artki Napisano 9 Sierpień 2012 Share Napisano 9 Sierpień 2012 (edytowane) Cześć !! Po dosyć długim tradycyjnym rysowaniu próbuję tabletu. Wrzucam lepsze z pierwszych prac i czekam na rady :D Nie mogę pozbyć się "sztuczności", prace wychodzą dosyć plastikowo :/ . Edytowane 3 Maj 2013 przez artki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 15 Sierpień 2012 Share Napisano 15 Sierpień 2012 Ten pierwszy za biały, a ten drugi za czarny. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 15 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2012 W pierwszym chciałem uzyskać taki efekt rażącego światła odbijającego się od śniegu, widocznie jest nieczytelne :D . Co do drugiego to mam takie przyzwyczajenie z ołówka że sporo działam czernią zamiast kolorem, będę starał się go wyzbyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 15 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2012 Udało mi się dzisiaj zmalować coś takiego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolsga Napisano 16 Sierpień 2012 Share Napisano 16 Sierpień 2012 Hej, no tak, jeszcze jasne rejony są zbyt białe a ciemne zbyt czarne. Śnieg to bardzo fajny materiał do malowania. Może poobserwuj jakieś fotografie lub prace znanych artystów czy to tradycyjnych, czy cyfrowych i zobaczysz, że śnieg posiada wiele innych kolorów nawet gdy jest bradzo rażący. Myszlę, że to może ci dużo pomóc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 16 Sierpień 2012 Share Napisano 16 Sierpień 2012 Podpisuję się pod przedmówcami. Śnieg ma wiele odcieni - zazwyczaj błękitów lub błękitnych szarości, ale to zależy m.in. od warunków atmosferycznych czy planowanego przez artystę efektu - a efekt rażącego światła odbijającego się od śniegu możesz uzyskać za pomocą osadzenia danego fragmentu w ciemnym kontekście. Ogranicz czystą biel, staraj się więcej pracować kolorem i szarościami, wówczas prace nabiorą głębi. 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 19 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2012 szkoleniowe akwarele : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 20 Sierpień 2012 Share Napisano 20 Sierpień 2012 no popatrz ;D troche techniki i od razu lepiej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Sierpień 2012 Share Napisano 20 Sierpień 2012 super, ta trzecia naprawdę bardzo ładna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 20 Sierpień 2012 Share Napisano 20 Sierpień 2012 Nie znoszę akwareli (wygląd, nie malowałem nimi), ale muszę przyznać, że całkiem fajne maluny, widać dobrą technikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 21 Sierpień 2012 Share Napisano 21 Sierpień 2012 Naprawdę niezłe masz akwarele. Chyba lepiej się czujesz w tej technice niż digitalu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 21 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2012 Tak jak już mówiłem, zabawę z tabletem zacząłem niedawno :) A zwykłymi technikami już trochę rysuje a więc czuję się w nich zdecydowanie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 21 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2012 (edytowane) próbowałem pozbyć się efektu plastiku, dlatego resztę odpuściłem dokończone/poprawione : Edytowane 22 Sierpień 2012 przez artki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 28 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2012 (edytowane) coś nowego : Edytowane 28 Sierpień 2012 przez artki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 29 Sierpień 2012 Share Napisano 29 Sierpień 2012 u la la ostatnie naprawdę niezłe.... dopicuj to trochę dopicuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiN Napisano 29 Sierpień 2012 Share Napisano 29 Sierpień 2012 Statek, a zwłaszcza ten chłop po prawej za bardzo uciekają z kadru. Ten gościu wręcz prawie opiera się ramieniem o bok obrazka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Widemlar Napisano 31 Sierpień 2012 Share Napisano 31 Sierpień 2012 To prawda, ostatnia praca bardzo się wyróżnia, ale w pozytywnym znaczeniu :) Pomysł fajny, choć brakuje większej ilości kolorów. Ciekawi mnie jak wyszłaby Ci martwa ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 31 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2012 ehh... szczerze mowiac potwornie mnie nudzi martwa :D choc dobrze byloby pocwiczyc rysowanie struktur, moze niedlugo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takashmen Napisano 31 Sierpień 2012 Share Napisano 31 Sierpień 2012 taaa... to przykre że cię nudzi, dlaczego nie zrobić z rysowania martwej wyzwania nikt nie każe ci tępo kopiować obrazu przed sobą, zinterpretuj go, skup sie na jednym aspekcie. myśle że te trzy prace to dobry przykład. (znalezione gdzieś na CA) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 22 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2012 (edytowane) wrzucam parę nowych prac, niestety na digital nie ma czasu ostatnio :( Co prawda nie do wszystkich jestem przekonany ale od tego jest forum :) Edytowane 22 Wrzesień 2012 przez artki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 23 Wrzesień 2012 Share Napisano 23 Wrzesień 2012 zazdroszczę Ci tych akwareli... zawsze chciałem, próbowałem, ale nigdy mi nie wychodziło...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 16 Październik 2012 Autor Share Napisano 16 Październik 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 17 Październik 2012 Share Napisano 17 Październik 2012 w ostatnim jest problem z perspektywą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 19 Październik 2012 Autor Share Napisano 19 Październik 2012 pobawiłem sie ustawieniami szopa i jest całkowicie inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 22 Październik 2012 Autor Share Napisano 22 Październik 2012 (edytowane) Edytowane 24 Październik 2012 przez artki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 24 Październik 2012 Autor Share Napisano 24 Październik 2012 dosyć speedowy up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 25 Październik 2012 Autor Share Napisano 25 Październik 2012 wreszcie złapałem tempo :) oceniajcie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 25 Październik 2012 Share Napisano 25 Październik 2012 wreszcie złapałem tempo teraz złap perspektywe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 25 Październik 2012 Autor Share Napisano 25 Październik 2012 racja, gubię ją na tablecie, albo to ona ucieka :O :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 14 Listopad 2012 Autor Share Napisano 14 Listopad 2012 jakis jaszczur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 28 Listopad 2012 Autor Share Napisano 28 Listopad 2012 szkicyk taki, nie znam się kompletnie na samolotach a więc mogą być babole :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 7 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2012 up tsp i dwa szkicyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 7 Grudzień 2012 Share Napisano 7 Grudzień 2012 Te 2 ostatnie szkice już lepiej wyglądają, tylko w tym pierwszym ta lewa noga jego coś nie teges i wygląda to tak jak by się miał zaraz wywrócić i zwróć uwagę na jego lewe ramie czy po prawej tez jest takie długie ?.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 7 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2012 No tak, noga jest skopana :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 19 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2012 up, pierwszy i raczej nie ostatni portrecik bo mi się spodobało :) i parę szkiców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 2 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2013 Trochę udało mi się pomalować przez święta :) próba zieleni, chyba niepotrzebny ten listkowy pędzel i dokończony szkic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 2 Styczeń 2013 Share Napisano 2 Styczeń 2013 łódeczka i stracho hohoł :] super! co się tyczy widoczków... to w 3 czuć lekką grozę na wietrze:]nice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 2 Styczeń 2013 Share Napisano 2 Styczeń 2013 Wyczuwam coraz lepszą krechę, w tym kierunku iść musisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 17 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2013 Wreszcie udało się coś namalować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 18 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2013 modny ostatnio temat, z brzydką facjatą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 27 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2013 zaczynam uczyć się podstaw :) oraz speed, na którym nie wiem czy ktoś oprócz mnie widzi cokolwiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIEM Napisano 17 Luty 2013 Share Napisano 17 Luty 2013 linki umarły; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 20 Marzec 2013 Autor Share Napisano 20 Marzec 2013 (edytowane) Odświeżam temat, nie wiem czy to dobrze, że kontunuję mimo ,że wcześniejsze linki padły ? Dwa widoczki na podstawie refek, które starałem się dobrze zanalizować, no ale wyszło jak wyszło :) szkic kadru i mech I ciekawe doświadczenie przerobienia szkicu na model 3d Edytowane 20 Marzec 2013 przez artki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 21 Marzec 2013 Share Napisano 21 Marzec 2013 Landskejpy całkiem, całkiem, brakuje mi w nich jakiegoś punktu odniesienia, focusa. A model to chyba składałeś z różnych OBJów, bo nie podobny do szkicu. Mecha grubaska lubię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 1 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2013 Dzięki KZ za opinię, nad detalizowaniem muszę trochę popracować :) . Model z obj bo program średnio ogarniam. Dwa nowe mazy, widoczek z fotki : i obrazek poskładany ze zdjęć+podmalowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramalooke Napisano 2 Kwiecień 2013 Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Matte-painting ze smiglowcem bardzo mi się podoba. Szkoda tylko, że czarno biały ;<. do widoczk polecam zrobienie sobie paru kopii obraz alberta bierstadta. moim zdaniem to najlepszy malarz pejza jaki by mo si wiele nauczy robi powodzenia i trzymaj tak dalej> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 4 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Dzięki z krytykę i nazwisko ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 4 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2013 Dzięki z krytykę i nazwisko ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 7 Kwiecień 2013 Share Napisano 7 Kwiecień 2013 BYCZE robisz te mechy :D co do landskejpów to tak jak Kaliditus:D mogę rzec tylko NAPIERAJ!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 7 Kwiecień 2013 Share Napisano 7 Kwiecień 2013 BYCZE robisz te mechy :D co do landskejpów to tak jak Kaliditus:D mogę rzec tylko NAPIERAJ!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi