Napisano 12 Lipiec 20159 l Autor Proszę sobie nie uzurpować, to moja potwora i tylko ja mogę sobie o niej śnić:)
Napisano 12 Lipiec 20159 l Fajny koncept na biedronkę, ale twarz na mój gust zbyt ludzka i trochę nieciekawa w porównaniu do reszty pancerza.
Napisano 12 Lipiec 20159 l Autor Tak, trochę uncanny valley się wkrada, myślę że do przepracowania bo ta słodka istota wróci jeszcze w innych obrazkach jak dobrze pójdzie.
Napisano 11 Grudzień 20159 l Autor Dla Division 48, w raz z Michałem Urbańskim zrealizowałem kilka obrazków do Might & Magic Heroes VII
Napisano 12 Grudzień 20159 l bierdona fajny pomysł, na pewno warto by było dalej coś w tym stylu zrobić.. bede czekał na te biedrony :) A w scence z Heroes fajnie przestrzen widac.
Napisano 17 Grudzień 20159 l swietna pracka, przyjemna kompozycja i masz bardzo fajną kreske, lubie jak ktos rysuje np chmury w ten sposób hm.. tak mysle, ze komiksowego klimatu mogloby tu dodac gdybys w paru miejscach spłaszczył cienie i namalował je twardo, a momentami moze nawet zakreskował jakieś cienie. Coś na zasadzie Przybysiowych ilustracji http://kulturaonline.pl/resources/pictures/2011/11/27/32884/large/L.jpg z drugiej strony, byc moze wcale nie chcesz takiego komiksowego efektu, albo po prostu chcesz sie tam konsekwentnie trzymac stylistyki, tak czy siak pracka galanta C:
Napisano 17 Grudzień 20159 l Autor @Rozpu, mogę też rysować jak masa innych mega zdolnych ludzi:) ale generalnie idea jest taka żebym robił prace jak Wojtunik:) W moim odczuciu jak mam w planie bardziej malarskie wypełnienia to bogate kreskowanie się z tym kłóci. Bogata kreska -> płaski kolor, mało zdobień -> bogaty shading. @Bart, niedawno zrobiłem kilka chyba lepszych obrazków niż biedronowe ale niestety zbyt prędko światła nie ujrzą;(
Napisano 17 Grudzień 20159 l Kreskowanie może i by było ciekawe, ale tak jak jest teraz daje fajny filmowo-animacyjny klimat. Jakby tak wyglądał trailer do filmowego WoWa to by było ciekawie. Edytowane 17 Grudzień 20159 l przez SlawomirWolicki
Napisano 17 Grudzień 20159 l Bardzo ciekawy styl, również planuje stworzyć coś podobnego do swojego projektu w takiej kresce i shadingu. Mógłbyś zdradzić, w jakiej rozdzielczości pracowałeś nad tym obrazem? Widzę w tego typu pracach czasem ultra cienkie linie i się zastanawiam jakiej rozdzielczości użyć na wstępie, by potem po przeskalowaniu w dół wyglądało to tak dobrze jak u Ciebie.
Napisano 17 Grudzień 20159 l Autor Nie tyle ja co ja oraz Michał Urbański, bo jak wspominałem to z nim robione. Dokładnie to ja robię szkic do storybordu z walorem i rysunek, Michał robił shading i ja ewentualnie na koniec doszlifowywałem. bitwa miała jakieś 6700 px szerokości, ja chyba nie schodzę z pędzlem poniżej 8px, mam ustawione tak żeby grubością udawały naturalne media.
Napisano 17 Grudzień 20159 l Autor Znaczy może podkreślę że to nie samodzielna robota a praca z Michałem Urbańskim. Ja odpowiadam za storybord i rysunek, on za shading, potem jeszcze czasem coś doszlifowywałem na koniec jak czułem potrzebę. Taki podział pracy żywcem z komiksów. bitwa miała jakieś 6700 px szerokości, ja chyba nie schodzę z pędzlem poniżej 8px, mam ustawione tak żeby grubością udawały naturalne media. eksodus to ponad 9k
Napisano 14 Kwiecień 20168 l Autor Z okazji Dobrych Pixeli uczyniłem takie coś. To oczywiście fragment, całe to dopiero po wystawie :)
Napisano 15 Kwiecień 20168 l o to to robiłeś na aukcję. bardzo fajne, ale eno weź się całością podziel :P
Napisano 15 Kwiecień 20168 l Autor Nie wypada na razie całości. Jest prośba żeby zostawiać trochę niespodzianki i potrafię to zrozumieć
Napisano 15 Kwiecień 20168 l Bigu dodam całość jak już będzie można jak coś to mogę Ci na priv na fejsie wysłać. Zapraszam do teczki bo odważyłem się coś dodać :P
Napisano 15 Kwiecień 20168 l Autor A podeślij, pewnie że tak. Joanna pisała że fragment można pokazać.
Napisano 19 Kwiecień 20168 l Autor Czasem trzaskam takie 15 - 20 minutowe surrealistyczne cosie dla rozgrzewki
Napisano 19 Kwiecień 20168 l dzięki za wrzut surrealizmu - Twoje pracki od zawsze inspirują. plastycznie, tak - ale głównie pod względem mega szerokiej interpretacji rzeczywistości wyłącznie widzialnej. robisz Panie wiwisekcję codzienności, wybierasz najbardziej znaczące składowe i lepisz z nich arcydzieła. pozdro!
Napisano 19 Kwiecień 20168 l fajne są te surrealistyczne, bardzo fajny tajemniczy klimat mają. ta ilustracja dla Dobrych Pikseli też jest świetna :D
Napisano 19 Kwiecień 20168 l Autor @Rafał No śliczną laurkę mi napisąłeś :D @Sandra, dzięki miło się to robi, szybko, można testować jakieś pomysły na przestrzeń.
Napisano 23 Kwiecień 20168 l Autor Zaczynam się bawić w zgrywanie podczas malowania. Nic wielkiego i skomplikowanego na start.
Napisano 23 Kwiecień 20168 l o, nareszczie!:P jeszcze tylko zdradź jak zrobiłeś trawę na dobre pixele
Napisano 29 Kwiecień 20168 l Panie, raz, że praca sama w sobie robi robotę, to jeszcze ten pomysł na kadry. czad:D
Napisano 30 Kwiecień 20168 l Autor Miło słyszeć;) przyśpieszenie Nielinearnie większość to 5% czasem 10%
Napisano 1 Maj 20168 l Autor Tym razem bardzo wstępny proces. Szukanie, proste, mało efektowne bazgrolenie.
Napisano 7 Maj 20168 l Autor W ogóle to mam też oczywiście profil na ArtStation, o czym może warto czasem przypominać :)
Napisano 9 Maj 20168 l tyle dobroci w tej teczce ze az trudno cos konkretnego napisac. postacie swietne, malun na aukcje cudny, a surreale sa oh i ah :) pozdrawiam!
Napisano 12 Maj 20168 l Autor Update lineupa z charakterami. jest bogatszy o Panią Miotłę. najweselszą ale i najmądrzejszą nauczycielkę w szkole.
Napisano 12 Maj 20168 l Bigu, czy poza PGC mozna jakos jeszcze zdobywac Twoje prace? Na przyklad ta powyzej i inne szkice.
Napisano 12 Maj 20168 l Autor W sensie że nabyć printy? nigdy nie robiłem takowych. ale jak masz ochotę to pomyśl co to się druknie, dziś to żaden problem.
Napisano 15 Maj 20168 l Super! Tez pracujesz na companionie? Od jakiejs chwili zastanawiam sie nad czyms, na czym moglbym sie pobawic w plenerze, i zastanawiam sie czy warto! :)
Napisano 15 Maj 20168 l Autor Tak szczerze to w plener ciągle najlepsze są akwarelki i gwasze. Ekran tabletu jest koszmarnie zaświetlany.
Napisano 21 Maj 20168 l Autor Eksperyment. kompozycje w/g notek Edgara Payna zmashupowane z kolorami/motywami z jego obrazów.