Rozpu Napisano 5 Czerwiec 2018 Autor Napisano 5 Czerwiec 2018 hej, tak naprawde to najwiecej wrzucam tutaj hehe bwlodarczyk - dzieki za rade, mysle ze w ktoryms momencie bede chcial opanowac takie szkice z gestu, po prostu w tym momencie sie skupiam na opanowaniu czegos w rodzaju franka frazetty czy berni wrightson, jak juz bede mial na tym etapie to, co chce, to przejde dalej :D
Rozpu Napisano 9 Czerwiec 2018 Autor Napisano 9 Czerwiec 2018 (edytowane) i zaczety projekt murala na sciane: Edytowane 9 Czerwiec 2018 przez Rozpu
Rozpu Napisano 1 Marzec 2019 Autor Napisano 1 Marzec 2019 Komiksy. Wszystkie rady na temat wykonania mile widziane... Mysle ze po inkowaniu na komputerze traca mi caly urok ktory mialy na kartce... eksperymentuje i kombinuje, podpatruje innych, narazie progress powolny. Zrobilem tez ostatnio grafike na ogloszenie co prawda to nie rysunek ale w sumie ta sama dziedzina - wszelkie rady i pomysly mile widziane c:
Rozpu Napisano 4 Marzec 2019 Autor Napisano 4 Marzec 2019 dalej eksperymentuje z roznymi stylami komiksow, chce nauczyc sie roznych zeby czuc sie swobodniej w stworzeniu jakiegos wlasnego spojnego stylu
olaf Napisano 4 Marzec 2019 Napisano 4 Marzec 2019 ogłoszenie - kompozycja i fonty bardzo złe. Warto potrenować odrobinę. Ten profil, to z jakiego okresu (mam na mysli strój wojaka)? Wszystko - aż do cieniowania - wyszło elegancko. Cienie nieco sztuczne niestety.
Rozpu Napisano 4 Marzec 2019 Autor Napisano 4 Marzec 2019 Hej, dzieki za komentarz. Wlasciwie z zadnego okresu, to jakis tam wlasny pomysl. Kompozycja sprawia mi duzy problem (zreszta pewnie jak wszystko). Jestem troche przytloczony, bo ostatnio po dluzszym czasie zaczalem rysowac i wydaje mi sie teraz ze jestem slabszy niz zapamietalem ze bylem. I wszystko probuje poprawic naraz. Rysunek tuszem, anatomie, kompozycje, kolory, swiatlo... tutaj szybka proba zlapania kolorow twarzy z natury tutaj znowu ten strazak, zmienilem niewiele, po prostu bardizej plaskie te cienie, w moim wyobrazeniu, bardziej komiksowe i chyba wygladaja po prostu ladniej... kazda krytyka na wage zlota
rymin Napisano 5 Marzec 2019 Napisano 5 Marzec 2019 Szybki overpaint- musisz się zdecydować czy światło robisz kolorem czy lineartem. Oczywiście da się to połączyć ale trzeba się wyraźnie w jedną stronę poruszyć- przynajmniej na początek. Później możesz już zacząć tworzyć swoje wariacje ale naucz się najpierw robić to na tych prostych przykładach.
Rozpu Napisano 5 Marzec 2019 Autor Napisano 5 Marzec 2019 wow, od razu lepiej. mam pytanie - widze ze ograniczyles to tylko do swiatla i cienia, a mimo tego kolory nie wyszly brudne. masz jakas sztuczke, typu overlay czy multiply, czy po prostu z wyobrazni zrobiles dwa kolory? dalej probuje zrozumiec kolory skory i twarzy
rymin Napisano 6 Marzec 2019 Napisano 6 Marzec 2019 wiesz co to są dwa kolory na normalnych ustawieniach 100% opacity więc bez magii. Dodatkowo chyba zsamplowałem je z twojej pracy więc to są twoje kolory tak naprawdę. Pozdro
Rozpu Napisano 28 Marzec 2020 Autor Napisano 28 Marzec 2020 Pracuje sobie nad pewnym prywatnym projektem, wraz z moja luba, bedziemy chcieli zrobic animatic do pewnej historii z tymi postaciami 8
Myth Napisano 18 Lipiec 2020 Napisano 18 Lipiec 2020 @Rozpu Perspektywa mega 🙂 Przypomina mi stylem pracki Tego pana: Kim Jung Gi. Inspirowałeś się?
Rozpu Napisano 18 Lipiec 2020 Autor Napisano 18 Lipiec 2020 tak, nawet powiedzialbym ze ta ilustracja to jedna wielka analiza stylu kima junga gi, mam zamiar zrobic nawet filmik na yt w ktorym omowie swoje spostrzezenia na temat jego stylu hihi 1 1
Myth Napisano 21 Lipiec 2020 Napisano 21 Lipiec 2020 W dniu 18.07.2020 o 19:00, Rozpu napisał: tak, nawet powiedzialbym ze ta ilustracja to jedna wielka analiza stylu kima junga gi, mam zamiar zrobic nawet filmik na yt w ktorym omowie swoje spostrzezenia na temat jego stylu hihi Fajnie 🙂 to czekam
Rozpu Napisano 13 Sierpień 2020 Autor Napisano 13 Sierpień 2020 tym razem wzialem pod lupe seana sevestre i troche richarda schmida: 6
Rozpu Napisano 12 Luty 2021 Autor Napisano 12 Luty 2021 (edytowane) Fan art Mandaloriana - walka Ahsoki Tano z Magistrate ps. Co sie stalo z max3d? admini zapomnieli zaplacic abonamentu? wyglada jak las vegas z awaria pradu Edytowane 12 Luty 2021 przez Rozpu 8
KLICEK Napisano 12 Luty 2021 Napisano 12 Luty 2021 nie wiem, u mnie jest elegancko 🙂 moze cos Ci sie nie zaladowalo 😉 a pracka spoko 😄
blood_brother Napisano 18 Marzec 2021 Napisano 18 Marzec 2021 Ten Mudhorn kojarzy mi się z wielką piniatą. Chyba mój mózg ten różowy blask na nim czyta jako coś prześwitującego. A tak to git 🙂 1
Rozpu Napisano 21 Kwiecień 2021 Autor Napisano 21 Kwiecień 2021 zawzialem sie ze w koncu ogarne od poczatku do jakiegos umownego konca temat anatomii. razem z kolega zrobilem sobie playliste z filmow proko ktore uznalem za relewatne i robie jeden tutorial i minimum 10 studiów dziennie, az przebrne przez cala playliste. jak kogos interesuje to na biezaco wrzucam tutaj: https://www.facebook.com/rozpuart/ wszelki fitbak mile widziany 🙂 biore krytyke na klate, nie trza owijac w bawelne 5
blood_brother Napisano 21 Kwiecień 2021 Napisano 21 Kwiecień 2021 Żeby nie zafiksować się na głowie/twarzy to polecam też jedną sesję z Croquis Cafe dziennie pod kątem gestu. Tu są stare rzeczy, albo można u nich na stronie kupić subskrypcję. https://vimeo.com/channels/1300087/page:1 1
Rozpu Napisano 21 Lipiec 2021 Autor Napisano 21 Lipiec 2021 (edytowane) Edytowane 21 Lipiec 2021 przez Rozpu 3
KLICEK Napisano 22 Lipiec 2021 Napisano 22 Lipiec 2021 nie no styl 🙂 ps. wrzucaj obrazki do nas na serwer, bo znikaja 🙂
Rozpu Napisano 23 Lipiec 2021 Autor Napisano 23 Lipiec 2021 Kolejna ilustracja, tym razem powojenna Warszawa 3
Rozpu Napisano 1 Sierpień 2021 Autor Napisano 1 Sierpień 2021 Studia kolorow z klatek w filmie. Jakos znow sie czuje sfrustrowany swoja niezdolnoscia do dobierania kolorow na ilustracjach, licze ze naparzanie tych klatek pomoze mi sie czuj jakos swobodniej z kolorem. Ogladalem tez sporo tutkow ale jakos nie moge znalezc zadnych nowych informacji, raczej same rzeczy ktore juz wiedzialem wczesniej. a jestem pewny ze jest jeszcze sporo do nauczenia... 2
Rozpu Napisano 9 Sierpień 2021 Autor Napisano 9 Sierpień 2021 Nowa grafika do projektu El Hombre Gaseosa 6
KLICEK Napisano 16 Sierpień 2021 Napisano 16 Sierpień 2021 bardzo fajne, czuc klimacik. Troszke jakby konia wyplaszczylo za bardzo, ale moze to czepialstwo 🙂
Rozpu Napisano 18 Październik 2021 Autor Napisano 18 Październik 2021 Engineer female concept art. mocno sie inspiruje komiksami DC, seanem murphym i gregiem capullo 2
Rozpu Napisano 12 Listopad 2021 Autor Napisano 12 Listopad 2021 Zapraszam chętnych na mój stream dzisiaj o 20:00. Rysuje na żywo i tlumacze jak to robie. Streamy odbywaja sie w kazdy wtorek i piatek o 20. Takie na luzie ;d 2
Rozpu Napisano 4 Grudzień 2021 Autor Napisano 4 Grudzień 2021 (edytowane) Najnowsze pracki powstałe na streamach... przekracza mi wielkosc pliku grafika wiec w osobnym poscie daje: Edytowane 11 Grudzień 2021 przez Rozpu 8
Mortom Napisano 5 Grudzień 2021 Napisano 5 Grudzień 2021 W dniu 16.08.2021 o 00:10, Rozpu napisał: Lancedeamon mi się przypomina który działał tu niegdyś aktywnie na forum. No łza się w oku kręci 🙂 P.S. Prace zacne pozdrawiam 🙂 3
Rozpu Napisano 11 Grudzień 2021 Autor Napisano 11 Grudzień 2021 Portret naruciaka, powstaly na moich lajwach dzieki Mortom. Lancedaemon to byl ten gościu co do Rome Total Wara okladke robił? to raczej nie mam startu XD 3
Kalberos Napisano 4 Styczeń 2022 Napisano 4 Styczeń 2022 (edytowane) W dniu 11.12.2021 o 05:34, Rozpu napisał: Portret naruciaka, powstaly na moich lajwach dzieki Mortom. Lancedaemon to byl ten gościu co do Rome Total Wara okladke robił? to raczej nie mam startu XD Tutaj mowa o pracy mistrza Mariusza Kozika W dniu 3.01.2022 o 11:52, Rozpu napisał: Portret poltorej godziny Bardzo fajne rzeczy, dawaj wiecej ! Edytowane 4 Styczeń 2022 przez Kalberos 1
Rozpu Napisano 6 Styczeń 2022 Autor Napisano 6 Styczeń 2022 Kolejna pracka, powstała podczas streamu: 5
Rozpu Napisano 8 Styczeń 2022 Autor Napisano 8 Styczeń 2022 (edytowane) Z dzisiejszego streamu. Proces tutaj: https://youtu.be/9VmN3cMeDpE Edytowane 15 Styczeń 2022 przez Rozpu 2
Blaza Napisano 9 Styczeń 2022 Napisano 9 Styczeń 2022 Fajne masz te strimy, można podpatrzeć trochę techniki. Ja wolę obejrzeć jak się skończy, bo można wtedy przewijać nieciekawe fragmenty 😃 1
Rozpu Napisano 15 Styczeń 2022 Autor Napisano 15 Styczeń 2022 Caly czas sie ucze streamowania, to trudniejsze niz na to wyglada XD Kombinuje co zrobic, zeby bylo ciekawiej, mysle ze z czasem beda przypominaly po prostu pojedyncze, spojne, tematyczne lekcje, a mniej mnie mruczacego przy malowaniu xD
Mortom Napisano 24 Czerwiec 2022 Napisano 24 Czerwiec 2022 Faniochny lapsik 🙂 Efekt końcowy bardzo przyjemny! Coś ostatnio ucichłeś na Tubie... pewno robota wyciska moce przerobowe 🙂
Rozpu Napisano 25 Czerwiec 2022 Autor Napisano 25 Czerwiec 2022 Streamuje granie w gry na innym kanale, po calym dniu rysowania nie chce mi sie juz rysowac dla rozrywki XD caly czas sobie mowie ze wroce do tego, a potem wieczorem jestem taki rozwalony ze juz siadam i odpalam DayZ xD 1
Rekomendowane odpowiedzi