tmdag Napisano 5 Grudzień 2013 Share Napisano 5 Grudzień 2013 Sony wypuscilo trailer do najnowszego The Amazing Spiderman 2 [video=youtube;MpF5M-xkI4w] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 5 Grudzień 2013 Share Napisano 5 Grudzień 2013 @tmdag pozostaje pogratulować udziału przy takiej produkcji! :) ciekawi mnie jak dużo jest samego aktora w kostiumie i czy jeszcze stosuje się łączenie technik po za scenami z dialogami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 5 Grudzień 2013 Share Napisano 5 Grudzień 2013 Przyznaj sie co przy tym robiles. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmdag Napisano 5 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2013 @tmdag pozostaje pogratulować udziału przy takiej produkcji! :) ciekawi mnie jak dużo jest samego aktora w kostiumie i czy jeszcze stosuje się łączenie technik po za scenami z dialogami. Dzieki! Ogromna ilosc ujec w filmie to 100% 3d (praktycznie wszystkie gdzie ma maske na glowie :) ) W trailerze sa 2 ujecia w przy ktorych pracowalem, 0:26 i przedostatnie. Nad filmem nadal pracujemy wiec jeszcze sporo pracy. ps. Szczeze to wg. mnie nie trzyma to poziomu innych produkcji ale do konca jeszcze sporo czasu wiec moze cos sie zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molp Napisano 5 Grudzień 2013 Share Napisano 5 Grudzień 2013 Pewnie się czepiam ale strasznie wieje sztucznością i do takiego np. Supermana jeśli chodzi o efekty nie ma porównania. Potwornie widać, że większość ujęć to rendery, co mnie trochę zaskakuje bo w 1 tak to się nie rzucało w oczy. BTW: Dane DeHaan już chyba zawsze będzie mi się kojarzyć z filmem Metallica Through The Never ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 5 Grudzień 2013 Share Napisano 5 Grudzień 2013 mega :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 5 Grudzień 2013 Share Napisano 5 Grudzień 2013 floo - "wg. mnie nie trzyma to poziomu innych produkcji" haha, nie ma to jak autoreklama xD A tak co do trailera to nie mówiąc o stronie graficznej to raczej będzie kupa ale zobaczymy. I tak trzeba obejrzeć bo Emma:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 6 Grudzień 2013 Share Napisano 6 Grudzień 2013 1:38 - To tak na serio ? Ja rozumiem, że cg i wgl. Ale to to już chyba przesada ... Cieniutko to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalz00 Napisano 6 Grudzień 2013 Share Napisano 6 Grudzień 2013 Po tym zwiastunie odnoszę wrażenie, że twórcy popełniają ten sam błąd co w Spider-Manie 3. Chcą upchnąć za dużo czarnych charakterów w jednym filmie. Efektów nie oceniam bo do czasu premiery jeszcze się pewnie dużo zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 6 Grudzień 2013 Share Napisano 6 Grudzień 2013 ja rozumiem ze do konca produkcji jeszcze sporo czasu, i ze trzeba podociagac sporo rzeczy, ale to w takim razie po co chwalic sie beta produktem slabej jakosci??? co juz wytwornia nie moze doczekac sie profitow??? co do filmu zapowiada sie konkretnie, jesli utrzyma poziom pierwszej czesci to nie bedzie zle.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 6 Grudzień 2013 Share Napisano 6 Grudzień 2013 Slabym? Chcialbym by w Polsce produkowalo sie tak "slabe" technicznie filmy. Albert - good job! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 6 Grudzień 2013 Share Napisano 6 Grudzień 2013 "slabej" jak na holiłód ofcorz ;p (no i chodzi o te slabsze sceny) tematu polskich efektow nawet nie poruszam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmdag Napisano 6 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2013 ja rozumiem ze do konca produkcji jeszcze sporo czasu, i ze trzeba podociagac sporo rzeczy, ale to w takim razie po co chwalic sie beta produktem slabej jakosci??? co juz wytwornia nie moze doczekac sie profitow??? co do filmu zapowiada sie konkretnie, jesli utrzyma poziom pierwszej czesci to nie bedzie zle.... Marketing, wytwornia i post produkcja to zupelnie oddzielne swiaty ktore maja swoj wlasny uklad sloneczny :) Przy Wolverine pracowalem nad ujeciem ktore przeszlo przez 5 trailerow zanim zostalo ukonczone (w kazdym trailerze ujecie wygladalo inaczej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 6 Grudzień 2013 Share Napisano 6 Grudzień 2013 ale to w takim razie po co chwalic sie beta produktem slabej jakosci??? A no tak, to w sumie ma sens. Przecież film się robi, żeby firma tworząca efekty mogła mieć 2:30h demo reel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 6 Grudzień 2013 Share Napisano 6 Grudzień 2013 a mi się podobało łopotanie kostiumu podczas spadania. Fajny smaczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bareja Napisano 6 Grudzień 2013 Share Napisano 6 Grudzień 2013 1:38 - To tak na serio ? Ja rozumiem, że cg i wgl. Ale to to już chyba przesada ... Cieniutko to wygląda date premiery da sie przesunac, niestety nie spotkalem sie z przesunieciem daty wypuszczenia trailera, zawsze jest jakis dziki szal, szalony OT etc wiec mysle Albercik ze i tak was przycisneli ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf3de Napisano 8 Grudzień 2013 Share Napisano 8 Grudzień 2013 Albercie gratuluje Ci fajnych projektów... cyt. "W trailerze sa 2 ujecia w przy ktorych pracowalem, 0:26 i przedostatnie. Nad filmem nadal pracujemy wiec jeszcze sporo pracy." A nie masz tam tego sprytnego punkt w NDA że "Jeśli się zastanawiasz co możesz powiedzieć to znaczy że napewno nie możesz!". Twoi koledzy mają i za cholere niechcą nic powiedzieć co robili w Hobbicie czy w TinTinie, a już w Hobbicie 2 to już zupełna cisza :) Heja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmdag Napisano 8 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2013 Albercie gratuluje Ci fajnych projektów... cyt. "W trailerze sa 2 ujecia w przy ktorych pracowalem, 0:26 i przedostatnie. Nad filmem nadal pracujemy wiec jeszcze sporo pracy." A nie masz tam tego sprytnego punkt w NDA że "Jeśli się zastanawiasz co możesz powiedzieć to znaczy że napewno nie możesz!". Twoi koledzy mają i za cholere niechcą nic powiedzieć co robili w Hobbicie czy w TinTinie, a już w Hobbicie 2 to już zupełna cisza :) Heja :) Dzieki! Nie wiem jak koledzy ale zazwyczaj jako grafik, masz pelne prawo do stworzenia portfolio z praz ktore zostaly juz opublikowane. Rzecz jasna, nie mozesz mowic o ujeciach ktore nie ujzaly swiatla dziennego. Swoja droga, Weta ktorej dajesz przyklady, ma inne podejscie do nda i swoich projektor niz inne studia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baggins Napisano 8 Grudzień 2013 Share Napisano 8 Grudzień 2013 Tmdag- w razie czego jakby Cie wezwali na dywanik za zdradzanie tajemnic to wiesz kto doniosl ;) A trailer zacny. Dobra robota. Ja tam lubie nowego Spideya. Tylko szkoda, ze to znowu NY rozwalaja. Kto tam jeszcze chce mieszkac skoro kazdy atak obcych, kazda bijatyka superbohaterow to musi byc tam.;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 8 Grudzień 2013 Share Napisano 8 Grudzień 2013 Kto tam jeszcze chce mieszkac skoro kazdy atak obcych, kazda bijatyka superbohaterow to musi byc tam.;) Z tego co słyszałem turyści to wciąż największy problem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 9 Grudzień 2013 Share Napisano 9 Grudzień 2013 Oooo taaaak, dobry trailerek. Gratki Albert. Jedynka AS-M bardzo mi sie podobala, wiec czekam z niecierpliwoscia :) Efekty specjalne robia wrazenie kto wam uklada choreografie tego wszysktkiego, to jest na swietnym poziomie nie tylko technicznym, ale i artystycznym :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmdag Napisano 3 Luty 2014 Autor Share Napisano 3 Luty 2014 Najnowszy trailer spider-mana 2 wraz z kilkoma ujeciami nad ktorymi mialem przyjemnosc pracowac. enjoy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 3 Luty 2014 Share Napisano 3 Luty 2014 Nie wiem ile mln poszło na efekt ale jak po tym trailerze jak zobacze film to tylko dla Cioci May ;) Ale poprzednia była nie taka zła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 3 Luty 2014 Share Napisano 3 Luty 2014 Trailer epicki chociaż...chyba trochę za długi. Upuścili sporo spoilerów, o których się teraz plotkuje po necie. Jedno jednak muszę przyznać, że pożądam kawałka, który udźwiękawia końcówkę trailera. Pragnę mieć to na swojej playliście :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezils Napisano 3 Luty 2014 Share Napisano 3 Luty 2014 (edytowane) No to jest nas dwóch Czak1 :D Jak będę miał więcej info to dam znać, póki co not released, yet. Jeszcze kawałek od 1:29 dobry. Trailer chyba za dużo pokazał, ale jestem dobrej myśli. Edytowane 3 Luty 2014 przez ezils Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 3 Luty 2014 Share Napisano 3 Luty 2014 Uderzaj do mnie otwarcie, jak tylko coś będziesz wiedział na ten temat :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 3 Luty 2014 Share Napisano 3 Luty 2014 tmgdag: Pochwal się, które to są ujęcia. A długość trailera faktycznie niespotykanie długa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi