Napisano 5 Czerwiec 20186 l Autor hej, tak naprawde to najwiecej wrzucam tutaj hehe bwlodarczyk - dzieki za rade, mysle ze w ktoryms momencie bede chcial opanowac takie szkice z gestu, po prostu w tym momencie sie skupiam na opanowaniu czegos w rodzaju franka frazetty czy berni wrightson, jak juz bede mial na tym etapie to, co chce, to przejde dalej :D
Napisano 9 Czerwiec 20186 l Autor i zaczety projekt murala na sciane: Edytowane 9 Czerwiec 20186 l przez Rozpu
Napisano 1 Marzec 20196 l Autor Komiksy. Wszystkie rady na temat wykonania mile widziane... Mysle ze po inkowaniu na komputerze traca mi caly urok ktory mialy na kartce... eksperymentuje i kombinuje, podpatruje innych, narazie progress powolny. Zrobilem tez ostatnio grafike na ogloszenie co prawda to nie rysunek ale w sumie ta sama dziedzina - wszelkie rady i pomysly mile widziane c:
Napisano 4 Marzec 20196 l Autor dalej eksperymentuje z roznymi stylami komiksow, chce nauczyc sie roznych zeby czuc sie swobodniej w stworzeniu jakiegos wlasnego spojnego stylu
Napisano 4 Marzec 20196 l ogłoszenie - kompozycja i fonty bardzo złe. Warto potrenować odrobinę. Ten profil, to z jakiego okresu (mam na mysli strój wojaka)? Wszystko - aż do cieniowania - wyszło elegancko. Cienie nieco sztuczne niestety.
Napisano 4 Marzec 20196 l Autor Hej, dzieki za komentarz. Wlasciwie z zadnego okresu, to jakis tam wlasny pomysl. Kompozycja sprawia mi duzy problem (zreszta pewnie jak wszystko). Jestem troche przytloczony, bo ostatnio po dluzszym czasie zaczalem rysowac i wydaje mi sie teraz ze jestem slabszy niz zapamietalem ze bylem. I wszystko probuje poprawic naraz. Rysunek tuszem, anatomie, kompozycje, kolory, swiatlo... tutaj szybka proba zlapania kolorow twarzy z natury tutaj znowu ten strazak, zmienilem niewiele, po prostu bardizej plaskie te cienie, w moim wyobrazeniu, bardziej komiksowe i chyba wygladaja po prostu ladniej... kazda krytyka na wage zlota
Napisano 5 Marzec 20196 l Szybki overpaint- musisz się zdecydować czy światło robisz kolorem czy lineartem. Oczywiście da się to połączyć ale trzeba się wyraźnie w jedną stronę poruszyć- przynajmniej na początek. Później możesz już zacząć tworzyć swoje wariacje ale naucz się najpierw robić to na tych prostych przykładach.
Napisano 5 Marzec 20196 l Autor wow, od razu lepiej. mam pytanie - widze ze ograniczyles to tylko do swiatla i cienia, a mimo tego kolory nie wyszly brudne. masz jakas sztuczke, typu overlay czy multiply, czy po prostu z wyobrazni zrobiles dwa kolory? dalej probuje zrozumiec kolory skory i twarzy
Napisano 6 Marzec 20196 l wiesz co to są dwa kolory na normalnych ustawieniach 100% opacity więc bez magii. Dodatkowo chyba zsamplowałem je z twojej pracy więc to są twoje kolory tak naprawdę. Pozdro
Napisano 28 Marzec 20205 l Autor Pracuje sobie nad pewnym prywatnym projektem, wraz z moja luba, bedziemy chcieli zrobic animatic do pewnej historii z tymi postaciami
Napisano 18 Lipiec 20204 l @Rozpu Perspektywa mega 🙂 Przypomina mi stylem pracki Tego pana: Kim Jung Gi. Inspirowałeś się?
Napisano 18 Lipiec 20204 l Autor tak, nawet powiedzialbym ze ta ilustracja to jedna wielka analiza stylu kima junga gi, mam zamiar zrobic nawet filmik na yt w ktorym omowie swoje spostrzezenia na temat jego stylu hihi
Napisano 21 Lipiec 20204 l W dniu 18.07.2020 o 19:00, Rozpu napisał: tak, nawet powiedzialbym ze ta ilustracja to jedna wielka analiza stylu kima junga gi, mam zamiar zrobic nawet filmik na yt w ktorym omowie swoje spostrzezenia na temat jego stylu hihi Fajnie 🙂 to czekam
Napisano 13 Sierpień 20204 l Autor tym razem wzialem pod lupe seana sevestre i troche richarda schmida:
Napisano 12 Luty 20214 l Autor Fan art Mandaloriana - walka Ahsoki Tano z Magistrate ps. Co sie stalo z max3d? admini zapomnieli zaplacic abonamentu? wyglada jak las vegas z awaria pradu Edytowane 12 Luty 20214 l przez Rozpu
Napisano 12 Luty 20214 l nie wiem, u mnie jest elegancko 🙂 moze cos Ci sie nie zaladowalo 😉 a pracka spoko 😄
Napisano 18 Marzec 20214 l Ten Mudhorn kojarzy mi się z wielką piniatą. Chyba mój mózg ten różowy blask na nim czyta jako coś prześwitującego. A tak to git 🙂
Napisano 21 Kwiecień 20213 l Autor zawzialem sie ze w koncu ogarne od poczatku do jakiegos umownego konca temat anatomii. razem z kolega zrobilem sobie playliste z filmow proko ktore uznalem za relewatne i robie jeden tutorial i minimum 10 studiów dziennie, az przebrne przez cala playliste. jak kogos interesuje to na biezaco wrzucam tutaj: https://www.facebook.com/rozpuart/ wszelki fitbak mile widziany 🙂 biore krytyke na klate, nie trza owijac w bawelne
Napisano 21 Kwiecień 20213 l Żeby nie zafiksować się na głowie/twarzy to polecam też jedną sesję z Croquis Cafe dziennie pod kątem gestu. Tu są stare rzeczy, albo można u nich na stronie kupić subskrypcję. https://vimeo.com/channels/1300087/page:1
Napisano 1 Sierpień 20213 l Autor Studia kolorow z klatek w filmie. Jakos znow sie czuje sfrustrowany swoja niezdolnoscia do dobierania kolorow na ilustracjach, licze ze naparzanie tych klatek pomoze mi sie czuj jakos swobodniej z kolorem. Ogladalem tez sporo tutkow ale jakos nie moge znalezc zadnych nowych informacji, raczej same rzeczy ktore juz wiedzialem wczesniej. a jestem pewny ze jest jeszcze sporo do nauczenia...
Napisano 16 Sierpień 20213 l bardzo fajne, czuc klimacik. Troszke jakby konia wyplaszczylo za bardzo, ale moze to czepialstwo 🙂
Napisano 18 Październik 20213 l Autor Engineer female concept art. mocno sie inspiruje komiksami DC, seanem murphym i gregiem capullo
Napisano 12 Listopad 20213 l Autor Zapraszam chętnych na mój stream dzisiaj o 20:00. Rysuje na żywo i tlumacze jak to robie. Streamy odbywaja sie w kazdy wtorek i piatek o 20. Takie na luzie ;d
Napisano 4 Grudzień 20213 l Autor Najnowsze pracki powstałe na streamach... przekracza mi wielkosc pliku grafika wiec w osobnym poscie daje: Edytowane 11 Grudzień 20213 l przez Rozpu
Napisano 5 Grudzień 20213 l W dniu 16.08.2021 o 00:10, Rozpu napisał: Lancedeamon mi się przypomina który działał tu niegdyś aktywnie na forum. No łza się w oku kręci 🙂 P.S. Prace zacne pozdrawiam 🙂
Napisano 11 Grudzień 20213 l Autor Portret naruciaka, powstaly na moich lajwach dzieki Mortom. Lancedaemon to byl ten gościu co do Rome Total Wara okladke robił? to raczej nie mam startu XD
Napisano 4 Styczeń 20223 l W dniu 11.12.2021 o 05:34, Rozpu napisał: Portret naruciaka, powstaly na moich lajwach dzieki Mortom. Lancedaemon to byl ten gościu co do Rome Total Wara okladke robił? to raczej nie mam startu XD Tutaj mowa o pracy mistrza Mariusza Kozika W dniu 3.01.2022 o 11:52, Rozpu napisał: Portret poltorej godziny Bardzo fajne rzeczy, dawaj wiecej ! Edytowane 4 Styczeń 20223 l przez Kalberos
Napisano 8 Styczeń 20223 l Autor Z dzisiejszego streamu. Proces tutaj: https://youtu.be/9VmN3cMeDpE Edytowane 15 Styczeń 20223 l przez Rozpu
Napisano 9 Styczeń 20223 l Fajne masz te strimy, można podpatrzeć trochę techniki. Ja wolę obejrzeć jak się skończy, bo można wtedy przewijać nieciekawe fragmenty 😃
Napisano 15 Styczeń 20223 l Autor Caly czas sie ucze streamowania, to trudniejsze niz na to wyglada XD Kombinuje co zrobic, zeby bylo ciekawiej, mysle ze z czasem beda przypominaly po prostu pojedyncze, spojne, tematyczne lekcje, a mniej mnie mruczacego przy malowaniu xD
Napisano 24 Czerwiec 20222 l Faniochny lapsik 🙂 Efekt końcowy bardzo przyjemny! Coś ostatnio ucichłeś na Tubie... pewno robota wyciska moce przerobowe 🙂
Napisano 25 Czerwiec 20222 l Autor Streamuje granie w gry na innym kanale, po calym dniu rysowania nie chce mi sie juz rysowac dla rozrywki XD caly czas sobie mowie ze wroce do tego, a potem wieczorem jestem taki rozwalony ze juz siadam i odpalam DayZ xD