Gość gomjabbar Napisano 28 Październik 2013 Share Napisano 28 Październik 2013 (edytowane) Witam, to mój pierwszy post! Postanowiłem za namową ludzi z Twittera, że podzielę się moją animacją, którą ostatnio (przez to że najpierw była sprzedawana w sklepie z animacjami NTT Docomo) wstawiłem na YouTube - prawie w rok po jej ukończeniu. Animacja powstała podczas ostatniego roku studiów na Kobe Design University jako praca magistarska i filar portfolio. Więcej możecie przeczytać i zobaczyc na mojej stronie TUTAJ Zapraszam do oglądania: [video=youtube;Ik-49KwSL-8] Czas: 5 minut. Format: 720p HD ready Obsada: -voice acting: 小倉 紀子 (Ogura Noriko) -voice recording: 坂尾 千春 (Sakao Chiharu) -muzyka: Doelman -doradztwo: 大塚 英志 (Otsuka Eiji) ________________________________________________________ Wątek połączono z newsem: http://max3d.pl/artykuly/6173/ Right Places jest krótkim anime w pełnym tego słowa znaczeniu. Etiudą przepełnioną japońskim stylem animacji, przywodzącą na myśl takie dzieła jak „5 Centimeters Per Second”. To co zaskakujące, to fakt, że to krótkie dzieło stworzyła jedna osoba – Polak, Mateusz Urbanowicz. Pełny tekst artykułu znajduje się tutaj. Edytowane 5 Listopad 2013 przez Adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fps Napisano 31 Październik 2013 Share Napisano 31 Październik 2013 wow! ładne, japońskie. i na stronie też jest co pooglądać. fajnie wiedzieć, że siedzisz w Tokio i robisz takie rzeczy. unikatowa sprawa. powodzenia! ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 OMG więc jednak ludzie animują w photoshopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Ja tam lubię robić animacje w Fotoszopie. Jest na swój sposób prosty, dostarcza to co potrzebne: silniczek z klatkami, warstwy z obsługą przeźroczystości, pędzel, piórko i kolory. Wszystko czego trzeba. Do robienia pencil testów co prawda już używam zazwyczaj innych programów, ale Fotoszop to spoko soft przy czyszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Szacun Od kiedy pojawił się artykuł o tobie w wrocławskim metro(chyba?), śledzę twojego bloga na bieżąco. Jak nie jestem fanem mangi, tak tła zawsze mnie użekały. Twoje sa na wypasie. pozdro i powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Pachnie jak totoro. Bardzo fajny styl;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Tła faktycznie super. W mandze zawsze drazniła mnie ta oszczędność klatek ale tła naprawdę robią wrażenie, podziwiam solidność wykonania w szczególności. Tylko kamera w większości w m oje gusta, ale po zdjęciach na blogu widzę, że taki po prostu masz styl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Lucek bardziej bym powiedział Clannad niesamowite Anime oraz Manga. Kibicuje niesamowicie to wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 kreska bardzo japonska, backgroundy swietne! historia i przeslanie tez ujmujace, jednak przy animacji w wielu miejscach bylo widac squashe twarzy i male nie dociaganiecia..... mimo wszystko jestem pod wielkim wrazeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 6 Listopad 2013 Share Napisano 6 Listopad 2013 Nie jestem fanem mangi i anime, ale ten film naprawdę mi się spodobał. Może nie do końca rozumiem o co chodziło w fabule, ale plastycznie jest to naprawdę urzekające. Tła rzeczywiście genialne, ale postacie i animacje też bardzo fajne. Naprawdę kawał dobrej roboty - w pojedynkę coś takiego zrobić… Szacun! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 6 Listopad 2013 Share Napisano 6 Listopad 2013 Nie wiem co bardziej mi imponuje - tla, animacja, czy fakt ze nauczyles sie Japonskiego w pol roku. Chyba to ostatnie. Szacunek za tradycyjne media. Usmiechnalem sie kiedy przeczytalem o szukaniu pracy na Slasku. Kawal czasu temu z tej samej przyczyny wyjechalem z Polski. Slask zdaje sie slabo kochac swoje dzieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotomonks Napisano 7 Listopad 2013 Share Napisano 7 Listopad 2013 To w sumie bardziej przypomina styl Ghibli niż Anime. Miyazaki by Cię przyjął z otwartymi rękoma :) Jest to w sumie dość wtórne, ale mimo wszystko bardzo fajne i dopracowane. Szacun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 7 Listopad 2013 Share Napisano 7 Listopad 2013 @ Rotomonks to co napisales jest troche bez sensu, bo ghibli to studio a nie rodzaj animacji, anime to anime.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotomonks Napisano 7 Listopad 2013 Share Napisano 7 Listopad 2013 @plasti Trochę bez sensu, to prawda. Ale chodziło mi o coś jak "to jest bardzo pixarowe, a nie jak byle animacja komputerowa". To miał być komplement dla Autora, że zrobił coś w charakterystycznym urzekającym stylu studia Ghibli, a nie jakąś tam kreskówkę z japońskimi napisami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 7 Listopad 2013 Share Napisano 7 Listopad 2013 Jeśli już to CoMix Wave a nie Ghibli. Zresztą Mateusz tam pracuje. Jest to studio Makoto Shinkaia. Gościa od świetnych plastycznie animacji które na początku też robił w pojedynkę. Polecam dla przykładu 5 cm Per Second - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 11 Listopad 2013 Share Napisano 11 Listopad 2013 Ale fajne poczytać, że się komuś tak powiodło fajnie gratki! I cieszy też, że animacja2d w Japoni sie ma dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 21 Listopad 2013 Share Napisano 21 Listopad 2013 fajnie że wrzuciłeś making of do swojego kanału teraz już wiem jak powstają hentai a poza tym ładna kreska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 6 Grudzień 2013 Share Napisano 6 Grudzień 2013 Wygląda jak hołd dla 5cm per second - identyczny styl animacji, dźwięku i bardzo podobna fabuła. Brakuje mi tutaj trochę oryginalności. Jest to kopia Shinkaia, perfekcyjna i to trzeba docenić, bo to jeden z lepszych reżyserów anime (o ile nie najlepszy), ale wciąż kopia. Co do samego filmu to b. mi się podobał. Świetna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 29 Grudzień 2013 Share Napisano 29 Grudzień 2013 e-papier przyjmie wszyściej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abraba Napisano 17 Kwiecień 2016 Share Napisano 17 Kwiecień 2016 świetne backgroundy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi