COR Napisano 31 Maj 2013 Napisano 31 Maj 2013 Te robociki z Lemowskim klimatem mi się kojarzą:) Bardzo fajne te ostatnie martwe
Coyote Napisano 31 Maj 2013 Napisano 31 Maj 2013 troche niefortunnie wybrałeś ujęcie do poprzedniego mogłeś bardziej w tą stronę iść http://nathanfowkes.blogspot.com/2012/04/whether-youre-landscape-painter.html
motyl Napisano 31 Maj 2013 Autor Napisano 31 Maj 2013 masz rację, kurde, znacznie lepiej by to wyglądało:/ jak czas pozwoli to spróbuję jeszcze w takiej wersji
grass Napisano 31 Maj 2013 Napisano 31 Maj 2013 o LEM ! no to jeszcze zrób ilustracje do Solaris ! kiedyś robiłem okładkę do solaris ale finalnie gdzieś przepadała bez echa. Ale samego Lema bardzo lubię. No i robociki bardzo spoko :)
motyl Napisano 2 Czerwiec 2013 Autor Napisano 2 Czerwiec 2013 (edytowane) dzięki grass:) chyba finał Edytowane 2 Czerwiec 2013 przez motyl
kamesanin Napisano 4 Czerwiec 2013 Napisano 4 Czerwiec 2013 nie finał dawaj kolor :] jestem żądny blasku słońca na tym grzebalcu
motyl Napisano 9 Czerwiec 2013 Autor Napisano 9 Czerwiec 2013 chyba odkurzenie starego konceptu WIP wdzięczny będę za uwagi:)
sebastianskrobol Napisano 11 Czerwiec 2013 Napisano 11 Czerwiec 2013 Troche poza mi nie pasuje wydjae mi sie ze skoro z niego taki grozny kolezka to moze poze tez jakoms bardziej zlowieszcza mu dac? Ugiac troche kolana, niech sie jakos bardziej czai skubaniec. Wbrew pozora poza tez jakos tam definijuje postac. Bo teraz tak troche stoi jakby czekal w kolejce na poczcie. Pozatym jeszcze gore calkiem fajnie oswietliles a nozki juz odpuszczone, mysle ze tez pozna by tam pokombinowac.
motyl Napisano 11 Czerwiec 2013 Autor Napisano 11 Czerwiec 2013 dzięki wielkie, z tą pozą to racja, no to leci do przemalowania:)
grass Napisano 11 Czerwiec 2013 Napisano 11 Czerwiec 2013 połam mu trochę nogi , może niech ma taką wykręconą stopę że będzię stał na kości piszczelowej :D druga dla równowagi ok
motyl Napisano 16 Lipiec 2013 Autor Napisano 16 Lipiec 2013 (edytowane) tak żeby nie było że nic się nie robi:) Edytowane 15 Styczeń 2014 przez motyl
Igi Napisano 16 Lipiec 2013 Napisano 16 Lipiec 2013 Staraj się wybierać bardziej dynamiczne kadry z innej perspektywy. Patrząc na samolot to mam wrażenie jakbym patrzył na zabawkę. Poza tym takie rzeczy są bardzo techniczne i precyzyjne więc dobrze jest przedstawiać je bardzo dokładnie, jedną konsekwentną linią. Odniesiemy wtedy lepsze wrażenie ciężaru i solidności konstrukcji. Postacie ustawione są dość sztywno, tak jakby były z kamienia lub rysowane z modelu 3d. Zrezygnowałbym również z tego kreskowania w tle bo wprowadza trochę niepotrzebnego bałaganu.
Dobry Pasterz Napisano 16 Lipiec 2013 Napisano 16 Lipiec 2013 Toż to Annunaki :O Samolot niestety poza standardową perspektywą. A tak to podpisuje się pod tym co mówi/pisze Igi. Można spróbować ogarniać linearty tak jak w pracy pod tym linkiem #tak, to ten link# Tutek i jakieś brushe są poniżej.
motyl Napisano 19 Listopad 2013 Autor Napisano 19 Listopad 2013 hej, tym razem nie kowboje ani smoki niestety.. ale też się pojawią:) póki co siedzę nad ćwiczeniami, więc nie ma co zbytnio pokazać. Po jakimś czasie uznałem że muszę sobie "przerwę" zrobić i coś swojego wrzucić. Ilustracja do świeeeetnego kawałka nieistniejącego już (niestety) zespołu:
motyl Napisano 20 Listopad 2013 Autor Napisano 20 Listopad 2013 (edytowane) dorzucam jeszcze ćwiczenia robione po wróceniu do cyfrowych studia koloru i draperii niedługo wrócę :) Edytowane 15 Styczeń 2014 przez motyl
emenems Napisano 20 Grudzień 2013 Napisano 20 Grudzień 2013 hej, no niezle tu sobie poczynasz, widac ze progres jest w stosunku do początkowych prac, podobaja mi się również te studium koloru, (cos za co sam się muszę zabrać... :P) a jak chcesz się bawić w perspektywe no to chyba tylko książka Robertsona.... pozdro ;-)
motyl Napisano 15 Styczeń 2014 Autor Napisano 15 Styczeń 2014 hej, pomyślałem że zrzucę ostatnie rzeczy zanim teczka mi utonie będę zbierał sobie powoli portfolio, więc krytyka bardzo w cenie:)
theSZ Napisano 20 Styczeń 2014 Napisano 20 Styczeń 2014 Naprawdę fajne prace. Pierwsza z ostatniego posta (czy postu..nie wiem) do mnie trafiła najbardziej, ma klimat.
motyl Napisano 11 Luty 2014 Autor Napisano 11 Luty 2014 (edytowane) dzięki theSZ :) wrzucam trochę analitycznych kopii masterów jak zwykle krytyka w cenie ;) jakby ktoś był zainteresowany resztę mam na blogu :) Edytowane 11 Luty 2014 przez motyl
Aptenodytes Napisano 12 Luty 2014 Napisano 12 Luty 2014 Do tych postaci nie mam zastrzeżeń, tylko smok(?) z poprzedniego posta trochę boli - wygląda jakby był cały połamany, szczególnie w kończynach.
motyl Napisano 25 Luty 2014 Autor Napisano 25 Luty 2014 delikatny up by teka nie utonęła w sobotę koniec zmagań ze studiami i będzie znacznie więcej :P nie czuję się dobrze w envirosach więc natrzaskam ich jeszcze sporo i Napoleon będę konceptował sobie Folwark Orwella powoli, a ten na pierwszy rzut
saharaam Napisano 2 Maj 2014 Napisano 2 Maj 2014 Ostatni świetny, bardzo fajne ujęcie :) W pozostałych jest mały problem z kompo, a przy tym z potworem trochę się skala traci. Być może dlatego, że dwie postacie są tego samego waloru co skały/góry za nimi. Właśnie - to góry czy skały bardziej? Niewiadomo... ;) Enyłej - tak trzymać! Lubię patrzyć na ładne obrazki.
motyl Napisano 23 Maj 2014 Autor Napisano 23 Maj 2014 dzięki wielkie Sah :) dla mnie enviro to zupełna nowinka, ale będę cisnął dalej. A tymczasem konkursowe sobie zrzucę, bo czemu nie? i pan do którego pewnie niedługo wrócę
Piret Napisano 27 Maj 2014 Napisano 27 Maj 2014 O! naprawdę fajnie się tu dzieje. Będę śledziła. Podoba mi się swoboda w tym ostatnim, fajna kolorystyka. Szkice miodzio i prace z posta 76 :) czekam na więcej.
mysz Napisano 27 Maj 2014 Napisano 27 Maj 2014 zastanawiam się czy tylko ja zauważam coś takiego jak 'standardowy maxowy progres' ;D za rok platiż haha ostatni żołnierzyk bardzo spoko, cieszy oko bardzo pomimo iż widziało się już 7 miliardów takich ;d
motyl Napisano 28 Maj 2014 Autor Napisano 28 Maj 2014 dzięki wielkie Piret, mysz! zastanawiam się czy tylko ja zauważam coś takiego jak 'standardowy maxowy progres' ;D za rok platiż haha hue hue fajnie by było :D ostatni żołnierzyk bardzo spoko, cieszy oko bardzo pomimo iż widziało się już 7 miliardów takich ;d wiem, wiem. Ostatnio szukałem jakiegoś stylu który by mi bardziej odpowiadał. No nic kolejna rzecz do listy. A póki co żołnierzyk i trull
Piret Napisano 29 Maj 2014 Napisano 29 Maj 2014 Coś się podziało z jego trollowymi nóżkami, coś "nie siedzi" anatomicznie. Może bardziej naturalnie by było, gdyby jego lewa noga była bardziej w widoku 3/4. Fajne kolorki i przemyślane użycie pędzli. Będziesz jeszcze go kończył?
motyl Napisano 29 Maj 2014 Autor Napisano 29 Maj 2014 hehe dzięki wielkie:) bo jak się człowiek zasiedział i czasem nie myśli świeżo.. tak to jest jak się po źle skonstruowanym szkicu maluje :P póki co mam go trochę dość, pewnie jeszcze wrócę, bo to aż głupio go tak zostawiać... ale póki co szykuję jeszcze co innego :P
motyl Napisano 1 Czerwiec 2014 Autor Napisano 1 Czerwiec 2014 (edytowane) nowy! Edytowane 1 Czerwiec 2014 przez motyl
jeryho Napisano 1 Czerwiec 2014 Napisano 1 Czerwiec 2014 (edytowane) dlaczego wydaje mi się, że tylko ja jedyna na świecie nie potrafię korzystać z brushy jakie mi pod nos podstawiają....... :-( świetne studium Caravaggia!!!!!! :-)) Edytowane 1 Czerwiec 2014 przez jeryho
motyl Napisano 1 Czerwiec 2014 Autor Napisano 1 Czerwiec 2014 (edytowane) łoł że też Ci się chciało dobrnąć do tego etapu teczki :) ogromne dzięki. ja też z brushy nie umiem korzystać :D do tego cały czas mi coś nie pasi i zmieniam zestawy co chwilę i następny obrażony wojak Edytowane 1 Czerwiec 2014 przez motyl
takashmen Napisano 1 Czerwiec 2014 Napisano 1 Czerwiec 2014 ten ostatni na wypasie w dobrą stronę zmierzasz! oby tak dalej! :)
Tomasz G Napisano 2 Czerwiec 2014 Napisano 2 Czerwiec 2014 Jego lewe ramię i plecy są niemal identyczne pod względem koloru i waloru. Mogłeś lepiej przedstawić bryłę. Najlepsza jest twarz i ten jasny punkt.Twarz jest najbardziej 3d i ma fajny wyraz:D Wogóle to fajna postać. Ogólnie masz ciekawe prace. Czekam na więcej
tomzar Napisano 2 Czerwiec 2014 Napisano 2 Czerwiec 2014 Motyl co kłamiesz że nie umiesz jak umiesz ;p na tym ostatnim faktycznie by sie przydało więcej światła w okolicach głowy. Cała postać stoi w cieniu oświetlona miękkim światłem odbitym od czegoś z lewej strony a twarz jest oświetlona z góry i z przodu ostrym światłem. jakbyś to ramie i kawałek pleców potraktował czymś jasnym w stylu prześwitów przez koronę drzewa to by było mega. wtedy jeszcze tylko lekka korekcja kolorów czyli cienie zimne swiatła ciepłe.
motyl Napisano 3 Czerwiec 2014 Autor Napisano 3 Czerwiec 2014 Dzięki Panowie! tomzar zmiaźdzyłeś mi mózg tym komentarzem! Poprawię jak tylko luźniej się zrobi :)
motyl Napisano 4 Czerwiec 2014 Autor Napisano 4 Czerwiec 2014 telthona wielkie dzięki :) prezent urodzinowy
Kwachu Napisano 4 Czerwiec 2014 Napisano 4 Czerwiec 2014 Fajnie Ci to wyszło. Przekształcałeś wrapem czy z założenia tak rysowałeś ?
motyl Napisano 5 Czerwiec 2014 Autor Napisano 5 Czerwiec 2014 dzięki xD nie wiem czy pytasz na serio o wykonanie ale dwa pyndzelki z zestawu pelenga i warpa po drodze. W sumie to ostatnio go dość często używam nawet w jakichś mniej stylizowanych prackach by nie zgubić gestu w trakcie renderowania
tomzar Napisano 6 Czerwiec 2014 Napisano 6 Czerwiec 2014 Miałem na myśli to czy tam pod spodem właśnie jakaś zwarpowana fota nie siedzi przypadkiem ;p
motyl Napisano 12 Czerwiec 2014 Autor Napisano 12 Czerwiec 2014 nope, głupio by mi było dać w prezencie zwarpowaną fotę :P będę finiszował w weekend więc krytyka w cenie
tomzar Napisano 13 Czerwiec 2014 Napisano 13 Czerwiec 2014 noo Panie, mi sie podoba. na pewno musisz określić perspektywę (ale to pewnie wiesz) zunifikowanie filarów powinno dać rade, w sensie powtarzające sie elementy. Fajnie że głowa gościa jest ciemna na jasnym i podobnie mógłbyś zrobić z głową konia oświetlając ja jakimś punktowym światłem. we wnęce za tłumem z prawej przydałoby się jakieś ciepłe światło, od razu pomyślałem o oknach na moście poniatowskiego, da ci to kontury postaci i obrys głowy konia. co do gościa to domyślam się, że nie lecisz w fotorealizm ale ramiona wyżej i krótsza szyja może zadziałają na plus. Pokombinuj też z tłem tam za głową bo teraz wygląda jak aureola. https://www.google.pl/maps/@52.235198,21.037751,3a,75y,195.57h,85.93t/data=!3m4!1e1!3m2!1s-KLfDIGNkyzl8ha3P5f78g!2e0?hl=pl
Rekomendowane odpowiedzi