Dandzialf Napisano 17 Kwiecień 2014 Napisano 17 Kwiecień 2014 (edytowane) Witam! Moja ostatnia teczka zaginęła w mrokach dziejów tego forum, więc postanowiłem założyć kolejną. Jako że maznę coś od czasu do czasu, to postanowiłem powrzucać tutaj co nieco. Mam nadzieję na konstruktywną krytykę, rady itp (wiadomo o co chodzi) :) Zacznę od trzech nowych... I kilku starszych... Edytowane 27 Sierpień 2015 przez Dandzialf
Tomasz G Napisano 17 Kwiecień 2014 Napisano 17 Kwiecień 2014 Elementy takie jak włosy(rys. ost), czy draperia rysujesz w zbyt regularny spodsób. Moim zdaniem, fałdy materiałów powinny być bardziej zróżnicowane. Elementy rysunku gdzie występuje zbroja itp wygląda na prawdę znacznie lepiej. Poćwicz rysowanie draperii i będzie dużo lepiej. Pomysły masz na prawdę dobre. Pozdrawiam
telthona Napisano 17 Kwiecień 2014 Napisano 17 Kwiecień 2014 moim zdaniem wszystko cacy! :D fajnie dobierasz kolory :) widać że nie boisz się bardziej skomplikowanych designów ubiorów. Fajnie to wszystko wygląda. Dawaj więcej tego!
Dandzialf Napisano 16 Sierpień 2014 Autor Napisano 16 Sierpień 2014 Witam ponownie. Jako że jakiś czas tutaj nic nie dawałem, postanowiłem podzielić się kilkoma pracami. Wszelkie uwagi mile widziane. :)
DraxMustHurt Napisano 17 Sierpień 2014 Napisano 17 Sierpień 2014 Mam wrażenie, że miejscami ci ciutek perspektywa ucieka - np. na rogach w drugiej pracy ostatniego posta. Poza tym jak powiedziała telthona, baardzo fajne stroje. Korzystasz z jakiś konkretnych źródeł refek?
Dandzialf Napisano 12 Wrzesień 2014 Autor Napisano 12 Wrzesień 2014 DraxMustHurt: Nic konkretnego nie używam. Czas na takie oto dwie pracki.
rice Napisano 12 Wrzesień 2014 Napisano 12 Wrzesień 2014 wszystkie twoje prace są jakby za bardzo rozmyte + delikatnie podjechałem levelsy ogółem świetne pomysły, wiecej dawaj takich
Kalberos Napisano 12 Wrzesień 2014 Napisano 12 Wrzesień 2014 nie wiem po co to zmieniłeś Rice, na jego pracach jest dobry walor i ta miękkość dodaje stylu tym pracą, chciałeś dobrze...tak wiem. Bardzo fajna paleta i ciekawe pomysły czekam na więcej
takashmen Napisano 12 Wrzesień 2014 Napisano 12 Wrzesień 2014 zgadzam się poniekąd z @rice, w pracach przydałyby się ostre krawędzie, na przykład w celu zatrzymania widza na focal point oczywiście nie wszystko musi być ostre, ale też w momencie gdy mamy taką miękkość na całości obrazka, wzrok "pływa" fajne prace, wrzucaj więcej :)
SentieL Napisano 13 Wrzesień 2014 Napisano 13 Wrzesień 2014 Za dużo tego ziarna wszędzie , trochę to spłaszcza obraz. Spróbuj znaleźć kompromis pomiędzy tym co zrobił rice a tobą. Gdzie umieścić Focal Point przy wyostrzeniu.
telthona Napisano 9 Listopad 2014 Napisano 9 Listopad 2014 furries!! XD btw ogon zawsze powinien się zaczynać niżej. :D widziałam że sporo grafików te ogony nad paski spodni wciskają, ale chyba lepiej by wyglądała dziura w spodniach żeby ogon wystawał z bardziej poprawnie anatomicznego miejsca :D
Dandzialf Napisano 26 Maj 2015 Autor Napisano 26 Maj 2015 Czas coś nowego wrzucić. I kilka portrecików które zrobiłem sobie dla własnych postaci w Pillars of Eternity. Głównie orlanie, bo samych portretów z nimi jak na lekarstwo w grze :P
wajktor Napisano 8 Czerwiec 2015 Napisano 8 Czerwiec 2015 Bardzo fajne prace, ładnie budujesz bryłę twarzy. Brakuje trochę lekkości którą widać u mistrzów, ale to kwestia czasu :) Kolory są fajne ale spróbuj jakiegoś innego do nich podejścia. Może odkryjesz coś fajnego?
tr3buh Napisano 5 Lipiec 2015 Napisano 5 Lipiec 2015 hmm patrząc na te pracki sądziłem że rysowała je dziewczyna, a okazuje się że jednak to nie dziewczyna, musisz popracować nad walorem
emenems Napisano 28 Sierpień 2015 Napisano 28 Sierpień 2015 całkiem całkiem to wygląda, widać że wiesz co robisz, może miejscami jeszcze walor faktycznie niedomaga, ale kwestia praktyki w tym momencie, Za to super anatomia Ci idzie, masz może jakiś sprawdzony patent na to..?? pozdro
limbo Napisano 28 Sierpień 2015 Napisano 28 Sierpień 2015 Skillowo fajnie. Sugerowałabym zacząć wprowadzać więcej postaci na ilustrację, niż jedna. Więcej aktorów pozwala na ciekawsze sceny. Póki co, wszystkie są statyczne i spokojne (przynajmniej takie jest moje odczucie).
Rekomendowane odpowiedzi