Napisano 28 Maj 201311 l Hej. Przedstawiam kolejna juz odslone Paceman'a. Tym razem w ruchu (dla przypomnienia model nie jest moj);) Standardowo rendzone w 3ds maxie V-ray'em, post w PS. Tlo i HDRI pochodza ze strony hdri4you.com zapraszam na fanpage:) http://www.facebook.com/pk3dstudio DETALE: STEP BY STEP: Edytowane 28 Maj 201311 l przez vision3d
Napisano 28 Maj 201311 l Świetny render i mistrzowska kompozycja, a jeszcze te smaczki w postaci kaustyki od felg... coś pięknego, pozazdrościć talentu. Pozdrawiam.
Napisano 28 Maj 201311 l Autor dzieki chlopaki :) Kaustyka ladnie siadla i tu duzy uklon dla chlopakow z Ars Thanea za ten pomysl do ktorego poczatkowo nie bylem przekonany:)
Napisano 28 Maj 201311 l Super pracka, wsumie jak zawsze :) ale kola w nadkolach cos jasno i pod oponami przy samym asfalcie tez jakies jasne plamy, przez to nie siadl tak fajnie, takie moje odczucie.
Napisano 28 Maj 201311 l Fajny "making of". Świetnie to zawsze pokazujesz. Na mnie zawsze robi wrażenie. Ale ostatnio nawet zastanawialem się co się z tobą dzieje. Sporo samochodów w galerii pojawiło się, żadnego od Ciebie. A przyzwyczajałeś do 1-2 miesięcznie ;)
Napisano 28 Maj 201311 l Autor maciek.m - faktycznie! dzieki za czujne oko, bo ja na swoim glownym (i dosc ciemno ustawionym) monitorze tego nie zauwazylem:) juz poprawione!:) Adek -niestety nie wszystkie projekty, ktore robie sa typowo motoryzacyjne:( a te w dodatku nie czesta nadaja sie do publikacji;) ale niedlugo znow bedzie autko :) plasti - dzieki!
Napisano 29 Maj 201311 l V-ray to taki noob rendere. Pewnie ustawiłeś losowe wartości... A tak naprawdę to wygląda to świetnie jak dla mnie 5 gwiazdek.
Napisano 29 Maj 201311 l Wow! Fantastyczna praca! Remder, shadery - mistrzostwo. Kaustyka od felg to świetny smaczek - ale nie wiem na ile to by było poprawne fizycznie (przy tak szybkim obrocie koła). Gratuluje!
Napisano 29 Maj 201311 l Jeśli chodzi o poprawność fizyczną to raczej bym się zastanawiał nad źródłem kaustyki, biorąc pod uwagę, że Słońce świeci z drugiej strony... ale kogo to ;)
Napisano 29 Maj 201311 l Rendery jak i model świetne ale ta custyka w ogóle tu nie wiadomo skąd światło w scenie jest z przeciwnej stronie to raz a dwa masz blura na kołach że chocho a w caustyce nie, Ale i tak jak zawsze rendery powalaj jakością i wykonawstwem Loozack jeśli chodzi i jej realność to w ogóle cud właśnie poszedłem do autka stojącego na ostrym słoneczku z alusami 17 cali i caustyki tyle co kot napłakał :) Edytowane 29 Maj 201311 l przez skalpel3d
Napisano 29 Maj 201311 l Nie rozumiem skąd te oklaski, ogólnie tak, praca fajna i ładna tylko nie rozumiem tych oklasków. 1. Model a tło to dwie zupełnie inne bajki. 2. Caustics na 1,5m do tego tak mocne? Razem z cieniem nie ma na nich najmniejszego rozmycia, a podłoże mało co w nadświetlną nie wchodzi. 3. Cały samochód szumi, cały. Mimo to praca "ładna" jednak zbyt pastelowa z nawalonymi kolorkami.
Napisano 30 Maj 201311 l Ode mnie zasłużone 5* . Może i nie jest super realistycznie ale czy o to zawsze musi chodzić? Nie raz udowodniliście że sceny hyper-real świetnie Wam wychodzą ,ale chyba czasem fajnie jest popuścić trochę i zrobić coś co cieszy oko.Czyż nie ?
Napisano 31 Maj 201311 l Jak na moje to robisz najlepsze rendery aut chyba na tym forum i jak bede chcial cos takiego zrobic to sie Ciebie zapytam :) kaustyki faktycznie malo realistyczne, ale przeciez w takim obrazie chodzi zeby byl "wybajerzony" :) Fajnie, gratki *****
Napisano 3 Czerwiec 201311 l Uuuu Aaaaa! Naprawę ostry render! Wspaniały obrazek coż więcej napisać ? Super!