biglebowsky Napisano 12 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2015 Proszę sobie nie uzurpować, to moja potwora i tylko ja mogę sobie o niej śnić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 12 Lipiec 2015 Share Napisano 12 Lipiec 2015 Fajny koncept na biedronkę, ale twarz na mój gust zbyt ludzka i trochę nieciekawa w porównaniu do reszty pancerza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 12 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2015 Tak, trochę uncanny valley się wkrada, myślę że do przepracowania bo ta słodka istota wróci jeszcze w innych obrazkach jak dobrze pójdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 11 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2015 Dla Division 48, w raz z Michałem Urbańskim zrealizowałem kilka obrazków do Might & Magic Heroes VII Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartLight Napisano 12 Grudzień 2015 Share Napisano 12 Grudzień 2015 bierdona fajny pomysł, na pewno warto by było dalej coś w tym stylu zrobić.. bede czekał na te biedrony :) A w scence z Heroes fajnie przestrzen widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 17 Grudzień 2015 Share Napisano 17 Grudzień 2015 swietna pracka, przyjemna kompozycja i masz bardzo fajną kreske, lubie jak ktos rysuje np chmury w ten sposób hm.. tak mysle, ze komiksowego klimatu mogloby tu dodac gdybys w paru miejscach spłaszczył cienie i namalował je twardo, a momentami moze nawet zakreskował jakieś cienie. Coś na zasadzie Przybysiowych ilustracji http://kulturaonline.pl/resources/pictures/2011/11/27/32884/large/L.jpg z drugiej strony, byc moze wcale nie chcesz takiego komiksowego efektu, albo po prostu chcesz sie tam konsekwentnie trzymac stylistyki, tak czy siak pracka galanta C: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 17 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2015 @Rozpu, mogę też rysować jak masa innych mega zdolnych ludzi:) ale generalnie idea jest taka żebym robił prace jak Wojtunik:) W moim odczuciu jak mam w planie bardziej malarskie wypełnienia to bogate kreskowanie się z tym kłóci. Bogata kreska -> płaski kolor, mało zdobień -> bogaty shading. @Bart, niedawno zrobiłem kilka chyba lepszych obrazków niż biedronowe ale niestety zbyt prędko światła nie ujrzą;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawomirWolicki Napisano 17 Grudzień 2015 Share Napisano 17 Grudzień 2015 (edytowane) Kreskowanie może i by było ciekawe, ale tak jak jest teraz daje fajny filmowo-animacyjny klimat. Jakby tak wyglądał trailer do filmowego WoWa to by było ciekawie. Edytowane 17 Grudzień 2015 przez SlawomirWolicki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiN Napisano 17 Grudzień 2015 Share Napisano 17 Grudzień 2015 Bardzo ciekawy styl, również planuje stworzyć coś podobnego do swojego projektu w takiej kresce i shadingu. Mógłbyś zdradzić, w jakiej rozdzielczości pracowałeś nad tym obrazem? Widzę w tego typu pracach czasem ultra cienkie linie i się zastanawiam jakiej rozdzielczości użyć na wstępie, by potem po przeskalowaniu w dół wyglądało to tak dobrze jak u Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 17 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2015 Nie tyle ja co ja oraz Michał Urbański, bo jak wspominałem to z nim robione. Dokładnie to ja robię szkic do storybordu z walorem i rysunek, Michał robił shading i ja ewentualnie na koniec doszlifowywałem. bitwa miała jakieś 6700 px szerokości, ja chyba nie schodzę z pędzlem poniżej 8px, mam ustawione tak żeby grubością udawały naturalne media. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 17 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2015 Znaczy może podkreślę że to nie samodzielna robota a praca z Michałem Urbańskim. Ja odpowiadam za storybord i rysunek, on za shading, potem jeszcze czasem coś doszlifowywałem na koniec jak czułem potrzebę. Taki podział pracy żywcem z komiksów. bitwa miała jakieś 6700 px szerokości, ja chyba nie schodzę z pędzlem poniżej 8px, mam ustawione tak żeby grubością udawały naturalne media. eksodus to ponad 9k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenems Napisano 21 Grudzień 2015 Share Napisano 21 Grudzień 2015 qrde, wypasione te grafiki, zacna robota ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 14 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Z okazji Dobrych Pixeli uczyniłem takie coś. To oczywiście fragment, całe to dopiero po wystawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 14 Kwiecień 2016 Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Grubo Panie !! też udało mi się coś nabazgrać na to wydarzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 15 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2016 To podziel się kawałeczkiem obrazka, zasmażką jakąś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motyl Napisano 15 Kwiecień 2016 Share Napisano 15 Kwiecień 2016 o to to robiłeś na aukcję. bardzo fajne, ale eno weź się całością podziel :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 15 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2016 Nie wypada na razie całości. Jest prośba żeby zostawiać trochę niespodzianki i potrafię to zrozumieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 15 Kwiecień 2016 Share Napisano 15 Kwiecień 2016 Bigu dodam całość jak już będzie można jak coś to mogę Ci na priv na fejsie wysłać. Zapraszam do teczki bo odważyłem się coś dodać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 15 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2016 A podeślij, pewnie że tak. Joanna pisała że fragment można pokazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 19 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Czasem trzaskam takie 15 - 20 minutowe surrealistyczne cosie dla rozgrzewki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 19 Kwiecień 2016 Share Napisano 19 Kwiecień 2016 dzięki za wrzut surrealizmu - Twoje pracki od zawsze inspirują. plastycznie, tak - ale głównie pod względem mega szerokiej interpretacji rzeczywistości wyłącznie widzialnej. robisz Panie wiwisekcję codzienności, wybierasz najbardziej znaczące składowe i lepisz z nich arcydzieła. pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 19 Kwiecień 2016 Share Napisano 19 Kwiecień 2016 fajne są te surrealistyczne, bardzo fajny tajemniczy klimat mają. ta ilustracja dla Dobrych Pikseli też jest świetna :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 19 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2016 @Rafał No śliczną laurkę mi napisąłeś :D @Sandra, dzięki miło się to robi, szybko, można testować jakieś pomysły na przestrzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 23 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2016 Zaczynam się bawić w zgrywanie podczas malowania. Nic wielkiego i skomplikowanego na start. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motyl Napisano 23 Kwiecień 2016 Share Napisano 23 Kwiecień 2016 o, nareszczie!:P jeszcze tylko zdradź jak zrobiłeś trawę na dobre pixele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 23 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2016 Nader banalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 24 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2016 Dorzucam skończony obrazek, o. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 25 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2016 Śmiesznie się ogląda proces po zrobieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 27 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 28 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucyfer Napisano 28 Kwiecień 2016 Share Napisano 28 Kwiecień 2016 ej bez kitu to jest genialne, jak masz więcej to wrzucaj !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 29 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Dzięki, będę wrzucać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 29 Kwiecień 2016 Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Panie, raz, że praca sama w sobie robi robotę, to jeszcze ten pomysł na kadry. czad:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 29 Kwiecień 2016 Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Nie mogłem oderwać oczu od filmu na YT. Ile razy przyspieszony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 30 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2016 Miło słyszeć;) przyśpieszenie Nielinearnie większość to 5% czasem 10% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 1 Maj 2016 Autor Share Napisano 1 Maj 2016 Tym razem bardzo wstępny proces. Szukanie, proste, mało efektowne bazgrolenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 2 Maj 2016 Autor Share Napisano 2 Maj 2016 Z cyklu surreali: Więcej oczywiście na blogu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 4 Maj 2016 Autor Share Napisano 4 Maj 2016 Cały obrazek z aukcji PGC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 7 Maj 2016 Autor Share Napisano 7 Maj 2016 W ogóle to mam też oczywiście profil na ArtStation, o czym może warto czasem przypominać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 9 Maj 2016 Autor Share Napisano 9 Maj 2016 Niepowstrzymana Kaley o głęboko zakorzenionym poczuciu sprawiedliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 9 Maj 2016 Share Napisano 9 Maj 2016 tyle dobroci w tej teczce ze az trudno cos konkretnego napisac. postacie swietne, malun na aukcje cudny, a surreale sa oh i ah :) pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 12 Maj 2016 Autor Share Napisano 12 Maj 2016 Update lineupa z charakterami. jest bogatszy o Panią Miotłę. najweselszą ale i najmądrzejszą nauczycielkę w szkole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 12 Maj 2016 Share Napisano 12 Maj 2016 Bigu, czy poza PGC mozna jakos jeszcze zdobywac Twoje prace? Na przyklad ta powyzej i inne szkice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 12 Maj 2016 Autor Share Napisano 12 Maj 2016 W sensie że nabyć printy? nigdy nie robiłem takowych. ale jak masz ochotę to pomyśl co to się druknie, dziś to żaden problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 13 Maj 2016 Autor Share Napisano 13 Maj 2016 video proces [video=youtube_share;3wgvJ39F7NA] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 15 Maj 2016 Autor Share Napisano 15 Maj 2016 Szkic z dzisiejszego wypadu na miasto w raz z Arturem Sadlosem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlyczlowiek Napisano 15 Maj 2016 Share Napisano 15 Maj 2016 Super! Tez pracujesz na companionie? Od jakiejs chwili zastanawiam sie nad czyms, na czym moglbym sie pobawic w plenerze, i zastanawiam sie czy warto! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 15 Maj 2016 Autor Share Napisano 15 Maj 2016 Tak szczerze to w plener ciągle najlepsze są akwarelki i gwasze. Ekran tabletu jest koszmarnie zaświetlany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 21 Maj 2016 Autor Share Napisano 21 Maj 2016 Eksperyment. kompozycje w/g notek Edgara Payna zmashupowane z kolorami/motywami z jego obrazów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucyfer Napisano 22 Maj 2016 Share Napisano 22 Maj 2016 Jestem ciekawy czy masz może jakieś swoje stare prace? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi