inespew Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 poprostu coś wspaniałego, jestem pełen podziwu i gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 25 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2004 mein Got! :O co za wysyp - dzieki za wszystkie uwagi i opinie. ;) a wieec: ster pojdzie do poprawy. plastiki na nadburciu juz poprawione. drewno nowe i stare. nie bardzo rozumiem, jesli chodzi o ster, a cala reszte, to to bedzie poprawione. jesli, jak sie domyslam, deski pokladu, a deski calej resszty, to jest to zamierzone, gdyz poklady byy wykonywane z brzozy (chyba), no a na pewno z jasnego drewna. wogle eksperymentowalem z bumpem na tym drewnie calym i jakos to teraz konkretniej wyglada. jak bede mial po poludniu jakies pol godzinki (moja znakomita rakieta :/) to wrzuce nowy, calkiem nieuzywany render z poprawkami. a avatar wiem, wiem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 Jak dla mnie, do porway jeszcze te zaczepy środkowej deski do boku.Te szare metalowe. Ja bym chroma chiał zobaczyć. Cały czas piknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 mi tez sie bardzo bardzo podoba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 Dalbym wiekszy kontrast temu drewnu, zeby w niektorych miejscach bylo jasne a w niektorych ciemne. A co do samej sceny, to ja bym te lodke widzial w jakies starej szopie oswietlona slupami swiatla z dzior w poszyciu dachu ;) ... no lub cos w tym stylu ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 kurde, a mi to ciagle wyglada na lodke zabawke (wszedzie zaokraglone ksztalty).. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mCh Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 W przeciwieństwie do innych jakoś mi kompletnie nie podchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 I jak to porównać z moją lupinką:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 26 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2004 ehehe Kulfer, chrom to raczej odpada, nad metalem jeszcze nie siedzialem, ale chyba zelazo okraszone rdzawymi plamami sie pojawi. co do drewna, to sami teraz zobaczcie... lepsze gorsze czy morskie dorsze? Ciekawa koncepcja Batonie :P, ale jakos nie widze sensu trzymania lodki w szopie :) (jeszzcze dziurawej :D) postaralem sie powyostrzac (?) krawedzie miedzy innymi na sterze, nadburciach, lawkach... mCh - a co konkretnie jest nie tak. mozna zawsze poprawic. chyba, ze calosc jest do bani... :? Bacry - jaką łupinką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 26 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2004 normalnie spadlem z krzesla jak wlazlem na max3d.pl ("moze jakis nowy przydatny tutek alboco bedzie") patrze (......!!!!!) a tu moja bidna lajba sobie jest reklamowana!! no no no, ja nie wiem co sie porobilo :D no i jeszcze dodam, ze nie zrezygnowalem z poszycia kadluba tylko je ukrylem by lepiej bylo widac to co w srodku siedzi. widac tez, ze nie jest to jednak takie rowne i proste, ale wiekszosci nie bedzie widac wiec... no! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 przestańcie już tak słodzić, bo draakul cukrzycy dostanie ;] co prawda to prawda, ładna robota, ale wciąż jest sporo do poprawy i do zrobienia. życzę pomyślnego ukończenia pracy. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 łudka miodzio jedno co mi nie odpowiada to ciągle mało realistyczna tekstura drewna osobiscie wolalbym cos takiego jak właśniebyło na sterze wcześniej nie podoba mi sie że właściwie drewno jest jednobarwne wygląda jak pomalowane a to mi zalatuje nudą (albo plasteliną) takie drewno na łodzi, stare i wypukane deszczem i morska słona wodą to jak sie przyjrzysz ma tysiąc kolorów. Obejrzyj sobie choćby jakąś stara stodołę albo znaleziona w sieci mape starych desek. A u ciebie w większości miejsc jest po prostu brązowy materiał z bumpem. I do tego jeszcze jakis nieostry ten bump chyba. Dodajmy do tego fakt że nieraz się na te dechy ktoś zrzygał albo oblał to jakimś paskudztwem. Powinieneś dążyć do uzyskania efektu starej styranej ujeb...j łodzi a nie idealnie czystego modelu pierwszy z brzegu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 Cały czas sądzę tak jak Pabulo, tylko nikt tego nie zauważył... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 26 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2004 haha Pabulo, ten motyw z rzyganiem mnie rozwalił :D sprobuje wymotac jakies ciekawsze te tektury, dzieki wwszystkim za wszystko. pozdraki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 Tekstury zwyczajnie wymagają postarzenie oczywiście. Ja porównywałem, to do łódki jaką sam zacząłem dłubać (jak na razie wersja bez tekstury). Jest tutaj na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2004 witam! oglądałem Twoją łódeczkę Bacry i jest to rzeczywiscie raczej wolna wariacja na temat łodek :) ale technicznie chyba nie ma zadnych uchybien, przynajmniej ja nie widze : pozmienialem juz na niektorych elementach tekstury. nic jeszcze nie brudzilem, tylko dopasowalem i kolor oryginalnej mapki przyciemnilem. prosilbym o dalsze wskazowki :) z gory dzieki wszystkim. P.S. zapomnialem dodac, ze laweczke na rufie zrobilem od nowa, realistyczniejsza, bo sklada sie z poszczegolnych desek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 teraz to wygloda jakby ktos pocial stol i przerobil go na lodke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2004 dziwny jest ten swiat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 hmmm no ale moze rob jak uwazasz;) tylko zamapuj reszte bo calosc lepiej oceniac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 27 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2004 mysle, ze teraz jest lepiej niz bylo. a, ze bosko nie jest to wiem tez :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 Dość ciemne drewno wyszło. Chodziło raczej o miejscowe przybrudzenia. Może zmiksuj stary materiał z nowy za pomocą maski zabrudzeń (niektórzy mówią na to dirty map). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 27 Wrzesień 2004 Share Napisano 27 Wrzesień 2004 Wszyscy się czepiająDraakul ci nie? Nie dadzą skończyć.. ale z deka za ciemne, poza tym są różne łódki, możesz zostawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2004 dzis was zaskocze - moze spodoba sie wszystkim :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2004 a moze i nie.... :' gdy pracuje w unwrapie, po jakims czasie (5 min) albo wyskakuje jakis blad, albo max po prostu sie wylacza.... kurzawica moze trafic. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sCeleTon Napisano 28 Wrzesień 2004 Share Napisano 28 Wrzesień 2004 jakiego masz maxa? service packi poinstalowane? ja tak mialem przy brazilu wylaczal mi sie bez powodu max jak dodalalem brazilowskie materialy itp. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2004 no wlasnie mam maxa 5.0 i tez brazila uzywam, a service packi nie poinstalowane, wogle nie czaje ocb :) tak dodam, ze dzis mialem ambicje zamapowac burty :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moon73 Napisano 28 Wrzesień 2004 Share Napisano 28 Wrzesień 2004 Witam Łódka bardzo fajna, model bardzo szczegółowy oprócz dziobnicy jest za bardzo kanciasta, warto poprawić. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 28 Wrzesień 2004 Share Napisano 28 Wrzesień 2004 no wlasnie mam maxa 5.0 i tez brazila uzywam, a service packi nie poinstalowane, wogle nie czaje ocb :) Hmm, ja mam rowniez maxa 5, brazila i unwrap sie nie wysypuje, mam service packa 1 uzywam XP :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2004 dzieki Moon73, poprawie, jesli nawet juz nie poprawilem :) nie wiem, pomysle jeszcze nad ta zagadka, ogolnie powiem tylko, ze wszystko juz jest zmapowane poza tymi nieszczesnymi burtami. wogle, nie lubie teksturowac... :( ale skoncze, bo jaki wstyd by był, huh! ;D acha, max wywraca sie tylko, gdy mapuje te burty, wszystkie inne obiekty bezproblemowo działają... nie wiem co o tym myśleć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2004 dzis "tylko" :P 800x600. cos sie posypalo na wregach, ale reszta juz jest ołrajt tak wyglada to drewno teraz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 28 Wrzesień 2004 Share Napisano 28 Wrzesień 2004 ale powiedz mi dlaczego te wszystkie deski sa tak cholernie zaokraglone?! tak ma byc? nie podoba mi sie to. Textury sa dobre. imho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 29 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2004 nie za bardzo wiem o ktore chodzi... wszystkie - na pewno nie. kiedys pisales o tym, ze sa pozaokraglane, faktycznie byly i je wyostrzylem. , jedyne ktore mi sie nie podobaja i ktore mozna uznac za okragle to chyba te na burtach (te nie oteksturowane), a to dlatego, ze przy ms x2 wygladaja dobrze, ale juz przy x1 nie bardzo. ale jak mam mapowac x2 to wole od razu pojsc i skoczyc z mostu. btw thx, jestes chyba pierwsza osoba nie majaca zastrzezen to tekstury :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Wrzesień 2004 Share Napisano 29 Wrzesień 2004 mi tez sie tekstura podoba co to sa "wregi" bo sie nie znam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 29 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2004 wręgi to elementy szkieletu kadłuba -żebra wychodzące ze stępki, na ktorych uksztaltowana jest krzywizna desek poszycia... heh, ale cyna ":P jak zloto :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 30 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2004 witam, udalo mi sie zmapowac zewnetrzna strone burty. efekt, jak widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 30 Wrzesień 2004 Share Napisano 30 Wrzesień 2004 i no cacy :) dodaj tylko brud tam gdzie trzeba i bedzie zupelnie ok. Masz pomysl co do scenki koncowej?. Jezeli to Ci nie sprawi klopotu to wstaw obok lodki biped w dowolnej pozie (chcialbym odczytac proporcje). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 30 Wrzesień 2004 Share Napisano 30 Wrzesień 2004 No teraz jest super:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 30 Wrzesień 2004 Share Napisano 30 Wrzesień 2004 no i pięknie, teraz to wygląda bardzo ładnie, teraz metal ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 30 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2004 jerszcze nie :/ jeszcze wewnetrzna czesc. moj nastepny model nie bedzie mial ani grama drewna !! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 30 Wrzesień 2004 Share Napisano 30 Wrzesień 2004 fajna ludeczka ;> widac ze od pierwszego rendera sporo sie zmienilo i te ostatnie texturki sa trafione ,ale moze jakis maly dirt ? wiesz stara farba ktora juz odpadla itp ... ps. drakullo super awatarek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 30 Wrzesień 2004 Share Napisano 30 Wrzesień 2004 eee Klicek nieznasz sie to nowka sztuka prosto z fabryki !!!!:) piekna lodka textury wygladaja dobrze , powodzenia w dalszej pracy zycze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 30 Wrzesień 2004 Share Napisano 30 Wrzesień 2004 w takim razie zwracam honor i zgory przepraszam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 30 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2004 pan Lennon byłby uradowany (gdyby żył :/) takim podziwem dla jego twarzy wśród uzytkownikow forum max3d :D:P dzieki wam dobrzy ludzie za motywacje, a zeby wilk byl caly a owca syta, zdradze ze beda jakies tam zabrudzenia, ale farba nie wchodzi w gre, bo zwyczajnie takich lodek nie malowano :) a co do biped, pewnie problemu nie bedzie, ale najpierw musze wyczaic co to, ja wogle niewiele wiem poza podstawami... pozdraki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 30 Wrzesień 2004 Share Napisano 30 Wrzesień 2004 to dobrze ze nie wiele wiesz ale przynajmniej nie robisz "autobusow" (bez zadnych skojarzej w strone gumisia_pl) tylko odrazu przysiadles do modelingu i dlatego dostajesz odemnie uklon :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 1 Październik 2004 Autor Share Napisano 1 Październik 2004 respekt KLICEK :P ...I płynęli bohaterowie, a ocean domem ich był... :D skopalem oswietlenie, ale to jest tylko takie cóś pogladowe aby uswiadommic wymiry i proporcje. srodkowy wioslarz zjechal troche tylkiem z lawki, ale co tam :P ..................ja wiem, tak wiem, wiem ze te kolorki na bipedach sa pretensjonalne, ale... nie moglem sie powstrzymac! :D ahoJ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 1 Październik 2004 Share Napisano 1 Październik 2004 no spoko jest ale daj render z lewej strony jak koles stoi obok lodki. Nie koniecznie taki duzy, wystarczy mniejszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 2 Październik 2004 Autor Share Napisano 2 Październik 2004 certainly! sie robi:P teraz jeszcze stalowe okucia i pomysl na scene... widac jak skwasiłem mapowanie na sterze, ale nie bede chyba juz nic z tym robil bo to tylko z ujecia z gory widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 2 Październik 2004 Share Napisano 2 Październik 2004 no, fachowa robota, piękne deseczki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sCeleTon Napisano 2 Październik 2004 Share Napisano 2 Październik 2004 no drakul teraz fajowo:) zalczelo sie na okleinie:) a skonczylo na wypasionych deskach:) tak trzymaj lodeczka jest fajna. Ps a te ludki tez zrobiles? fajne szkieletony:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 2 Październik 2004 Autor Share Napisano 2 Październik 2004 tnx all ludki to są te całe bipedy, moja inicjatywa zawiera się jedynie w pozach ;) mam takie pytanko czy lepsze byly by te zawiasy na sterze zrobic mocno skorodowane czy lekko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi