Jump to content

Flames of Fafnir - okładka i ilustracje

jameli

Recommended Posts

Mam przyjemność pracować przy grze planszowej Flames of Fafnir, robiłam okładkę do dodatku Ragnarok i dużo ilustracji na karty. Jak zaczynałam pracować przy projekcie, to miałam za sobą tylko jedną ilustrację smoka, ale w trakcie narysowałam tych smoków pełno we wszystkich kształtach, pozach i rozmiarach 😅 

Okładka to było duże wyzwanie, bo musiałam jednocześnie wymyślić trzy różne smoki i zakomponować je na dosyć trudnej pionowej kompozycji okładki 🙂 Dodaje parę wipów gdyby ktoś był zainteresowany jak powstawały ilustracje. Uwagi jak zawsze mile widziane! 

The_Flames_of_Fafnir_final fullsize internet.jpg

comp.jpg

bw.jpg

cover version.jpg

fiestorm.jpg

Dragonrider_3_final web.jpg

Ukryta_Zasadzka_final copy.jpg

• Like 6
  • Thanks 1

Dzięki 🙂 Ja już zrobiłam okładkę i  dwadzieścia kart smoków o różnej tematyce 🙂 Nie wszystkie mogę już pokazać ale jeszcze parę mam. Jak będzie zainteresowanie to pokażę, mam też jakieś wipy itp 🙂 

Może niektórzy już to widzieli, czy to na kampanii czy na moich mediach społecznościowych 🙂 

• Like 1

@jameli to już arty jeszcze jak @Kalberos pracował w Lucky Duck? Czy to już era post Kalberowa? 😉 

No ale fajnie maluny, mi się podoba!
Smoki to takie fajne zwierzątka - palą świat i patrzą jak się pali 🙂 Czuję że jak by @Destroyer urodził się w świecie fantasy, to własnie jako smok 😉

Edited by Mortom
  • Like 1

W sumie to nie wiem czy @Kalberos jeszcze robi coś dla nich... Jak zaczynałam rok temu to jeszcze pracował i sobie chwalił  😉 

A ja teraz słucham trylogii husyckiej i ja to bym mogła być takim zmiennokształtnym i zamieniać się w pomurnika albo innego kruka  😄  Smok to trochę za wielki i mało zwrotny i go zaraz wszyscy chcą utłuc 😜 

• Agree +1 1

@jameli Trylogie Husycką czytałem milion lat temu i nawet była OK. Choć jakoś nigdy nie pałałem wielkim uczuciem do głównego bohatera który szwendał się od Sasa do lasa 😛 
Choć miłe były te wstawki z historycznymi postaciami typu Zawisza Czarny.

No ale może to też temu nigdy nie byłem fanem Trylogii z racji, że czytałem ją zaraz po odświeżeniu sobie Wieśka, więc byłem nastawiony na bohatera który nie boi się przylać hamstwu które go zaczepia 😛 

No i potem wyszła ta "grecka tragedia" (wg. mnie OFC) w postaci "Sezonu Burz" gdzie biały cud chłopak, biega za mieczami jak burek po wsi za kawałkiem kiełbasy 😛 Aż boje się co tam Sapek wymyśli w nowym tomie 😛 Dla pewności poczekam na audiobooka z dobrą obsadą... bo czuje inaczej tego nie strawię 😄 Ale może się mylę... MOŻE! 😄 

No ale jak ci się husyty podobają to luks... IMO warsztatowo do dobra opowieść 🙂 a jak dobrze przeczytana to walory lecą w górę o jakie parę oczek... Żałuję że np. Pan Zadura ostatnio tak mało książek czyta... bo wspaniale umi w głosy 🙂 

Oj ja Reynevana nie znoszę.... Myślę, że to kwestia wieku w jakim się to czyta, bo może jako nastolatka bym go uwielbiała, ale teraz mnie zwyczajnie drażni 😛 Za to bardzo lubię Samsona Miodka i może nie lubię ale bardzo podoba mi się własnie postać Pomurnika. Słucham tego na Storytel i audiobook jest świetny. Głos inkwizytora, pomurnika... 

Również sie boję co teraz Sapkowski wypuści, Sezon Burz był straszny. 

@jameli Pamiętam, że chwile po przeczytaniu Trylogii polazłem do wioskowej księgarni i oznajmiłem że chce zdonejtować im 3 książki... Pani się ucieszyła... ale tylko do momentu kiedy oznajmiłem, że to Fantasy 😄 

No ale nigdy więcej nie wróciłem do tej lektury. Może dobry audiobook zmienił by moje nastawienie... Samej fabuły już nawet szkieletowo nie pamiętam, coś tam Zawisza gadał o tym, że kiedy ludzi kupa to i rycerz dupa... to zapamiętałem... z reszty nic nie zostało w pamięci 😄  

Edited by Mortom
  • Haha 1

W dniu 26.10.2024 o 14:39, Mortom napisał(a):

@jameli to już arty jeszcze jak @Kalberos pracował w Lucky Duck? Czy to już era post Kalberowa? 😉 

No ale fajnie maluny, mi się podoba!
Smoki to takie fajne zwierzątka - palą świat i patrzą jak się pali 🙂 Czuję że jak by @Destroyer urodził się w świecie fantasy, to własnie jako smok 😉

W dniu 26.10.2024 o 15:44, jameli napisał(a):

W sumie to nie wiem czy @Kalberos jeszcze robi coś dla nich... Jak zaczynałam rok temu to jeszcze pracował i sobie chwalił  😉 

A ja teraz słucham trylogii husyckiej i ja to bym mogła być takim zmiennokształtnym i zamieniać się w pomurnika albo innego kruka  😄  Smok to trochę za wielki i mało zwrotny i go zaraz wszyscy chcą utłuc 😜 

Aktualnie nie pracuje, ze wzgledu na zakaz konkurencji. Chcieli mnie zwerbowac do nowego projektu no ale niestety zgody nie dostalem.

Edited by Kalberos
  • Agree +1 1