vision3d Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 (edytowane) Hej, przestawiam kilka wybranych shot'ów BMW z nowej serii 4 inspirowanych fotami z oficjalnej broszurki. Model wykonany od zera w 3ds max, oświetlony przy pomocy HDR Light Studio (czasami i po 2-3 setupy na scenę miksowane w postprodukcji). Wszystkie shoty, w tym 2 dodatkowe wersje kolorystyczne dostępne na Behance Edytowane 2 Październik 2014 przez vision3d
MichalNowak Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 Materiał urywa głowę ! Widziałem na Be i jest kosmos, detal powala. Świetnie zaświecone. Zazdroszczę warsztatu :)
Trisquote Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 Też widziałem już na Be i nadal zbieram szczękę z podłogi. Cudowne detale, świetne oświetlenie, zbliżenia rozwalają wszystko. Ja warsztatu zazdroszczę już od dawna :)
Pawlito Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 Kapitalna robota! Ale ale miałbym pytanie co do opon. Jak robisz że krawędzie bieżnika u Ciebie są okrągłe? Osiągasz to materiałem czy może modelujesz? Mógłbyś zdradzić jaki to materiał masz na gumach? Widać tam delikatnie przebijający się specular, kurcze naturalnie to wygląda. Znam tego sidewalla, ale takich efektów nie mam pojęcia jak uzyskać, to bumpmapa, coś jeszcze? Dużo pytań, fajne auto ale ta opona naprawdę czadowa.
Sebazx6r Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 Jakbys jeszce dal siateczki to by bylo mega :).
plasti Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 wspaniale!!! mam tylko jedna uwage, mianowicie nie pasuje mi oswietlenie opon, chyba oswietlales hdrka i miales swiatla od dolu na kola, bo odcinaja sie od dosyc mocnego cienia najbardziej to widac w pierwszym ujeciu
polka dot Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 fantastyczny balans przepaleń vs. reszta ekspozycji. refleksy fajne ale w ujęciu bocznym prawie ich nie ma. opony vs. czarny cień pod autem nie do wybaczenia, przez to cała bryła odcina się od tła. za to close-upy po prostu mistrzowskie PS. kadry mogłyby być bardziej dopracowane - korzystne dla modelu auta. teraz niektóre wyglądają trochę jak ujęcia dobrane na szybko pod puzzle dla nastolatków :P
Loozack Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 Rzeźnia, chowam głowę w piasek i wracam do warsztatu. Mistrzu, nauczaj!
macieksz Napisano 2 Październik 2014 Napisano 2 Październik 2014 The best of the best. Szacunek. Zapraszm do pochwalenia się na F3D.
vision3d Napisano 2 Październik 2014 Autor Napisano 2 Październik 2014 wielkie dzięki chłopaki!! Pawlito - opony w pełni modelowane, wyszlo jakies 500k poly na sztuke :) nasiedziałem się sporo nad nimi, materiał to połączenie diffuse + specular + lekki bump plasti - dzięki za wyłapanie!! przy dziennym świetle w ogóle na to nie zwróciłem uwagi! już poprawione :) polka dot - rozumiem, że piszesz odnośnie tego co wrzuciłem na behance?:) finalne shoty mają po 8000px po szerszym boku, więc oprócz całych kadrów starałem się jak najwięcej pokazać właśnie takich wycinków, na bogato a co! ;) poniżej garść siatek:
mrkrzysiek Napisano 9 Październik 2014 Napisano 9 Październik 2014 piękna robota, siatki jak dla mnie najciekawsze, długo modelowałeś całość, aż się ma ochotę coś podłubać :)
kliment woroszyłow Napisano 9 Październik 2014 Napisano 9 Październik 2014 Genialna robota! Brak słów po prostu.......
2013 Napisano 10 Październik 2014 Napisano 10 Październik 2014 Siatki powalają, bardzo miło się na nie patrzy, gratulacje!
Kir4 Napisano 13 Październik 2014 Napisano 13 Październik 2014 Ja pitole, samochód cud, miód, malina. Chyba się zakochałem :P Dzięki za motywacje, model nic dodać nic ująć, perfekto !
artzgodka Napisano 13 Październik 2014 Napisano 13 Październik 2014 mega super to wygląda - gratuluję świetnej roboty !!! jak długo czasu zajmuje Ci taka praca od początku do końca ?
Azbesty Napisano 13 Październik 2014 Napisano 13 Październik 2014 mega super to wygląda - gratuluję świetnej roboty !!! jak długo czasu zajmuje Ci taka praca od początku do końca ? chłopcy z gran turismo z laserowymi skanami robią furę w miesiąć. więc bym celował w coś te okolice.
Reynevan Napisano 13 Październik 2014 Napisano 13 Październik 2014 chłopcy z gran turismo z laserowymi skanami robią furę w miesiąć. więc bym celował w coś te okolice. Jeden grafik robi miesiac czy kazdy ma jakies zadanie przy modelu? (modelowanie, tekstury)
Azbesty Napisano 13 Październik 2014 Napisano 13 Październik 2014 Jeden grafik robi miesiac czy kazdy ma jakies zadanie przy modelu? (modelowanie, tekstury) tego już nie pamietam.
artzgodka Napisano 13 Październik 2014 Napisano 13 Październik 2014 chłopcy z gran turismo z laserowymi skanami robią furę w miesiąć. więc bym celował w coś te okolice. to nieźle, ale dużo pracy przy tym jest jeszcze przy tak super jakości ... kurde to za takie zlecenie można ładnie kaski przytulić ;)
vision3d Napisano 14 Październik 2014 Autor Napisano 14 Październik 2014 dzieki! ile mi się zeszło na całość? trudno nawet powiedzieć. Projekt robiłem całkowicie po godzinach, felga z oponą powstała bodajże w okolicach listopada zeszłego roku. Po dłuzszej przerwie zająłem się bazą i tu również nie było pracy jednym ciągiem, a przerwy sięgały kilku tygodni. Niemniej myślę, że tak duży projekt zająłby około 3-4tygodniu całkiem intensywnej pracy w proporcji 50/50 poswieconej modelingowi oraz renderingowi / obróbce obrazków.
mrkrzysiek Napisano 15 Październik 2014 Napisano 15 Październik 2014 miło że ciągle chce Ci się dłubać dla siebie :)
Rekomendowane odpowiedzi