KaleN Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 Witam wszystkich! To moj debiut na tym forum. Mam nadzieje, ze mnie delikatnie potraktujecie :) Pracka zrobiona calkowicie w Corel Photo-Paint. Uzylem photo referencow do narysowania ubrania dziewczyny. Robiac ja doszedlem do wniosku, ze moze jednak 3d nie jest tak bezuzyteczne jak sie na pierwszy rzut oka wydaje :) Probowalem sobie zrobic perspective reference w 3d studio ale niestety kompletny brak umiejetnosci mi to uniemozliwil. Od teraz rozpoczynam nauke 3d studio! ;)
buczer Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 dziwne piersi ma pani tło, ubranie i kolory, mogoby byc lepsze ale ogolnie wypas. witaj
Gość raminez Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 DZIWNE PIERSI ?????co??? przepiekne piersi ja bym tam mugl si enimi degustowac ..ale tak powaznie to rewelka ...10 na 10 ...temat i wykonanie rewelka..pozdro
rowr Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 Ja aaa u mnie 12/10 mistrzowska fajny klimacik i ta pani . peter_muler widziales ostatnio piersi jakiejs mlodej kobiety :) KaleN niezle wejscie na forum witaj.(Cos mi sie wydaje ze udzial w bitwach 2d bedziesz bral udzial)
buczer Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 moze sie wytłumacze....takie slikonowe panowie i panie, ale to rzecz gustu. rowr:jak sie ma 14 lat to sie jeszcze takich rzeczy nie widuje wiec wybaczcie mi :P
jckob Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 To po co mowisz ze dziwne ma piersi jak ich niewidujesz.....hym?
eol Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 ta jasne peter_muler 14 lat a ja mam przyrosnietego do plecow brata blizniaka ;) aczkolwiek piersi tez wygladaja mi na silikon, co wcale nie psuje swietnej pracy hehe ie ma sie co dziwic komentarzom skoro w centrum pracy pojawiaja sie kobiece piersi w dodatku duze :)
Vorek Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 Piękna pracka, kolorki, detale...Klimat... wszystko super, gratulacje.
MareG Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 Dobry wyraz twarzy - pelna odwagi i determinacji, gotowa na wszystko kobieta, znakomicie czyta sie w kadrze! Pojazd az pachnie swoim ciezkim stalowym pokryciem - ta potęga, masa - tak wlasnie to wygląda (jak ktos widzial gorniczą obudowe kroczącą - wie o czym mowie i zna ten techniczny zapach), naprawde dobrze to wyglada. Co tu wiecej - Bardzo dobra praca, reszta dla ekspertow od 2d pozostawiam:) Pozdro Marek P.S. Szkoda ze sobie dala wszczepic tą silikonową tandetę :P
Batou Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 Pierwsze wrażenie bardzo dobre. Niestety szczegóły trochę rażą. Ucho, prawa ręka, włosy i skafander który ma chyba specjalnie "rozciągnięte" miejsca tak aby cycki ładnie się w nie mieściły. Ale co ja tu będę pierniczyć. SUPER praca, super klimat! Trafiłeś w 98% w mój gust. Uwielbiam taką przestrzeń, spokój... atmosferę ciszy przed burzą. Strzeliste, mroczne budynki w tle, statki wynurzające się z chmur i stonowane kolory w jednym odcieniu. To jest to co uwielbiam. Gdyby tylko dopracować te szczegóły było by idealnie. Im dłużej na to patrzę tym bardziej mi się podoba. Gratulacje.
Wielka_Siostra Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 Pracka zrobiona calkowicie w Corel Photo-Paint. Czy ja dobrze rozumiem? Znaczy, że kolega nie pracował w programie 3D przy tworzeniu tej pracy? Jeśli tak, to idę na emeryturę.
Falcrum Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 Piękna robota !! Jak ja lubię takie prace...(czego nie ma takich więcej !?...) Jest co prawda trochę rzeczy, ktore mi się niepodobają, ale nie ma sensu ich tu przedstawiać, bo całość skutecznie przesłąnia braki... Moja ocena 5/6 Oby było więcej takich prac... Pozdr
Pionier Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 ja bym sie jeszcze swiatlem pobawil bo troche to mdle jest. Ale ogolnie 9-/10. Witam na forum.
leander Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 Zgadzam sie z Pionierem co do swiatla, kontrast i odwazniejsze kolory by mogly tu jeszcze wiele zdzialac. Swietne fakturki na pojezdzie(robocie)!
Gość User190 Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 Jezuuuuu.. kocham takie planety w tle :) Ogólnie wbiłeś się w gusta większości na tym forum - a co do silikonków to się nie przejmuj - jak chłopaki jej nie chcą to ja ją z chęcią wezmę :) Tzn. jak nic nie powiecie mej lubej... ciii.... ;) Gratuluję udanego startu!!
DarK Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 Super klimacik, naprawde podoba mi sie :). I tak jak na matiego te planety w tle roxuja :D . Lubie wszystko zwiazane z mechami btw ;). Witam na forum i oby wiecej takich prac :)
mCh Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 mime czy mullins to-to nie jest, niemniej jednak bardzo ładne. teraz popracuj nad ciekawą techniką i będziesz zamiatać kurze.
Rascal Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 Ma klimacik :) co wy gadacie, to nie sa silikony... one sa poprostu jedrne ;) pozatym pani siedzaca w takiej maszynie chyba malo silikony obchodza hehehe. Co do tych szczegolow to roznie bywa niektore style na tym polegaja ze ich za bardzo nie ma, przez co maja w sobie cos innego. Takie pytanie, ile spedziles czasu nad ta pracka?
Kris_R Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 Potężny debiut! Uderzenie po którym masz już swoje miejsce na tym forum. Z mojej stony ogromne gratulacje takiego wejścia. Skąd taki warsztat? Napiszesz coś o sobie dla wiedzy ogółu forumowiczów? Pytanie z mojej strony... jaka jest oryginalna rozdzielczość obrazka?
KaleN Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Napisano 28 Sierpień 2004 WoW! Ile odpowiedzi. Co ciekawe na wszystkich polskich stronach, na ktorych wystawilem ta pracke ludzie czepiaja sie silikonow, natomiast na zgranicznych stronkach nikomu to nie przeszkadza. Czyzby obcokrajowcy byli przyzwyczajeni do takich widokow ;) Dzieki wszystkim za komentarze. Pracka powstawala dosyc dlugo, robilem ja przez tydzien ok.4-5h dziennie. Oryginalny rozmiar to 981x1130 300DPI czyli raczej maly ale zrobilem go dla relaksu ( w koncu kampania wrzesniowa sie zbliza;) ) a w malym formacie latwiej mi sie pracuje. Jeszcze raz dzieki wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam!
Marcin Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 KAleN ty sie tak nie ciesz ... ;) nie wiem dlaczego ale mi to wyglada "after the battle" troche slabo widac armie sapiensów ALE wyjeb ... just wyjeb .... teraz wyobrazam sobie ze to animacja i ktos z jakiejs oddali krzyczy z głebokim Growlingiem "yeah" i zaczyna sie .... holeva ja bym takiego mecha sieknął na siatke ... poteznie wyglada ...
little-ninja Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 fuk szit mamafaka...zgadzam sie z krisem naprawde mocne ... no i ta faktora na sprzecie, klimat i kadr wszystko jak powinno byc, a co do koloru to nie wyostrzalbym nic, zadnego mocniejszego kontrastu, wrazenie zakurzonego otoczenia jeszcze bardziej wprowadza ... bitwa 2d obowiazkowo, bedzie niezla jazda heh poz ps. co do rozdzielczosci to rzeczywiscie mala jak na taka jakosc
biglebowsky Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 nie silikony, nie jedrne tylko nadmuchane pilki. ale, ale mi to nie przeszkadza, owszem swietny debiut, bardzo fajna praca, taka 'cgtalkowa', ja nie przepadam za takimi klimatami mimo to jest co ogladac, i widac ze sie napracowales, sporo detali i sporo niedrobek w tych detalach razi ale - debiucik i przymykamy oczka - nalezy sie za ogolne wrazenie ktore jest bardzo bardzo:) - w skrocie - swietne! tip. -2 siatki ustawione w przestrzeni czesto w zupelnosci wystarczaja zeby sobie poradzic z perspektywa, moglbys to jeszcze doprostowac bez jakiegos ogromnego nakladu pracy.
kora Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 swietne wykonanie, fantastyczny klimat i niezwykle przyjemne swiatelko. oby takich wiecej. ja tez witam na forum mimo iz sama dawno nie zagladalam:) pzdr
flesz_gordon Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 kurde..wypas. bardzo mi sie podoba- poprzeczka na tym forum idzie coraz wyzej; do pracy panowie .i panie :)
asfalton Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 fajny klimat wytworzyles w tej pracy, czuje sie promienie X i to ze za jakis czas nie bedzie nic poza opadem radioaktywnym, nawet mimo dumnej postawy bohaterki i czolgowych robotow
Seo000 Napisano 29 Sierpień 2004 Napisano 29 Sierpień 2004 No, no, no naprawdę dobra praca może byś się pochwailił choć ile zajmujesz się grafą. Acha jedno pytanie skoro to jest przed bitwą to dlaczego pojazd w tle jest pusty:) PS. ...co to ja miałem powiedzieć? Aaa! Moja ocena 9,9/10.
Rascal Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Chyba nie chcesz rzucic 2D i wziasc sie za 3D ?
Damian Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 kurcze, wypasik jakich mało, i pomyśleć ze to w starym poczciwym PP :) naprawde bardzo ładne, co do piersi to mi nie przeszkadzają, debiut jest pierwsza klasa, strach pomyslec co bedzie nastepne!
THE MANYSH TRAFO Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 mi sie podoba klimacik spoko ładnie zrobione do bugów sie nie bede czepiał 8-)
Siegmar Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Tak ... co do detali, to moznaby cos powiedziec na minus ... dodalbym do tego lekkie skrzywienia w perspektywie ... ... ale panie Kalen ... mistrzostwo świata ... piekne kolory i nic bym nie wysotrzal ... tutaj dales popis wywazenia! BRAWO!
Rekomendowane odpowiedzi