzięki za porady :) Przyciemnienie robi klimat i chyba się o nie pokuszę :) Generalnie korzystałam z tego zdjęcia i tam światło właśnie tak pada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 10 Październik 2012 Share Napisano 10 Październik 2012 Bardzo solidne ćwiczenie :) Haha i widzę, że jeden z Twoich akcentów wygląda trochę jak jelitka na łóżku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 12 Październik 2012 Autor Share Napisano 12 Październik 2012 Dzięki :) Hm... miały być bandaże ale jelita też mogą być :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 17 Październik 2012 Autor Share Napisano 17 Październik 2012 Mały up :-) speedowy kirysek ćwiczenie z anatomii Szybki szkic nowego pomysłu na ilustrację :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 3 Listopad 2012 Autor Share Napisano 3 Listopad 2012 Małe nowości w ramach ćwiczeń :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takashmen Napisano 3 Listopad 2012 Share Napisano 3 Listopad 2012 cały czas robisz to samo a mianowicie nie uwzgledniaszostrych krawędzi i do tego nie istnieje u ciebie coś takiego jak faktury( podział na rodzaj materiały drewno, tynk, farba, kamień, trawa, cegła, plastik, skóra- wszysto wyglada tak samo... wygląda to tak jakby wszystko było wykonane jednym pędzlem, jakimś kredowym spróbuj malować z lasso, tylko twardym pędzlem, pen toolem, bez sensu jest robić kopie fot i nic z nich nie wyciągać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 4 Listopad 2012 Autor Share Napisano 4 Listopad 2012 Dzięki za ocenę ale nie uważam aby to było totalnie bezsensu jednak :) Pumpkin z dzisiaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 4 Listopad 2012 Share Napisano 4 Listopad 2012 pajączeek jest mega ^__^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 3 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2012 telthona - dzięki^^ Kolejne pomieszczenie do Rust City: (rozleglejszy opis miejscówki na blogu :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 3 Grudzień 2012 Share Napisano 3 Grudzień 2012 Fantastycznie wychodzi ci taka kreska, zdecydowanie dobra praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 Bardzo przyzwoity koncept :) Fajna perspektywa i tak jak wspomniała Karola - super krecha :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 lepiej przygotowany koncept i jakosc od razu wyzsza niż candyshop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 Czuć klimat, kolor i krecha fanie je buduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 8 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2012 Dziękować wszystkim za ocenę! :D Hm, fakt przy tej pracy znacznie więcej czasu zeszło mi na szkicu i dopasowywaniu elementów :) Dorzucam nowy speed zrobiony w wolnej chwili [na podstawie makrofotografii jakiegoś robala. Zmieniłam światło, kolory,detale i dodałam jeźdzcę :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 8 Grudzień 2012 Share Napisano 8 Grudzień 2012 #171 pograłbym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 28 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2012 Enviro ćwiczebny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 28 Grudzień 2012 Share Napisano 28 Grudzień 2012 Jak nie Twoje! Fajne urozmaicenie teczki. Brakuje mi trochę solidnego rozdzielenia ilustracji na plany- na przykład tego konara na pierwszym planie w pierwszej chwili uznałem za część ziemi. Z kolei góry na horyzoncie (w centrum obrazka) chyba ciut za ciemne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 5 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2013 Dzięks za komenta :) Hmmm fakt troche się te plany zlały mi :/ Nowy mini update - najpierw 10 minutowe ćwiczenia z refek a poniżej pierwsze podejscie do lasso z głowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 5 Styczeń 2013 Share Napisano 5 Styczeń 2013 Te ostatnie świetne więcej takich sobie zrób . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 16 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2013 Dzięki :) Pewnie jeszcze pomęczę temat lassa :) A oto kilka wybranych prac z gry przy której grafikowałam - Time Mysteries: The Final Enigma od Artifex Mundi :) Grę można obczaić tutaj. Zachęcam do wypróbowania dema :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 16 Styczeń 2013 Share Napisano 16 Styczeń 2013 pumaxo solidne rzeczy. jedyne co razi to rozjechana perspektywa ale barwa daje rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ctrl Napisano 16 Styczeń 2013 Share Napisano 16 Styczeń 2013 fajne :) jako bazy używałeś 3d, np. w pierwszej ilustracji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 21 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2013 Dziękować :D! Hm w pierwszej 3d to fakt, w drugim też ale skromniejsze znacznie i w środkowym zoomie [złota maszyna] :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 1 Luty 2013 Autor Share Napisano 1 Luty 2013 February Sketchbook Challenge czas zacząć :D Pierwsza strona - "Acient Mech Wizard on dead horse". Hm... niestety chyba anatomia tej pani poszła na piwo no ale już trudno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 2 Luty 2013 Autor Share Napisano 2 Luty 2013 Kolejny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 16 Luty 2013 Autor Share Napisano 16 Luty 2013 Mały UP :) [w grzybiastym potworze poszła anatomia ale juz trudno :o] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 2 Marzec 2013 Autor Share Napisano 2 Marzec 2013 ko ko :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIEM Napisano 2 Marzec 2013 Share Napisano 2 Marzec 2013 No boski! Choć płaski na oku;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 2 Marzec 2013 Share Napisano 2 Marzec 2013 Kurczaczek przeswietny. Fajne pole swiatla zastosowalas :) Na masce z obnizona jasnoscia? Czy osobna warstwa na multiply? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 3 Marzec 2013 Autor Share Napisano 3 Marzec 2013 TIEM,Wojtek - dzięki wielkie :D Zrobiłam nową warstwę z ciemnym niebieskim na Hard Light :) A tutaj kolejny zwierzak. Gangsta jeleń jou jou :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 3 Marzec 2013 Share Napisano 3 Marzec 2013 szkoda że to złoto nie błyszczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 25 Marzec 2013 Autor Share Napisano 25 Marzec 2013 Telthona - a no, zrobiłam wersję bardziej błyszcącą lecz coś nie wyszła najlepiej :/ to zostałam przy tej :) Mały up! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 25 Marzec 2013 Share Napisano 25 Marzec 2013 w ślimaku plus za ładne stonowane kolorki. mógłby się troszkę świecić bardziej jak od śluzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 26 Marzec 2013 Autor Share Napisano 26 Marzec 2013 Dzięki wielkie :)! W sumie to masz rację, na pewno uwzględnię to przy następnym ślimaku. Miałam w sumie tego nei wrzucać ale co tam... Praca konkursowa na gram.pl dzięki której udało mi się ugrać drugie miejsce :> Zrobione w ostatniej chwili i na szybko. Kto wie może jeszcze do tego siądę kiedyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 27 Marzec 2013 Share Napisano 27 Marzec 2013 ślimak rządzi!! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saharaam Napisano 27 Marzec 2013 Share Napisano 27 Marzec 2013 Pumax rządzi!! Fajnie dłubiesz, trzymaj tak dalej Zerglątko przesłodkie, chciałabym takie normalnie :) Co do kiecy niebieskiej na manekinie: spróbuj bardziej zdecydowanie z źródłem światła, bo niby na górze jasniej, ale nie ma to żadnych konsekwencji w cieniowaniu fałdek. Wszędzie jest tyle samo jasno-ciemno, za duży kontrast na zbyt dużych powierzchniach... Hmm, ciężko mi to wyjaśnić ;) Może się powinnam kopnąć dwa piętra wyżej... Ale może podeprę się przykładami: http://3.bp.blogspot.com/-PlvZZdQpfUg/UD2vMmioslI/AAAAAAAAEcY/jI5wFpeuRvA/s1600/Ingres.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/32/Ingres_broglie.jpg Jest dominacja wyraźna ciemnego nad jasnym i jasnego nad ciemnym. Zalezy co chcesz osiągnąć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 27 Marzec 2013 Autor Share Napisano 27 Marzec 2013 kamesanin - dzięki :D saharaam - dziękować bardzo ale... tak naprawdę to saharaam rządzi ^^ To fakt z tą sukienką coś mi nie wyszło hmm. Dzięki wielkie za linki, postaram się coś z nich wyciągnąć jeśli odważę się na następną próbę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saharaam Napisano 28 Marzec 2013 Share Napisano 28 Marzec 2013 Ej, ej, ej :P Nie ma 'jesli odwaze' ;] Pioro w dlon i jedziemy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi