Napisano 16 Maj 201311 l Nowy film Pixara http://film.onet.pl/wideo/samoloty-3d-zwiastun,127938,w.html 聽 Nie macie wrazenia, ze ich scenariusze sa juz lekko sztampowe?
Napisano 16 Maj 201311 l Zdecydowanie ciekaweije prezentuje si臋 trailer Turbo, kt贸ry dzieisiaj wyszed艂. Swoj膮 drog膮 ostatnio Pixar, albo DreamWorks, nie pami臋tam, kt贸re...sprzeda艂ow wiadomo艣膰, 偶e robi kolejny sequel! Co za niespodzianka. 聽 [+] Przypomnia艂em sobie. Pixar ma robi膰 kolejny sequel, ale nie wiadomo jeszcze co to b臋dzie. Nieoficjalnie m贸wi si臋 o powrocie Iniemamocnych. Edytowane 17 Maj 201311 l przez CzAk1
Napisano 18 Maj 201311 l Mo偶na wej艣膰 na ich g艂贸wne strony i poczyta膰, oni produkuj膮 po 3 - 4 filmy na raz. np. Od DreamWorksa zapowiedziane jest "Jak Wytresowa膰 Smoka 2", "Kung Fu Panda" cz臋艣ci od 3 do 6 itd.
Napisano 18 Maj 201311 l ...chyba chodzi艂o o ten tizer... 聽 聽 Z pewnego bardzo du偶ego powodu :) powiem Wam 偶e "czapki z g艂贸w..." Mega 艣liczne obrazki.
Napisano 18 Maj 201311 l u to to mnie troch臋 zawodzi owszem pi臋kne fajnie ale jednak spodziewa艂em si臋 偶e jakim艣 dziwnym cudem ten samolocik b臋dzie walczy艂 na lotniskowcu a tu zdaje si臋 ta sama historia co z autami zawody.
Napisano 18 Maj 201311 l Dzi臋ki @olaf3de! O to chodzi艂o oczywi艣cie. Ten film zosta艂 do艂膮czony do newsa. Chodzi o pe艂ny trailer, nie teaser.
Napisano 18 Maj 201311 l z niecierpliwo艣ci膮 czekam na trains, boats, lorries, ferries...nie przytaczajcie mi wszystkich argumentow za, bo je znam. Mimo wszystko od pewnego czasu jakis mam niesmak do pixara/disneya.
Napisano 18 Maj 201311 l Autor Ja czekam na historie o... trumienkach:) Swoja droga to ciekawe ze nie bylo jeszcze filmu o warzywach i owocach.
Napisano 19 Maj 201311 l Ja czekam na historie o... trumienkach:) Swoja droga to ciekawe ze nie bylo jeszcze filmu o warzywach i owocach. 聽 No przecie偶 b臋dzie 偶ywe 偶arcie w kolejnych "Klopsikach i innych zjawiskach pogodowych" ;)
Napisano 19 Maj 201311 l Moje niedzielne 3 grosze :) 聽 St臋kaj膮c pami臋tajcie 偶e raczej nie jeste艣my w targecie takich projekt贸w. To globalne wyci膮ganie pieni臋dzy od ca艂ych rodzin tylko po to aby dzieciaki mia艂y radoch臋. Czytam ju偶 od ponad roku r贸偶ne m膮dre i g艂upie artyku艂 z ca艂ego 艣wiata gdzie coraz bardziej Pixar dostaje ostre zjebki za to 偶e powielaj膮 swoje historie i pomys艂y. To prawda. Troch臋 tak jest. Jednak bardzo trudno jest wymy艣li膰 jaki艣 pomys艂 na cokolwiek dzi艣 na tyle innego, aby reszta 艣wiata przyklasn臋艂a i by艂a zaskoczona scenariuszem czy stylistyk膮 obrazu. To wszystko musi jeszcze by膰 przek艂adalne na realny czas potrzebny aby to zrobi膰, a finalnie na kas臋 potrzebn膮 na produkcj臋. 聽 To jest naprawd臋 bardzo trudny i ci臋偶ki proces jak zapewne wszyscy wiemy. Pisz臋 otym, bo aktualnie mniej wi臋cej od dw贸ch lat robimy pewien du偶y projekt te偶 dla dzieci, kt贸ry z tego co wiem zacz臋li艣my robi膰 w tym samym czasie co Pixar rozpoczo艂 robi膰 "Planes". Co ciekawe nikt nie pami臋ta ale pierwsze wycieki "Planes" by艂y z pewnego studia w Australi kt贸re robi艂o development dla Pixara i by艂a mega afera 偶e pewien tizer wyciek艂 do Youtuba. 聽 Robi膮c nasz projekt zobaczy艂em co艣 co wydawa艂o mi si臋 oczywiste i wiadome. Zagro偶enia kt贸re si臋 pojawi膮 i jakie b臋d膮. Naprawd臋 wierzcie mi po drodze jest "miliard" rzeczy, kt贸re utrudniaj膮 zrobienie czegokolwiek sensownie, a ju偶 na pewno tak jak to robione by膰 powinno lub tak jak by艣my sami tego chcieli. Zauwa偶y艂em jednak i偶 najcz臋艣ciej odcinaj膮c ten miliard innych bardzo wa偶nych problem贸w najwi臋kszym problemem jest to i偶 my sami ( czytaj animatorzy, modelerzy, rigerzy, graficy, itp.) bardzo negatywnie podchodzimy do wszystkiego co nawet sami robimy lub co powstaje og贸lnie. To dobra cecha bo oznacza 偶e zawsze chcemy lepiej, ale... 聽 Chodzi mi oto 偶e w艂asnie bardzo cz臋sto zapominamy 偶e s艂abiej zrobiona animacja lub n臋dznie wy renderowana mo偶e nie mie膰 absolutnie znaczenia dla dzieciak贸w dla kt贸rych super fajne jest to 偶e s膮 bohaterowie i maj膮 jakie艣 przygody. Wa偶ne jest aby to im si臋 podoba艂o a nie czy zastosowano mega hiper technologie i czy scenariusz jest od pocz膮tku do ko艅ca przemy艣lany pod ka偶dym wzgl臋dem. Chocia偶 sam uwa偶am i偶 scenariusz jest najwa偶niejszy. 聽 Ja Pixarowi bardzo kibicuje. Czytaj膮c "m膮dr膮 pras臋" z za oceanu, pisma wr贸偶膮 im s艂aby sukces Planes'贸w. My艣l臋 jednak i偶 znowu p贸艂 艣wiata p贸jdzie do kina i zgarn膮 swoje 500 milion贸w dolc贸w i zaczn膮 robi膰 planes 2 :) 聽 Traitor my robimy development do nast臋pnego projektu dla dzieci gdzie b臋dzie co艣 czego jeszcze nigdzie nie by艂o :) I nie s膮 to maszyny ani owoce czy warzywa. Chocia偶 takie projekty te偶 si臋 przewijaj膮 je艣li chodzi o scenariusze ale wymagaj膮 ci膮g艂ych poprawek i dopracowa艅 Edytowane 19 Maj 201311 l przez olaf3de
Napisano 19 Maj 201311 l Autor Olaf3de: Cool!, trzymam za Was kciuki. 聽 A wracajac do watku, to oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze takie produkcje disneyowskie to jest ogromna marketingowa maszyna gdzie film to jedynie haczyk do tego by opchac dzieciakom miliony gadzetow, ale po prostu mam wrazenie, ze brakuje obecnie czegos oryginalnego na rynku.
Napisano 19 Maj 201311 l olaf3de - moj szescioletni syn obejrzal swego czasu milion piecset razy Cars. Druga czesc obejrzal raz. Na tym trailerze poprosil zebym mu puscil cos innego. Jasne ze to tylko jedno dziecko ale pokazuje ze i dzieci mozna znudzic. Powodzenia w waszym projekcie!
Napisano 19 Maj 201311 l Nezumi co艣 w tym jest...Moim zdaniem to Cars by艂o o kumplowaniu si臋 i przygoda, Cars 2 to historia "doros艂ych" o ekologicznych paliwach i walka agent贸w al'a Mission Impossible. Dla ma艂ych dzieciak贸w razem te dwa sk艂adniki to mo偶e by膰 nuda. Pixar stara si臋 chyba prowadzi膰 swoje historie dwu tor owo przy ka偶dej nast臋pnej cz臋艣ci kt贸r膮 wypuszczaj膮. Musz膮 dba膰 o widza kt贸ry widzia艂 to wcze艣niej ale ju偶 podr贸s艂 i jest starszy i nowego widza kt贸ry jest m艂odszy. Dodatkowo trzeba by zrobi膰 co艣 dla rodzica kt贸ry siedzi w kinie z dzieciakami aby nie zasn膮... to naprawd臋 trudne i nie zawsze si臋 udaje jak wida膰. 聽 Ten nowy tizer Planes to faktycznie jest taki chyba bardziej dla nas aby sobie zobaczy膰 jak mo偶na na rendermanie wyliczy膰 fajne obrazki. Takie Monsters University jest chyba ciekawsze. 聽 A...Bardzo Wam dzi臋kuj臋 za kibicowanie dla naszego projektu. Wszyscy si臋 tu mocno bardzo staramy i robimy co mo偶na aby mia艂o to wysoki poziom animacji, renderingu, itp. 呕eby by艂o 艣mieszne i aby dzieciaki mia艂y fan. Jednak najwi臋cej problem贸w jest na poziomie scenariusza i samej organizacji ca艂ego projektu, kt贸ry jak na to co jest do zrobienia jest bardzo du偶y. Walczymy aby dzieciaki si臋 nie zanudzi艂y...Powiedzia艂 bym Wam wi臋cej ale nie bardzo mog臋. Na pewno b臋dziemy to robi膰 jeszcze ponad rok.
Napisano 19 Maj 201311 l a te samoloty nie maly isc direct to dvd? najwyrazniej ktos pomyslal, ze moze jednak ugraja wiecej kasy i przepchna to przez kina.
Napisano 19 Maj 201311 l A technicznych ciekawostek wyczyta艂em, 偶e przy rozmieszczaniu ro艣lin u偶yto SoUP'a wraz z r贸偶nymi assetami oraz "custom MEL stuff".
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto