adek Napisano 6 Listopad 2014 Share Napisano 6 Listopad 2014 Dzisiaj zadebiutował finalny, trzyminutowy zwiastun, ostatniej części Hobbita (Bitwa Pięciu Armii), która do kin trafi w grudniu tego roku. Pełna treść: Hobbit - nowy zwiastun ostatniej części filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 6 Listopad 2014 Share Napisano 6 Listopad 2014 czy tylko ja jak zaczełam to oglądać to zauwarzyłam iż cały trailer przypomina filmik breakdown stalingradu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sunedge Napisano 6 Listopad 2014 Share Napisano 6 Listopad 2014 To nie jest Hobbit -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 cgi zawsze będzie cgi... w biznesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 Jackson nie jest w formie. Myslalem, ze podzieli ostatnia czesc na dwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 (edytowane) Jackson nie jest w formie. Myslalem, ze podzieli ostatnia czesc na dwie. Nie podzieli bo planowane sa dwa prequele do Hobbita. A tak na serio - nie obejrzalem zadnej czesci Hobbita - nie daje rady. Probowalem... Osobiscie wole orki powyzynac w Shadow of Mordor albo oldschoolowo... ksiazke poczytac. Edytowane 7 Listopad 2014 przez Nezumi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 czy tylko ja jak zaczełam to oglądać to zauwarzyłam iż cały trailer przypomina filmik breakdown stalingradu? Offtopic, ale... czy..Azbesty... jest kobieta?! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FR4NEK Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 time is money widać szczególnie w 0:16 - 4 krasnolud od lewej i 6 krasnolud od lewej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLS Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 kurde - nie podoba się... dokąd idziemy, skoro trailer filmu wygląda, jak trailer gry..... (za dużo CGI) - te CGI już przelewa się za mocno na klasyczne ujęcia z planu.... Władca pierścieni miał film-wspomagany CGI, te obecne to CGI-wspomagane filmem - nie przemawia to do mnie.... Tutaj się zgodzę, już od pierwszego Hobbita zwróciłem na to uwagę. Władca pierścieni miał mniej cgi i postprodukcja była inna, oświetlenie i kolory były dosyć naturalne, wyglądało to realistycznie. W Hobbicie moim zdanie trochę przegięli z cgi i z obróbką. Może i wygląda bardziej "baśniowo" ale dużo mniej realistycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 Ufff jak to dobrze ze ostatnia! Czekam teraz na ostatnie dwie czesci hunger games. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozpruwacz Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 time is money widać szczególnie w 0:16 - 4 krasnolud od lewej i 6 krasnolud od lewej. ty ale wtopa! hahahah kawalek maski im zostal looooooool - a z drugiej strony, to juz nie mozna normalnie aktorow kolo siebie ustawic i zrobic ujecie? nawet takie rzeczy robia w post-prod? masaker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 ty ale wtopa! hahahah kawalek maski im zostal looooooool - a z drugiej strony, to juz nie mozna normalnie aktorow kolo siebie ustawic i zrobic ujecie? nawet takie rzeczy robia w post-prod? masaker dawno nie było takiej wtopy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 ..co Wy tam widzicie w tej 16 sek ? Tak patrzę, patrzę i wygląda na ok.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 Sprawdź jeszcze raz, przyjrzyj się włosom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 Najwyraźniej jest już za stary i leciwy wzrok mój, nic dalej nie widzę. Trudno :/ Jakiś dobry user może by printa zrobił ze strzałkami co tam nie siedzi w tym kadrze, hmm ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 ..shieeet, to chyba branża nie dla mnie :/ Ze 100 razy odtwarzałem ten fragment i dalej nic tam nie widzę (pomimo podpowiedzi Azbesta). Chyba wrócę do rysunku, bo w wjefiksach nie mam czego szukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 Środkowy bohater :D twarz lewa strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 ..kurde, nie wiem czy chodzi o tą czarną plamę na włosach, ale jeśli tak to nie jest to maska tylko słuchawka bo jest to niedosłyszący kransolud. Podobnie z tym krasnoludem nr. 6 co ma coś czarnego na czole, to również nie jest pozostałość po maskowaniu tylko kawałek jakiegoś oręża wbitego w czoło. No ale jak podkreślam, nie wiem czy mówimy o tym samym. Obrazek poniżej wyjaśniający http://imageshack.com/a/img908/821/CVuaCY.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 no i STRZYG, popsuł zabawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ezils Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 STRZYG - my respect :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rod Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 no i STRZYG, popsuł zabawę. Jaką zabawę, tylko Ty to łyknąłeś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozpruwacz Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 dobra, strzyg idz juz do domu bo mi wlasnie caly weekend zepsules:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 Wracając do samego filmu, to mam nadzieję, że ostatnia część będzie lepsza od pozostałych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 Jaką zabawę, tylko Ty to łyknąłeś :D poczytaj komentarze :D po 1 nawet nie ja to zauwarzyłem. po drugie nigdy nie byłem fanem władcy pierścienia i hobbita. po 3 nawet jeśłi to jest jakiś element to wygląda jak błąd i powinni zrobić jakiś inny design. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FR4NEK Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 ..kurde, nie wiem czy chodzi o tą czarną plamę na włosach, ale jeśli tak to nie jest to maska tylko słuchawka bo jest to niedosłyszący kransolud. Podobnie z tym krasnoludem nr. 6 co ma coś czarnego na czole, to również nie jest pozostałość po maskowaniu tylko kawałek jakiegoś oręża wbitego w czoło. No ale jak podkreślam, nie wiem czy mówimy o tym samym. oh com'n! Miszcz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 7 Listopad 2014 Autor Share Napisano 7 Listopad 2014 W momencie gdy padło, że to pozostawiona maska, podaliście sekundę, włączyłem, sprawdziłem i kupiłem to od razu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ant-3d Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 O kurde ale hejt leci :) Wylamie sie i powiem ze mi sie podoba bo co tu duzo mowic, z wielka checia obejrze i pojde do kina :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 http://www.nme.com/filmandtv/news/ian-mckellen-filming-the-hobbit-made-me-cry-with-f/291187 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 A ja jeszcze do tej pory pierwszej czesci nie obejrzalem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 O kurde ale hejt leci :) Wylamie sie i powiem ze mi sie podoba bo co tu duzo mowic, z wielka checia obejrze i pojde do kina :D bez przesady Hejt, po prostu źle to wygląda no i taka jest prawda, każdy wyraża swoją opinię. według mnie źle jest tu użyte CGI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 Owszem, to wyglada jak czarny solid z marnym antyaliasingiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 nie, ale wyglada jak donatella versace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FR4NEK Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 W momencie gdy padło, że to pozostawiona maska, podaliście sekundę, włączyłem, sprawdziłem i kupiłem to od razu. Czuję się zobowiązany aby wyjaśnić - nie miałem intencji kogokolwiek nabierać - na małym ekranie w LQ faktycznie wyglądało to jak "błąd w sztuce" - ale w HD na dużym ekranie jednoznacznie widać "słuchawkę" - generalnie, w HD i dużej rozdziałce odbiór całego CGI jest niesamowity. Pragnę jeszcze podkreślić - niezależnie od tego czy to maska, słuchawka, trąbka czy toporek - chylę czoła przed talentem ludzi z Wety! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 8 Listopad 2014 Share Napisano 8 Listopad 2014 dla mnie osobiście jest tylko ILM i digital domain, i pixar, reszta może nie istnieć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 8 Listopad 2014 Share Napisano 8 Listopad 2014 dla mnie moze i to forum nie istniec, tylko chyba nie o tym jest ten news? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 8 Listopad 2014 Share Napisano 8 Listopad 2014 dla mnie moze i to forum nie istniec, tylko chyba nie o tym jest ten news? no bo dyskusja zeszła trochę na inny temat :D już nie czepiaj się aż tak bardzo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 8 Listopad 2014 Share Napisano 8 Listopad 2014 To już nie to samo co władca pierścienia, teraz człowiek nie czeka na kolejną cześć pojawiając się, tak jak to było przy trylogii, wtedy to się nawet z rosyjskich serwerów ściągało wersje bez cg :) A szkoda. offtop: Czy to ja mam tak odczucie czy to jest watek Azbestego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 9 Listopad 2014 Share Napisano 9 Listopad 2014 Mi się tam podoba i pójdę do kina jak na 2 poprzednie części, z uśmiechem na twarzy i beką popcornu :) A potem pewnie kupie wersje Blu-ray i jeszcze raz oglądnę w domu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theSZ Napisano 17 Listopad 2014 Share Napisano 17 Listopad 2014 W full HD zwiastun wygląda świetnie. Piszę jako ktoś kto się tym profesjonalnie nie zajmuje, ale będę w większości widzów - a film ma się sprzedać :P Chociaż faktem jest, że to przepompowanie CGI trochę psuje nastrój jakiego wymaga ta opowieść. Ale ktoś to musi robić, żeby było lepiej i lepiej, aż w końcu technologia zaprowadzi nas do takiego realizmu, że będziemy się tu głowić "jak oni te stwory wyhodowali !?" :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 17 Listopad 2014 Share Napisano 17 Listopad 2014 Problem według mnie jest taki. że niema nic złego w ogromnej ilości CGI. tylko niech to nie będzie ściemnianie że robimy fotoreal. Dobrym przykładem jest Stalingrad, gdzie było masę CGI ale to wszystko było stylizowane, na artystyczny render, podobnie pacific rim. Natomiast hoobajttttt próbuje na siłe być nie CGI a wszystko robią w CGI... taka sztuczka według mnie udaje się jedynie ILM i DD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi