Napisano 25 Czerwiec 201311 l Kolejny projekt, może starczy cierpliwości. Troszkę już zaawansowany w produkcji. Widok ogólny i ogniwa gąsienicy. Pozdrawiam B. Edytowane 15 Lipiec 201311 l przez Bacry
Napisano 25 Czerwiec 201311 l Zapowiada się ciekawie. Niewiele na forum takich sprzętów ;) Powodzenia. Będę obserwował.
Napisano 25 Czerwiec 201311 l O fajnie :) Wkoncu cos na gasienicach bez lufy :P Lubie takie sprzety, dlatego bede zagladac. W Twoim modelu niektore krawedzie wydaja sie zbyt malo zaokraglone. Podrzuc prosze jakies fotki na ktorych sie wzorujesz - bedziemy mieli lepszy poglad.
Napisano 26 Czerwiec 201311 l Autor refki do obejrzenia. [ATTACH=CONFIG]90901[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]90902[/ATTACH] pozdrawiam B.
Napisano 29 Czerwiec 201311 l Spoko skorupa, ale dużo robót w kabinie będzie. Szczerze model 325d lub 330d ma lepsze proporcje, ta jakas malutka jest.
Napisano 29 Czerwiec 201311 l Autor ale do tego modelu miałem bezpośredni dostęp co znacząco pomogło w wielu szczegółach. Nie potrafię ogarnąć jak ludzie to robią bez dostępu do modelowanego obiektu. Tak jak Kliment czołgi.
Napisano 29 Czerwiec 201311 l Autor Jeżeli ktoś potrzebuje ogniwa gąsienicy. Jest w załączniku. Pozdrawiam B. ogniwo_K.zip
Napisano 1 Lipiec 201311 l Autor Dodałem trochę szczegółów na drzwiach i zakończyłem prace z podwoziem. [ATTACH=CONFIG]90949[/ATTACH] Rama podwozia robiona tylko na oko. Jeżeli ktoś posiada jakieś rysunki tego elementu będę wdzięczny. Pozdrawiam B.
Napisano 5 Lipiec 201311 l Autor Siatka jako zrzut ekranu. i taki śmieszny widoczek z góry. Musiałem niestety ostro poprawić proporcje bo był duuuuzo za szeroki. Pozdrawiam B.
Napisano 5 Lipiec 201311 l ten "śmieszny" widoczek z góry wyszedł mega ogólnie fajniy model i ciekawy temat
Napisano 11 Lipiec 201311 l Autor Pracuje nad kabiną i ciągle poprawiam proporcje. okazało się, że ramię koparki nie jest umieszczone osiowo w stosunku do osi obrotu nadwozia :O Pozdrawiam B.
Napisano 15 Lipiec 201311 l Jest progres. Działaj dalej, tak jak pisałem, kabina to będzie zabawa. Wysłane z mojego LT22i za pomocą Tapatalk 2
Napisano 15 Lipiec 201311 l Yeah ! Ciezki sprzet budowlany :D Lubie to ;) Fajnie na razie wyglada, dajesz dalej. Bedziesz ja pozniej brudzil czy planujesz nowke na wystawe ?
Napisano 29 Lipiec 201311 l Autor Witam. Z początku na pewno będą czyste tekstury, a jak starczy chęci dorobię brudu. Teraz postęp z rurkami wycieraczkami, lusterkiem wstecznym itp. Pozdrawiam B.
Napisano 29 Lipiec 201311 l Plastiki w środku są chyba szare, ramię też ma inny kolor. Jak zrobisz kolory jak w oryginale to się poczuje jadł na budowie... Poza tym detal świetny.
Napisano 31 Lipiec 201311 l Autor Kolory to tylko takie na niby. Jak zrobię wszystko wtedy będę ustawiał materiały :)
Napisano 14 Październik 20195 l 2013 .... witamy w 2019! 😉 Ale czad! Myślę, że niewiele osób lubi wracać, aż po tylu latach do projektów. Detale wyglądają świetnie.
Napisano 28 Październik 20195 l wygląda na tyle dobrze, że aż żal prezentaować to bez jakiejś sceny lub osadzenia w foto. Shader wyszedł ciekawie ale będzie problemem przy pracy nad lepszą prezentacją modelu.
Napisano 20 Styczeń 20205 l Autor I kolejny kamyczek do ogródka. Edytowane 21 Styczeń 20205 l przez Bacry
Napisano 11 Luty 20205 l Dobry detal. Ciśnij temat do końca. Kawał sprzętu, ale przy takich paskach klinowych to ile ten silnik ma mocy 🙂 ?
Napisano 22 Luty 20205 l Sztos. W czym modelujesz jeśli można wiedzieć? Do wnętrzności wykorzystujesz jakieś pliki cadowskie, plany?
Napisano 24 Luty 20205 l Autor Modeluje w maxie. Tradycyjny polymodeling. Plików cadowskich nie mam za to zebrałem trochę zdjęć z portali aukcyjnych gdzie handlują takim sprzętem 😁.
Napisano 14 Marzec 20204 l Autor Trwają prace nad skrzynią biegów. Chociaż to może być skrzynia redukcyjna bardziej. Nie znam się na tym 🙂 Drugi obrazek to taki bonus 🙂