maczuga Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Lis: Jak zrobiłeś te ładne zakrzywienia od strony tafli lustra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Mówisz o tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Dokladnie o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 To dowiem sie jak to robisz? PS: sory za double posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Wymodelował? Extrude + ms ... ewentualnie chamfer ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muzzy Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Lampeczka ogrodowa i młynek do kawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 piękny młynek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 maczuga -> Myślałem że siatka załatwia sprawę. Robie plana i wyciągam z niego taki szlaczek czy inne zawijasy. Dalej funkcja cut i przecinam go wzdłóż na połowę(tam gdzie ma być wybrzuszenie) dalej chwytam i podnoszę to co przeciołem, dalej żeby zaostrzyć daje chamfer. Tak jak widać w śiatce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 17 Maj 2006 Share Napisano 17 Maj 2006 Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 widzę, że ładnie sobie speedzicie :] ode mnie short story: Około 15min na każdy włącznie z renderingiem (MentalRay). Pozdrawiam [edit] w sumie to masz racje. dzięki Vorek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 tweety, normalnie mnie dobiłeś :/ Bardzo to życiowe :) Tyle że w ostatnim renderze tą małą kulkę bym wywalił Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 super tweety, sietne story:) pomyslowy to ty jestes :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 tweety - faaajne :D renderki bardzo przyjemne :D moze jakis przepisa na ten milutki fioletowy kolorek + stduio :> Mi tak nigdy ladnie niewychodzi :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 mrAreaSpot (decay na Inverse Square) dla głównego cienia + skylight z HDRI z Evermotion (słoneczne niebo). Final Gather na 120 i sampling 20/10 (max/min) materiały: wszystkie białe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 wielkie dzieki :D potestuje to w wolnej chwili :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 Na 3dtotal. 20 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 fajny mebel :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 tweety - heh, świetny Story, fajne wykonanie i wogole... choc ta czcioneczka jak by ukryta mogłeś zorbić coś by raczej byłą widoczna bo w koncu trzeba wiedziec o co chodzi :)) ale jednego nie rozumiem... przeciez to jest SM3D więc czemu tajesz jakieś staory z gotowymi modelami ;P (p.s. no dolara sobie wymodelowałeś ;P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 Falcom: heh. w sumie masz niby rację, ale pokaż mi inne miejsce gdzie mógłbym to upchnąć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 no jasne, najlepiej zasyfiać speed modeling ;P nieno spoko :)) ale np. alternatywnym rozwiązaniem twojego problemu jest zorbić wątek "mój kącik prac" i tam dodawać jakuieś mniejsze pracki :)) pozdro i naprawde fajne story ;P takie życiowe że aż strach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Maj 2006 Share Napisano 18 Maj 2006 taaa... i nazwać go "Mój zagrzybiały raz na rok odgrzewany kącik lichych speedowych prac..."? nigdy! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Kilka modeli. 1h 20 min 15 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 fajne robisz te zdobienia -- bardzo milo sie na to patrzy -- sposob w zasadzie prosty -- ale efekt super(1szafka fajna) :D - z 2 szafka nie trafiles w moj gust... jakos tak dziwnie wyszla -- bo polaczyles zarowno proste linie -- takie typowe w meblach z epoki gierka -- z zaokraglonymi szufladkami... jakos do mnie to nie przemawia -- kwestia gustu. Mimo to pierwsza szafka bardzo mi sie podoba :) -- pozbieraj to do kupy, daj texy i niezla wizka wyjdzie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Himek -> Te meble mi się wogle nie podobają ale to zlecenie więc mój gust się nie liczy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 fajne zlecenie :] pogartulować takowego. A zdobienia fakt miodzio :) Ale ta lampa - tak prosta ze az brzydka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veemo Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 Taka pierwsza rzecz jaką kiedykolwiek zrobiłem sam w 3D. Czas około 10-15 minut. Miała to być przejściówka do karty sieciowej USB ( a czy jest to wątpię ;) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 19 Maj 2006 Share Napisano 19 Maj 2006 "Trochę" ci nie wyszła :) IMHO to ta wtyczka stylizowana na USB przypomina bardziej karbownicę do włosów %-D I jakbyś mógł to zmień kolor tego boxa pod wtyczkami bo ma taki brzydki śliwkowo sraczkowaty kolor :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 15 min, xsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 xeav, twój avatar jest taki duży ;] lis, na komodzie nie zesmoothowałeś nózki ;].] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veemo Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 Stolik , czas około 15 minut w 3ds. I ten sam stolik w wersji toon. :) Edit. Dołącze jeszcze mój speed miecza świetlnego. Zrobiony w XSI w około 20 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bl0ndynek Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 czas: krótko : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 20 Maj 2006 Share Napisano 20 Maj 2006 Mam identyczne na biurku w sąsiednim pokoju, tylko że z teksturami :) PS Mój 101 post :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 Kubeczek: http://img223.imageshack.us/my.php?image=speed1mw.jpg PS: Sorki za dubla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 juz zadne przeprosiny nie pomogą. ban jak nic :P co do ujecie to mogles jeszcze obrocic o 180 stopni - wtedy dopiero dobrze by było widać uszko :) i pokaz siateczke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 10 min, xsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 Niestety nie moge pokazac siatki bo zapomnialem pliku zapisac... Przepraszam i obiecuje poprawe :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 Pierwsze kroki w ZBrushu. Siatka bazowa w Maxie 15 min potem 30 min zabawy z Brusem. Zapodaję tylko Print screena, ponieważ jeszcze nie wiem jak eksportować obiekt z powrotem do maxa. Puki co wszystkie moje próby kończą się fiaskiem. Problem polega na tym, że mam maxa 6.0 a on nie obsługuje fromatu .OBJ, bez dodatkowego plugina za 200$ :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 ładnie. co do problemu, ściągnij triala Silo, otwórz w nim .obj i zapisz do .3ds Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 ZBrush jest darmowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 Buy ZBrush 2 for immediate download.Windows single-user license: $489 (USD Add to Cart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 tak w wersji trial. Ale nie można robić expotów i importów, więc kicha. Ale też nie jest jakiś kośmicznie drogi więc... Thx xeav zaraz sprawdzę twoją metodę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 kubeczek remake(12min. 3ds max 8): siatka(osobiście uważam, że jest niepokaszaniona, ale co ja się tam znam :): siatka taka gęsta bo dałem MS iter 2 a potem materiał wireframe, który sobie przerobił wszystko na poly :) PS Zrobiłem kubeczek od nowa, ponieważ z tamtym miałem spore problemy z siatką, MS i paroma innymi rzeczami, a że można zrobić go prościej uświadomiłem sobie już po załadowaniu go na max3d.pl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 o ten kubeczek znacznie ladniejszy :) eee a moze ktos nazuci temat speedow???:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 rowr--> moze ty ?? :D tylko jakis fajny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 moze moje zwierzatko ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veemo Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 Smutny biped. :) Czas około godziny ale trudno mi dokładnie powiedzieć bo robiłem sobie "eksperymenty" tworząc tą prackę. No i shader dymu chyba jest niezbyt dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 fajne :D Bibedy Rox... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. MtS Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 Witam! Zrobilem taki sztylecik - w sumie troche nad nim siedzialem, ale postanowielm wrzucic tutaj, bo nie jest to w koncu jakis skomplikowany model ;). Napiszcie co myslicie. Pozdro :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 to moj slimaczek Mr. MtS - baardzo ladne :D grzes116 - mialem wczoraj identyczny stan :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 21 Maj 2006 Share Napisano 21 Maj 2006 pomyslmy... skorupa to jest na pewno gengon :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi