Levus Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 Maqs-> ćwicze ile moge:p Tak btw, wymiatasz tymi swoimi blenderowymi główkami:) I od razu 1,5-godzinny rozluźniacz, już go nie mogę dłużej, im dłużej go mazałem tym go mniej lubiłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 sorki że pisze w tym temacie ale mam pytanie ten zbrush to jakiś plugin jeśli tak to czy jest darmowy i skąd go można pobrać i czy znacie jakiś dobry tutek o tym zbrushu bo chciałbym się nauczyć organiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 http://www.google.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 Huter ->gun fajnie świeci. Jak robiłeś glow? [...] Video Post ... glow nie nadany na model ale na materiał ... i tu zastosowałem kilka glow ... czasem lepiej zastosować kila drobnych niż jeden konretny ... Właściwie są 3 glow ... 1. W lufie, wcięcia w lufie i wcięcie nad rączkami 2. Maleńki jasny glow na pierścien 3. Glow nadający poświatę pierścieniowi i nasycający poprzedni glow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 no piekny brzydal;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 W ramach walki z nudą detalowanie główki Zbrush. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 Widzę, że sam layer brush chyba:) Daj w materiale cavity jak Ci się chce. Będzie fajniejszy efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 30min sculptingu (baza taka sama jak wcześniej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 29 Grudzień 2006 Share Napisano 29 Grudzień 2006 Chłopaki - fajowskie modeliki , max - extra ptaszek zeet - główka wyjechana w kosmos razy 2 :D Świetne ... fajnie zabijasz nude :) patry - popracuj nad tym, a może coś z tego fajnego wyjść ;) A tutaj dorzucam coś od siebie ... Co tu dużo gadać ? Czas pracy - ok. 2 h, program - oczywiście 3D Studio Max 8. Oto linki do "pracki" [ :) ] : http://www.slibe.com/image/89e3e1ba-mnich_duch_1/ http://www.slibe.com/image/634b27ca-mnich_duch_2/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 30 Grudzień 2006 Share Napisano 30 Grudzień 2006 Koniu_PL - fajne, dodał bym tylko trochę więcej fałd na sukni :) Planujesz zrobić z tego jakąś większą scenę?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 30 Grudzień 2006 Share Napisano 30 Grudzień 2006 Dzięki party :) Narazie pozostawiam to tak, jak jest, może w przyszłości jak polepsze swoje umiejętności w ZBrushu to coś z tego zrobie ;] Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackzone Napisano 30 Grudzień 2006 Share Napisano 30 Grudzień 2006 Witam Takie tam słuchaweczki. Około 4h (jestem mało zaawansowany :P ) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzelek Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 Hello - jestem początkujący wiec moje prace w speedzie. Takie dwie pracki wykonane z nudow :) czekam na opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz90 Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 Lampka: 2h- jak widać dopiero zaczynam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 misiold--> czy ta pracka nie powinna znalesc sie tutaj--> http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=31885 bo jakos do tego watku nie pasuje..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 hmmm...w sumie racja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gen.Baton Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 Witam Takie tam słuchaweczki. Około 4h (jestem mało zaawansowany :P ) Lol mam identyczne w domu przy komputerze, przyznam że identycznie je zrobiłes :) +do repa masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 blackzone -> Bardzo fajny model i render, do katalogu się nadaje:) No, gdyby może były odrobinę bardziej błyszczące. Ale i tak super! Orzelek -> Pracuj dalej! Spróbuj orzełka oświetlić skylightem, będzie dużo ciekawszy efekt pomimo prostej pracy. Pastylki wydają się "wisieć" nad stołem Baczuś -> Jak na początek to bardzo zgrabnie. Pomyśl może o innym materiale na te druty od lamki. pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 nie zdaże go zrbić na speed session to wrzucam tutaj i kiedyś może sobie dokończę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 2 Styczeń 2007 Share Napisano 2 Styczeń 2007 Fajnie się zapowiada. skończ skończ:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 Jak dla mnie modelik kozacki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 Witam!! dawno nic tutaj nie dawalem :) robilem na speed modeling competition dla everow :) dokonca nie jestem zadowolony czasu nie starczylo :( w sumie robilem mniej niz dwa ha :D ale juz nie bede robil :) bo mi sie nie chce hehe ale zapierniczalem rowno ok koniec gadanie wkoncu to tylko speed a nie jakas tam pracka :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 kolejny speed ;) 1h :D sorki ze post pod postem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 nielot - pierwszy fajnyyy... wiec nie badz taki skromny ;) ---- drugi... jakos tak...noo... do mnie nie przemawia -- najchetniej posadzil bym w nim kapitana spokoa :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 Kub@ -> DALEJ! :-) nielot007 -> fajny ten pierwszy ... jak zrobiłeś te zmarszczki materiału? Noise? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 tak sobie dzisiaj kontynuuje pewnego buta i doszedłem do głowy. Niezbyt jeszcze gotowa ale co mi tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 nielot007 -> pierwszy wypaśny. drugi odwrotnie, takie byleco wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 3 Styczeń 2007 Share Napisano 3 Styczeń 2007 nielot-> pierwszy fotel czadzior, choć wydaje mi się, że tak z ergonomicznego punktu widzenia poręcze są zbyt wygięte ku dołowi.. Jak korzystałeś z referek to dziwnie to rozwiązanie. Jeśli chodzi o drugie siedzisko to jak dla mnie fajniej by wyglądało, gdyby wszystkie zakończenia były ostre tak jak poręcze, mam na myśli rogi przy oparciu i stojak. Za gruba nóżka. Kompozycyjnie to mało gra. Gordy-> Jedyne co mi się rzuciło w oczy to jak się zdaje minimalnie za mocno wcięty łuk nad kącikami oczu, przy górnej części nosa (nasada to się nazywa?). Albo tak cień pada. Pozatem extra główka. Siateczkę nam zaserwuj:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 Witam!! dzieki za komentsy :) Huter--> zmarszczki to noise :) ale te szczelinki modelwoalem (ale to widac...) w sumie z oparcia (tej poduszki) jestem niezadowolony ale ograniczenia czasowe :( lis--> :) drugi racja ale to wina konceptu :) i wogole robilem go tak dla zabawy :D Lewus--> :) pierwszy jak i drugi to wina konceptow :) albo juz zle widze i ze skala u mnie zle :D Gordy-->fajna glowka ;) jaki czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 A chcesz zobaczyć reszte tej główki? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 Witam!! gordy--> of course :) ................. a tu kolejny speed chair :) tym razem niezdarzylem :( ponizej 3h (w granicach dwoch i pol) takie w sumie wyzwanie bo niegdy nie modelowalem tych zagiec :) wyszlo jak wyszlo moglo byc lepiej z tych drapan nie jestem zadowolony ale w sumie pierwsza proba.......... :) ps. zapomnialem noisa dac grrrrrrr :D ps2. oparcie na rece jest krzywe pod katem, niezauwazylem bo juz bylem zmeczony ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 reszta głowy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 no no super ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 Gordy & nielot (ostatnie krzesło) - świetne blackzone - model bardzo przyzwoity i przynajmniej jeden z porządnym avatarem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 nielot - jakbyś tak mógł siateczkę zapodać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 WItam!! chveti--> dzieki ;) DraB--> prosze bardzo choc i tak nie przyda sie do jest tragiczna :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 nielot ale fajnie Ci zmarszcenia wyszly. mnie zawsze zniechecalo modelowanie zmarch... grrr... totez kiepsko mi to wychodzi puki co... pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 nielot007 - świetne to kszesło gordy - bomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 nielot007 -> Chcesz powygrywać te ich wszystkie płyty :D klasa krzesło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 4 Styczeń 2007 Share Napisano 4 Styczeń 2007 Ja mam jeszcze tony rzeczy do dodania: - uprząż x 3 - zasobniki - broń - cały system komunikacyjny - milion pasków A wtedy dopiero będę wiedział gdzie i jak, w zależności od oprzyżądowania, porobić zmarchy. To wszytko w sub-d. Potem Zbrushować aby dodać mniejsze detale. Ale dzięki. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 nielot te twoje krzesła są wypasione !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 takie oto proste giry do droideki mi zajeły ze 3 h dziś w nocy i to kilka trazy do nich podchodziłem.. eee, teraz dodatku zauważyłem jeszcze buga na siatce :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 Witam!! kub@--> baardzo ladnie kolejny model :) tym razme szybko 1h-2h :) chcialem sobie potrenowac robienie fald :) i jak widac przegialem :D ale jestem zadowolony gdyz robielm je naprawde szybko i bez problemow (czyli bez stresu) :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 No faudki tragiczne. ale mógłbyś siatkę pokazać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 prosze bardzo Lisie :) ps. nie dam calego bo nie zapisalem (zapomnialem) ale dam poduszki tam gdzie sa faldy, wszystko modelowane (usunalem noisa) :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 nielot extra fotel ! wogole niezle sobie dziergasz te modele foteli :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 Poducha po lewej fajna, ta po prawej mniej fajna :/ Fałdki na skórze się troche inaczej załamują. Zbyt równa powierzchnia jest . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 piter--> ;) dzieki :D kuba--> racja, poprostu robilem free styla :D a kolejny speed :) tym razem poczatek faldek na koszulce..... :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 fałdki ładne ale chyba trochę za ostre ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s3b4 Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 Witam :) W zasadzie to taki speedowy speed, wam by to zajęło 2 min, ale początkującemu, czyli mnie modeling ~10 min, światło i materiały też ~10 min. Trochę zaniżę poziom ale co tam :D Blender + YafRay. // Wykorzystałem ten model do zrobienia n/w loga ;) Modeling (układanie klocków): ~30 min Oświetlenie, materiały: ~15 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi