adek Napisano 4 Wrzesień 2014 Share Napisano 4 Wrzesień 2014 11 września 2014 w Warszawie odbędą się bezpłatne warsztaty MODO 801 na których pojawi się prelegent The Foundry oraz kilku innych polskich specjalistów. Zachęcam do zapoznania się z agendą. Liczba miejsc ograniczona i decyduje kolejność zgłoszęń. Pełna treść: Bezpłatne warsztaty MODO 801 w Warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 4 Wrzesień 2014 Share Napisano 4 Wrzesień 2014 o, nasz kolega forumowy @tomerk będzie wykładał, świetnie :> może nawet wpadnę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-CK-aL Napisano 4 Wrzesień 2014 Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Zapowiada się ciekawie, ludzie się zapisują więc śpieszcie się śpieszcie. W razie problemów albo co to piszcie do mnie na maila: [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzumakishadow Napisano 4 Wrzesień 2014 Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Chyba obrazek nie linkuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 4 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2014 @uzumakishadow: Problemy techniczne. Treść się na chwilę schowała. Już jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 4 Wrzesień 2014 Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Super sprawa, juz sie zapisalem i czekam na maila z potwierdzeniem. Kto jeszcze sie wybiera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-CK-aL Napisano 4 Wrzesień 2014 Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Potwierdzenia będą ręcznie wysyłane, nie z automatu. @pionier i inni ;) Cierpliwości :) W razie co macie maila ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 4 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Dodałem link do formularza na końcu newsa. @Ja-CK-aL: daj znać jak limit zostanie wyczerpany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-CK-aL Napisano 4 Wrzesień 2014 Share Napisano 4 Wrzesień 2014 @Adek, jasne :) Jesteśmy in touch! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 4 Wrzesień 2014 Share Napisano 4 Wrzesień 2014 no nieeee a ja dzień przed wylatuje do włoch... a już 2 lata się składam do nauki modo ale ani czasu ani jakiegoś dobrego bodźca nie było.. a tu prosze i kicha. Świetna iniciatywa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-CK-aL Napisano 4 Wrzesień 2014 Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Dzięki @Azbesty, no szkoda. Jak pech to pech :) Miłego pobytu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemas Napisano 4 Wrzesień 2014 Share Napisano 4 Wrzesień 2014 super inicjatywa. Ciekawe jak z miejscami ;) (ankieta zgloszeniowa wypelniona) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cecille Napisano 4 Wrzesień 2014 Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Świetna sprawa! polecam! sama jade ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chasdiel Napisano 5 Wrzesień 2014 Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Fajnie:) W końcu też będę mógł uczestniczyć w czymś takim (jeśli nie zarezerwowano jeszcze wszystkich miejsc). Ja-CK-aL, domyślam się, że zarobiony jesteś, ale dałbyś radę, żeby do niedzieli indywidualnie powiedzieć kto się załapał? Naciskać nie naciskam, ale będę musiał się zerwać z pracy, więc muszę sobie ułożyć plan działania ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veezen Napisano 5 Wrzesień 2014 Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Czemu nie weekend ; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-CK-aL Napisano 5 Wrzesień 2014 Share Napisano 5 Wrzesień 2014 @wszyscy - miejsca się kończą :) Śpieszcie się! W razie co mail do mnie. @Przemas - dziękujemy za słowa uznania :) @Cecille - jak wyżej :) Do zobaczenia zatem na miejscu! @Chasdiel - proszę o info na maila ([email protected]) Sprawdzę indywidualnie zainteresowanych. @Veezen - prosta sprawa, a kto by chciał pracować w weekend? No bo nie my ;) Organizujemy to na nasz koszt niestety, nikt nie płaci za to, a tak firma jeszcze musiała by nam zapłacić za weekedowy pobyt w pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbaqbaMAX3D Napisano 5 Wrzesień 2014 Share Napisano 5 Wrzesień 2014 mysle, ze polowa z tych ktorzy sie zglosza spokojnie za taki kurs weeeekendowy by zaplacila. Swietna innicjatywa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-CK-aL Napisano 5 Wrzesień 2014 Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Ojj ;) @qbaqbaMAX3D wątpliwa sprawa :) Obecnie mamy już ponad 50 osób, wątpię, żeby połowa z tych osób chciała zapłacić chociaż 100 zł. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-CK-aL Napisano 5 Wrzesień 2014 Share Napisano 5 Wrzesień 2014 @wszyscy - Liczba miejsc wygodnych siedzących się skończyła :) Pozostałe osoby, które się jeszcze chcą zapisać informujemy, że nie będzie tak wygodnie. Może się skończyć siedzeniem na podłodze, staniem w kącie albo siedzeniem na kolanach znajomych. Zapisujecie się już na własną odpowiedzialność :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlethann Napisano 5 Wrzesień 2014 Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Kiedy można spodziewać się zwrotnych mejli? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-CK-aL Napisano 5 Wrzesień 2014 Share Napisano 5 Wrzesień 2014 @irlethann Koło poniedziałku :) Jak rzucisz mi nazwisko swoje to sprawdzę i potwierdzę Ci dziś tak mniej oficjalnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-CK-aL Napisano 5 Wrzesień 2014 Share Napisano 5 Wrzesień 2014 @Adek i @wszyscy inni. Rejestracja zamknięta :) Nie wiem jak się pomieścimy ale może damy radę:) Jak komuś naprawdę mega bardzo zależy a się nie zapisał to niech piszę na maila, postaram się coś w tej kwestii zrobić. Ale nie mogę nic obiecać. Dziękuję za pozytywny feedback! Pozdrawiam i liczę, że się spotkamy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 7 Wrzesień 2014 Share Napisano 7 Wrzesień 2014 Ja idę. Zainstalowałem modo kilka dni temu po przerwie od pierwszego podejścia. No i zobaczymy. Z przyzwyczajenia do Maya musiałem przestawić mysz i wyłączyć trackball bo mnie irytował. Ogólnie troche działa jak Cad typu solidworks z tą płaszczyzną roboczą. To co porobili z narzędzami do modelingu w Mayce 15 jest dość irytujące. Niepotrzebne porządki. Można więc poduczyć sę modo , bo Blender coś mi nie podchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-CK-aL Napisano 8 Wrzesień 2014 Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Witajcie :) Wiem, że czasem ludzie się gubią jadąc do nas :) Jako że bardzo Was wszystkich cenie i poważam, pozwolę sobie wkleić mapkę :D http://www.itmedia.pl/images/mapka.gif Do zobaczenia w czwartek! Peace! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silverfox Napisano 8 Wrzesień 2014 Share Napisano 8 Wrzesień 2014 oho :) chyba za późno aby się zapisać. Zatem zapytam - czy planujecie video-relację z poszczególnych części? Myślę, że warto dla osób, które z różnych przyczyn nie mogą się zjawić a nie chciałyby przegapić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 8 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2014 @silverfox: znając życie pewnie z powodów prawnych nie będzie to możliwe i to jestem w stanie zrozumieć. Ale pytanie można zadać też takie. Czy planujecie kolejne edycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-CK-aL Napisano 9 Wrzesień 2014 Share Napisano 9 Wrzesień 2014 @silverfox - Niestety nie, tak jak napisał Adek, powody prawne ale również finansowe. @Adek - jak najbardziej planujemy ;) mamy zamiar to cyklicznie robić ale to się okaże po pierwszym spotkaniu. @wszyscy a co chcieli byście widzieć i może kogo w kolejnej edycji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzumakishadow Napisano 9 Wrzesień 2014 Share Napisano 9 Wrzesień 2014 ad. pyt. 3: Rodriga Gelmiego, Matta Coxa (mógłby w końcu wypuścić te swoje customowe deformery...), Introduction by Brad P. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-CK-aL Napisano 9 Wrzesień 2014 Share Napisano 9 Wrzesień 2014 Ehh Uzumaki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthur321 Napisano 11 Wrzesień 2014 Share Napisano 11 Wrzesień 2014 Super wykłady :) polecam wszystkim kolejne edycje. Fajni wykładowcy z niemałymi umiejętnościami. Na pewno w przyszłości na takiech wykładach będę sie zjawiał. Mooooże w końcu mi sie jakąś licencje uda wygrać kiedyś :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anabell Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 (edytowane) Było bardzo fajnie! Z chęcią przybędę na kolejne takie wydarzenia. Tylko te krzesła... ;) Aa, i Tomek jakiś taki nie podobny do siebie z awatara. Dzięki i czekam na kolejne spotkania. Edytowane 12 Wrzesień 2014 przez Anabell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzumakishadow Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 I właśnie w takim kierunku pokazywanie modo ma sens. Przez praktyków (wspominam nieszczęsny event the foundry) z różnych pól na realnych projektach. Fajnie, że Martin troszkę uchylił rąbka tajemnicy dot. prac nad upgradem np. replikatorów. Duży plus dla IT media za ten event:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 podpisuje się pod tym co napisali wyżej, fajny event! o niebo lepszy niż poprzednie "prezentacje" foundry robione przez 'konkurencje' ;) czekam na więcej i oby tak dalej, P. edit, bez kitu też Tomka nie poznałem, tak to jest jak się retuszuje swoje avatary :D .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthur321 Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 Takie pytanie mam jedno... czy jakieś kolejne edycje planujecie zrobić w innych miastach niż Warszawa?? Bo ja na tą musiałem aż z Kielc przyjechać. Warto było, ale jednak fajnie by było jakby gdzieś bliżej się pojawiła :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-CK-aL Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 :D @Arthur321, jak tylko przeniesiemy nasz biznes do Kielc to będziesz miał na miejscu ;) Ludzie z Krakowa i Wrocławia przyjeżdżali, Bóg wie skąd jeszcze ;) Więc Ty z Kielc to miałeś prawie spacer :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlethann Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 Jedyną wadą tego eventu były te krzesła... nadal je czuję :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-CK-aL Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 @irlethann - Jakbyśmy się zamknęli w tych 50 osobach to byśmy mieli lepsze krzesła :) Ale nie chcieliśmy, żeby było kilka wygodnych a reszta plastików wiec wszyscy zostali potraktowani tak samo ;) Następnym razem poduszeczkę sobie przyniesiesz :D Ps. szkołę to się zapomniało co? :P Tam wcale wygodniej nie było :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomerk Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 Hej Panowie i Panie. Dzięki że tak licznie przyjechaliście ! Było naprawdę fajnie. Co do mojego avatara ... to nic nie retuszowałem tylko jest tam trochę bardziej opalony i 5 lat młodszy :-) hehe... No iwszyscy mi mówili że jestem niższy niż się wszyscy spodziewali :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomerk Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 @uzumaki shadow: Tamo spotkanie z The Foundry było nakierowane na użytkowników Nuka więc Modo było trochę "przy okazji", ale była o wiele większa i lepsza sala, wygodne krzesła :-) No po raz pierwszy miałem okazję zobaczyć Ciebie na żywo. Zobaczymy co The Foundry przygotuje następnym razem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anabell Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 Tomek, ale faktycznie na awatarze wydajesz się wyższy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-CK-aL Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 @tomerk, tak delikatnie przypominam, że pracujesz u Nas a nie w The Foundry. Zobaczymy co następnym razem przygotuje IT Media z The Foundry, bo jak widać to połączenie się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomerk Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 @Ja-CK-al. Hymm . Jacku ja delikatnie przympomnę, że to był pierwszy raz w tym roku w którym pracowałem dla was, a Modo testuję i pomagam rozwijać na co dzień. Więc ... sam rozumiesz. A że jestem użytkownikiem jeszcze innych programów the Foundry to bardzo mnie interesuje co The Foundry pokaże jeszcze. A ja już wiem co to będzie i będzie naprawdę innowacyjne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artzgodka Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 A ja Tomka poznałem, Pioniera też ;) Co do spotkania to spoko, fajnie zobaczyć jak inni podchodzą do tematu. Ale znów do ilości wiedzy to dla mnie jako użytkownika LW większość tematów było znanych, zresztą takie spotkanie nie jest na przekazanie sporej ilości wiedzy bo i się nie da w tak krótkim czasie. Fakt krzesełka w dupę darły ... ;) Czekam na kolejne mitingi tego typu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzumakishadow Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 Kurcze byście sobie poustawiali jakieś sensowne awatary albo naklejki z ksywką z forum to można by było podejść i o jakimś blenderze pogadać czy coś na żywo ;) @Tomerk No to akurat był plus, że można było się poznać:) Ale nawet chyba wtedy rozmawialiśmy po i stwierdziłem, że nowe funkcje to powinien jednak ktoś kto w tym siedzi na co dzień pokazywać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomerk Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 @Uzu Tak tu się zgodzę. Każdy soft powinien prezentować zaawansowany użytkownik. Tu w It media każdy z prelegentów używa modo na co dzień i do tego inaczej, więc był fajny przekrój zastosowań. A Jordan, który prezentował modo poprzednio jest bardzo doświadzczonym użytkownikiem NUKA więc powinien raczej pokazywać na żywo ten soft :-) Tak czy inaczej było fajnie :) a z plakietkami fajny pomysł żeby nosić przypięte awatary do klapy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-CK-aL Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 @tomek, w ogóle nie zrozumiałeś co miałem na myśli. A mianowicie to, że jako pierwszy powinieneś chwalić. Fajnie by było jakbyś troszkę więcej wspierał bo to też jest w Twoim interesie. Bardzo się cieszę, że bronisz The Foundry, ale to nie TF organizowało tą imprezę o których piszą powyżej. Anyways, Ty krzesło miałeś wygodne i najwięcej miejsca. Peace and over. @wszyscy, dziękuję za opinie, dużo one dla nas znaczą. Rozumiem sprawę z krzesłami, ale widzę, że i tak było warto :) Następny event również tutaj ogłosimy, jak Mości nam panujący @Adek będzie zainteresowany :) Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artzgodka Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 Czyli wiesz Tomek - marketing ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-CK-aL Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 @artzgodka - true. Bez marketingu nie byli byśmy w stanie zorganizować tego spotkania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilq Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 (edytowane) Witam Jako dość niedoświadczony turysta po tematyce 3d także chciałbym wtrącić swoje trzy grosze... Impreza świetna... Bardzo fajne podejście organizatorów do tematu i przede wszystkim do ludzi... Głównie chodzi mi o osoby zaczynające przygodę z 3d, tak jak ja i niekoniecznie mają fundusze aby na dzień dobry wydać na szkolenie... Pod względem merytorycznym - osobiście największe wrażenie zrobił na mnie ostatni wykład... gość dość sprawnie pokazał co soft potrafi, do którego osobiście się przekonałem (obecnie robię w 3d max oraz MAYA), i w wolnym czasie chętnie skupię swoją uwagę wokół tematu MODO.... Cieszę się że mogłem zobaczyć jak to wszystko wygląda na żywo (ludzie z pasją którzy na prawdę potrafią zarazić i klimat) Z niecierpliwieniem wyczekuję następnego tego typu spotkania... Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia następnym razem... Edytowane 12 Wrzesień 2014 przez Wilq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomerk Napisano 14 Wrzesień 2014 Share Napisano 14 Wrzesień 2014 @Ja-CK-al. Jacku, rozumiem marketing ... ale pochwalę to co było zrobione dobrze, lecz nie będę w ciemno chwalił tego co można było zrobić lepiej. (no nieszczęsne krzesła, na których siedziałem podczas prezentacji innych). Co do wspierania modo to uważam, że i tak robię bardzo bardzo dużo ;-). Kto bywa na forum the Foundry, ten wie. Miłego weekendu. @artzgodka: Tak wiem - marketing, ale fałszywy marketing daje fałszywe wyniki. Uczciwe podejście do ludzi procentuje bardziej niż puste, nawet najlepiej brzmiące frazesy. Prawda zawsze nas wyzwoli :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi