Napisano 30 Październik 201212 l Z radością prezentujemy drugi już teaser naszego filmu "Magic Forest" http://vimeo.com/panoptiqm/thegoose Tutaj pierwszy Teaser! http://vimeo.com/panoptiqm/magicforestteaser Zapraszam do oceny. Wiecej info na ten temat znajdziecie tutaj http://www.facebook.com/magicforestmovie http://panoptiqm.com/en/ Edytowane 6 Czerwiec 201311 l przez marcool
Napisano 30 Październik 201212 l Zajawka bardzo dobra. Fajne rzeczy w ogóle robicie. Ile będzie trwał pelny film?
Napisano 30 Październik 201212 l Autor Zajawka bardzo dobra. Fajne rzeczy w ogóle robicie. Ile będzie trwał pelny film? Dzięki Adek! Film będzie trwał 2 i pół minuty. Bardzo krótka forma ;p
Napisano 30 Październik 201212 l Na bogato, troche w stylu kreskowek WB: i animacja, i muzyka (swietne dźwięki). Chce sie zobaczyc wiecej...
Napisano 30 Październik 201212 l wyglada fajnie, ale troche środki wyrazu przesadzone moim zdaniem, ale to tylko moje.
Napisano 30 Październik 201212 l Ogólnie fajnie, ale to co ola-f. Miejscami mocno przesadzone, że aż szczypie w oko :) Trzymam kciuka i dawać całość :) R.
Napisano 31 Październik 201212 l super to :) zwiekszylbym tylko szybkosc animacji o 30% po calosci. Troszke dynamiczniej by wyszlo.
Napisano 31 Październik 201212 l bardzo sympatyczne w odbiorze. Wiem z eto nie ma najmniejszego znaczenia, ale.. . Od strony technicznej w czym robiona tizer i cala animka? pozdrawiam
Napisano 31 Październik 201212 l Autor Wielkie dzieki za wszystkie komentarze. Nad ta krotka animacja pracowalismy w wolnych chwilach, wiec zajelo to pare miesiecy. Caly projekt robiony jest w Maya. Pozdrawiam
Napisano 31 Październik 201212 l Bardzo fajne. Przesadzone środki odbieram jako stylizację, mi nie przeszkadza.
Napisano 31 Październik 201212 l Autor Dzieki! Co do tych srodkow, to oczywiscie taka wlasnie miala byc stylistyka. Byc moze dla niektorych przesadzone, oczywiscie kwestia gustu, a 2 sprawa ze byc moze jest to nieco nieumiejetnie zrobione. Coz , uczymy sie dalej :)
Napisano 31 Październik 201212 l Fajne, sympatyczna wiewiora choc jak ktos juz wczesniej wspomnial moze przydaloby by sie odrobine szybciej/dynamiczniej ale i tak jest super :)
Napisano 31 Październik 201212 l Mi sie bardzo podoba, fajne wykorzystanie animacji, mocno przerysowana co moim zdaniem swietnie sie laczy z designem postaci. Super!
Napisano 31 Październik 201212 l z ciekawosci, czy te dodatkowe linie przy szybkich przejsciach z pozy do pozy byly dodane w post produkcji czy to bylo zaimlementowane jakos w mayi jako czesc riga?
Napisano 1 Listopad 201212 l Autor Dzieki panowie, bardzo sie ciesze ze animatorom sie podoba :) z ciekawosci, czy te dodatkowe linie przy szybkich przejsciach z pozy do pozy byly dodane w post produkcji czy to bylo zaimlementowane jakos w mayi jako czesc riga? Tak, jest to zaimplementowane w mayi.
Napisano 1 Listopad 201212 l Genialna rzecz, niby 3d a ogląda się jak dobrą starą kreskówkę. Genialna postać, płynne ruchy... całość jest super.
Napisano 2 Listopad 201212 l Super spoko! gdzie tam Disney ! to przecierz kieruje sie w strone dobrej kreskowki WB. Jak dla mnie moze byc jeszcze grubo w strone cartoony animacji :)
Napisano 4 Listopad 201212 l No no, ja też jestem pod wrażeniem. Może nie przesadzałbym z 30% ale, przydały by się trochę większe wyczucie timingu i Slow In and Slow Out. Choć pisząc to rozumiem, że to może być tylko czyste czepialstwo. Rewelacja, koncept postaci świetny, model, rig i shader, stylizacja bardzo mi się podobają. Powodzenia chłopaki. *****
Napisano 5 Listopad 201212 l Autor Super, bardzo sie cieszymy z cieplego przyjecia i z nowa dawka motywacji jakiej nam dodaliście, siadamy do klikania. Ps. Spróbujemy zrobić to jeszcze szybsze o te 30% ;)
Napisano 5 Listopad 201212 l No animacja bardzo plastyczna i smaczna, moze ciut czasowo faktycznie moznaby przyspieszyc (zwlaszcza ten fajny cartoonowy lot jak postac przemieszcza sie na prawa stronie kadru-troche czuc w tym momencie jakby powietrze bylo bardziej geste) niem niej jednak jest kawal dobrej roboty..tak wiec i ja dolaczam sie do motywujacego kopa! Fajne rzeczy robicie:)
Napisano 5 Listopad 201212 l A ja sobie pozwole nie zgodzic sie z komentarzem na temat timingu. Uwazam ze timing jest jak najbardziej ok, mysle ze przyspieszanie ruchu wiele by nie zmienilo na plus, obecnie wszystkie beaty w animacji czytaja sie bardzo dobrze, a ich przyspieszenie mogloby co najwyzej zrujnowac czytelnosc animacji. Ale co animator to inna opinia ;).
Napisano 6 Listopad 201212 l Autor A ja sobie pozwole nie zgodzic sie z komentarzem na temat timingu. Uwazam ze timing jest jak najbardziej ok, mysle ze przyspieszanie ruchu wiele by nie zmienilo na plus, obecnie wszystkie beaty w animacji czytaja sie bardzo dobrze, a ich przyspieszenie mogloby co najwyzej zrujnowac czytelnosc animacji. Ale co animator to inna opinia ;). Dokladnie Macku, kazdy by tu pozmienial wszystko na swoj sposob. Uwazam ze to co zrobilem nie wyglada zle (niepoprawnie), a propozycja chlopakow bylaby poprostu inna, to juz kwestia gustu. Jednak paru forumowiczów odnioslo podobne wrazenie, wiec na przyszlosc pewnie wezme to pod uwage.
Napisano 6 Listopad 201212 l Bardzo fajne. Pozwole sobie dolozyc swoje trzy grosze i zgodzic sie, ze timing moznaby jeszcze troche push'nac/exaggerate'nac ;) Nie chodzi o przyspieszenie o 30%, ale co niektore szybkie przejscia jeszcze przyspieszyc, ale holdy pozostawic, zeby byl taki wydzwiek jak teraz. Moze troche wiecej squash&stretch zeby ucartoonowic to jeszcze bardziej. Generalnie animka swietna, ale pozostawila minimalny niedosyt do cartoona z prawdziwego zdarzenia. Shader tez moza troche za bardzo "lambertowy" :). Oczywiscie mocno sie tu czepiam, bo jest na prawde super. Rzadko sie widuje tu takie fajne animacje.
Napisano 6 Czerwiec 201311 l Autor Z radością prezentujemy drugi już teaser naszego filmu "Magic Forest" Link dodany na pierwszej stronie watku. Pozdrawiam
Napisano 6 Czerwiec 201311 l Pięęęknie :D Animacja super, reszta jak wcześniej... czyli tez super. Że, co? Kaczucha nażarła się grzyba i się jej we łbie pokręciło ? ;) Fajną robotę macie. Sławku- design postaci cud malina w obydwu filmikach, jak zwykle :)
Napisano 6 Czerwiec 201311 l Autor Pięęęknie :D Animacja super, reszta jak wcześniej... czyli tez super. Że, co? Kaczucha nażarła się grzyba i się jej we łbie pokręciło ? ;) Fajną robotę macie. Sławku- design postaci cud malina w obydwu filmikach, jak zwykle :) Nie nie, ges akurat nie potrzebuje grzybow zeby odleciec :) Troszke niezgrabnie jej to poszlo i postukala dziobem w podloze, co dalo jej podobny efekt. Ges jest mniej inteligentnym bohaterem lasu a ten krotki gag nie ma wypływu na dalsza fabule. Koncept Slawka byl bardzo fajny i ciesze sie ze udalo sie to przeniesc na bryle.
Napisano 8 Czerwiec 201311 l Sympatyczna gąska. Animacja nie tak odjechana jak w wiewiórce, ale też bardzo dobra. Też nie od razu się zorientowałam że dziubie w ziemię a nie w grzyba, chyba gdyby dziubała tylko z prawej i lewej, a nie za albo przed grzybem (gdzie dziób dla widza przy szybkim ruchu trochę zlewa się z grzybem) byłoby wyraźniej.
Napisano 10 Czerwiec 201311 l Autor Sympatyczna gąska. Animacja nie tak odjechana jak w wiewiórce, ale też bardzo dobra. Też nie od razu się zorientowałam że dziubie w ziemię a nie w grzyba, chyba gdyby dziubała tylko z prawej i lewej, a nie za albo przed grzybem (gdzie dziób dla widza przy szybkim ruchu trochę zlewa się z grzybem) byłoby wyraźniej. Super, dzieki za uwagi Aniu.