pan Edek Napisano 10 Luty 2005 Napisano 10 Luty 2005 Siedzenia są ok, ale twój awatar jakiś taki...holenderski
Loozack Napisano 10 Luty 2005 Napisano 10 Luty 2005 fajne siedzonka, z tego co widze nie mają za dużo poly a wyglądają bardzo dobrze, czuć ich miękkość :) jakbyś jeszcze mógł zamieścić ich siateczke to byłbym bardzo wdzięczny ;) pozdrawiam
maritim Napisano 11 Luty 2005 Autor Napisano 11 Luty 2005 witam. Tak jak sgerowaliscie podrzucam 2 rzuty fotela. Aha, a tak przy okazji... Od jakiegos czasu wiesza mi sie max (chyba podczas robienia autobacka). Gdy ponownie uruchomie program do pliku nie mozna juz sie dostac i cala robota idzie w diably. Czy znacie przypadkiem jakies "lekarstwo" na ta dolegliwosc? temperatura kompa jest optymalna, nie ma powodow aby tak sie dzialo. Za wszelkie wskazowki - wdziecznosc...
polka dot Napisano 11 Luty 2005 Napisano 11 Luty 2005 o rzesz trzymasz detal.. ;> ale nie za duzo kwadratow jak na wnetrze? oczywiscie jak masz mocny sprzet to nie ma to znaczenia :>
Loozack Napisano 11 Luty 2005 Napisano 11 Luty 2005 Maritim, podobno zmergowanie uszkodzonego pliku z nową, pustą sceną czasami pomaga, a na przyszłość... rób więcej save'ów :) pozdrawiam P.S. dzięki za siatki
maritim Napisano 11 Luty 2005 Autor Napisano 11 Luty 2005 tak, to prawda co piszesz. Ale pare razy i mergowanie nie pomagalo i trzeba bylo od nowa robic. A save-ow to chyba kolo setki juz mam.... Dzieki za sugestie...
maritim Napisano 13 Luty 2005 Autor Napisano 13 Luty 2005 nie mi to osadzac czy jest to wystarczajaco dobre, ale dzieki. Juz teraz wiem ze narobilem kilka powaznych bledow, mam pewne plany wzgledem tego modelu wiec zalezy mi na dosc wiernym odtworzeniu jego.... Jesli chodzi o sprzet to nie dysponuje demonem szybkosci (athlon 2500+, 1Gb ram i geforce 3 ti200. Pozdrawiam
polka dot Napisano 13 Luty 2005 Napisano 13 Luty 2005 twoj "nie demon szybkosci" jest moim marzeniem ;> hmm naprawde b dobrze ci idzie, bardzo milo sie na to patrzy pozdrawiam ;D
sikham Napisano 13 Luty 2005 Napisano 13 Luty 2005 jak dorobisz karoserie równie dobrą jak wnętrze to bedzie naprawde gorąco :)
JohnZi Napisano 13 Luty 2005 Napisano 13 Luty 2005 wnetrze robi naprawde piorunujace wrazenie, napisz jakiej glownie metody moelowania uzyles:D pozdro
maritim Napisano 20 Luty 2005 Autor Napisano 20 Luty 2005 Witam wszystkich... Dzieki za opinie, zamieszcze pare nowych screnow. Mapowanie, txt - jest na razie do bani, ale bedzie lepiej....
Rafal Napisano 20 Luty 2005 Napisano 20 Luty 2005 YO Powiedz mi kolego - czy ty chcesz odwzorować swój samochód ? bo jak tak to poza kolorem to za czysto coś w środku ;) Bo pewnie większość oglądaczy nie wie że masz syf jakiego mało ;) A tak serio to jestem ciekaw co ty za modela bedziesz wymiatał za pare miesięcy. Jak dobrze mieć taki talent w firmie ;) Pozdro dla owcy ;)
maritim Napisano 25 Luty 2005 Autor Napisano 25 Luty 2005 witam wszystkich... hehe - juz sie poprawilem... rafal. Mam pare screnikow, bawilem sie troche kolorem, nie wiem na jaki sie zdecydowac. Model jeszcze musi byc ostro "klepany", ale co tam - wrzucam co mam w tej chwili. W koncu to wip... pozdrawiam
zipper Napisano 25 Luty 2005 Napisano 25 Luty 2005 jesli mam byc szczery ... to patrzac na wnetrze ... trudno uwierzyc ze ta sama osoba modelowala bude... moim zdaniem jedno do drugiego nie pasuje ... :) wnetrze super ... buda do kitu ;] textura zamiast reflektorow ?!?!?!? po takim wykonaniu wnetrza ktorego prawdopodobniej niewiele bedzie widac ... pakujesz teksture na najpardziej widoczny i najbardziej rzucajacy sie w oczy element -_- nie do przyjecia :) pozdrawiam i gratuluje wnetrza ;]
Por@szek Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 Zaiste ze swiatlami to przegles. I zapomniales o zamku od wew. strony drzwi(tj z boku). No i w popielniczce nie ma petuf, Ja bym proponowal abys za pol roku na Expose ruszyl, ! miejsce gwarant. Ale tak powaznie, cialkiem cialkiem modelik. To moze zrobisz w koncu jakis domek??:) Sajonara PS, Tej Rafal ty sie nie nabijaj bo Cie sqterem poszczuje, co? Tez zolty:)
polka dot Napisano 1 Marzec 2005 Napisano 1 Marzec 2005 tak, w porownaniu do wnetrza to reszta tragiczna ;]
maritim Napisano 2 Marzec 2005 Autor Napisano 2 Marzec 2005 hehe, dzieki za opinie te pozytywne i negatywne. Nie bede sie tu usprawiedliwial bo faktycznie jest duuuzo pracy jeszcze do wlozenia. pozdrawiam wszystkich....
polka dot Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 koniecznie zmien kola ;> i opony i felgi, no i z buda tez by sie przydalo cos zrobic.. ;D
Por@szek Napisano 2 Marzec 2005 Napisano 2 Marzec 2005 popraw felgi i opony, nawet przy tym renderze nie chodzi o model, ale zobacz jak falszywie swiatlo pada. Od frontu patrzac, zrodlo swiatla masz z prawej(z lewej jest ciemnie) a mimo wszystko opona i felga sa bardoz jasne. Jakby mialy wlasne zrodlo swiatla. A reflektory moglbys dac na modelu nie na txt, chociaz przy tym renderze wygladaja okej.
maritim Napisano 4 Marzec 2005 Autor Napisano 4 Marzec 2005 naszlo mnie okropnie na zabawe z materialami, co z tego wynika ocencie prosze... Jak wspominalem na poczatku tego watku, jestem raczej nowicjuszem w modelowaniu jaki i.... wogule w maxie. Wiem ze jest mase bledow, ale z czasem zaczne wszystko dopieszczac. Pozdrawiam. Aha, jeszcze jedno tak przy okazji... czy moglby ktos podac mi linki do jakis tutkow zwiazanych z tworzeniem materialow na vray-a, cos o lakierach, chromach i swiatlem. Dzieki
sikham Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 i co sie rzuca w oczy to bitmapy świateł są ochydne
maritim Napisano 4 Marzec 2005 Autor Napisano 4 Marzec 2005 juz jutro napewno z tym zrobie pozadek.... pozdrawiam
maritim Napisano 5 Marzec 2005 Autor Napisano 5 Marzec 2005 a to na dowod ze grzebie przy swiatlach - hehe..... pozdrawiam
Conrad Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 Lubię ten samochód, swoje lata ma ale go odmłodziłeś :) DAj fotki z siateczką kokpitu, chyba , że mi sie nie załadowały.. Mam tego samego proba, bierz go na OC do i będzies miał 3200+ (jeśli ci sie powiedzie) albo i więcej ;) Zobaczysz jaka różnica. W czerwieni Ładę mi tąnowszą przypomina eh.
Bubu Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 Ja powiem tak : widziałem ten pojazd jak jeszcze nie byłem zarejestrowany na forum i wtedy robił na mni wrażenie( chodzi o blacy) jednak jak zobaczyłem jak podchodzisz do wnętrz to wymiekłem wogóle i naprawdę wnętrze wygląda jakby ktos inny je robił, ale jak poprawisz to materiałami to będzie naprawdę dobrze
Predator Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 na tym forum widzialem juz jednego szalenca ktory modelowal wnetrze tak dokladniej :D http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=3503&page=7&pp=30 jak masz czas przejzyj topik bo chyba jeszcze wtedy ciebie na forum nie bylo . Twoj model choc nie taki elegancki jak jego ale rownie dobry ale materialy na pysk padaja ...
maritim Napisano 12 Marzec 2005 Autor Napisano 12 Marzec 2005 Witam. Zaczalem bawic sie troche nadwoziem - co sadzicie? Jest wiele kantow, ale bierze to sie z tego ze nie uzywam meshsmotha... moze to blad, ale zbyt czesto stosowany uwala kompa... Pozdrawiam wszystkich
mentaller Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 podoba mi się ten body kit(zwłaszcza ten grill like opel senator). ale chyba czegoś nie rozumiem, jak to nie używasz mesh smootha???
nielot007 Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 masz krzywe nakole:P:P ale bardzofajnie pozdro
javor Napisano 12 Marzec 2005 Napisano 12 Marzec 2005 fajny przodzik ci wyszedł ale te okrągłe światła z tyłu nie są zbyt gustowne :P
maritim Napisano 23 Marzec 2005 Autor Napisano 23 Marzec 2005 witam. co sadzicie....od jakiegos czasu eksperymentuje z blachami.
polka dot Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 to juz nie jest calibra :D kiepskie materialy popracuj nad nimi bo szkoda zepsuc tak dobre ..wnetrze :P
Bubu Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 Ten bidy kit stylizowany na DTM?? Sam body kit osobiście mi podchodzi, ale swiatła (przednie niezabardzo) (tylne może lepiej zostaw normalne i daj jakies diodówki lub lexusy???) No i mi nie pasuje grill, ale o gustach chyba nie warto rozmawiac ;) No a materiałki mógłbys tez poprawić :) NO to powodzenia i POZdro :D Ogólnie środek piękny i model przez ten środek wiele zyskuje :)
Dr. eA Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 Jedna z moich ulubionych furek, szkoda ze przeprowadziles taki drastyczny tuning (zreszta chyba wiem na jakim konkretnym modelu sie opierales). Mieszasz materialami a modelu jeszcze nie skonczyles.
Por@szek Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 Oj wez sie za te kola lepiej. Bo Ci nagane w dzienniczku wpisze :)
Ardeni Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisano 5 Kwiecień 2005 Napisz lepiej od kiedy siedzisz w maxie, bo kompleksow dostane. Za bardzo nie chce mi sie wiezyc ze to ty robiles wszystko. Sorry za szczerosc ale to tak wyglada...
Por@szek Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 To on robil :) Tyle moge powiedziec. A tak powaznie w maxie siedzimy ile ... roczek sie zbliza juz czy jeszcze nie?? Oj chyba nie :) Pol roku prawda :) NO I CO Z TYMI KOLAMI?? Cos Ty zasnal tam ?? :)
maritim Napisano 25 Maj 2005 Autor Napisano 25 Maj 2005 przez ostatni czas bawilem sie troszke modelem...
mistrz3d Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 zmien jeszcze kola i co to za reflection na masce, co on tam odbija? A tak pozatym to mi sie bardzo podoba... Oby tak dalej. Pozdrawiam
Gość rossol Napisano 25 Maj 2005 Napisano 25 Maj 2005 Fajnie jak byś zrobił animacje składania dachu :)
Rekomendowane odpowiedzi