Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam!

Moja ostatnia teczka zaginęła w mrokach dziejów tego forum, więc postanowiłem założyć kolejną. Jako że maznę coś od czasu do czasu, to postanowiłem powrzucać tutaj co nieco. Mam nadzieję na konstruktywną krytykę, rady itp (wiadomo o co chodzi) :)

Zacznę od trzech nowych...

Wolffighter_zps447468d9.jpg

Dagger_zps0d136ac1.jpgDragon_zpsce1630c0.jpg

I kilku starszych...

lord_by_dandzialf-d4b2usa_zps2e7b65bc.jpgorc_knight_by_dandzialf-d4mkh5l_zps822e05fe.jpgwolf_warrior_by_dandzialf-d3i0kic_zpsb1397a2c.jpgwolf_boy_by_dandzialf-d4af0of_zps7f4a7a43.jpgtroll_by_dandzialf-d74yw16_zps14f0e90e.jpg

Edytowane przez Dandzialf
  • Odpowiedzi 20
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Elementy takie jak włosy(rys. ost), czy draperia rysujesz w zbyt regularny spodsób. Moim zdaniem, fałdy materiałów powinny być bardziej zróżnicowane.

Elementy rysunku gdzie występuje zbroja itp wygląda na prawdę znacznie lepiej.

Poćwicz rysowanie draperii i będzie dużo lepiej. Pomysły masz na prawdę dobre.

Pozdrawiam

Napisano

moim zdaniem wszystko cacy! :D fajnie dobierasz kolory :) widać że nie boisz się bardziej skomplikowanych designów ubiorów. Fajnie to wszystko wygląda. Dawaj więcej tego!

Napisano

Mam wrażenie, że miejscami ci ciutek perspektywa ucieka - np. na rogach w drugiej pracy ostatniego posta. Poza tym jak powiedziała telthona, baardzo fajne stroje. Korzystasz z jakiś konkretnych źródeł refek?

Napisano

nie wiem po co to zmieniłeś Rice, na jego pracach jest dobry walor i ta miękkość dodaje stylu tym pracą, chciałeś dobrze...tak wiem. Bardzo fajna paleta i ciekawe pomysły czekam na więcej

Napisano

zgadzam się poniekąd z @rice, w pracach przydałyby się ostre krawędzie, na przykład w celu zatrzymania widza na focal point

oczywiście nie wszystko musi być ostre, ale też w momencie gdy mamy taką miękkość na całości obrazka, wzrok "pływa"

fajne prace, wrzucaj więcej :)

Napisano

Za dużo tego ziarna wszędzie , trochę to spłaszcza obraz.

Spróbuj znaleźć kompromis pomiędzy tym co zrobił rice a tobą.

Gdzie umieścić Focal Point przy wyostrzeniu.

Napisano

furries!! XD btw ogon zawsze powinien się zaczynać niżej. :D widziałam że sporo grafików te ogony nad paski spodni wciskają, ale chyba lepiej by wyglądała dziura w spodniach żeby ogon wystawał z bardziej poprawnie anatomicznego miejsca :D

Napisano

Czas coś nowego wrzucić.

the_note_by_dandzialf-d861ncz.jpg

no_title_by_dandzialf-d89btrk.jpg

I kilka portrecików które zrobiłem sobie dla własnych postaci w Pillars of Eternity. Głównie orlanie, bo samych portretów z nimi jak na lekarstwo w grze :P

tumblr_noyc3lw7c11tl6cleo1_1280.jpg

orlan_3_by_dandzialf-d8smcxl.jpg

dwarf_by_dandzialf-d8t7qao.jpg

rest_by_dandzialf-d8ujx4o.jpg

Napisano

Bardzo fajne prace, ładnie budujesz bryłę twarzy. Brakuje trochę lekkości którą widać u mistrzów, ale to kwestia czasu :) Kolory są fajne ale spróbuj jakiegoś innego do nich podejścia. Może odkryjesz coś fajnego?

Napisano

hmm patrząc na te pracki sądziłem że rysowała je dziewczyna, a okazuje się że jednak to nie dziewczyna, musisz popracować nad walorem

Napisano

całkiem całkiem to wygląda, widać że wiesz co robisz, może miejscami jeszcze walor faktycznie niedomaga, ale kwestia praktyki w tym momencie, Za to super anatomia Ci idzie, masz może jakiś sprawdzony patent na to..?? pozdro

Napisano

Skillowo fajnie. Sugerowałabym zacząć wprowadzać więcej postaci na ilustrację, niż jedna. Więcej aktorów pozwala na ciekawsze sceny. Póki co, wszystkie są statyczne i spokojne (przynajmniej takie jest moje odczucie).