Cyanide Napisano 28 Grudzień 2011 Share Napisano 28 Grudzień 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 28 Grudzień 2011 Share Napisano 28 Grudzień 2011 Dzięki za założenie tematu i zrobienie planszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 1 Styczeń 2012 Share Napisano 1 Styczeń 2012 http://www.mythicalcreaturesguide.com/page/List+of+Mythical+Creatures Dla szukających inspiracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 1 Styczeń 2012 Share Napisano 1 Styczeń 2012 bardzo dobry temat, trzeba bedzie wziasc udzial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 Uploaded with ImageShack.us W przerwie od pracy... Pobrałem base mesh z area, dostosowałem proporcje i extrude na rogi i uszy. Nóżki przekombinowane, bo chciałem zrobić coś extra, a później brakło na odwrócenie zmian. Póki co za krótki staż przy sculpcie ale zabawa przednia. ;) Nie do końca jestem pewny czy można stosować gotowe base meshe, więc jak coś to dajcie znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 Cholera też miałem robić minotaura. No nic, rezerwuję wilkołka;) Co do samej pracy to mięśnie nie tworzą formy, tylko są na niej narysowane - nie robi to najlepszego efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 thx, faktycznie, muszę posiedzieć nad samym sculptem i anatomią żeby to dopracować. To pierwsze podejście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papa Pio Napisano 3 Styczeń 2012 Share Napisano 3 Styczeń 2012 Minotaur, wilkołak. takie to powszechne... a co byście powiedzieli na Chimerę, Behemota, Strzygę... sam coś spróbuję skrobnąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal.Mach Napisano 3 Styczeń 2012 Share Napisano 3 Styczeń 2012 czy jest jakas postac zwiazana bezposrednio z pajakiem ? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Styczeń 2012 Share Napisano 3 Styczeń 2012 Człowiek pająk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 3 Styczeń 2012 Share Napisano 3 Styczeń 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 3 Styczeń 2012 Share Napisano 3 Styczeń 2012 Kikimora wygląda jak pająk (przynajmniej u Sapkowskiego, ale on najczęściej korzysta ze sprawdzonych mitycznych potworów.) Ewentualnie Wij - taka duża stonoga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 3 Styczeń 2012 Share Napisano 3 Styczeń 2012 a ja robię Hippokampa, pół konia pół rybę Nie wiem czy nie przesadziłem z długością ogona, w pewnym momęcie zapomniałem o stymetrii i modeluję wszystko z ręki na razie 1 godzina pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 3 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2012 Haha, to się uśmiałem bo mi przypomniałeś pewien filmik claude. Ryba koń :D A co do sculptu to nie wszystko trzeba cisnąć w symetrii, nawet fajnie się ćwiczy wyłączając symetrię. Co prawda w speedzie z pewnością zależy Ci na czasie, a symetria uprościła by kilka spraw. Powodzenia. Ja pewnie wezmę się za Wendigo. Ciekawe i miłe wspomnienia z lekturą Masterton'a. Pozdrawiam, Cyanide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 3 Styczeń 2012 Share Napisano 3 Styczeń 2012 Kelpie:) Trochę za rzadko zspherki poustawiałeś i jest kanciaste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 Cześć Zspherki za rzadko, postaram się to jakoś wygładzić. Na razie zająłem się bardziej częścią konia. Muszę jeszcze przypomnieć jak robi się łuski i zajmę się ogonem. Chyba lekko przesadziłem z tym zawijanym ogonem. Może dodam wodę i będzie to lepiej grało. kolejna godzina pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 Jeszcze jedna godzina do przodu, niestety dałem ciała z tym ogonem, który trudno jest teraz wygłądzić. Myślę, że ostatnią godzinę poświęce na modelowaniu wody z której wyskakuje hipcio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 4 Styczeń 2012 Share Napisano 4 Styczeń 2012 Ryje beret:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 claude dobrze ci idzie :) długo dłubiesz z zbrushu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 Dobra ostatnia godzina i koniec skulptu. Wodę zrobiłem zskech'em. floo - zbrusha pamiętam od wersji 2.0 tyle że miałem ogromne przerwy pomiędzy krótkimi okresami kiedy używałem programu intensywniej A to moja plansza na koniec: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bany1991 Napisano 6 Styczeń 2012 Share Napisano 6 Styczeń 2012 (edytowane) claude, Fajnie ci to wyszlo;) Ja jeszcze nic nie zrobilem ale planuje zrobic gremlina. Edytowane 7 Styczeń 2012 przez Bany1991 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bany1991 Napisano 6 Styczeń 2012 Share Napisano 6 Styczeń 2012 1,5h za mną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bany1991 Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 No i skończyłem. A o to efekt: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 8 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2012 Zapodaję początki mojego spida. Jednak robię cthulhu, a nie wendigo. Jakoś tam mnie naszło a że nikt jeszcze cthulhu nie zapodał to jestem pierwszy :D. Póki co to jest pół godziny tak więc very very wstęp do pracy. Wrzucam żeby może jakoś wątek rozruszać czy coś. Sporo osób się zgłosiło a prac nadal nie dużo. Pozdrawiam i zapraszam do brania udziału bo do środy chyba jest deadline, Cyanide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 9 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2012 Trochę pracy z rana. Niecałe dwie godziny za mną, więc czasu mam chyba całkiem sporo, mam nadzieję, że się wyrobie. Zapodawać swoje sculpty! :] Pozdrawiam, Cyanide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 nice nice Panowie... ale o tak coś skromnie po względem ilości prac, spodziewałem się że temat się rozrusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2012 No właśnie skromnie. Też sądziłem, że będzie więcej. Sporo osób mówiło, że coś zrobi, ale jakoś póki co ich nie ma :] . Jest jeszcze chwila czasu pewnie jakoś po jutrze sonda będzie. Postaram się skończyć cthulhu, ale ostatnio ilość czasu strasznie mi się skurczyła, i nie mam go teraz zbyt dużo :/ . Pozdrawiam, Cyanide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 Dobra wrucam swoje. Wilkołek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexx600 Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 istnieje możliwość dołączenia jeszcze swojej pracy,powiedzmy do godziny 00? Czy deadline to deadline i koniec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 11 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2012 Sądzę, że dzisiaj spokojnie jeszcze możesz dodać, z pewnością nie zaszkodzi to spidowi :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexx600 Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 :) Ortros dwógłowy pies z mitologii. Czasowo się nie wyrobiłem i efekt nie jest do końca taki jak był zamierzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MadnessEmpire Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 3,5 godzinny sculpt popiersia pięknej i strasznej Meduzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 robi się coraz ciekawiej, tylko czas się kończy, mam nadzieje że pojawi się jeszcze kilka prac. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 U mnie walka z czasem. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 11 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2012 U mnie to samo. Gdyby było więcej ludzi chętnych na przesunięcie dedlajna i ci, którzy już wrzucili prace nie mieli by nic przeciwko, to możnaby wydłużyć speeda. Ja już na pewno nie dam rady wykorzystać całego czasu do pólnocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Myślę, że nie ma problemu aby jeszcze dzisiaj po północy nowe pracki się pijawiły. Czy trzeba wam jeszcze jeden dzień? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 Boom headshot zdążyłem. :D Niecałe 4 godziny rozdzielone na 2 dni. ;D Pojutrze zapodam pełnego timelapsa tylko muszę go zmontować (wszystko poza włosami bo w amoku zapomniałem zapisać ;) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 11 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2012 No ja posta piszę teraz, ale rzeźbę w tym stanie zapisałem jakoś 2 min po pólnocy :D . Czasu użyłem mniej niż sądziłem bo z sumowania wyników z zstoperów na dwóch kompach na których rzeźbiłem wyszło mi 2h 27min, więc czasu sporo mi zostało. Jak coś to zaczynajcie sondę z tym obrazkiem z teraz. Czas na pociągnięcie tego dalej miałbym pewnie jutro koło 15 dopiero, chyba że dziś jakieś 0,5h, no ale nie wiem :D . Monio bardzo fajnie, chętnie zobaczę timelapse'a. Pozdrawiam, Cyanide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 Monio - dałeś czadu z tym skulptem, też chętnie zobacze timelaps, skrzydełka pewnie w shadow boxie i doklejone na dynamesh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexx600 Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 monio pozamiatał...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 Ktoś jeszcze robi? Czy dzisiaj można wrzucić sondę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 Faktycznie pozamiatał, Monio czekamy na timelaps... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 Claude- Skrzydełka to ZSketch na plane, potem dyna. W sumie nawet trochę zepsułem sobie roboty bo wybrałem ten pędzel który wstawia sferki głębiej niż w połowie dlatego strony nie były symetryczne co potem musiałem trochę naprawiać. Miło że się wam podoba. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 13 Styczeń 2012 Share Napisano 13 Styczeń 2012 Rzucaj tę sondę vega;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi