vanilla Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Witam, jestem bardzo początkującym użytkownikiem 3d studio. Muszę na zaliczenie zrobić animację polegającą na zabiciu człowieka. Udostępniono nam człowieka, teraz musimy go tylko zabić (czymkolwiek). Błagam pomóżcie mi bo muszę to zrobić na środę, a nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Pozdrawiam
Traitor Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Zglos do tvn24, ze ucza was w szkole zabijac ludzi, i temat masz z glowy:) Do srody rozpeta sie afera:):)
vanilla Napisano 30 Grudzień 2011 Autor Napisano 30 Grudzień 2011 mamy dość wyluzowanego faceta od 3d ;]
Traitor Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 W takim wypadku polecam wbic pilniczek w oko wirtualnego ludzika. Prosta animacja, dwa klucze.
adek Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 (edytowane) Przede wszystkim nie oczekuj, że ktoś to zrobi za Ciebie (a zdajesz sobie sprawę, że oddawanie nieswoich prac jako swoje jest łamaniem prawa). Nie tolerujemy do końca tutaj wątków typu "zrób mi zadanie na zaliczenie". Możesz pytać jeśli masz problem, ale pytanie zadaj w sposób zrozumiany, z czym masz problem, rigi, skinowanie, modelowanie? Pokaż co już masz, opisz problem. W przeciwnym wypadku - wątek zostanie usunięty. Druga rzecz - to nie ten dział i przeczytaj regulamin pod kątem nazewnictwa. Edytowane 30 Grudzień 2011 przez Adek
vanilla Napisano 30 Grudzień 2011 Autor Napisano 30 Grudzień 2011 ok, jasne, oczywiście, że chcę to zrobić sama. opiszę jeszcze wszystko jak mi zadziała 3d studio bo teraz z tym ciężko. Ale przynajmniej wiem, że może mi ktoś pomóc, dzięki i odezwę się niebawem.
Shogun 3D Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Ułóż gościa na łóżku i obróć mu głowę na bok. Kto powiedział, że śmierć nie może nastąpić we śnie? Albo skopiuj ludzika i niech jeden dotknie drugiego, po czym w momencie dotknięcia nadaj obu light materiał i po mocnym rozbłysku ich zlikwiduj. Kto powiedział, że śmierć nie może nastąpić poprzez anihilację po dotknięciu swego sobowtóra z antymaterii?
Ajgor Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 W takim wypadku polecam wbic pilniczek w oko wirtualnego ludzika. Prosta animacja, dwa klucze. Ja bym go przywalił jakimś sześcianem ze trzy razy większym od niego :) Albo przeleciał kulą
natas Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Nie wiem co za dziwne reformy szkolnictwa ,że każą nagle wszystkim robić animacje na zaliczenia i nikt nie wie jak się za to zabrać .Mam wrażenie ,że ktoś uczy się krawiectwa i ni z tego czy owego taki wymóg w programie no bo szkoła zakupiła x 3dmax-ów noi teraz każdy musi animować zamiast uszyć sukienkę ...No bo swoją drogą jeśli ktoś wybrał się na coś o kierunku związanym z w/w to chyba powinien takie coś ogarnąć ...więc jeśli jesteś krawcową to ustawiasz ludka nad nim cegłę (może być box) tu klucz tam klucz i trach ,a jak dodasz ,że akcja się w drewnianym kościele rozgrywa to oskar murowany :) .
olaf Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 bo widzisz kiedyś krawcowe szły do szkoły krawieckiej, a teraz idą na studia. A wiadmo, ze w maxie jest więcej guzików niż w takim na przykład surducie (nawet licząc z podpinką).
Persh Napisano 31 Grudzień 2011 Napisano 31 Grudzień 2011 Połóż go na ziemi. Niech dostanie wilka. Bedzie umierał długo i bolęśnie
Make My Day Napisano 1 Styczeń 2012 Napisano 1 Styczeń 2012 Nieźle się uśmiałem czytając ten temat xD. Narzuć plane z clothem na gościa i niech się udusi :D.
Pawlito Napisano 1 Styczeń 2012 Napisano 1 Styczeń 2012 Albo zrób z planów taką kratownicę-sieczkę, i potnij go booleanem, jak w filmie Resident Evil.
Tomala Napisano 1 Styczeń 2012 Napisano 1 Styczeń 2012 Spal go! :D Albo upiecz żeby się stopił, w maxie jest taki modyfikator- melt.
Make My Day Napisano 1 Styczeń 2012 Napisano 1 Styczeń 2012 Ilu sadystów :D. Można kręcić kolejną część "Oszukać przeznaczenie" :D.
Monio Napisano 1 Styczeń 2012 Napisano 1 Styczeń 2012 Zmień materiał na kamień, pociachaj jakimś shatterem i rozsyp na ziemie reactorem.
Rekomendowane odpowiedzi