goral_44 Napisano 12 Czerwiec 2012 Share Napisano 12 Czerwiec 2012 (edytowane) Witam. Z nieocenioną pomocą Piotra Forkasiewicza, który ustawił scenę, opracował kompozycję a potem wszystko poskładał we wspaniałą całość, przedstawiam japoński Pancernik Haruna (stan na październik 1944). W pażdzierniku 1944 roku odbyła się ostatnia wieka bitwa floty japońskiej z amerykańską, bitwa o Zatokę Leyte. Obraz ten jest okładką najnowszego Nr Okrętów. Pozdrawiam. Waldek Edytowane 12 Czerwiec 2012 przez goral_44 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illusion Napisano 12 Czerwiec 2012 Share Napisano 12 Czerwiec 2012 Mistrzostwo świata - model i scena. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 12 Czerwiec 2012 Share Napisano 12 Czerwiec 2012 łoohoh! super!! chociaż jakbym miał się czepiać to wolałbym go zobaczyć bardziej z perspektywy od boku, bo tak od frontu nie czuć tej jego masywności i ogromu:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 12 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2012 To nie był duży okręt. Ledwie 222 m długości. Zbudowany w I wojnie światowej, po bardzo wielu przebudowach. Do tego okładka, rządzi się swoimi prawami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 12 Czerwiec 2012 Share Napisano 12 Czerwiec 2012 O ile pamietam, klasa kongo. ehhh rewelka jak zawsze, wasz dream team jest nie do zdarcia. Rewelacyjnie wyglada ten dof przy samej kamerze, ktory wyostrza sie, widac caly ten detal wody rozbijajacej sie na dziobie. ****** : ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tokem Napisano 12 Czerwiec 2012 Share Napisano 12 Czerwiec 2012 Od kilku dni mam ten numer "Okrętów" i zastanawiałem się kiedy jego okładka pojawi się na forum. Moim zdaniem najlepsza z dotychczasowych. Czuć masę i potęgę tej jednostki (tu się moje odczucia różnią od odczuć Stacha), mimo, że jak piszesz nie należała ona do największych. Wydaje mi się, że wersja "forumowa" jest nieco jaśniejsza od okładki- z korzyścią dla obrazka. Ale całość: super !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 12 Czerwiec 2012 Share Napisano 12 Czerwiec 2012 Postprodukcje robił Piotr Forkasiewicza ? Bo szczerze jestem ciekaw jak to od kuchni wyglądało. Efekt końcowy BOMBA ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 12 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2012 NV postprodukcję robił Piotr Forkasiewicz, oczywiście. Ja za czarną magię się nie biorę. Ledwie daje rade z modelem. Piotr, po odpoczynku, prawdopodobnie odpowie na pytanie co chwycić, co zmniejszyć, co zakryć, by Haruna miała taki wygląd. Dziękuję Piotrowi za wspaniałą prace. Obrazek "od kuchni" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 12 Czerwiec 2012 Share Napisano 12 Czerwiec 2012 Góral, po co zakładasz dwa wątki z tym samym modelem? Dwóch frontów i tak nie dostaniesz. Scal te wątki w jeden jeśli łaska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 12 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2012 Kontynując wątek z Haruna kilka informacji. Praca nad nią trwała 5 i pół miesiaca. Pancernik Haruna (siostrzana jednostka typu Kongo,stan na październik 1944 roku) ukaże sie w serii Superdrawings in 3D. Około 140 renderów z pokładu i całego okrętu. Dziś pokazuje rzut i 2 rendery wieży dowodzenia. Nity modelowane na blachach, na kadubie bump. Model niezbyt duży, trochę ponad 40 milionów poly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 13 Czerwiec 2012 Share Napisano 13 Czerwiec 2012 Świetna praca ! Gratulacje wytrwałości. Kolejny wspaniały model do obejrzenia dla entuzjastów tego tematu. Ode mnie 5* dla obu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 13 Czerwiec 2012 Share Napisano 13 Czerwiec 2012 budzę się,,,.... i fronta nadal nima? pewnie moderacja jeszcze śpi :] regards Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 13 Czerwiec 2012 Share Napisano 13 Czerwiec 2012 Brakuje mi tylko wilgoci na statku, zdaje się być suchy jak pieprz, ale może tak to powinno wyglądać? Ode mnie 5*, tak to jest, jak się zejdą drogi utalentowanego modelarza i fachowca od postprodukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 13 Czerwiec 2012 Share Napisano 13 Czerwiec 2012 Świetne! Takie maszyny to nie moja działka ale uwielbiam patrzeć na prace tworzone z zajawką, to widać. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viater Napisano 14 Czerwiec 2012 Share Napisano 14 Czerwiec 2012 Świetna praca. Chętnie bym się dowiedział jak zrobiona została woda? Te szczegóły wzburzonej fali są bardzo realistyczne. Możesz coś o tym napisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dav Napisano 15 Czerwiec 2012 Share Napisano 15 Czerwiec 2012 No Waldku, brawo. Brakowało Cię tutaj. :P Wybacz, że na śmierć zapomniałem o Wrocławiu, ale może następnym razem. Tylko przypomnij się! :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bazil Napisano 16 Czerwiec 2012 Share Napisano 16 Czerwiec 2012 łańcuch łączący słupki dookoła pokładu to też model, a nie żadna bitmapa - jak się domyślam? Przy 40M poly takie detale to standard... :) gratuluje fronta, w pełni zasłużony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 20 Czerwiec 2012 Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Ze swojej strony chciałbym dołączyć do podziękowań Waldka za wszystkie komentarze i ciepłe słowa oraz za fronta oraz chciałbym podziękować Waldkowi za możliwość 'obrobienia' jego fantastycznego modelu. Co do wody, o którą pytacie to jak zwykle u mnie zaczyna się na planach zrobienia jej w 3D, lecz po dotarciu do kresu mocy obliczeniowej komputera kończy się na zwykłym montażu w photoshopie. Tak było i w tym przypadku. Morze jak również piana i woda rozbijająca się o dziób to zlepek kilkudziesięciu zdjęć - sam montaż jest łatwy i tak naprawdę ogranicza się do wycięcia zbędnych fragmentów ze zdjęć i dopasowanie ich do siebie w kolorach. Nic odkrywczego tu chyba nie ma. Postaram się przygotować mały breakdown warstw w tym obrazku. Ogromnie dziękuję i pozdrawiam Piter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 21 Czerwiec 2012 Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Piotr, hehehe wiesz jak jest. generalnie malowanie to też banał. Bierzesz pędzel do tego farby i malujesz. Co w tym trudnego, a mimo wszystko niewielu potrafi zrobić coś wartościowego: ], To samo tyczy się Twojego postpro: ]... czekamy, a przynajmniej ja czekam. hehe pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczawik Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 szacun! ale to pewnie duzo ludzi Ci juz mowilo;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlito Napisano 25 Czerwiec 2012 Share Napisano 25 Czerwiec 2012 Co to za maszyna obraca tymi niewygórowanymi "40mln poly", daje się czymś takim operować we viewporcie? Tonaż modelu moim zdaniem dorównuje samemu okrętowi. To jest out of range... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 6 Lipiec 2012 Share Napisano 6 Lipiec 2012 Poniżej zamieszczam link do krótkiej animacji składu warstw tego obrazka :) http://www.fotorealistyczne3d.pl/Animacje/Okret/okret.html Pozdrawiam serdecznie Piter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 6 Lipiec 2012 Share Napisano 6 Lipiec 2012 Niesamowite postpro ! Dzięki Piotr za podzielenie się tym filmikiem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixel-Factory Napisano 7 Lipiec 2012 Share Napisano 7 Lipiec 2012 Magia stary magia !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ad_2000 Napisano 8 Lipiec 2012 Share Napisano 8 Lipiec 2012 Super, gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 9 Lipiec 2012 Share Napisano 9 Lipiec 2012 Dzięki chłopaki gorąco, choć magii tu niewiele niestety :) Pozdrawiam serdecznie Piter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi