Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,2k
  • Wyświetleń 563,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

maczuga -> Myślałem że siatka załatwia sprawę.

Robie plana i wyciągam z niego taki szlaczek czy inne zawijasy. Dalej funkcja cut i przecinam go wzdłóż na połowę(tam gdzie ma być wybrzuszenie) dalej chwytam i podnoszę to co przeciołem, dalej żeby zaostrzyć daje chamfer.

Tak jak widać w śiatce.

Napisano

widzę, że ładnie sobie speedzicie :]

ode mnie short story:

d658d579e552deb8.jpg

2abd76bb147f1f92.jpg

e83c2a329ef9d2e2.jpg

Około 15min na każdy włącznie z renderingiem (MentalRay).

Pozdrawiam

[edit]

w sumie to masz racje. dzięki Vorek :)

Napisano

tweety, normalnie mnie dobiłeś :/ Bardzo to życiowe :) Tyle że w ostatnim renderze tą małą kulkę bym wywalił

Pozdrawiam

Napisano

tweety - faaajne :D renderki bardzo przyjemne :D moze jakis przepisa na ten milutki fioletowy kolorek + stduio :> Mi tak nigdy ladnie niewychodzi :(

Napisano

mrAreaSpot (decay na Inverse Square) dla głównego cienia + skylight z HDRI z Evermotion (słoneczne niebo). Final Gather na 120 i sampling 20/10 (max/min)

materiały: wszystkie białe

Napisano

tweety - heh, świetny Story, fajne wykonanie i wogole... choc ta czcioneczka jak by ukryta mogłeś zorbić coś by raczej byłą widoczna bo w koncu trzeba wiedziec o co chodzi :)) ale jednego nie rozumiem... przeciez to jest SM3D więc czemu tajesz jakieś staory z gotowymi modelami ;P (p.s. no dolara sobie wymodelowałeś ;P)

Napisano

Falcom: heh. w sumie masz niby rację, ale pokaż mi inne miejsce gdzie mógłbym to upchnąć :P

Napisano

no jasne, najlepiej zasyfiać speed modeling ;P nieno spoko :)) ale np. alternatywnym rozwiązaniem twojego problemu jest zorbić wątek "mój kącik prac" i tam dodawać jakuieś mniejsze pracki :)) pozdro i naprawde fajne story ;P takie życiowe że aż strach...

Napisano

taaa... i nazwać go "Mój zagrzybiały raz na rok odgrzewany kącik lichych speedowych prac..."? nigdy! :D

Napisano

fajne robisz te zdobienia -- bardzo milo sie na to patrzy -- sposob w zasadzie prosty -- ale efekt super(1szafka fajna) :D - z 2 szafka nie trafiles w moj gust... jakos tak dziwnie wyszla -- bo polaczyles zarowno proste linie -- takie typowe w meblach z epoki gierka -- z zaokraglonymi szufladkami... jakos do mnie to nie przemawia -- kwestia gustu. Mimo to pierwsza szafka bardzo mi sie podoba :) -- pozbieraj to do kupy, daj texy i niezla wizka wyjdzie :D

Napisano

Himek -> Te meble mi się wogle nie podobają ale to zlecenie więc mój gust się nie liczy :-)

Napisano

fajne zlecenie :] pogartulować takowego. A zdobienia fakt miodzio :) Ale ta lampa - tak prosta ze az brzydka :P

Napisano

Taka pierwsza rzecz jaką kiedykolwiek zrobiłem sam w 3D. Czas około 10-15 minut.

wtyczki2bp.th.jpg

Miała to być przejściówka do karty sieciowej USB ( a czy jest to wątpię ;) ).

Napisano

"Trochę" ci nie wyszła :) IMHO to ta wtyczka stylizowana na USB przypomina bardziej karbownicę do włosów %-D I jakbyś mógł to zmień kolor tego boxa pod wtyczkami bo ma taki brzydki śliwkowo sraczkowaty kolor :)

Napisano

Stolik , czas około 15 minut w 3ds.

stolik3cu.th.jpg

I ten sam stolik w wersji toon. :)

stoliktoon4et.th.jpg

Edit.

Dołącze jeszcze mój speed miecza świetlnego. Zrobiony w XSI w około 20 minut.

lightsaber18lb.th.jpg

lightsaber24up.th.jpg

Napisano

czas: krótko : )

Napisano

Mam identyczne na biurku w sąsiednim pokoju, tylko że z teksturami :)

PS

Mój 101 post :)

Napisano

juz zadne przeprosiny nie pomogą. ban jak nic :P

co do ujecie to mogles jeszcze obrocic o 180 stopni - wtedy dopiero dobrze by było widać uszko :) i pokaz siateczke

Napisano

Niestety nie moge pokazac siatki bo zapomnialem pliku zapisac... Przepraszam i obiecuje poprawe :-)

Napisano

Pierwsze kroki w ZBrushu. Siatka bazowa w Maxie 15 min potem 30 min zabawy z Brusem. Zapodaję tylko Print screena, ponieważ jeszcze nie wiem jak eksportować obiekt z powrotem do maxa. Puki co wszystkie moje próby kończą się fiaskiem. Problem polega na tym, że mam maxa 6.0 a on nie obsługuje fromatu .OBJ, bez dodatkowego plugina za 200$ :(

Napisano

ładnie.

co do problemu, ściągnij triala Silo, otwórz w nim .obj i zapisz do .3ds

Napisano

tak w wersji trial. Ale nie można robić expotów i importów, więc kicha. Ale też nie jest jakiś kośmicznie drogi więc...

Thx xeav zaraz sprawdzę twoją metodę :)

Napisano

kubeczek remake(12min. 3ds max 8):

speed9vf.th.jpg

siatka(osobiście uważam, że jest niepokaszaniona, ale co ja się tam znam :):

sppedmesh7gw.th.jpg

siatka taka gęsta bo dałem MS iter 2 a potem materiał wireframe, który sobie przerobił wszystko na poly :)

PS

Zrobiłem kubeczek od nowa, ponieważ z tamtym miałem spore problemy z siatką, MS i paroma innymi rzeczami, a że można zrobić go prościej uświadomiłem sobie już po załadowaniu go na max3d.pl :)

Napisano

o ten kubeczek znacznie ladniejszy :)

eee a moze ktos nazuci temat speedow???:)

Napisano

Smutny biped. :) Czas około godziny ale trudno mi dokładnie powiedzieć bo robiłem sobie "eksperymenty" tworząc tą prackę. No i shader dymu chyba jest niezbyt dobry.

sadbiped5ev.th.jpg

Napisano

Witam!

Zrobilem taki sztylecik - w sumie troche nad nim siedzialem, ale postanowielm wrzucic tutaj, bo nie jest to w koncu jakis skomplikowany model ;).

knf3.jpg

Napiszcie co myslicie.

Pozdro :D

Napisano

slimaczek1gq.jpg

to moj slimaczek

Mr. MtS - baardzo ladne :D

grzes116 - mialem wczoraj identyczny stan :(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.