Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Hej. Przedstawiam kolejna juz odslone Paceman'a. Tym razem w ruchu (dla przypomnienia model nie jest moj);)

Standardowo rendzone w 3ds maxie V-ray'em, post w PS.

Tlo i HDRI pochodza ze strony hdri4you.com

zapraszam na fanpage:) http://www.facebook.com/pk3dstudio

minitunelshot12000px2.jpg

DETALE:

minitunelshot1detail1.jpg

minitunelshot1detail3b.jpg

minitunelshot1detail4.jpg

STEP BY STEP:

minitunelstep1.jpg

minitunelstep2.jpg

minitunelstep3.jpg

minitunelstep4.jpg

minitunelstep5.jpg

minitunelstep6.jpg

minitunelstep7.jpg

Edytowane przez vision3d
  • Confused 1
  • Odpowiedzi 20
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Świetny render i mistrzowska kompozycja, a jeszcze te smaczki w postaci kaustyki od felg... coś pięknego, pozazdrościć talentu.

Pozdrawiam.

Napisano

dzieki chlopaki :) Kaustyka ladnie siadla i tu duzy uklon dla chlopakow z Ars Thanea za ten pomysl do ktorego poczatkowo nie bylem przekonany:)

Napisano

Super pracka, wsumie jak zawsze :) ale kola w nadkolach cos jasno i pod oponami przy samym asfalcie tez jakies jasne plamy, przez to nie siadl tak fajnie, takie moje odczucie.

Napisano

Fajny "making of". Świetnie to zawsze pokazujesz. Na mnie zawsze robi wrażenie. Ale ostatnio nawet zastanawialem się co się z tobą dzieje. Sporo samochodów w galerii pojawiło się, żadnego od Ciebie. A przyzwyczajałeś do 1-2 miesięcznie ;)

Napisano

maciek.m - faktycznie! dzieki za czujne oko, bo ja na swoim glownym (i dosc ciemno ustawionym) monitorze tego nie zauwazylem:) juz poprawione!:)

Adek -niestety nie wszystkie projekty, ktore robie sa typowo motoryzacyjne:( a te w dodatku nie czesta nadaja sie do publikacji;) ale niedlugo znow bedzie autko :)

plasti - dzieki!

Napisano

V-ray to taki noob rendere. Pewnie ustawiłeś losowe wartości... A tak naprawdę to wygląda to świetnie jak dla mnie 5 gwiazdek.

Napisano

Wow! Fantastyczna praca! Remder, shadery - mistrzostwo. Kaustyka od felg to świetny smaczek - ale nie wiem na ile to by było poprawne fizycznie (przy tak szybkim obrocie koła). Gratuluje!

Napisano

Jeśli chodzi o poprawność fizyczną to raczej bym się zastanawiał nad źródłem kaustyki, biorąc pod uwagę, że Słońce świeci z drugiej strony... ale kogo to ;)

Napisano (edytowane)

Rendery jak i model świetne ale ta custyka w ogóle tu nie wiadomo skąd światło w scenie jest z przeciwnej stronie to raz a dwa masz blura na kołach że chocho a w caustyce nie, Ale i tak jak zawsze rendery powalaj jakością i wykonawstwem

Loozack jeśli chodzi i jej realność to w ogóle cud właśnie poszedłem do autka stojącego na ostrym słoneczku z alusami 17 cali i caustyki tyle co kot napłakał :)

Edytowane przez skalpel3d
Napisano

Nie rozumiem skąd te oklaski, ogólnie tak, praca fajna i ładna tylko nie rozumiem tych oklasków.

1. Model a tło to dwie zupełnie inne bajki.

2. Caustics na 1,5m do tego tak mocne? Razem z cieniem nie ma na nich najmniejszego rozmycia, a podłoże mało co w nadświetlną nie wchodzi.

3. Cały samochód szumi, cały.

Mimo to praca "ładna" jednak zbyt pastelowa z nawalonymi kolorkami.

Napisano

Ode mnie zasłużone 5* .

Może i nie jest super realistycznie ale czy o to zawsze musi chodzić?

Nie raz udowodniliście że sceny hyper-real świetnie Wam wychodzą ,ale chyba czasem fajnie jest popuścić trochę i zrobić coś co cieszy oko.Czyż nie ?

Napisano

Jak na moje to robisz najlepsze rendery aut chyba na tym forum i jak bede chcial cos takiego zrobic to sie Ciebie zapytam :)

kaustyki faktycznie malo realistyczne, ale przeciez w takim obrazie chodzi zeby byl "wybajerzony" :)

Fajnie, gratki *****

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności