RK Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 Skoro to już dział do marudzenia " a ja to bym chciał" ... miłym dodatkiem byłoby pokazanie w liście topiców w dziale "galeria" miniaturek zamieszczonych prac- choćby po to żeby można było na pierwszy rzut oka zorientować się z czym mamy do czynienia i ominąć topiki z ewidentną kaszaną- identycznie jak w galerii CGtalku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 propozycja juz byla: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=7931&page=7 Sprawa ciekawa, na cgtalk to super dziala, zawsze pierwsze tam zagladam. Ale w sumie Adek sie nie wypowiedzial, wiec moze cos da sie zrobic. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mCh Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 Jestem za. Podejrzewam, że da się zrobić. CGtalk jest, afaik, na vBulletin'ie jak zresztą i max3d.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 Tak. Tylko od dwoch tygodni czekam az admin GOL zainstaluje mi obsluge JPG do PHP. Bez tego odpalenie tego nie jest mozliwe :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mCh Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 Od razu przypomnij im, żeby apdejtnęli apacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 26 Wrzesień 2004 Share Napisano 26 Wrzesień 2004 emceha na super administratora! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 26 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2004 Przepraszam, nie zauważyłem poprzedniego topicu. Moja kupa, moja kupa, moja kupa na maxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 7 Październik 2004 Share Napisano 7 Październik 2004 Skoro to już dział do marudzenia " a ja to bym chciał" ... miłym dodatkiem byłoby pokazanie w liście topiców w dziale "galeria" miniaturek zamieszczonych prac- choćby po to żeby można było na pierwszy rzut oka zorientować się z czym mamy do czynienia i ominąć topiki z ewidentną kaszaną- identycznie jak w galerii CGtalku. popieram w calej rozciaglosci wzdloz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 ale sie chyba nie da:( z tymi miniaturkami a moze by w tej sprawie pomeczyc kogo trzeba! tylko kogo? wtedy sama liczba wejsc na dany watek tez bylaby wyznacznikiem tego czy praca sie podoba czy nie. i wogole bylo by latwiej, nowoczesniej i cool odjazdowo;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mCh Napisano 1 Listopad 2004 Share Napisano 1 Listopad 2004 emceha na super administratora! ;) jak na razie jestem super user'em, wcześniej byłem przez 2tyg (dzięki wielkie!) super banned i to mi wystarcza. Adek wejdź im na głowę i zatańcz menueta, zadziała :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 1 Listopad 2004 Share Napisano 1 Listopad 2004 Wlasnie uruchomili mi juz GD z jpg dla PHP. Jest inny problem. To rozwiazanie na CGtalk to raczej autorski hack. Nie jest to standardowa funkcja vB. Oczywiscie pewnie zaden problem zeby to napisac aczkolwiek teraz ten pomysl tak srednio mi sie podoba. Ogolnie te miniaturki na cgtalk wygladaja kiepsko. Po prostu wyswietlaja chyba ostatni zalacznik w watku. Hmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 1 Listopad 2004 Share Napisano 1 Listopad 2004 lol nam tez sie nie chce nic robic ostatnio ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mCh Napisano 1 Listopad 2004 Share Napisano 1 Listopad 2004 Adku, ależ obrazki te wyglądaja świetnie... Pokazują mniej-więcej czego się mozna spodziewać i znacząco usprawniają działanie galerii. Jest to niezbędne przy sporej (więcej niż 10 obrazków / dzień) ilości nowych wątkow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 1 Listopad 2004 Autor Share Napisano 1 Listopad 2004 Dokładnie tak. Nie chodzi o super jakość tylko o możliwość rozpoznania "ok, tu mam 4 cuby i nie ma sensu zaglądać a tu cycki Dolly Parton". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 7 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2005 Taram... taram... Byliśmy, jesteśmy, będziemy... i pamiętamy. Co z miniaturkami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 Opsss.... OK. Nie jest to prosta sprawa. Ciagle nie mam wszystkich funkcji z GD w PHP ale pomecze Gry-Online.pl jeszcze i poszukam takiego hacka do vB jak na CGTalk.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 ooo... RK: dobra wiadomosc ... byc moze uda mi sie przerobic nawet dzisiaj ... troche sie pozmienialo bo zainstalowalem tez przed chwila nowsza wersje forum ale jestem na dobrej drodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 udało się!!!! http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=23 Wyswietalny jest pierwszy zalacznik z watku. Zalaczniki sa tworzone automatycznie. Edit: Miniaturki dzialaja w 3 dzialach: Gallery 2D, Gallery 3D i WIP czyli tam gdzie sa prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 no no ... piekna robota Adku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 Adek gratulacje REWELACJA ! :D ps. dziekuje ze przyczepienie speed modelingu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 ej a dalo by sie cos takiego dla "nowe posty" ? wie mze to forma wyszukiwarki ... ale sie pytam bo tylk oz tego kozystam juz od dawna ... tak z ciekawosci tylko pytam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 aha Adku jest maly blad w zwyklych dzialach tam gdzie nie ma obrazkow pokazuje sie czerwony krzyzyk ze nie ma obrazku nie zbyt milo to wyglada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 czesto i gesto sie pojawia ;] chociaz sama idea jest swietna, no i jeszcze w regulaminie by trzeba zalacznik wrzucic, zeby chociaz graficznie wskazywalo na to ze to jest regulamin ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 illy to dlatego ze w pierwszym poscie nie ma obrazka :) poprotsu trza apdejtnac , edytnac pierwszego poscika i wrzucic male conieco ;d ps widac ze Adek juz poprawil ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 idea wspaniała, kwiaty (czyt. skrzynka browara) lecą już do RK za pomysł i Adka za wykonanie :) ale prosiłbym, żeby ten napis "miniaturka nie jest dostępna" był może biały a nie żółty, taka głupotka a razi ;) pozdrawiam poza tym ten napis jest jakoś dziwnie rozciągany w galerii :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 a w e s o m e :) Może jeszczwe w game art... tam czasem się coś pojawia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 Adek -> a dałoby się dodać do opcji możliwośc, żeby ich nie wyświetlało albo chociaż, żeby można było wybrac wielkość thumba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 Leru u mnie nie ma praktycznie zadnego zwolnienia podczas ladowania sie thumbow forum dziala tak samo wiec nie wiem po co :) ale taka opcja zewsze moze byc przydatna dla wlasnego widzimisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 hehe no to teraz mamy pełnego sidżitolka ;] piękna robota Adek. idealnym rozwiązaniem byłoby danie możliwości autorowi wątku wyboru miniaturki, ale to jak się będzie komuś nudziło :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 KLICEK -> nie chodzi o ładowanie się :) chodzi o to, że teraz to jest wielka kobyła, która nie do końca mi leży Hehe :P typowy Polak ze mnie wylazł, naprawiam zatem błąd: Adek, szczerze - świetna robota, na pewno ułatwi to przeglądanie forum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 super że są :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 Impressive ;) A dałoby się zrobić taki bajer, że user sam może wybrać obrazek (o okreslonych wymiarach i rozmiarze oczywiscie), który mialby byc minaturką? Niektore prace same się proszą o wykadrowany thumbnail:) edit chyba sposob otwierania załącznikow sie zmienił - zamiast w nowym oknie otwierają się w tym samym. No i kiedyś pojedynczy załącznik nie miął miniaturki, tylko był od razu wyswietlany w pelnym rozmiarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 idealnym rozwiązaniem byłoby danie możliwości autorowi wątku wyboru miniaturki, ale to jak się będzie komuś nudziło :> dokladnie, cos takiego jak jest z zalacznikami, wchodzisz do podmenu i wrzucasz jeden obrazek ktory pojawi sie jako thumbik, oczywiscie musialby miec jakies tam rozmiary i wage, ale za pewne za duzo roboty nad tym wiec pozostaje tylko przy propozycji. A takie miniaturki hmmm.... do wipa raczej nie, ale moze do dzialu BITWA je wrzucic? Pozatym to piekna i swietna robota. Nie ma co.... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 dzieki ... na zywo to robilem i przez mogly sie zdarzac bledy ... wlasnie testowo dodalem to w tych dzialach ... do WIP do konca sam tez nie jestem pewien ... mysle ze dodatkowo BITWY beda dobrym pomyslem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 teraz wiadomo czemu czasami nie mozna bylo wejsc na forum :>>>> dobrze: a teraz w ramach zmian z miniaturkami, napomne o kilku rzeczach z nimi zwiazanych: 1)czy dalo by sie zrobic np. w wipie zeby wyswietlal ostatni zalcznik a nie pierwszy 2) [w razie jak nr. 1 z decyzja na nie] tak jak napisalem wyzej dodatkowy [manage attachments] specjalnie do miniature, tak jak tam wczesniej zaznaczylem, warunek to taki i taki rozmier i taka a taka waga itd 3) [w razie jak nr. 1 i nr. 2 z decyzja na nie] wywalic napis "Last edited by [user] : Dzisiaj at HH:mm, bo wiadomo ze jak ktos bedzie dbac o watek i miniaturki to bedzie musial edytowac pierwszy post, a wtedy [przynajmniej wczesniej tak bylo] pojawialo sie takich napisow kilka pod soba... 4) taki ostatni estetyczny, ta ramka co jest wokol zalcznika w wipie. Wczesniej byla na szerokosc ekranu [ok. 700px] ale rendery nie byly o wiele mniejsze, a teraz razi troszke, czy nie da sie jej jakos uwolnic zeby dopasowywala sie do szerokosci obrazka/ow??? To tyle moich uwag. Prosze o pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku.:))) Nie no zartuje,:))) tak chcialem napisac --EDIT-- spinacze sa ok, Adku: twoj pomysl czy gotowy, bo wlasnie to kojazy mi sie ze slowem [attachment] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 teraz wiadomo czemu czasami nie mozna bylo wejsc na forum :>>>> dobrze: a teraz w ramach zmian z miniaturkami, napomne o kilku rzeczach z nimi zwiazanych: 1)czy dalo by sie zrobic np. w wipie zeby wyswietlal ostatni zalcznik a nie pierwszy 2) [w razie jak nr. 1 z decyzja na nie] tak jak napisalem wyzej dodatkowy [manage attachments] specjalnie do miniature, tak jak tam wczesniej zaznaczylem, warunek to taki i taki rozmier i taka a taka waga itd 3) [w razie jak nr. 1 i nr. 2 z decyzja na nie] wywalic napis "Last edited by [user] : Dzisiaj at HH:mm, bo wiadomo ze jak ktos bedzie dbac o watek i miniaturki to bedzie musial edytowac pierwszy post, a wtedy [przynajmniej wczesniej tak bylo] pojawialo sie takich napisow kilka pod soba... 4) taki ostatni estetyczny, ta ramka co jest wokol zalcznika w wipie. Wczesniej byla na szerokosc ekranu [ok. 700px] ale rendery nie byly o wiele mniejsze, a teraz razi troszke, czy nie da sie jej jakos uwolnic zeby dopasowywala sie do szerokosci obrazka/ow??? To tyle moich uwag. Prosze o pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku.:))) Nie no zartuje,:))) tak chcialem napisac --EDIT-- spinacze sa ok, Adku: twoj pomysl czy gotowy, bo wlasnie to kojazy mi sie ze slowem [attachment] odp. Niestety nie, musi zostac tak ze widoczny jest pierwszy zalacznik z kilku wzgledow. Jednym jest to ze jesli thumbsy mialby sie zmieniac wg nowych zalacznikow w watkach to sam speed painting wykonczylby serwer, no moze bez przesady ale wplyneloby to niekorzystnie na szybkosc dzialania forum bo serwerek mialby co robic. Drugi powod to bardzo duza ilkosc miniaturek za czym idzie miejsce na serwerze. To rozwiazanie jest chyba lepsze. Jesli chcesz zmienic thumbsa to zmieniasz pierwszy zalacznik. Wtedy tak jak napisales, user dba o watek. CO do zarzadzania, mam nieco ograniczone mozliwosci, piszac dodatki do vB moge to robic zmieniac i piszac skrypty opierajac sie na istniejacej bazie, nie moge zmieniac sturktury bazy vB (patrz licencja). Last edited nie chce wyrzucac, ta informacja sie przydaje :) Jesli chodzi o ta ramke to zobacze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 jeszcze taka mała propozycja - nie wiem czy pozwala na to vB, ale IMO przyjemniej by wyglądały miniaturki z lekkim tintem - przynajmniej w defaultowej, ciemnej kolorystyce jest mniej pstrokato wg mnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 mi sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 spinacze sa ok, Adku: twoj pomysl czy gotowy, bo wlasnie to kojazy mi sie ze slowem [attachment] moje byly napisy pomaranczowe jak pisalem to ... spinacze zrobil leander kozioo: tinta nie da rady :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 7 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2005 Adek- jesteś moim osobistym mesjaszem. Bardzo Cię proszę omijaj krzyże i kupki kamieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 7 Styczeń 2005 Share Napisano 7 Styczeń 2005 nie moge sobie wbic do glowy ze trzeba kliknac na zalacznik zeby zobaczyc pelny obrazek.... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 8 Styczeń 2005 Share Napisano 8 Styczeń 2005 a ja juz kilka razy wylaczylem calego fire foxa bo zapominam ze otwiera sie w tym samym panelu ale i tak pieknie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 8 Styczeń 2005 Share Napisano 8 Styczeń 2005 a ja juz kilka razy wylaczylem calego fire foxa bo zapominam ze otwiera sie w tym samym panelu ale i tak pieknie ;] co wyswietla sie w tym samym panelu? poprawilem wczorajszy blad, zalaczniku juz otwieraja sie w nowym oknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Styczeń 2005 Share Napisano 8 Styczeń 2005 czmu jak mam ustwiona skorke forum na vB(jasny) to nie widac obrakow a jak zmienie na defult style to widac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 8 Styczeń 2005 Share Napisano 8 Styczeń 2005 dla jasnego jeszcze tego nie zmienialem, tam jest zdaje sie po staremu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 8 Styczeń 2005 Share Napisano 8 Styczeń 2005 Nie za duże ? Ja bym minimalnie zmniejszyl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 8 Styczeń 2005 Share Napisano 8 Styczeń 2005 co wyswietla sie w tym samym panelu? jak sie kliknie w zalacznik w wipie na przyklad to otwiera sie w tym samym panelu przegladarki, kwestia przyzwyczajenie [znowu] :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 8 Styczeń 2005 Share Napisano 8 Styczeń 2005 a to dopiero bajer, dwa w jednym ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 8 Styczeń 2005 Share Napisano 8 Styczeń 2005 hmm... nie rozumiem ... u mnie dziala i nie tylko u mnie ... wchodze do jakies watku w WIPie np. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=5212 i klikam na zalaczniku i otwiera sie w nowym oknie chyba ze chodzi o te obrazke bezposrednio po lewej przy nazwach watkow? -> te faktycznie otwieraja sie w tym samym ale zalaczniku wyskakuja na pewno w nowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 8 Styczeń 2005 Share Napisano 8 Styczeń 2005 adek: bez sensu miniaturka obrazka w watku, wczesniej bylo lepiej, jak sam mowisz podwojnie zazynasz teraz serwer (bo domyslam sie ze automat tworzy miniaturke - poza tym to dodatkowe miejsce w bazie.. a poza tym nie uwazasz ze za duzo klikania? a drugi bezsens to to ze zeby miec ikonke np w galerii zamiast spinacza to trzeba _dolaczyc_ do forum swoja prace, z tego co pamietam masz ograniczenie do 100kb a wtedy trzeba pomniejszac pracke.. ja wole dawac wieksze rendery wiec u mnie bedzie spinacz :( bo zawsze daje linka do serwera zewn. ale ogolnie pomysl dobry, tylko jeszcze go dorob troche;) - wywal cellspacing dla tej komorki z obrazkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi