Loozack Napisano 29 Kwiecień 2005 Napisano 29 Kwiecień 2005 hmm, noo taaaa... nieźle nawet, nieźle ;) pozdrawiam
polka dot Napisano 30 Kwiecień 2005 Napisano 30 Kwiecień 2005 noo wymiatacie! pionier miszczu :P pomaluj go w hipisowskie kolory i pacyfki to wygrasz ;) pozdarawiam
DarCon Napisano 30 Kwiecień 2005 Napisano 30 Kwiecień 2005 Zdecydowanie panowie podobaja mi się wasze prace :) Pionier wymiatasz stary :)
Pionier Napisano 30 Kwiecień 2005 Autor Napisano 30 Kwiecień 2005 dzieki !:) skonczylem robic detale z przodu czolgu, hmm teraz detale z tylu, ciut wieze poprawic i ...wszystko?. Oswietleniem i prezentacja modelu sie pobawie bo nie bardzo mi lezy. A co do chwilowej nieobecnosci Predatora... to mnie wlasnie martwi bo czuje ze on juz skonczyl robote i uderzy znienacka z wielka sila:]. Pozdrawiam Pionier..ek :).
nielot007 Napisano 30 Kwiecień 2005 Napisano 30 Kwiecień 2005 Pionier..ek :) hehe super detale Pionier S.U.P.E.R. pozdro
kozioo Napisano 30 Kwiecień 2005 Napisano 30 Kwiecień 2005 Żądam błota, wybuchów krwi i fruwających jelit :> Panowie, zostawienie takich modeli bez tekstur jest szczytem . Myszki (chomiki? :D) i tablety w dłon i do roboty! :P
MF Napisano 30 Kwiecień 2005 Napisano 30 Kwiecień 2005 Ajej, jak male spi, Pionier..ek harcuje :P... Mialem dzis cos dac, ale nie ma bo ... drzemke sobie urzadzilem i nadrabialem zaleglosci kinowe ;)... Co do modelu to juz mi tylko szczegoly zostaly, ale jeszcze nie pokaze, zeby nie psuc wrazenia koncowego :D... kozioo: Model bedzie miec teksturki, ale to juz w wipie ;)... Juz niektore obiekty pomapowalem, zeby potem szybciej bylo :)... Pozdrawiam
Falcrum Napisano 1 Maj 2005 Napisano 1 Maj 2005 Co Ty Pionier !!?? Nie przesadzasz z tymi detalami ?? Co ty sobie myślisz, ze ja będe znou musial kraść babci okulary by rozpoznac na końcowej pracy, czy mi tu przypadkiem prawdziwego zdjęcia nie wciskasz!!?? Nieładnie...oj neladnie...mogłbyś przynajmiej zrobić jakiegoś BUG'a bym mogl Cie zjechać...a tu co ?? nic....ideał....i jak tu krytykować ?? Jak dobrze wrocić na lamy forum i zobaczyć Pioniera w akcji! :D Male twój tez niezły...ciekawe kto zorbi lepsiejsze otoczenie...:D Pozdr
Pionier Napisano 1 Maj 2005 Autor Napisano 1 Maj 2005 nooo dobra!, sami tego chcieliscie. Malefatal i Predator - to lecimy z texturami i scenka tutaj w minibitwie:]. A niech tam, cos trzeba po tych maturach robic. Nie dam(y) Marcinowi nastpenej okazji zeby napisal "a nie mowilem" ;] dzieki za posty ! Pozdrawiam Pionier..ek :)
MF Napisano 2 Maj 2005 Napisano 2 Maj 2005 hehe Falcrum, jakie superlatywy ;) ja tak jeszcze dam troche fotek z ktorych korzystamy http://www.tanxheaven.com/ludob/is2ld/is2ld.htm
Predator Napisano 3 Maj 2005 Napisano 3 Maj 2005 dzieki !:) A co do chwilowej nieobecnosci Predatora... to mnie wlasnie martwi bo czuje ze on juz skonczyl robote i uderzy znienacka z wielka sila:]. Zagladam tu czasami widze ze ozwyil sie znof topik :) co mnie cieszy :). Ja przy swoim czolgu szczerze mowiac nic nie robilem od zeszlego roku bodajze .. ostatnie updaty jakie mialem znajduja sie pod tymi linkami. http://www.gorzow.mm.pl/~ziomseb/tank/is-2.jpg http://www.gorzow.mm.pl/~ziomseb/tank/is2.jpg http://www.gorzow.mm.pl/~ziomseb/tank/is-2.2.jpg http://www.gorzow.mm.pl/~ziomseb/tank/dshk1.jpg Jak znajde chwilke wolnego czasu to zasiade ponownie do owego modelu. :)
Bacry Napisano 3 Maj 2005 Napisano 3 Maj 2005 Tym modelem bije was na głowę. W dodatku jeździ. Wierza obrucona inaczej by się w garażu nie zmieścił. p.s. mam nadzieję że mi wybaczycie:D
polka dot Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 oboje wymiatacie, przepiekne modele :) co do samego etapu wlasnie modelingu, sprawe ciezko roztrzygnac, o wrzystkim zadecyduja tektury i scena :) pozdrawiam
Knysha Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 Kurde panowie wymiatacie :). Juz nie wiem za kogo trzymac kciuki :D. Ostateczny render + teksturki wszystko rozstrzygna :). Pzdr :)
Badyl Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 heh wszyscy troje wymiatacie, że ho ho, albo i bardziej :) ps: a gdzie te pogięte zbiorniki, hę? ;)
Loozack Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 według mnie to na tym etapie (sam modeling) możnaby już zakończyć bitwe jako taką i wyłonić zwycięzce, a tekstury i scene zrobić ale już poza bitwą... wydaje mi się, że przez tekstury trudno ocenić modeling ("mazanie" po modelu może ukryć błędy ;), natomiast sceną powinien być zwykły plane, bo w końcu o czołg tu chodzi a nie o tło... pozdrawiam :)
MF Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 Loozack dobrze mówi... Nalać mu ;) ... Też jestem za tym, ale zobaczymy co powie Pionier jak wroci z pisania maturki ;)
chveti Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 z tego co wiem to takie były pierwotne plany Pioniera ;)
Pionier Napisano 6 Maj 2005 Autor Napisano 6 Maj 2005 Oki, z tym ze raczej nie da rady wyrenderowac w tych samych ustawieniach bo ja uzywam brazila, malefatal - vraya a predator chyba mentalraya :). Z drugiej strony patrzac, to w sumie dobrze bo kazdy zaprezentuje model inaczej i powinno byc ciekawiej. Male, to final modelu? Do nastepnego updatu. Pionier.
Predator Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 No to czekam na propozycje :) dalszego chalengu , co prawda jak wpominalem wczesniej niemam w planach dalszej pracy nad tym modelem przynajmniej na chwile obecna co nieznaczy ze definitywnie zapominam o nim :). Ciesze sie ze watek ozyl :)
Loozack Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 wszyscy modelujecie w Maxie i zapewne używacie standardowych kamer (tak mi się zdaje) więc każdy z was może zrobić kilka ujęć, następnie powymieniacie się kamerami (export selected), wybierzecie te najciekawsze i w ten sposób będziecie mogli wyrenderować modele w tych samych ujęciach (oczywiście będą również potrzebne te same jednostki miary w scenie) pozdrawiam i czekam na wielki finał :)
MF Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 Loozack, mysle ze lepiej jak kazdy przedstawi swoj model z takich ujec jakie chce, tylko zeby jak najlepiej przedstawialy one model ... Nastepnie zrobimy sonde i glosujta ludziska :) ... Pozdrawiam
Loozack Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 Malefatal, szczerze mówiąc to mnie też by się nie chciało bawić w importowanie kamer ;>
MF Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 Oglaszam konkurs na najlepszy komentarz do tego obrazka: Pozdrawiam
Knysha Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 Czołgistka Lidka - walenie w terenie. xDDD 'Nuu, Sasza podaju ty ta wodka! Bedem strielac!' ;) [nie wiem czy poprawnie po rusku - nie znam tego jezyka tak dobrze ;)]. Pzdr :D
Marcin Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 komentarz do renderu ;] czemu by sie tu nie rozerwać ;]
Knysha Napisano 6 Maj 2005 Napisano 6 Maj 2005 Marcin - buehehehehe ^^. Ale 9-11% - wino jakies czy co ;)? EDIT: A ja mysle, ze to jest ta etykieta [Male ;)] *rofl* ^^'
Predator Napisano 7 Maj 2005 Napisano 7 Maj 2005 Czołgistka Lidka - walenie w terenie. xDDD 'Nuu, Sasza podaju ty ta wodka! Bedem strielac!' ;) [nie wiem czy poprawnie po rusku - nie znam tego jezyka tak dobrze ;)]. Pzdr :D hehehe dobre !! :). mnie sie podoba .. :) czekamy na kolejne komentarze :P
Hindus Napisano 9 Maj 2005 Napisano 9 Maj 2005 nie przeglądam od pczątku ;) predator a co z twoim modelem ?
Predator Napisano 10 Maj 2005 Napisano 10 Maj 2005 nie przeglądam od pczątku ;) predator a co z twoim modelem ? Looknij 22 posty wyzej ... dawne rendery sa pod linkami..
Jim mee Napisano 12 Maj 2005 Napisano 12 Maj 2005 "Ti Misza ! Jest jeszcze jedna ; dzierżyj linu " znacie ten kawał z dierżyj linu ? Dobra , ale właśnie się uśmiałem . Bez sensu jak ktoś nie zna , to od razu napiszę. Oto on : Podpływa statek pod rosyjską bandera do portu , na dziobie jkaiś mariner z cumą i krzyczy do gościa na brzegu rzucając mu cumę -DZIERŻYJ LINU !! , koleś na brzegu nic , cuma wpadła do wody . Ruski zwija linę i krzyczy: -Gawari pa Ruski (:P sor nie mam pojęcia jak się pisze cześć z tegu stufu)? kolo na brzegu nic. -Was du spreich Deutch ? kolo na brzegu nic -Vous parlais Francais ? kolo na brzegu nic -Do You speek English ? -Yes I do. - odpowiada ten z brzegu - No to dzierżyj linu ! :D hihi hi O M G :) :D :D :D :D
Rekomendowane odpowiedzi