Sebazx6r Napisano 20 Luty 2017 Share Napisano 20 Luty 2017 (edytowane) Mój wejściowy projekt dla Platige Image. Pracowałem przy nim jako freelancer a skończyłem jako członek zespołu modelerów. Wykonałem model i UV na 4 UDIM'ach i textury. Użyłem Autodesk Maya i Substance Paintera. Wykonałem go w około 2 tygodnie. Do projektu wykonałem jeszcze kilka innych rzeczy ale było to głownie kończenie po kimś. Zrobiłem jeszcze kilka blendshapów twarzy. Rendery z Iray służyły mi do prezentacji modelu dla Supervisora. Link do artstation: https://www.artstation.com/artwork/4qgR1 I na YouTube Ubisoft z cinematiciem: https://www.youtube.com/watch?v=ksalCVLJYT8 Edytowane 27 Luty 2017 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keajra Napisano 20 Luty 2017 Share Napisano 20 Luty 2017 Solidny model. Ale w spocie to go prawie w cale nie widac. Ogladalem na slabej jakosci, ale czy on sie pojawia tylko w tym momencie?:https://youtu.be/ksalCVLJYT8?t=31 To teraz w PI na stale jestes? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 20 Luty 2017 Share Napisano 20 Luty 2017 Pan z broda na motorowce wygląda jak Bagins. Przypadek?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 20 Luty 2017 Share Napisano 20 Luty 2017 Dostałeś od nich jakiś koncept ? czy sam wszystko ogarniałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 20 Luty 2017 Autor Share Napisano 20 Luty 2017 Low poly dostalem sluzylo za syluete. Puusty w srodku bez wielu elementow. Jechalem z glowy i porpawialem wedle uwag supervisora. Jestem na stale w Pi już. Ja go zrobilem w kwietniu jako test i zlecenie zarazem. Nie zwrocilem uwage na podobienstwo do pana Baginsa. Projekt prowadzil ktos inny. Nazwiasem mowiac bardzo dobrze mi sie z nim pracowal blyskawiczny feedback. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RickDeckard Napisano 20 Luty 2017 Share Napisano 20 Luty 2017 super robota, niezle wykończony detal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 21 Luty 2017 Share Napisano 21 Luty 2017 genste... dobre ! szkoda że motion blur zjadł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 21 Luty 2017 Share Napisano 21 Luty 2017 Bardzo przyzwoity model, szkoda że w filmie go ledwo widać (oglądnęłam trzy razy aż go wypatrzyłam). Więc takie pytanie (o ile wolno ci odpowiedzieć), czy taki to zwyczaj że modele "testowe" nowych pracowników są pchane do scen jak najmniej widoczne? Czy początkowo była jakaś dłuższa sekwencja z tym dronem która potem została wycięta? Dziwi mnie, dwa tygodnie na taki szczegółowy model, który widać tak krótko i z takim motion blurem, że równie dobrze można by zastąpić przez low poly z najprostszą teksturą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 21 Luty 2017 Share Napisano 21 Luty 2017 model na 4 UDIMach wydetalowany na maxa, 2 tygodniowa praca na pelnych obrotach, efekt: cos dronopodobnego wielkosci 300px przelatuje po ekranie..... nie rozumiem, @Ania zadala dobre pytanie, ciekaw jestem odpowiedzi.... co do modelu to solidna robota, graty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 21 Luty 2017 Share Napisano 21 Luty 2017 (edytowane) Dla mnie to ogólnie dziwna akcja. taki prosty model jeszcze z gotową bazą był robiony 2 tygodnie.. (abstrakcja, przynajmniej dla mnie) a następnie tak jak inni powiedzieli pełny czas modelu na ekranie jest w pełni na ujęciach gdzie motion blure go łapie mocno. rozumiem że jeżeli baza była już gotowa.. to było wiadome że model będzie cały czas rozmazany i będzie miał 300px. nie rozumiem trochę logistyki za tym stojącej. Model ładny. tekstury średnie. jak na 2 tygodnie. Finalnie model zdecydowanie wystarczający do danego ujęcia i oddany na czas więc dobra robota :D Edytowane 21 Luty 2017 przez Maciek Jutrzenka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 21 Luty 2017 Share Napisano 21 Luty 2017 model na 4 UDIMach wydetalowany na maxa, 2 tygodniowa praca na pelnych obrotach normalne. Zadane to dostarczenie okr poziomu i do czasu as budzet sie zgadza, lepiej miec niz nie miec, bo moze pozniej sie przydac albo koncepcja sie zmieni w rezyserce. Tego nie przewidzisz wiec zawsze idziesz pelna para, by czasem sie dowiedziec, ze nikomu nie bylo to potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 21 Luty 2017 Share Napisano 21 Luty 2017 Model spoko, jako wejścówka do PI gratki. Na pewno teraz dadzą ci się lepiej wykazać :) Traitor, dziadek strzelał by do nas :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 21 Luty 2017 Autor Share Napisano 21 Luty 2017 Z modelu low poly to zostala sylusta. Wnetrza i ramy kompletnie nie bylo Mozna powiedziwc ze modelowalem od zera. LP sluzylo jak ogranicznik byryly. Co do tego cz potrzeba czy nie potrzeba. Koncepcja potrafi sie zmienic. Low poly raczej pokazac nie moge ale wiecej niz 3k trojkatow to raczej tam nie bylo w sumie moge potems prawdzic. poza tym robilem go po nocach bo pracowalem gdzie indxiej wtedy. pozdrawiam. p. s. najbardziej balem sie wlasnie textur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixel-Factory Napisano 24 Luty 2017 Share Napisano 24 Luty 2017 Bardzo zacny model ,śledziłem jego powstawanie na shotgun'ie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 25 Luty 2017 Autor Share Napisano 25 Luty 2017 dziękuje. ja dodam ze bardzo dobrze pracowalo mi sie z Alexem a produkt poczatkowy ewoluowal. W przypadku produktow reklamowych czesto po wielu iteracjach produkt koncowy wygladal jak poczatkowy. naprawde przyjemna robota. No i udalo sie dostac do zespolu. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mockinbird Napisano 26 Luty 2017 Share Napisano 26 Luty 2017 Super robota...gratuluję! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixel-Factory Napisano 26 Luty 2017 Share Napisano 26 Luty 2017 Tak , to prawda Alex dobrze prowadził projekt .Jest tak jak piszesz w takich projektach obiekty zwykle dość mocno się zmieniają . Twój dron był chyba najdłużej wałkowanym obiektem tego projektu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 27 Luty 2017 Autor Share Napisano 27 Luty 2017 Dzięki. Jeszcze 2 studyjne rendery bez tej zpixelowanej HDRI z substance. I na tym kończę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 27 Luty 2017 Share Napisano 27 Luty 2017 mozesz dorzucic jeszcze jedna pracke, kiedy musiales robic za murarza-tynkarza ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 27 Luty 2017 Autor Share Napisano 27 Luty 2017 Zarchiwizowano projekt jedyne co wyciagnalem to stary prewkowy render z shotguna w slabej jakosci z Zbrushu. Siedzi w mojej teczce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pbcg Napisano 1 Marzec 2017 Share Napisano 1 Marzec 2017 Model HP i tekstury jak dla mnie Git! ale Sebazx6r od samego początku do tego przyzwyczaja;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antonow Napisano 16 Marzec 2017 Share Napisano 16 Marzec 2017 Swietna robota!! Szkoda tylko, że na spocie widać model tak krótko. Dwutygodniowy wysiłek powinien bardziej zostać nagrodzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 16 Marzec 2017 Autor Share Napisano 16 Marzec 2017 Dostalem prace :) widc chyba zoastal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi