COR Napisano 15 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2013 Dzięki wielkie wszystkim za dobre słowo! Dzisiaj obrazek dłubany w przerwach od pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankazmierczuk Napisano 15 Sierpień 2013 Share Napisano 15 Sierpień 2013 Wielki plus za kolory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piret Napisano 15 Sierpień 2013 Share Napisano 15 Sierpień 2013 Podoba się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 16 Sierpień 2013 Share Napisano 16 Sierpień 2013 Ostatnie graficznie ładne - tło tylko jest zbyt poszarpane i za bardzo przyciąga uwagę plus przepalone nieco włosy. Obrazek ogólnie jakby wyrwany z kontekstu, sam w sobie nie opowiada historii (np. kard z jakiejś sceny komiksowej) - a mógłby. Nie za bardzo wiem co się tu dzieje. Nie wiem czy misio tęskni i wyszedł zrobić papa czy dostanie zaraz head-shota od pani =]. Babeczka mi się super podoba - jest taka prawdziwa, nie żaden fashion-style-wieszak-mode. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 29 Październik 2013 Autor Share Napisano 29 Październik 2013 Dziekuję zalegle za odwiedziny i komentarze:) Trochę się mi teczka zakurzyła, ostatnio doprawione zostało to brakiem dostepu do internetu więc nadrabiam zaleglości:) Mroczny gość jest najswiezszy smok dłubany w wolnych chwilach od pracy i jeszcze mała kolaboracja z Danielem Niszczotą, jeszcze niedokonczona, wiec potraktujcie jako WIP:) pozder! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lee666 Napisano 29 Październik 2013 Share Napisano 29 Październik 2013 fajna kreska choć miejscami chaotycznie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 30 Październik 2013 Share Napisano 30 Październik 2013 fajna kreska choć miejscami chaotycznie ;) Kreska w malowanej pracy, dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 30 Październik 2013 Share Napisano 30 Październik 2013 Przy proporcach sa kreski, zapewne chodzilo o ktoras z tychze ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lee666 Napisano 30 Październik 2013 Share Napisano 30 Październik 2013 ehh i za to kocham Max3d.. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 30 Październik 2013 Autor Share Napisano 30 Październik 2013 Przekaz raczej zrozumiany;) w maxie cenie ta wolnosc slowa i fakt, ze nie ma przesadzonego glaskania. także będę wdzięczny za każdą krytykę i rady;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 31 Październik 2013 Autor Share Napisano 31 Październik 2013 Dorzucam wersję czarno-białą, chyba lepiej mi leży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 31 Październik 2013 Share Napisano 31 Październik 2013 Przekaz raczej zrozumiany;) w maxie cenie ta wolnosc slowa i fakt, ze nie ma przesadzonego glaskania. także będę wdzięczny za każdą krytykę i rady;) Z ta wolnoscia to poleciales ;) Wersja wb mi sie bardzo podoba. W kolorze brakuje jakiegos ciekawego swiatla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 13 Listopad 2013 Autor Share Napisano 13 Listopad 2013 Kilka losowych mordziakow, robionych na rozgrzewke przed robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 13 Listopad 2013 Share Napisano 13 Listopad 2013 Spoko te mordki. Fajnie blurnięte i brylaste =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 16 Listopad 2013 Share Napisano 16 Listopad 2013 Bardzo ładne te potworki, korzystałeś z jakiś refek, inspirowałeś się czymś konkretnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 16 Listopad 2013 Share Napisano 16 Listopad 2013 wysoko zawieszasz poprzeczkę, świetne prace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 16 Listopad 2013 Share Napisano 16 Listopad 2013 fajnie operujesz focusem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luiza Napisano 16 Listopad 2013 Share Napisano 16 Listopad 2013 Spojrzałam ponownie na pierwsze strony Twojej teczki i od razu rzuciło mi się w oczy o ile więcej szczegółów zawierasz w najnowszych pracach. Czuć dużo większą pewność i swobodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 17 Listopad 2013 Share Napisano 17 Listopad 2013 O, super gęby :) nr 3 bardzo uroczy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piret Napisano 17 Listopad 2013 Share Napisano 17 Listopad 2013 Świetne te mordki :) tak jak pumax nr 3 bardzo uroczy. Będę tu częściej zaglądała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 17 Listopad 2013 Share Napisano 17 Listopad 2013 wszystkie są fajne, ładnie działają jako seria :D ten którego wybrałeś na ikonke jest najlepszy, bo ma trochę ostrzejszego detalu w okolicach ust, i przydałoby się trochę takich ostrzyejszych dokładniejszych detalów na pozostałych prackach, zeby też było gdzie oko zawiesić na dłużej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 19 Listopad 2013 Share Napisano 19 Listopad 2013 Ale świetne, kocham nr. 3 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 21 Listopad 2013 Autor Share Napisano 21 Listopad 2013 Dzięki serdeczne wszystkim za odwiedziny i dobre słowo:) Igi- jako inspiracja posłużyły mi mordki jakie śmigał kiedyś Anthony Jones, na fejsie znajdziesz pewnie pełno jego prac. Nie chciałem kopiować jego stylu więc kombinowałem na swój sposób i okazało się, że to niezłe ćwiczenie i zabawa. Nawet się o ten focus pokusiłem, chociaż zwykle przeciwny jestem tego typu zabiegom, tutaj akurat przypasowało. Żeby to nie był pusty post to dorzucam wipa ilustracji którą ostatni zacząłem, jako, że całe dnie poświęcam rysowaniu komiksu/noweli to chciałem trochę tego doswiadczenia przeniesc na osobista pracke. (oczywiscie dalem sie porwac wikingowej manii ktora nastala, serial jest elegancki!) Mam jeszcze problem z tłem, więc bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi, wytkniecia bledow itp jedźcie jak chcecie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 21 Listopad 2013 Share Napisano 21 Listopad 2013 Cođ mi anatomicznie w nim nie leży w całym tułowiu i głowie, tak wyglada jakby prawe przedramię budowały tylko mięśnie ramion. Co do głowy to jakoś mu się oczka rozjeżdzają i takie wrażenie odnosze jakby mu białka świeciły. Może jakby obniżyć horyzont to gość wyda się bardziej monumentalny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motyl Napisano 21 Listopad 2013 Share Napisano 21 Listopad 2013 ajj z ostatnich rzeczy to najsłabsze. między mięśniem naramiennym a piersowym są inne relacje:P (naramienny się trzyma na obojczyku u góry) mieśnie brzucha można by było schować za wrestlingowy pas i by było super. Nogi za to ma ładne (chociaż jak na wikinga to troszku łysawe) Jego mina mówi trochę "ee tam.. strzałki z prawej coś leci z lewej.. nic nowego" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 21 Listopad 2013 Autor Share Napisano 21 Listopad 2013 Trzeba comfort zone czasem opuscic:d dzięki dzięki za uwagi, po to wrzucam to na wczesnym etapie jak widzę ze cos nie gra a nie wiem co, żeby dzięki Waszej uprzejmosci moc to poprawic poki nie jest za późno;) popracuje nad ta twarzą i przylaczem mięśni, zasiadam do ksiąg:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luiza Napisano 23 Listopad 2013 Share Napisano 23 Listopad 2013 Specem nie jestem, ale wydaje mi się, że to, co sie dzieje po lewej stronie - tarcza i zarys statku - jest konkurencyjne względem postaci, bo są to dwa wyraźne łuki i brakuje ich zrównoważenia. Jakby grały inną melodię niż reszta pracy. I ten pas który on ma na sobie wydaje mi sie wklęsły, i troche przypomina dziurę w bruchu i sine flaki.( Nie zmienia to faktu, że i tak chciałabym mieć taką pracę w swojej teczce) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 23 Listopad 2013 Share Napisano 23 Listopad 2013 Wiking ma fajny klimat, wykończ to przy okazji popraw anatomię, bo może to być mocna rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 24 Listopad 2013 Share Napisano 24 Listopad 2013 Nie czytałem poprzednich komentarzy, ale kolanko super malowane najlepszy fragment całej pracy :D Twarz wiadomo do wymiany wygląda jak by miał zatwardzenie. No i te dwie buły nad pasem, bym schował pod pas. Dodaj mu jakieś tatuaże może, żeby jakiś fajny back story zrobić. Możesz dodać w tle pływające trupy/ albo zgliszcza statku i sztorm(deszcz particle efekty ludzie lubią takie rzeczy), że się rozbili i tylko on przeżył. pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 24 Listopad 2013 Share Napisano 24 Listopad 2013 Tutaj masz fajna refke/inspiracje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 26 Listopad 2013 Share Napisano 26 Listopad 2013 Klimat i paletę już masz, ale bez pomocy refek dalej go nie ruszysz (anatomia). Musisz się zdecydować co gość w danym momencie robi, czy idzie (rozkrok), czy gotuje się do walki (uniesiona tarcza i kierunek patrzenia), bo na chwilę obecną wygląda jak stop-klatka z bliżej nieokreślonej czynności. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 27 Listopad 2013 Autor Share Napisano 27 Listopad 2013 (edytowane) Dzieki wszystkim wezmę sobie rady do serca, na razie odstawiłem rysunek żeby przewiało trochę głowę. Żeby nie było pusto dorzucam dwa leśne trolle:) Edytowane 23 Kwiecień 2014 przez COR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 27 Listopad 2013 Share Napisano 27 Listopad 2013 fajnie ten grubas się zapowiada, więcej "bumping light" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 28 Listopad 2013 Share Napisano 28 Listopad 2013 Ten ostatni bylby fajny... Ale technika i efekt koncowy za bardzo kojarza mi sie z pracami robotpencila. XD ale fajnie ze probujesz roznych rzeczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 28 Listopad 2013 Share Napisano 28 Listopad 2013 telthona ,mi całe cg kojarzy się z royo , beksińskim i frazeta ja pier...... co za konstruktywna krytyka. A na serio Łukasz to niesamowity skok do przodu ! widać że ostro pracujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 28 Listopad 2013 Share Napisano 28 Listopad 2013 grass.... Polakiiii co sie dziwysz mennn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 28 Listopad 2013 Autor Share Napisano 28 Listopad 2013 Dzieki wszystkim za komenty!:) Aż wrocilem do pana Jonesa żeby zobaczyć skąd podobieństwo i rzucilo mi sie najbardziej w oczy to ostre swiatlo. Ale jakby nie bylo to i nie on jeden tak robi, bo elegancko mozna dzięki takiemu zabiegowi pokazać bryle konceptu. Przy tym rysunku nie sililem sie na zbędne efekciki pedzlowanie, jakas super indywidualność. Efekt koncowy dla mnie ma byc czytelny. co do samego tematu jakiejs powtarzalności to nie od dzis jest ona zauwazalna w sztuce i tym podobnych dziedzinach. niewielu znam artystow co by w swiecie digitalu wyrozniali sie stylem. nawet Picasso kiedys mądre slowa rzekl "jak moge kraść to kradnę" ;) oczywiscie jak kazdy licze ze kiedys wyrobi sie jakas nie do podrobienia stylowa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 28 Listopad 2013 Share Napisano 28 Listopad 2013 :) no to trzymam kciuki, i obserwuję teczkę z zainteresowaniem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 hej, bardzo to ładnie wygląda. Osobiście mi się kojarzy z Jeffem Simpsonem i jego trollami http://s.cghub.com/files/Image/253001-254000/253862/551_max.jpg Stosuje podobne zabiegi z tym 'bump lightem' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymin Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 Przejrzałem całą teczkę i jestem po wrażeniem. Większość ostatnich prac naprawdę trzyma poziom. Widać zdecydowany postęp jak porównasz do pierwszych prac. Jeżeli na coś miałbym narzekać, to z chęcią zobaczyłbym coś bardziej wykończonego bo takie prace jednak najbardziej zostają w pamięci. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 23 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2014 Witam ponownie! Odkurzam teczkę coby nie umarła śmiercią naturalną;) Sporo stuffu się nazbierało, nie wszystko mogę jeszcze pokazać także b ędę wrzucał kompleksowo. na początek fanart na Diablo contest kilka szotów i jeden z konceptów projektu który w wolnym czasie kleimy z Danielem Destroyerem "Don Kichot" jeden z konceptów dwa speedy po 50min, jeden to "forever mountain", drugi "mystic dragon" a i jeszcze taki szkic pozddrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takashmen Napisano 23 Kwiecień 2014 Share Napisano 23 Kwiecień 2014 no w końcu!!!! jest moc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 23 Kwiecień 2014 Share Napisano 23 Kwiecień 2014 Dobry Up :). Praca z jeźdźcami i speedy odstają od reszty na plus - świetnie wyszły. Portret też git, choć wygląda trochę jakby pewien Wojtek przy niej asystował :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 23 Kwiecień 2014 Share Napisano 23 Kwiecień 2014 WTFFF? !? Cor zniknął na jakiś czas i wraca z czymś takim?! Lol, zupełnie się tego nie spodziewałam po tej teczce, ludzie róbcie miejsce na głównej na fronta dla tego pana! to: http://i1166.photobucket.com/albums/q618/Lukasz_Sienkiewicz/logotest_zps7ed94b1b.jpg i to: http://i1166.photobucket.com/albums/q618/Lukasz_Sienkiewicz/ilustracjasmokgotowe_zps04157257.jpg naprawdę wymiata. PS: też mi się portret z Woytkiem skojarzył, ale ponieważ wcześniej oberwałam za skojarzenie czegoś w tej teczce z robotpencilem to ja się nie odzywam ;) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 24 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2014 Takashmen, Dobry, Telka wielkie dzięki!! Potrzebowałem chwili żeby jak to Kames mówi "podpompować bica". Co do ostatniego portretu i inspiracji pracami Wojtka- święta racja, bardzo lubię jego portrety, a że to tylko ćwiczenie-why not. Zawsze to zamoczenie palca w innej technice:) pozder! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diem Napisano 24 Kwiecień 2014 Share Napisano 24 Kwiecień 2014 Ten ostatni portret jest piękny. To na podstawie jakiegoś zdjęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motyl Napisano 24 Kwiecień 2014 Share Napisano 24 Kwiecień 2014 aaa, ja już dawno wiedziałem, że jesteś ukryty wymiatacz :) jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 24 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2014 Diem, tak portret rysowany ze zdjęcia, które znalazłem w mega packu od Kojota (udostępniał go na fejsie jakby co ). realizmu nie trzymałem się szczególnie kurczowo;). Motyl- dzięki meen! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 24 Kwiecień 2014 Share Napisano 24 Kwiecień 2014 Jest progress i moc! Co do pracek to moim zdaniem Don kichot najlepszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 25 Kwiecień 2014 Share Napisano 25 Kwiecień 2014 teraz się będę bała włazić na tą teczkę jak takie skoki sobie poczynasz :P Adeeek! Czaaaki! Dajcie mu fronta... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi