adek Napisano 14 Kwiecień 2013 Share Napisano 14 Kwiecień 2013 "Shave It" to animacja stworzona przez argentyńskiego studio 3dar. Film o konflikcie natury z teraźniejszą cywilizacją. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2859 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 14 Kwiecień 2013 Share Napisano 14 Kwiecień 2013 Payback's a bitch :D Dobre - kolory bija po oczach, ale bardzo mi spasowalo. Teraz juz wiem skad sie biora ci panowie w zarzadach - wiele to wyjasnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekszy0 Napisano 14 Kwiecień 2013 Share Napisano 14 Kwiecień 2013 @Up - w sensie wygolone małpy :D ? mi się to jakoś nie podobało. Chociaż nie można zarzucić, że wykonane bardzo ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 14 Kwiecień 2013 Share Napisano 14 Kwiecień 2013 Niesamowita energia i plastyka, cos pieknego!:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 14 Kwiecień 2013 Share Napisano 14 Kwiecień 2013 świetna stylistyka, znakomite żywe nasycone dobrze dobrane kolory... chciałbym zobaczyć pełnometrażówkę w tej stylówie bo jest naprawde kozacka, ma w sobie pierwiastek tego co baje w 2D... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pikard Napisano 14 Kwiecień 2013 Share Napisano 14 Kwiecień 2013 Rewelacyjna muzyczka na koniec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 14 Kwiecień 2013 Share Napisano 14 Kwiecień 2013 gdyby Beatlesi zajmowali się grafiką a nie muzyką tak by to wyglądało ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxymilianMax Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 ktos zna tytul tej piosenki na koncu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wezyr512 Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 MaxymilianMax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q'bot Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Fajnie im to wyszło, ciekawe w czym klepali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 A jakie to ma znaczenie w czym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wezyr512 Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Na stronce jest Behind Scenes, ktorko ale widac w czym robili. Poza tym reszta materialow tez pokazana. http://www.3dar.com/the-work/shave-it/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q'bot Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 @wezyr512, dzięki za linka A jakie to ma znaczenie w czym? Gdyby się chciało coś podobnego stworzyć, to wiadomo od jakiego softu można zacząć, czyż nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Bzdura, na jakiej podstawie wysnuwasz takie wnioski? Ta animacja byla robiona jak widac w Maxie. Czyli w Maya, XSI lub Blenderze juz jej nie zrobisz? Przeciez to tylko narzedzie. To jest tak samo bezsensowne stwierdzenie jak wpisy na forum, ze Max nadaje sie wylacznie do robienia Vizek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 To jest tak samo bezsensowne stwierdzenie jak wpisy na forum, ze Max nadaje sie wylacznie do robienia Vizek. Film Rolanda Emmericha "Anonymous" w całości robiony jest w 3ds maksie. Nie ma tam animowanych postaci, ale renesansowy Londyn by się znalazł. A i Golluma w maksiku można zrobić jakby się ktoś uparł. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale wg mnie popularność maya czy XSI w filmie wynika raczej z tego że lepiej są przystosowane do pracy projektowej w teamie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Idac za ciosem, Platige w takim razie powinno byc krajowym potentatem w dziedzinie wizualizacji architektury:) Szufladkowanie softow jest bynajmniej nie na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 (edytowane) Film Rolanda Emmericha "Anonymous" w całości robiony jest w 3ds maksie. Nie ma tam animowanych postaci, ale renesansowy Londyn by się znalazł. A i Golluma w maksiku można zrobić jakby się ktoś uparł. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale wg mnie popularność maya czy XSI w filmie wynika raczej z tego że lepiej są przystosowane do pracy projektowej w teamie. (IMO) maya ma Reference Editor ktory jest po prostu MEGA. Maxowe Xrefy - no niby z załozenia miały byc podobne ale DUZO im brakuje do majkowego RE, oprócz tego majkowe Render Layers- same plusy ... ale zeby nie było, max nie jest zły i niech tam se inni plują na niego ale jest dobrym softem, przy odpowiedniej organizacji pracy da się i duze projekty na nim pociągnąć - tak z ciekawosci sie zapytam - myslicie zapewne ze wiekszosc efektow w filmie 2012 zostaa wykonana w Houdinim ? - przynajmniej takie wrazenie mozna odniesc po przeczytaniu i obejrzeniu materiałów promocyjnych SideFX, a tu kuku- większosć symulacji, walące sie bydynki itp. została zrobiona w tym biednym, nie nadającym sie do niczego, opluwanym maxiku z thinking particlami :) http://machine3d.com/reel/ a do tego zapraszam do zapoznania sie z FXami do filmów Avengers, Iron man, Battleship http://www.cebas.com/index.php?pid=product&prd_id=166&feature=1359 i teraz pytanie - czy max rzeczywiscie tak ssie ? tak sie ciągle wiesza ?(no tu akurat można dyskutowac, strzeliłem sam sobie w stopę ;) -i tak bardzo jest beznadziejny jak tu często piszecie ? ... aj dont fink soł Edytowane 15 Kwiecień 2013 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 troche jestem ignorantem, ale jakie filmy byly robione w xsi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 15 Kwiecień 2013 Share Napisano 15 Kwiecień 2013 uncle, pewnie w kazdym z tych filmów ktore przytoczyłem też cos robili w XSI, jakby nie było ICE to potężne narzędzie i dziwne by było gdyby nie wykorzystywali go do FXów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 17 Kwiecień 2013 Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Nie zaglądam tu tak często jak kiedyś, ale jak tak dalej pójdzie to będę jeszcze mniej zaglądał. Panowie - co się z Wami ostatnimi czasy dzieje? Ta animacja na serio jest świetna. Mi przynajmniej bardzo przypadła do gustu. Można by o niej pogadać, podzielić się wrażeniami, podyskutować troszkę... nie - lepiej rozpętać kolejną pasjonującą dysputę o tym, który soft 3d jest lepszy i jakie filmy w którym były robione.. pliiiss. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 17 Kwiecień 2013 Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Jak by to robilo Platige, to by bylo 250 postow:) A tak to wiesz, kto tam chce dyskutowac o Argentynczykach:):) PS. Ja tylko odpowiedzialem na niemądry post Q'bota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 17 Kwiecień 2013 Share Napisano 17 Kwiecień 2013 mówią o sofcie bo nie bardzo wiedzą o czym to było... to tak jak w pewnym 8 min filmie w którym przedstawiono 1000 letnią historię pewnego kraju... nawet ci co znali tą historię po obejrzeniu nie pamiętali o czym to było....:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 18 Kwiecień 2013 Share Napisano 18 Kwiecień 2013 Bardzo łądna animacja. Kolorów i ich bajecznego bleedingu można pozazdrościć. Jedyne co mnie boli, to podobieństwo małpy do blenderowej, a ta z kolei mi się kojarzy z czaszką/śmiercią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi